|
|
#3031 |
|
gotowa do działania
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Kuzwa właśnie powiesiłam pranie na balkonie a chyba lać zaraz będzie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3032 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Ja ostatnio w ogóle próbowałam ogarnąć czymś się różnią body śpioszki pajace xd
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3033 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój Tz do tej pory tego nie ogarnął
|
|
|
|
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiedziałam że sprawdza się czy dziecko jest zimno czy ciepło po jego karczku 😋znowu coś nowego się dowiedzialam😉.
Czesc ubranek mam dostać od siostry ma wszystko spakowane i czeka na mnie tylko właśnie dzieciaki miała z lata więc na początek będę musiała i tak polować ciuszki na zimę.. no nic, muszę pojechać do pepco zobaczyć co tam ciekawego😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
ja poczekam z zakupami na płeć. jeśli będzie dziewczynka to większość rzeczy mam, ale wiadomo pewnie się na coś skuszę
![]() w Grudniu będą przeciez wyprzedaże to będzie dobry czas na wyprawkę. przewijak polecam taki zwykły na łóżeczko. można go brac do łazienki i jak dla mnie jest wystarczające. nie ma co przepłacać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
Mnie się od zawsze marzyło coś takiego..
http://elies.pl/przewijak-na-komode-marylou-bellamy Ale mamy miejsce ledwo na łóżeczko w naszej małej sypialni więc nie wiem nawet gdzie schowam ubranka dla dziecka.. mam bardzo mała sypialnię 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3037 |
|
luckygirl
|
Ja tez czekam z zakupami na płeć
wtedy zaszaleje ![]() O wózkach tez chętnie poczytam - o konkretnych modelach
|
|
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio trafiłam na wózek chyba ten wymarzony..😊. Podsylam linka
https://www.altrak24.com/z-kolami-ob...-lavado.html#/ To jest poki co mój pierwszy typ😉może jeszcze coś znajdę ciekawego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3040 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do tego szafa z wieszaczkami i słupek na książeczki itp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też chciałbym aby mały spał u siebie, ale bieganie w nocy na karmienie może być męczące. Nie chciałabym aby spał z nami w łóżku, a znam przypadki że do 3 roku życia dziecko spało z rodzicami bo tak się przyzwyczailo ![]() Cytat:
dobra lista. Ja jeszcze nie mam, pewnie ubranek kupie bardzo mało bo większość dostaniemy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno z fotelikiem maxi cosiAvenger lux Murano Anex Expander Essence Adamex Melody Aspena Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Tak nam sie roozbujal temat ze hoho
zlitujcie sie dziewczyny bo na bank nie skoncze studiow we wrzesniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no własnie poczułam kopy kolo biodra!😍
|
#3044 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba też już zaczynam czuć czasami ruchy. Ale brzucha nadal brak
U nas młode będzie na początku spało z nami w sypialni... w pudełku Tak, dokładnie, w pudełku. W kraju, z którego pochodzi mój mąż jest tradycja, że mamy dostają w ramach wyprawki (takie niby becikowe) pudło z ciuszkami i innymi przydatnymi rzeczami. Później pudło staje się pierwszym łóżeczkiem. Co ciekawe wszelkie prowadzone badania mówią jasne, że odkąd dzieci w Finlandii zaczęły spać w pudełkach drastycznie spadła średnia statystyczna z powodu śmierci łóżeczkowej. Chyba nie znam fińskiego noworodka, który by nie spał w pudełku ![]() A tu przykładowy zastaw: https://tribwpix.files.wordpress.com...6-pm.png?w=640 Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3047 |
|
Przyczajenie
|
Wozki <3 ale ten Invictus V-Plus wózek fajowy ... szkoda ze nie ma kubelkowej spacerowki. Ja mam narazie 3 stale milosci ...
1) STOKKE TRAILZ - chociaz cena mnie powala 5200zl .. i opinie ze rama bardzo szybko sie rysuje mnie zniechecaja. Przy wozku premium licze na jakosc pozniej moich 2 najwiekszych faworytow 1) Cybex Priam - szary - 4380zl https://www.3kiwi.pl/product-pol-461...KCJA-2017.html 2) Joolz Day 2 - cos okolo 4800zl https://www.3kiwi.pl/product-pol-483...CK-0-13KG.html Bardzo podobal mi sie Anex Cross - niestety na forum dziewczyny skutecznie mnie zniechecily. Ponoc to najbardziej awaryjny i tragiczny w wersji spacerowej wozek w dziejach ludzkosci
|
|
|
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytałam, że ten Joolz Day 3 ma bardzo pozytywne opinie. Jednak nie przekonuje mnie jego wygląd i cena ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3049 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja jakos uparlam sie na kubelkowa spacerowke i caly czas szukam. Chociaz poki co bez sukcesu ... Mam tak Priam ... dlugo dlugo nic no i wtedy ... |
|
|
|
|
#3052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
który to tydzień u Ciebie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się kompletnie nie znam, dla mnie to nowa sytuacja. Szukam opinii i patrzę na to co mi się podoba. Podejrzewam, że głupieje tak jak facet przy wyborze samochodu Bardzo mi się podoba i ma dobre opinie Mutsy Igo w kolorze Urban Nomad White&Blue (tylko niezdecydowana jestem w kwestii koloru ramy). Z tym, że są dwa główne minusy: cena i ponoć mała budka w gondoli (nie widziałam go jeszcze na żywo). Poza tym modelem, podobają mi się jeszcze: Roan Bass Soft (jeszcze nie czytałam opinii) Bebetto Pascal (w sumie Holland i Besso tez są ok, tylko w Besso kolory jakieś takie "niemoje") Coneco (nie wiem jaki to model, obczaiłam go na instagramie )O tych trzech ostatnich wózkach jeszcze nie czytałam. Podobają mi się wizualnie, mimo że są zupełnie inne niż Mutsy (ale i o wiele tańsze). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez M a g d a l e n a Czas edycji: 2017-08-21 o 15:34 |
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze ruchów. Ja mimo że coś tam czasem czuję to jednak pewności nie mam no i nie są to wyraziste ruchy.
A liczyłam że za drugim razem to szybko poczuje u mnie dzis 15+3 to w sumie jeszcze jest czas...Ja chętnie wespre się na Waszych opiniach o wózkach bo chyba zdecyduję się na nową furę dla drugiego dziecka jednak. Dla mnie jak na razie to tylko wygląd robi wrażenie i kolor nie bardzo też wiem czego chcę jeśli chodzi o parametry. Muszę też wybrać się stacjonarnie i obejrzeć ze 2 3 modele żeby wiedzieć czego szukam. Ale na to przyjdzie czas ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie przy wyborze wila ważne bylo/jest
- duża gondola - pompowane skrętne koła - możliwość przekładania spacerówki aby prowadzic przodem/tylem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie. Jeszcze bym dodała, żeby było go bardzo łatwo złożyć i żeby zajmował stosunkowo mało miejsca po złożeniu (żeby coś jeszcze poza wózkiem zmieściło się do samochodu ). No i żeby spacerówka była rozsądnych wymiarów, żeby Maluch jak najdłużej w niej jeździł. Zastanawiam się nad kwestią rozmiaru budki w gondoli. Ciekawa jestem opinii mam, które już mają za sobą przygodę z wózkami. Czy nie robi wielkość budki, bo np można dokupić parasolkę albo zasłonić budkę pieluchą (chociaż czytałam o tym ostatnio, że w ten sposób ograniczamy dopływ tlenu i dzieciątko "może się ugotować"). Jeszcze jest istotny dla mnie kolor wózka. Chciałabym jasny, żeby w słoneczne dni gondola nie nagrzewała się za bardzo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3059 |
|
luckygirl
|
Ale Wam zazdroszczę tych ruchów, tez bym juz chciała
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem w ogóle przeciwna stawiania budki na słońce, dla mnie duża budka fajnie chroni przed wiatrem, deszczem, ale nie słońcem. Wystarczy tam sobie termometr wsadzić, żeby zrozumieć o co chodzi.
Teraz mam dużą budkę w spacerowce i przydaje się czasem, wolę dużą niż małą, właśnie na wiatr i deszcz. Ja chce zobaczyć na żywo gondole w Joie Mytrax, jak będzie ok to kupuje nowy ten wózek, a swój Litetrax sprzedaje Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

Mój Tz do tej pory tego nie ogarnął

i np nieposiadanie czopkow glicerynowych to niechlujstwo. Sama kiedys oblecialam 10 Aptek i w zadnej tam nie bylo takich czopkow. Panie Aptekarki patrzyly na mnie jak na wariatke i proponowaly sama gliceryne ciekla. Dlatego mam taka wkrete , ze musze byc dobrze zaopatrzona. Wiadomo, co kraj to obyczaj. Jednak brak kapieli az do odpadniecia kikuta pepkowego to dla mnie nieporozumienie. Sporo tutaj takich rzeczy zaczyna sie ujawniac. JA jednak bede wzorowac sie na mojej mamie. Mam do jej metod i zwyczajow najwieksze zaufanie 

Nie zauważyłam. Tam, ma być 2 

który to tydzień u Ciebie?
Bardzo mi się podoba i ma dobre opinie Mutsy Igo w kolorze Urban Nomad White&Blue (tylko niezdecydowana jestem w kwestii koloru ramy). Z tym, że są dwa główne minusy: cena i ponoć mała budka w gondoli (nie widziałam go jeszcze na żywo).
u mnie dzis 15+3 to w sumie jeszcze jest czas...
nie bardzo też wiem czego chcę jeśli chodzi o parametry. Muszę też wybrać się stacjonarnie i obejrzeć ze 2 3 modele żeby wiedzieć czego szukam. Ale na to przyjdzie czas