Październikowe mamy 2017 ❤ - cz. 3 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-21, 11:28   #4501
Lynn
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ - cz. 3

Spakowałam walizkę Brakuje mi jedynie ładowarki do telefonu i wody mineralnej. Nie wiem czy pakować laktator, bo nie za bardzo mieści mi się w tej walizce.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 11:28   #4502
Marzena_83
Rozeznanie

Nie no dziewczyny, nikt tu nie mówi o oddawaniu psa do schroniska.Nie ma takiej opcji.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-08-21, 11:33   #4503
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Spakowałam walizkę Brakuje mi jedynie ładowarki do telefonu i wody mineralnej. Nie wiem czy pakować laktator, bo nie za bardzo mieści mi się w tej walizce.
Brawo I co? duża ? Lynn a gdzie Ty w końcu rodzisz? Na który szpital się zdecydowałaś?

Cytat:
Napisane przez Marzena_83 Pokaż wiadomość
Nie no dziewczyny, nikt tu nie mówi o oddawaniu psa do schroniska.Nie ma takiej opcji.

Wiemy, wiemy tylko tak się pojawiła ta kwestia ogólnie przy okazji tematu .
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 11:40   #4504
rzeczozn
Rozeznanie

Witam sie poniedziałkowo.

W sobotę mieliśmy parapetówkę, wczoraj cały dzień przestałam ze zmęczenia😊

Dziś od rana piorę i prasuję rzeczy małego. Puszczam zamówienie na gemini, muszę dokupić jeszcze kilka rzeczy i ciuszki, pod koniec tygodnia pakuję torbę do szpitala i wsio..

I w końcu idę na zwolnienie.. strasznie mi już ciężko, nie daje rady wsiąść do auta 😵 a co dopiero siedzieć przy kompie godzinami czy latać na spotkania z klientami 😒

Chwalę się mebelkami bo już przyszły i są złożone 😊😊😊❤❤❤

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1503308355919.jpg (78,2 KB, 84 załadowań)
rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 11:44   #4505
buzn
Rozeznanie

Rzeczozn ślicznie💞😍 jeju
U mnie przyszły pierwsze paczki Gemini i książka, jedna czeka na poczcie.

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 11:44   #4506
buzn
Rozeznanie

Idę rozpakowywać skrupulatne Gemini😀

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170821_114224.jpg (54,3 KB, 72 załadowań)
Stary 2017-08-21, 11:47   #4507
Aleaa_
Wtajemniczenie

Ja powiem jako technik wet, wolontariusz w schronisku i hodowca. Najgorsze co może zrobić właściciel to izolowac zwierzę od samego początku. Psy nie są głupie i czują wtedy odrzucenie i mimo tego, że dzieci lubią mogą robić na złość. Najlepiej zrobić to w taki sposób aby powrót do domu z naciskiem wyglądał jak codzienność. Wracamy do domu jedna osoba się wita z psem w tym wypadku mąż, przejmuje dziecko i my się witamy, glaszczemy, mówimy o naszych uczuciach tak jak zwykle. Na samym końcu przedstawiacie dziecko, bo to ktoś nowy. Dajecie możliwość zapoznania się z przeniesieniem rzeczami i zapachami. Najgorzej zakazać w takim momencie zbliżania się całkowicie. Wiadomo przy dużych psach jest ciężko, ale przy wyznaczonych granicach da się wszystko zrobić. Grunt to nie traktować psa inaczej niż zwykle, odrzucić go na drugi plan.
Przy psach, które nie lubią dzieci sytuacja trochę się komplikuje ale nie jest przekreślona. Pies instynktownie dziecko kojarzy z Wami poprzez zapach więc mimo, że nie lubi innych dzieci akurat wasze może zaakceptować.

Mam 3 psy o różnych charakterach, jedna traktowała od wejścia mojego syna jak swoje dziecko i nie pozwalala nikomu z innych osób wchodzić przez pierwsze dni do domu 😂 druga dzieci lubi ale chwile, przy Wojtku siedziała i obserwowała, w późniejszym czasie razem leżeli. Najstarszy w stadzie i jedyny pies od początku był na dystans, do mnie przychodził jak miałam go na rękach ale to chodziło o kontakt ze mną, dzieckiem nie był zainteresowany

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 11:55   #4508
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Brawo I co? duża ? Lynn a gdzie Ty w końcu rodzisz? Na który szpital się zdecydowałaś?

Wiemy, wiemy tylko tak się pojawiła ta kwestia ogólnie przy okazji tematu .
Taka największa jak wchodzi do samolotu jako bagaż podręczny Za dużo koszul wepchałam, bo aż 5, ale docelowo zostawię 3, jak już będę miała gdzie wyciągnąć więc zwolni się trochę miejsca. Wolałabym wepchać ten laktator, bo słyszałam od koleżanki, że w szpitalu lubią dawać od razu mm, jak są jakieś problemy z karmieniem.

Mam spakowaną osobno torbę dla dziecka a oprócz tego nic więcej nie wyprałam, także dalej w proszku. Wózek stoi w częściach w garażu, łóżeczko w pudle...Mam nadzieję, że dotrwam do terminu, bo inaczej ciężko będzie
Zdecydowałam się na Ujastek, chodzę tam tez na sr.Na razie wrażenia pozytywne, ostatnio oglądalismy sale i trochę się przeraziłam na widok fotela do rodzenia Za to mojemu męzowi nie podoba się sr na Ujastku A Ty Narutowicz, jak dobrze pamiętam?

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość

W sobotę mieliśmy parapetówkę, wczoraj cały dzień przestałam ze zmęczenia��

Dziś od rana piorę i prasuję rzeczy małego. Puszczam zamówienie na gemini, muszę dokupić jeszcze kilka rzeczy i ciuszki, pod koniec tygodnia pakuję torbę do szpitala i wsio..

I w końcu idę na zwolnienie.. strasznie mi już ciężko, nie daje rady wsiąść do auta �� a co dopiero siedzieć przy kompie godzinami czy latać na spotkania z klientami ��

Chwalę się mebelkami bo już przyszły i są złożone ������❤❤❤

Śliczne mebelki
Stary 2017-08-21, 12:00   #4509
buzn
Rozeznanie

Mam wszystko, a przynajmniej tak mi się wydaje

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170821_115918.jpg (77,3 KB, 82 załadowań)
Stary 2017-08-21, 12:01   #4510
very niceee
Zadomowienie

Alea, świete słowa! Moja siostra popełniła ten błąd. Nie pozwolili suni dochodzić do małego i teraz pies całkowicie ignoruje dziecko. Maluszek ma juz 18 msc i jest zainteresowany sunia, a ona od niego ucieka. Nie wiem czy na tym etapie cos sie jeszcze da z tym zrobić.

Rzeczozn, piękne mebelki.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 12:23   #4511
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Alea, świete słowa! Moja siostra popełniła ten błąd. Nie pozwolili suni dochodzić do małego i teraz pies całkowicie ignoruje dziecko. Maluszek ma juz 18 msc i jest zainteresowany sunia, a ona od niego ucieka. Nie wiem czy na tym etapie cos sie jeszcze da z tym zrobić.

Rzeczozn, piękne mebelki.
Lepiej gdy ignoruje niż żeby była zbyt natarczywa. Dziecko już jest duże, można spróbować zachęcać do kontaktu np poprzez zabawę, dziecko rzuca zabawkę czy daje jakieś przysmaki jak rodzic komendy wydaje. Chodzi o to aby dziecko było kojarzone pozytywnie przez psa, że nie zabiera mu rzeczy a daje 😊

Ja do szpitala dużo do pakowania nie mam, jedynie sobie rzeczy

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:

I w końcu idę na zwolnienie.. strasznie mi już ciężko, nie daje rady wsiąść do auta 😵 a co dopiero siedzieć przy kompie godzinami czy latać na spotkania z klientami 😒

Super mebelki!

Stary 2017-08-21, 12:26   #4512
goslawka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marzena_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny apropo psa.Moze mi coś doradzicie.Nasza psina to księżniczka, rozpieszczana przez wszystkich i bardzo nie lubi dzieci... Moi rodzice chcą ja wziąć na jakiś czas po porodzie, w sumie ma tam drugi dom, ale tak jak pisałyscie, to nie jest dobry pomysł.A macie jakieś patenty żeby zaakceptowała dzidzie? Może przynieść ze szpitala jakieś ciuszki z zapachem albo pampersa?Puszczam jej czasem płacz dziecka w tel.to się chowa pod stół.

Moja szwagierka ma takiego psa bardzo charakternego, ale od samego początku pokazali jej dziecko dali powąchać i tyle. Zaakceptowała chociaż jak mały zaczął raczkować i jej dokuczał to go ugryzła hm z tym, że to chichuaua czy jak to sie pisze, ale zdarzyło się to raz. W sumie to nie wiem nie jestem specjalistą :P

Z moim psem nie ma problemu bo on jest ciapek, uległy bardzo, ale mojego syna też raz tyrpnął jak mu dokuczał, pyskiem w głowę go pacnął, że młody klapnął na ziemi i powiem szczerze, że od tamtej pory młody nie wbija mu już paluchów w łapy xD
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 12:28   #4513
Aleaa_
Wtajemniczenie

Nasz wózek, za tydzień będzie u nas

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1503311325408.jpg (71,1 KB, 75 załadowań)

Stary 2017-08-21, 12:42   #4514
anulka_l7
Raczkowanie

Cytat:

Śliczne mebelki 😍
Cytat:
Napisane przez buzn Pokaż wiadomość
Idę rozpakowywać skrupulatne Gemini😀

Ojj tak, pakować to oni potrafią. Trzeba rozwijać i rozwijać... 😉

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 13:18   #4515
rzeczozn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Nasz wózek, za tydzień będzie u nas

super wózeczek

dziś poszalałam i zamówiłam na olx kołyskę facet tak miły, że jutro mi do domu przywiezie własnym transportem hehe, chyba miał spory problem ze sprzedażą, że się tak wyrwał W sumie cenowo ok, bo kołyska 90x40 + baldachim + ochraniacze + materacyk piankowy + pościel + kołdra i poduszka za 200 zł. Patrzyłam na nowy to mniejszy 80x40 był w promocji za 200, a większe ponad 350 kosztują.. i oczywiście bez dodatków
rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 13:40   #4516
migifigi
Wtajemniczenie

Aleea świetny wózeczek!

Rzeczozn to chyba nieźle się trafiło, że jeszcze masz przywózkę!

Oj faktycznie Gemini to niezle pakują, pol godziny jak nie lepiej roboty zawsze 😂
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 13:43   #4517
aguleekk
Zakorzenienie

W tym roku poszalałam ze słoikami, przed chwilą zrobiłam jeszcze paprykę w occie

rzeczozn, ślicznie jest

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 13:47   #4518
goslawka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
W tym roku poszalałam ze słoikami, przed chwilą zrobiłam jeszcze paprykę w occie

rzeczozn, ślicznie jest
Ja na razie zrobiłam tylko dżemy, nie mogę się zebrać za surówki! Paprykę to we wrześniu robię,ale ja robię pastę paprykową mmmmm ;D
Stary 2017-08-21, 13:48   #4519
nunny
Wtajemniczenie

Cześć
Widzę że pakowanie na tapecie, ja zaraz mam zamiar torbę wyprać i zastanowię się co dalej Nie chce mi się dzisiaj ubranek prać i prasować bo już się troche narobiłam od rana a jeszcze pomidorki na mnie czekają. Brzuch znowu twardy, zrobiłam sobie kawkę i siedzę żeby trochę zluzował.

Lotso to ty jeszcze dwa tygodnie i będziesz miała cięcie!! Nie wierzę, po prostu nie wierzę że to tak zleciało.

rzeczozn śliczne meble, zazdroszczę zwłaszcza tej komody

Aleaa bardzo zgrabny ten wózek i z tego co pamiętam to taniutki
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 13:49   #4520
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
Ja na razie zrobiłam tylko dżemy, nie mogę się zebrać za surówki! Paprykę to we wrześniu robię,ale ja robię pastę paprykową mmmmm ;D
Jakie surówki?
Ja paprykę zrobiłam bo akurat była na promocji, po 2,99 zł za kg, taka promocja, że jeden facet 20 kg wziął

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 13:53   #4521
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie surówki?
Ja paprykę zrobiłam bo akurat była na promocji, po 2,99 zł za kg, taka promocja, że jeden facet 20 kg wziął
też czekam na taką promocję!
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 13:59   #4522
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Taka największa jak wchodzi do samolotu jako bagaż podręczny Za dużo koszul wepchałam, bo aż 5, ale docelowo zostawię 3, jak już będę miała gdzie wyciągnąć więc zwolni się trochę miejsca. Wolałabym wepchać ten laktator, bo słyszałam od koleżanki, że w szpitalu lubią dawać od razu mm, jak są jakieś problemy z karmieniem.

Mam spakowaną osobno torbę dla dziecka a oprócz tego nic więcej nie wyprałam, także dalej w proszku. Wózek stoi w częściach w garażu, łóżeczko w pudle...Mam nadzieję, że dotrwam do terminu, bo inaczej ciężko będzie
Zdecydowałam się na Ujastek, chodzę tam tez na sr.Na razie wrażenia pozytywne, ostatnio oglądalismy sale i trochę się przeraziłam na widok fotela do rodzenia Za to mojemu męzowi nie podoba się sr na Ujastku A Ty Narutowicz, jak dobrze pamiętam?

Śliczne mebelki

Tak, Narutowicz od września mamy SR zobaczymy co i jak a mówili Wam co trzeba spakować? Co zbędne ? Co mają ? Laktator mi wszystkie koleżanki radzą pakować... i kurczę wszędzie dokarmiają mm. Koleżanka po porodzie musiała odpocząć i na noc dziecię nie było z nią i bez pytania podali mm pomimo tego ze zostało wcześniej przystawione do piersi. Nie wiem sama jak to działa....

Cytat:

rzeczozn, ślicznie jest
Rób słoiki, rób może się okazać ze nie będziemy miały czasu na nic innego jak tylko odkręcenie słoika i wyjadanie widelcem :p

Cytat:

W sobotę mieliśmy parapetówkę, wczoraj cały dzień przestałam ze zmęczenia

I w końcu idę na zwolnienie.. strasznie mi już ciężko, nie daje rady wsiąść do auta a co dopiero siedzieć przy kompie godzinami czy latać na spotkania z klientami

Chwalę się mebelkami bo już przyszły i są złożone

Ślicznie

Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość

Co to za pasta ?? Proszę mi tu pisać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 14:00   #4523
goslawka
Zadomowienie

Cytat:
Jakie surówki?
No to takie ceny są normalnie we wrześniu u nas

A surówki takie wielowarzywne robie z czego mi sie nawinie, kapusta, ogórki, cukinia, marchew, cebula, papryka co jest szatkuje zalewam i na zimę jak znalazł dobra lecę po dziecko!

A swoją drogą moja córka (ta z brzucha :P) uwielbia torreadora z opery carmen xD ewentualnie nie lubi, ale zdcydowanie wariuje przy tym xD
Stary 2017-08-21, 14:01   #4524
gosiakk23
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny 😊 jestem mamą październikowa termin na 30 października. Czy sa tu mamy z okolic Łodzi?

Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 14:09   #4525
Lotso
Zadomowienie

Ja tez w to nie wierze!!😱😱😱😱 musze posprawdzac czy wszystko pozamawialam.

Blizna mnie boli..nie ma bata zebym dotrwala do 18go ale jak ktoras urodzi w ten dzien to stawiam pol litra😀😀
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 14:24   #4526
Akinom0
Raczkowanie

Hej
Ja dziś od rana na nogach, zrobiłam gulasz, rozpakowałam zamówienie z gemini, wstawiłam kocyki i pieluchy, posprzątałam wszystko i jeszcze do rossmanna muszę iść, ale jestem uziemiona, bo kurier ma być do 16 i muszę czekać. Na dziś jeszcze prasowanie
Do końca tego tygodnia chcę spakować chociaż część torby. Dobrze, że temperatury spadły czuję, że odżyłam.
Miałam się coś poradzić, ale kompletnie nie pamiętam o co
Akinom0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 14:28   #4527
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny 😊 jestem mamą październikowa termin na 30 października. Czy sa tu mamy z okolic Łodzi?

Hej Ja jestem z okolic Łodzi, i będę tam rodzić

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 14:32   #4528
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Ja tez w to nie wierze!!😱😱😱😱 musze posprawdzac czy wszystko pozamawialam.

Blizna mnie boli..nie ma bata zebym dotrwala do 18go ale jak ktoras urodzi w ten dzien to stawiam pol litra😀😀
Mój syn jest z 7 września Niestety teraz nie udało się tak ustrzelić.
Cytat:
Napisane przez Akinom0 Pokaż wiadomość
Hej
Ja dziś od rana na nogach, zrobiłam gulasz, rozpakowałam zamówienie z gemini, wstawiłam kocyki i pieluchy, posprzątałam wszystko i jeszcze do rossmanna muszę iść, ale jestem uziemiona, bo kurier ma być do 16 i muszę czekać. Na dziś jeszcze prasowanie
Do końca tego tygodnia chcę spakować chociaż część torby. Dobrze, że temperatury spadły czuję, że odżyłam.
Miałam się coś poradzić, ale kompletnie nie pamiętam o co
Ja wszelkie przesyłki zamawiam do męża do pracy, bo tam zawsze ktoś odbierze. A jak będę potrzebowała wyjść to nie jestem uziemiona.

Wróciłam do domu i poszłam spać. Jakiś średni ten dzień dzisiaj. Albo słońce albo pada i głowa mnie ciągle boli.

Znowu wyszły mi erytrocyty w moczu. Raz jest dobrze, raz to wraca. W kółko na zmianę.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 14:33   #4529
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Hej Ja jestem z okolic Łodzi, i będę tam rodzić

A gdzie zamierzasz? Ja w Medeorze. Rodzilam.tam pierwsze dziecko i bylam bardzo zadowolona.

Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-21, 14:40   #4530
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Tak, Narutowicz od września mamy SR zobaczymy co i jak a mówili Wam co trzeba spakować? Co zbędne ? Co mają ? Laktator mi wszystkie koleżanki radzą pakować... i kurczę wszędzie dokarmiają mm. Koleżanka po porodzie musiała odpocząć i na noc dziecię nie było z nią i bez pytania podali mm pomimo tego ze zostało wcześniej przystawione do piersi. Nie wiem sama jak to działa....
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak, przechodzili przez listę, która jest na stronie Ujastka. Poza tym polecali mieć worki do sterylizacji w mikrofalówce, więc chyba się zaopatrzę i smoczek, jakby się okazało, że dziecko to ssak, który nie chce się odczepić od piersi. A propos laktatora, to położna laktacyjna mowila, zeby nie brać laktatorów, bo oni mają, a inna położna mówiła, że lepiej wziąć swój i moja koleżanka mówila, ze byl wielki problem z pozyczeniem laktatora, bo twierdzili, że nie mają, więc lepiej wziąć swój. Poza tym mówili, że mają 5 sal porodowych i nie odsyłają do innych szpitali, sale poporodowe są 2 osobowe. Warunki dobre

Cytat:
super wózeczek

dziś poszalałam i zamówiłam na olx kołyskę facet tak miły, że jutro mi do domu przywiezie własnym transportem hehe, chyba miał spory problem ze sprzedażą, że się tak wyrwał W sumie cenowo ok, bo kołyska 90x40 + baldachim + ochraniacze + materacyk piankowy + pościel + kołdra i poduszka za 200 zł. Patrzyłam na nowy to mniejszy 80x40 był w promocji za 200, a większe ponad 350 kosztują.. i oczywiście bez dodatków
Swietna cena

Mnie się marzy kosz mojżesza, ale nie będę kupować.

Dziewczyny podziwiam Was,że macie siłę robić słoiki. Ja dzisiaj popakowałam kilka toreb z rzeczami do przeprowadzki i teraz leżę, bo mnie coś zaczęło kłuć. Jutro mam wizytę u gina. Jak się okaze, że w ciagu tygodnia znowu mi się szyjka skróciła, to się popłaczę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości