|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów?? | |||
| nie |
|
166 | 30,35% |
| tak |
|
381 | 69,65% |
| Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
BAN stały
|
Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy
Cytat:
Dziękuje Ci Jolie za pomoc
|
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w prawdzie skóra nie swędzi, ale też mam dość tego Waxa (mam wrażenie, że przestał działać na moje włosy). Właśnie skończyłam opakowanie i przerzucam sie na polski Wax.
|
|
|
|
#3094 |
|
Rozeznanie
|
nei wiem czemu tak jest ale mam teraz drugie opakowanie Waxa i za pierwszym razem miałam polski Wax do wszystkich rodzajów włosów, po nim włsoy były mięciutkie ,błyszczace juz za pierwszym użyciem, no ale tamto opakowanie sie skonczyło i musiałam kupic drugie ,i cos mnie podkusiło żeby wziasc Waxa zagranicznego do włosów suchych i zniszczonych .. i po nim włosy sa jakies dziwne , sztywne , szorstkie .. wrrrrr
moze mi ktos powiedziec czemu tak jest
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsza myśl- SLS w składzie- mogą robić niefajne rzeczy z włosami
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Rozeznanie
|
tak masz racje pokręciło mi sie cus
a wiec tak na poczatku miałam wax zagraniczny uniwersalny, i po nim było git a teraz ten polski do suchych i zniszczonuch i cos jest nie teges
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może u Ciebie poprostu ten polski nie dziala. Zdarza sie niestety.
|
|
|
|
|
#3099 |
|
BAN stały
|
u mnie jest tak ze odkad zaczelam uzywac waxa oslaniajac folia zaczal dzialac wlosy sa mieciutkie sypkie i kreca sie jak nalezy ale dlaczego ten efekt jest na pol dnia po umyciu?tez mialyscie tak krotko przy uzyciu pierwszego opakowania?po dniu robia sie szorstkie
mam waxa do wlosow farbowanych moze powinnam zmienic po uzyciu tego opakowania na inny?co myslicie?ehhh czy kiedys bede miec piekne wlosy miekkie loki...
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie na każdego działa to samo- ja po polskim do suchych i zniszczonych mam wygładzone, nawilżone i błyszczące włosy .
|
|
#3101 |
|
Rozeznanie
|
tez sie zdziwiłam
ale dopiero raz go użyłam, wiec moze po nastepnych użyciach to sie zmieni heh zobacze
|
#3102 |
|
Przyczajenie
|
kupiłam dzisiaj waxa (240g za 18zł) i zaraz go wypróbuję
mam nadzieję, że mi pomoże, bo wprawdzie mam nawet dobry stan włosów (mimo farbowania z blond na czarny są bardzo mięciutkie-stosuję jedwab) ale mi wypadają (raz nawet zlew zatkały:P) i chciałabym aby szybciej urosły pozdrawiam
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapuszczamy włosy!! So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek |
|
|
|
|
#3104 |
|
Przyczajenie
|
a co do SLS to podczas kąpieli przejrzałam wszystkie swoje kosmetyki i wiecie co... nawet płyn do higieny intymnej ma w sobie wcześniej wspomniany SLS, także nie ma się co czepiać tylko waxu...
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) moze je wysuszyć, b) osobom o wrażliwej skórze głowy moze przysporzyć problemów. A temat ten był poruszany ponieważ były osoby, którym wax wysuszył włosy albo podrażnił skórę- ot cała hist(e)oria
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem dlaczego, ale zawsze mi sie wydawalo, ze WAX ma to drugie zauwazcie, ze Sodium Lauryl Sulphate obecnie baaardzo rzadko wystepuje w szamponach, zelach do mycia, plynach do higieny intymnej. powszechnie wystepuje za to SLES. od SLS sie powoli odchodzi, wlasnie przez skutki uboczne. pal licho w szamponie, ktory zmywasz od razu. dlatego trzymanie Waxa moze byc niebezpieczne, SLS znacznie silniej podraznia i moze miec wlasciwosci rakotworcze. SLES jest delikatniejszym detergentem, moze co najwyzej wysuszac. pamietajcie, ze podraznienie nie musi dawac zadnych objawow. skora nie musi szczypac, piec, czerwienic sie. problemy ze skora, wlosami moga pojawic sie duzo pozniej. ja Waxa klasycznego wiecej nie dotkne. ale kazdy niech postepuje jak chce |
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
A ja narzekałam na waxa narzekałam ale chyba do niego wrócę. Odkąd zaczęłam moją kuracje (seboradin, pokrzywa,wax itd itp) włosy przestały mi nareszcie wypadać
Ale odstawiłam Wax (reszta kuracji bez zmian) i znów wychodzą mi garściami tak jak przed zaczęciem dbania o włosy Seboradin nie daje rady jak widać.
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam stosować Wax zagraniczny i póki co nie jestem zadowolona
Włosy mam obciążone i szorstkie, ale może jeszcze za mało go używam aby widzieć lepsze rezultaty (chociaż dziewczyny pisały, że już po pierwszy użyciu widziały zmiany, hmm..).Dzisiaj dla odmiany przerzuciłam się na Glorię, a niebawem kupię polskiego i wtedy porównam
|
#3109 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, po jakim czasie wasze wlosy zrobily sie sypkie? pytam glownie o wlosy rozjasiane lub dekoloryzowane. prosze o odp, buziaki dla Was
|
|
|
|
#3110 |
|
Przyczajenie
|
a no to zwracam honor płynom do higieny intymnej:P a tak na serio to przepraszam coś mi się pomieszało- mój błąd
) pozdrawiam P.S. Wax jest świetny ![]() włosy mi już nie wypadają
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-05-12 o 23:01 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi |
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
jezeli masz wlosy po przejsciach, sa wysuszone i lamliwe, to zainwestuj w polskiego Waxa-klasyczny jest glownie dla wzmocnienia wlosow u nasady- nie ma zbytnio czym regenerowac i nawilzac
|
|
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: jedno pytanie odnośnie odżywki wax!
gdzie mozna kupic te waxy?w jakis sieciowkach?
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
przebaczcie mi moj grzech
|
#3115 |
|
Matka Smoka
|
Nie wiem czy to lektura forum to sprawiła, czy też faktycznie z zagranicznym Waxem tak jest, ale w połowie drugiego dużego opakowania stwierdzam, że już tak rewelacyjnie nie działa
Włosy szorstkie, aczkolwiek nadal się błyszczą. Zaczynam testowac krótsze trzymanie, max. 10 min.
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A polski można w saszetkach też dostać,to możesz sobie w ramach regeneracji zakupić bo efekt jest po jednym stosowaniu
|
|
|
|
|
#3119 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
w sumie tak ufam wizażankom, że pierwszego Waxa kupiłam w ciemno i największe opakowanie, ale w sumie i tak czesto kupuję saszetkowe odzywki, jak wyjezdżam w delegacje, więc będzie okazja do testowania
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz ja mam pytanie
![]() Kupiłam dzisiaj WAX'a do włosów ciemnych 480g za 28zł. Mam długie włosy prawie do pupy... No i nie wiem jaka ilosc nakladac na wlosy? Bo 1 łżka to chyba nie wystarczy, co? ![]() No i chcialam spytac, czy ten WAX nie obciazy mi wlosow? Bo mam geste i grube wlosy i troche sie obawiam ze moga mi sie zrobic przyklapniete? ![]() Baaaaardzo prosze o odpowiedź
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

teraz to nawet po spłukaniu go bardzo obficie wodą dalej skóra mnie swędzi 
pierwsza myśl- SLS w składzie- mogą robić niefajne rzeczy z włosami
ale dopiero raz go użyłam, wiec moze po nastepnych użyciach to sie zmieni
mam nadzieję, że mi pomoże, bo wprawdzie mam nawet dobry stan włosów (mimo farbowania z blond na czarny są bardzo mięciutkie-stosuję jedwab) ale mi wypadają (raz nawet zlew zatkały:P) i chciałabym aby szybciej urosły
Ale odstawiłam Wax (reszta kuracji bez zmian) i znów wychodzą mi garściami tak jak przed zaczęciem dbania o włosy