❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤ - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-20, 19:29   #2971
karska
Wtajemniczenie

Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny skoro wszystkie to mamy to chyba na serio macica. Tylu osobom raczej szyjka by sie nie skracala

Bylam dzisiaj w ikei zobaczyc co tam maja dla dzieci. Mysle zeby kupic komode pod kolor do lozeczka i tu zaczely sie schody. Myslicie, ze dam rade przewijac dziecko na komodzie 50 cm glebokosci? Wygodniej i bezpieczniej bedzie na lozeczku? Gdybym przewijala na komodzie to wziela bym nizsza a jezeli to bez sensu to wyzsza zeby sie zmiescilo wiecej rzeczy malucha. Moze mi cos doradzicie...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Też chciałam przewijak na komodzie, ale z drugiej strony: przez pierwsze miesiące mały będzie spał u nas w sypialni, komoda będzie u niego w pokoju. Więc łatwiej gdy przewijak umieszczę na łóżeczku, nie będę musiała biegać do drugiego pokoju aby go przewinąć

karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 19:32   #2972
Shelby_a
Zadomowienie

Ja bede miala wszystko w jednym pokoju. Miejsce do przewijania to tylko komoda, lozeczko i stol. Nawet nasze lozko odpada bo jest na wysokiej antresoli.

Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 19:34   #2973
Petit_Papillon
luckygirl

Ja chyba przewijak sobie ustawie na łóżeczku. Ale jeszcze sie nad tym nie zastanawiałam.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 19:39   #2974
zVenus
Zakorzenienie

Ja.mam.przewijak.na łóżeczko. U nas sie sprawdzil

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Teraz mam dylemat bo nie wiem gdzie dac.lozeczko i komode w naszym pokoju...nigdzie mi nie chce wejsc no a na pierwsze miesiace.musi byc u nas a nie w swoim pokoju bo nie bede biegala.karmic non stop do drugiego pokoju poza tym placz dziecka moze mi corke budzic.

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 19:49   #2975
novakia
Zakorzenienie

Chyba najlepszy jest przewijak na lozeczko, mozna go polozyc tez w innym dowolnym miejscu. Ja mialam przewijak z ikei na drewnianej konstrukcji (w sensie na nozkach i polki) i dmuchany przewijak właściwy. Stal w pokoiku i w dzien tam przewijalam, ale w nocy bralam do sypialni bo tam bylo lozeczko... Poza tym do kąpieli tez brało sie do lazienki...

Stary 2017-08-20, 19:59   #2976
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja miałam przewijak z ikea, teraz córcia już wyrosła i poprostu zdjęliśmy tą deskę i jet śliczny regał a w lutym znów deskę przyczepimy. Jestem
Mega zadowolona bo w jednym miejscu mamy w zasadzie cała pielęgnacje i leki młodej po kąpieli zawsze tez na przewijak i tu cały obrządek IMG_1503251938.819081.jpgIMG_1503251946.250174.jpg
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 20:13   #2977
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja miałam przewijak z ikea, teraz córcia już wyrosła i poprostu zdjęliśmy tą deskę i jet śliczny regał a w lutym znów deskę przyczepimy. Jestem
Mega zadowolona bo w jednym miejscu mamy w zasadzie cała pielęgnacje i leki młodej po kąpieli zawsze tez na przewijak i tu cały obrządek Załącznik 7200256Załącznik 7200261
Fajne to.

zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 20:48   #2978
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Mega zadowolona bo w jednym miejscu mamy w zasadzie cała pielęgnacje i leki młodej po kąpieli zawsze tez na przewijak i tu cały obrządek Załącznik 7200256Załącznik 7200261
Tez o tym myslalam ale chyba jednak wole miec zamykana komode. Chcialabym biala malm tylko ile wybrac szuflad 3, 4 czy 6 )

Stary 2017-08-20, 20:54   #2979
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tez o tym myslalam ale chyba jednak wole miec zamykana komode. Chcialabym biala malm tylko ile wybrac szuflad 3, 4 czy 6 )

Malma też mamy dla drugiego dokupić drugiego ogółem u córki w pokoju króluje ikea sorki za zdjęcie kiepskiejIMG_1503255250.025572.jpg jakości ale już śpi gadzina
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-20, 21:00   #2980
201710041131
Konto usunięte

Ja przy pierwszym dziecku miałam ten przewijak co Alloffkowa, polecam A teraz jak zmieści mi się przewijak to postawie go na komodzie, a jak nie to nie będę miała Żałuję, że nie mam miejsca dla dziecka, będzie takie trochę pokrzywdzone bez swojego kąta, ale mam nadzieję, ze na roczek dostanie własny pokój i wtedy sobie odbijemy
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 21:04   #2981
Natalqmm
Przyczajenie

Ja tez mam dylemat. Mamy mieszkanie 2 pokojowe - w tym malutka sypialnie. Nie ma szan zeby mi weszla szafa (stala zabudowa) nasze lozko, lozeczko i komoda ( w zamysle z przewijakiem). Po paru latach tez nam sie nie usmiecha spac w duzym pokoju na kanapie. I tak powstal dylemat co teraz . MZ wymyslil ze kupimy mniejsza kanape do spania z dzidziusiem w 1 pokoju. A na dzien bedzie miejsca i na komode i lozeczko i jeszce wygodnie gdzie siedziec bedzie. Mamy takie mieszane uszucia .....

Komode oczywiste tez chce z Ikea. Ale lozeczko chcialabym kupic okragle
- Stokke sleepi. Dziewczyny jakies przezycia? Madre rady?

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:

Bylam w Ikea XXX razy majac ten sam dylemat. Ogladalam prawie wszytskie komody i powiem Ci szczerze przy moim wzroscie (zacne 160cm) Malm na 4 szuflady byl dla mnie idealny na wysokosc. Ciekawe jak by u was to wypadlo. Musisz przymierzyc sie ...
Natalqmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 21:08   #2982
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Dla jednego dziecka ta 4 wystarczy, w pierwszej trzymam koszulki, body, skarpetki i majtki, w drugiej, swetry i koszulki na długi rękaw, w trzeciej spodnie, spodenki i piżamy a w czwartej rzeczy na wyrost kupione.
Ale wiadomo- im więcej tym lepiej

My teraz rzeczy małego będziemy musieli przenieść do dwóch dolnych szuflad (bo już nie wyciąga z szuflad a wręcz poproszony sam przynosi jakieś rzeczny), a dwie górne będą dla maleństwa. Nie wiem jak to będzie

Aaa i polecam takie małe słodkie wieszaczki, nawet jak nie macie szafy dla dziecka to do swojej powiesicie jakieś takie rzeczy nie do złożenia - kurtki, koszule, pewnie sukienki

Kurczę nie mogę się doczekać wyciagnięcia pudeł z piwnicy a dopiero przecież pakowałam je
Stary 2017-08-20, 21:11   #2983
Natalqmm
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dla jednego dziecka ta 4 wystarczy, w pierwszej trzymam koszulki, body, skarpetki i majtki, w drugiej, swetry i koszulki na długi rękaw, w trzeciej spodnie, spodenki i piżamy a w czwartej rzeczy na wyrost kupione.
Ale wiadomo- im więcej tym lepiej

My teraz rzeczy małego będziemy musieli przenieść do dwóch dolnych szuflad (bo już nie wyciąga z szuflad a wręcz poproszony sam przynosi jakieś rzeczny), a dwie górne będą dla maleństwa. Nie wiem jak to będzie

Aaa i polecam takie małe słodkie wieszaczki, nawet jak nie macie szafy dla dziecka to do swojej powiesicie jakieś takie rzeczy nie do złożenia - kurtki, koszule, pewnie sukienki

Kurczę nie mogę się doczekać wyciagnięcia pudeł z piwnicy a dopiero przecież pakowałam je

Kurcze jak zazdroszcze ,ze macie po 1szym Bobasie "zapasy". Ja powoli rece rozkladam. Boje sie czy sobie poradze, czy dobre zakupy zrobie? nie chce przesadzic ani w lewo ani w prawo.... Mam taki metlik
Stary 2017-08-20, 21:13   #2984
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja też mam 4. W pierwszej body (długi krótki) koszulki na krótki bluzki. W drugiej spodnie i spódniczki
W trzeciej sweterki i rajstopy. W czwartej pajace, skarpetki, opaski i śliniaki. Myśle że przy dziewczynce jest jednak więcej ubranek, mamy tą szafę z ikeii i wieszaki są powciskane tak dużo mamy sukienek

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Natalqmm Pokaż wiadomość
Kurcze jak zazdroszcze ,ze macie po 1szym Bobasie "zapasy". Ja powoli rece rozkladam. Boje sie czy sobie poradze, czy dobre zakupy zrobie? nie chce przesadzic ani w lewo ani w prawo.... Mam taki metlik

Lepiej za mało niż za dużo! Zawsze po porodzie możesz coś kliknąć online o za pare dni będziesz miała
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-20, 21:16   #2985
alloffkowa
Zakorzenienie

U nas szafa córki wyglada tak 🤦☠♀️ nie wiem jak ja upchał tu cokolwiek synkowego IMG_1503256576.138796.jpg
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-20, 21:18   #2986
Petit_Papillon
luckygirl

Bardzo fajne te szafki z przewijakiem. Ja sie musze zacząć rozglądać za jakimiś dzieciowymi mebelkami

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 21:52   #2987
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Niestety prawie wszystko co mam w takich małych rozmiarach jest letnie, ale jeśli trafi się drugi chłopak to i tak coś wybiorę

Nam każdy mówił, żeby nie szaleć z tymi ubrankami 56 a jak przyszło co do czego to bardzo długo K je nosił, o wiele dłużej niż 62 lub 68, chyba z 68 najszybciej wyrósł

Pamietam jak zawsze brakowało mi skarpetek zawsze przy przewijaniu K wsadził piętę w kupę

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
U nas szafa córki wyglada tak 🤦☠ nie wiem jak ja upchał tu cokolwiek synkowego Załącznik 7200516
Te dwie koszule i dwie kurtki wciśniesz
Stary 2017-08-20, 21:53   #2988
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej wyluzowac i nie myslec za duzo, naprawde. Kupic ubranka na początek i tyle. A czy cos jest dobre czy nie, wychodzi w praniu. Jednemu pasuje co innego a drugiemu co innego, a nie wiadomo jakie bedzie nasze dziecie niektorzy kupują super lozeczko a potem dziec nie chce w nim spać itp itd. Ja kupiłam podstawowe, tanie rzeczy, nie kupowałam laktatorow butelek smoczkow bo nie wiadomo czy sie przydadzą w ogole. A sklepy sa zawsze otwarte i mozna kupic w razie potrzeby tak naprawde niewiele jest dziecku potrzebne, zwłaszcza w pierwszych miesiacach- najbardziej dzidzia potrzebuje mamy... A nie kolorowych pieluszek czy baldachimow...

Stary 2017-08-20, 22:08   #2989
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mam dylemat. Mamy mieszkanie 2 pokojowe - w tym malutka sypialnie. Nie ma szan zeby mi weszla szafa (stala zabudowa) nasze lozko, lozeczko i komoda ( w zamysle z przewijakiem). Po paru latach tez nam sie nie usmiecha spac w duzym pokoju na kanapie. I tak powstal dylemat co teraz . MZ wymyslil ze kupimy mniejsza kanape do spania z dzidziusiem w 1 pokoju. A na dzien bedzie miejsca i na komode i lozeczko i jeszce wygodnie gdzie siedziec bedzie. Mamy takie mieszane uszucia .....

Komode oczywiste tez chce z Ikea. Ale lozeczko chcialabym kupic okragle
- Stokke sleepi. Dziewczyny jakies przezycia? Madre rady?

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Bylam w Ikea XXX razy majac ten sam dylemat. Ogladalam prawie wszytskie komody i powiem Ci szczerze przy moim wzroscie (zacne 160cm) Malm na 4 szuflady byl dla mnie idealny na wysokosc. Ciekawe jak by u was to wypadlo. Musisz przymierzyc sie ...
Ja mam 167 cm. Jak dzisiaj sie przymierzalam to 4 szuflady byly takie akurat jezeli bym miala na niej przewijac malucha. Problemem jest to ze chcialabym tam zmiescic jak najwiecej rzeczy np pampersy, jakies srodki czystosci i co tam jeszcze jest potrzebne dla dziecka... Oj te dylematy Najgorsze jest to ze nie wiem ile tych rzeczy bedzie.

Stary 2017-08-20, 22:08   #2990
karska
Wtajemniczenie

Pewnie i tak dużo ubranek każda z nas dostanie od odwiedzających maleństwo

karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-20, 22:22   #2991
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety prawie wszystko co mam w takich małych rozmiarach jest letnie, ale jeśli trafi się drugi chłopak to i tak coś wybiorę

Nam każdy mówił, żeby nie szaleć z tymi ubrankami 56 a jak przyszło co do czego to bardzo długo K je nosił, o wiele dłużej niż 62 lub 68, chyba z 68 najszybciej wyrósł

Pamietam jak zawsze brakowało mi skarpetek zawsze przy przewijaniu K wsadził piętę w kupę

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Zgadzam się do co rozmiaru 56! My tez bardzo długo nosiliśmy i nie rozumiałam czemu tyle osób mi gadało że szybko wyrośnie
A w szafie jeszcze ręczniki synkowe muszę zmieścić, drugi rozmiar panoersow, kocyki... GDZIEEEE? 🤦☠♀️
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-20, 22:30   #2992
Natalqmm
Przyczajenie

Wlasnie tutaj jestesmy na przegranej pozycji. Mieszkamy 1100km od rodziny. Zreszta ja sama mam tylko 10 lat mlodsza siostre ( o ironio smarkula kochana sie zawziela i juz ma na siostrzenice 200zl odlozone) rodzicow i babcie. Moj jest sam (siostra zmarla majac 28lat) i ma 2 starszych rodzicow.Nasi przyjaciele rozjechali sie po swiecie i sami wiecie mamy kontakt przez telefon i FB. Nie spodziewamy sie wiec praktycznie zadnych darow. W De jest drobny problem z paroma rzeczami. Ja jestem matka Polka i np nieposiadanie czopkow glicerynowych to niechlujstwo. Sama kiedys oblecialam 10 Aptek i w zadnej tam nie bylo takich czopkow. Panie Aptekarki patrzyly na mnie jak na wariatke i proponowaly sama gliceryne ciekla. Dlatego mam taka wkrete , ze musze byc dobrze zaopatrzona. Wiadomo, co kraj to obyczaj. Jednak brak kapieli az do odpadniecia kikuta pepkowego to dla mnie nieporozumienie. Sporo tutaj takich rzeczy zaczyna sie ujawniac. JA jednak bede wzorowac sie na mojej mamie. Mam do jej metod i zwyczajow najwieksze zaufanie . A z ciuszkami to takie pomieszanie z poplataniem ... Jedni mowia "stawiaj na jakosc itd" wiec ogladam body i pajace po 40zl/szt... Moja kolezanka mowi "oszalalas na 3 tyg?" kupuj w primarku i w pepco .. bez zalu wywalaj i nie daj sie zwariowac.

A co na taki kometarz wy Mamusie?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Zgadzam się do co rozmiaru 56! My tez bardzo długo nosiliśmy i nie rozumiałam czemu tyle osób mi gadało że szybko wyrośnie
A w szafie jeszcze ręczniki synkowe muszę zmieścić, drugi rozmiar panoersow, kocyki... GDZIEEEE? 🤦☠♀️

Ulalala .. Ja wielkolud 160 cm (2,2 kg urodzona) MZ kolejny wielkolud 175cm ( jakos okolo 3kg) My to chyba musimy na 44/48 kupowac ... sa takie rozmiary w ogole ?
Stary 2017-08-20, 23:36   #2993
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Moja starsza nie bardzo wchodziła w 56, byłam bardzo zadowolona, że miałam 2 bodziaki i 3 pary spiochow. Panna urodziła się długa, mimo, że wagowo raptem 3kg. Z resztą z nią miałam niezła jazdę, bo w rok doszłyśmy do 86/92. Teraz młodsza na 1,5 roku nosi 80. Z rozmiaru 56 wyrosła w 3 tygodnie, ale 62 i 68 już długo nosiła.
Także to chyba loteria
Cytat:
Wlasnie tutaj jestesmy na przegranej pozycji. Mieszkamy 1100km od rodziny. Zreszta ja sama mam tylko 10 lat mlodsza siostre ( o ironio smarkula kochana sie zawziela i juz ma na siostrzenice 200zl odlozone) rodzicow i babcie. Moj jest sam (siostra zmarla majac 28lat) i ma 2 starszych rodzicow.Nasi przyjaciele rozjechali sie po swiecie i sami wiecie mamy kontakt przez telefon i FB. Nie spodziewamy sie wiec praktycznie zadnych darow. W De jest drobny problem z paroma rzeczami. Ja jestem matka Polka i np nieposiadanie czopkow glicerynowych to niechlujstwo. Sama kiedys oblecialam 10 Aptek i w zadnej tam nie bylo takich czopkow. Panie Aptekarki patrzyly na mnie jak na wariatke i proponowaly sama gliceryne ciekla. Dlatego mam taka wkrete , ze musze byc dobrze zaopatrzona. Wiadomo, co kraj to obyczaj. Jednak brak kapieli az do odpadniecia kikuta pepkowego to dla mnie nieporozumienie. Sporo tutaj takich rzeczy zaczyna sie ujawniac. JA jednak bede wzorowac sie na mojej mamie. Mam do jej metod i zwyczajow najwieksze zaufanie . A z ciuszkami to takie pomieszanie z poplataniem ... Jedni mowia "stawiaj na jakosc itd" wiec ogladam body i pajace po 40zl/szt... Moja kolezanka mowi "oszalalas na 3 tyg?" kupuj w primarku i w pepco .. bez zalu wywalaj i nie daj sie zwariowac.

A co na taki kometarz wy Mamusie?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Ulalala .. Ja wielkolud 160 cm (2,2 kg urodzona) MZ kolejny wielkolud 175cm ( jakos okolo 3kg) My to chyba musimy na 44/48 kupowac ... sa takie rozmiary w ogole ?
Jakość nie jakość.... ja stawiam raczej na rodzaj materiału, kupuje stacjonarnie lub znane mi firmy przez neta. W pepco itp też można trafić dobrej jakości body, ale i takie co po jednym praniu się zejdą o 2 rozmiary lub będą wyglądać okropnie. Ja tam czasem kupuję, ale muszę wymacac, żeby ocenić

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 00:53   #2994
LoveMessages
Zakorzenienie

Ja dziś cały dzień planowałam co i kiedy kupie i zaraz po wakacjach we wrześniu pomalujemy pokoik i kupimy komode. Później dopiero wyprawke.
Przewijaka sobie podaruje bo przewinąć można gdzie popadnie.
Co do łóżeczka to sama nie wiem. Każdy mówi aby trzymać malucha w sypialni. Nie które nianie elektroniczne mają czujnik który monitoruje prace serca itd więc może to by wystarczyło?
W około 30 tygodniu mam baby shower więc pewnie sporo rzeczy dostane a później tylko do kupie reszte.

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 07:54   #2995
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Ja.mam.przewijak.na łóżeczko. U nas sie sprawdzil
też miałam przewijak na łózeczku i też się sprawdził teraz tez tak będzie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 08:00   #2996
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Pokaż wiadomość
Ja dziś cały dzień planowałam co i kiedy kupie i zaraz po wakacjach we wrześniu pomalujemy pokoik i kupimy komode. Później dopiero wyprawke.
Przewijaka sobie podaruje bo przewinąć można gdzie popadnie.
Co do łóżeczka to sama nie wiem. Każdy mówi aby trzymać malucha w sypialni. Nie które nianie elektroniczne mają czujnik który monitoruje prace serca itd więc może to by wystarczyło?
W około 30 tygodniu mam baby shower więc pewnie sporo rzeczy dostane a później tylko do kupie reszte.

Ja bym nie mogła od urodzenia w osobnym pokoju trzymać. My szybko córkę przenieśliśmy do jej pokoju ale ona pięknie spała w nocy,budziła się raz na mleko i odrazu zasypiała dalej, jakoś 4 miesiące była z nami w pokoju w takiej kołysce. Od początku z noworodkiem który buzi się bardzo często nie wyobrażam sobie latać co chwile do osobnego pokoju. Teraz też kołyskę wstawimy do stpialniIMG_1503295148.114738.jpg
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-21, 08:08   #2997
agatka553
Rozeznanie

U nas też się sprawdził przewijak na łóżeczku i nawet nie zastanawiam się nad innym rozwiązaniem.
Co do ubranek to w pepco też można fajne upolować, a później w razie "w", nie żal wyrzucić, tu mi chodzi zwłaszcza ubranka ok. 74, gdy dziecko zaczyna próbować nowe smaki. U niektórych może być mniejsze, bo my mieliśmy duuuuze dziecko, więc w rozm. 56 chodził niewiele -waga urodzeniowa 4280g i 61cm.
Co stanowczo u nas się nie sprawdziło to pajace, śpiochy polarowe, sama tego nie kupiłam, ale sporo dostałam i używek i nowych, a młody, aż miał rosę na nogach tak się w tym pocił.

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 08:11   #2998
alloffkowa
Zakorzenienie

U nas pajace do tej pory się sprawdzają (córka 13 miesięcy) ale od urodzenia traktujemy jako pidżamy, tylko na noc. Nie sprawdziły się w ogóle śpiochy ani kaftaniki.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2017-08-21, 08:18   #2999
agatka553
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lutowe 2018

Pajace tak, ale nie polarowe. Też uzywalismy dluuuugo jako piżamy, chyba do 19m.ż. jak młodego odpieluchowałam.

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 08:35   #3000
figa84
Zakorzenienie

Ja mam teraz dla córy pajace bez stopek i używany nadal do spania

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości