|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ - cz. 3
Spakowałam walizkę
Brakuje mi jedynie ładowarki do telefonu i wody mineralnej. Nie wiem czy pakować laktator, bo nie za bardzo mieści mi się w tej walizce.
|
|
|
|
#4502 |
|
Rozeznanie
|
Nie no dziewczyny, nikt tu nie mówi o oddawaniu psa do schroniska.Nie ma takiej opcji.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co? duża ? Lynn a gdzie Ty w końcu rodzisz? Na który szpital się zdecydowałaś?Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4504 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie poniedziałkowo.
W sobotę mieliśmy parapetówkę, wczoraj cały dzień przestałam ze zmęczenia😊 Dziś od rana piorę i prasuję rzeczy małego. Puszczam zamówienie na gemini, muszę dokupić jeszcze kilka rzeczy i ciuszki, pod koniec tygodnia pakuję torbę do szpitala i wsio.. I w końcu idę na zwolnienie.. strasznie mi już ciężko, nie daje rady wsiąść do auta 😵 a co dopiero siedzieć przy kompie godzinami czy latać na spotkania z klientami 😒 Chwalę się mebelkami bo już przyszły i są złożone 😊😊😊❤❤❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4505 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczozn ślicznie💞😍 jeju
![]() U mnie przyszły pierwsze paczki Gemini i książka, jedna czeka na poczcie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4506 |
|
Rozeznanie
|
Idę rozpakowywać skrupulatne Gemini
😀Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4507 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja powiem jako technik wet, wolontariusz w schronisku i hodowca. Najgorsze co może zrobić właściciel to izolowac zwierzę od samego początku. Psy nie są głupie i czują wtedy odrzucenie i mimo tego, że dzieci lubią mogą robić na złość. Najlepiej zrobić to w taki sposób aby powrót do domu z naciskiem wyglądał jak codzienność. Wracamy do domu jedna osoba się wita z psem w tym wypadku mąż, przejmuje dziecko i my się witamy, glaszczemy, mówimy o naszych uczuciach tak jak zwykle. Na samym końcu przedstawiacie dziecko, bo to ktoś nowy. Dajecie możliwość zapoznania się z przeniesieniem rzeczami i zapachami. Najgorzej zakazać w takim momencie zbliżania się całkowicie. Wiadomo przy dużych psach jest ciężko, ale przy wyznaczonych granicach da się wszystko zrobić. Grunt to nie traktować psa inaczej niż zwykle, odrzucić go na drugi plan.
Przy psach, które nie lubią dzieci sytuacja trochę się komplikuje ale nie jest przekreślona. Pies instynktownie dziecko kojarzy z Wami poprzez zapach więc mimo, że nie lubi innych dzieci akurat wasze może zaakceptować. Mam 3 psy o różnych charakterach, jedna traktowała od wejścia mojego syna jak swoje dziecko i nie pozwalala nikomu z innych osób wchodzić przez pierwsze dni do domu 😂 druga dzieci lubi ale chwile, przy Wojtku siedziała i obserwowała, w późniejszym czasie razem leżeli. Najstarszy w stadzie i jedyny pies od początku był na dystans, do mnie przychodził jak miałam go na rękach ale to chodziło o kontakt ze mną, dzieckiem nie był zainteresowany ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za dużo koszul wepchałam, bo aż 5, ale docelowo zostawię 3, jak już będę miała gdzie wyciągnąć więc zwolni się trochę miejsca. Wolałabym wepchać ten laktator, bo słyszałam od koleżanki, że w szpitalu lubią dawać od razu mm, jak są jakieś problemy z karmieniem.Mam spakowaną osobno torbę dla dziecka a oprócz tego nic więcej nie wyprałam, także dalej w proszku. Wózek stoi w częściach w garażu, łóżeczko w pudle...Mam nadzieję, że dotrwam do terminu, bo inaczej ciężko będzie ![]() Zdecydowałam się na Ujastek, chodzę tam tez na sr.Na razie wrażenia pozytywne, ostatnio oglądalismy sale i trochę się przeraziłam na widok fotela do rodzenia Za to mojemu męzowi nie podoba się sr na Ujastku A Ty Narutowicz, jak dobrze pamiętam?Cytat:
|
||
|
|
|
#4509 |
|
Rozeznanie
|
Mam wszystko, a przynajmniej tak mi się wydaje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4510 |
|
Zadomowienie
|
Alea, świete słowa! Moja siostra popełniła ten błąd. Nie pozwolili suni dochodzić do małego i teraz pies całkowicie ignoruje dziecko. Maluszek ma juz 18 msc i jest zainteresowany sunia, a ona od niego ucieka. Nie wiem czy na tym etapie cos sie jeszcze da z tym zrobić.
Rzeczozn, piękne mebelki.
|
#4511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do szpitala dużo do pakowania nie mam, jedynie sobie rzeczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
#4512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z moim psem nie ma problemu bo on jest ciapek, uległy bardzo, ale mojego syna też raz tyrpnął jak mu dokuczał, pyskiem w głowę go pacnął, że młody klapnął na ziemi i powiem szczerze, że od tamtej pory młody nie wbija mu już paluchów w łapy xD |
|
|
|
|
#4513 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasz wózek, za tydzień będzie u nas
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4514 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziś poszalałam i zamówiłam na olx kołyskę facet tak miły, że jutro mi do domu przywiezie własnym transportem hehe, chyba miał spory problem ze sprzedażą, że się tak wyrwał ![]() W sumie cenowo ok, bo kołyska 90x40 + baldachim + ochraniacze + materacyk piankowy + pościel + kołdra i poduszka za 200 zł. Patrzyłam na nowy to mniejszy 80x40 był w promocji za 200, a większe ponad 350 kosztują.. i oczywiście bez dodatków
|
|
|
|
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleea świetny wózeczek!
Rzeczozn to chyba nieźle się trafiło, że jeszcze masz przywózkę! Oj faktycznie Gemini to niezle pakują, pol godziny jak nie lepiej roboty zawsze 😂 |
|
|
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Widzę że pakowanie na tapecie, ja zaraz mam zamiar torbę wyprać i zastanowię się co dalej Nie chce mi się dzisiaj ubranek prać i prasować bo już się troche narobiłam od rana a jeszcze pomidorki na mnie czekają. Brzuch znowu twardy, zrobiłam sobie kawkę i siedzę żeby trochę zluzował. Lotso to ty jeszcze dwa tygodnie i będziesz miała cięcie!! Nie wierzę, po prostu nie wierzę że to tak zleciało. rzeczozn śliczne meble, zazdroszczę zwłaszcza tej komody Aleaa bardzo zgrabny ten wózek i z tego co pamiętam to taniutki
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja paprykę zrobiłam bo akurat była na promocji, po 2,99 zł za kg, taka promocja, że jeden facet 20 kg wziął
|
|
|
|
|
#4521 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, Narutowicz od września mamy SR zobaczymy co i jak a mówili Wam co trzeba spakować? Co zbędne ? Co mają ? Laktator mi wszystkie koleżanki radzą pakować... i kurczę wszędzie dokarmiają mm. Koleżanka po porodzie musiała odpocząć i na noc dziecię nie było z nią i bez pytania podali mm pomimo tego ze zostało wcześniej przystawione do piersi. Nie wiem sama jak to działa....Cytat:
może się okazać ze nie będziemy miały czasu na nic innego jak tylko odkręcenie słoika i wyjadanie widelcem :p Cytat:
Ślicznie ![]() Cytat:
Co to za pasta ?? Proszę mi tu pisać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
#4523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A surówki takie wielowarzywne robie z czego mi sie nawinie, kapusta, ogórki, cukinia, marchew, cebula, papryka co jest szatkuje zalewam i na zimę jak znalazł dobra lecę po dziecko!A swoją drogą moja córka (ta z brzucha :P) uwielbia torreadora z opery carmen xD ewentualnie nie lubi, ale zdcydowanie wariuje przy tym xD |
|
|
|
|
#4524 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny 😊 jestem mamą październikowa termin na 30 października. Czy sa tu mamy z okolic Łodzi?
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#4525 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez w to nie wierze!!😱😱😱😱 musze posprawdzac czy wszystko pozamawialam.
Blizna mnie boli..nie ma bata zebym dotrwala do 18go ale jak ktoras urodzi w ten dzien to stawiam pol litra😀😀 |
|
|
|
#4526 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja dziś od rana na nogach, zrobiłam gulasz, rozpakowałam zamówienie z gemini, wstawiłam kocyki i pieluchy, posprzątałam wszystko i jeszcze do rossmanna muszę iść, ale jestem uziemiona, bo kurier ma być do 16 i muszę czekać. Na dziś jeszcze prasowanie Do końca tego tygodnia chcę spakować chociaż część torby. Dobrze, że temperatury spadły czuję, że odżyłam. ![]() Miałam się coś poradzić, ale kompletnie nie pamiętam o co |
|
|
|
#4527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem z okolic Łodzi, i będę tam rodzić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4528 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety teraz nie udało się tak ustrzelić.Cytat:
Wróciłam do domu i poszłam spać. Jakiś średni ten dzień dzisiaj. Albo słońce albo pada i głowa mnie ciągle boli. Znowu wyszły mi erytrocyty w moczu. Raz jest dobrze, raz to wraca. W kółko na zmianę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#4530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie się marzy kosz mojżesza, ale nie będę kupować. Dziewczyny podziwiam Was,że macie siłę robić słoiki. Ja dzisiaj popakowałam kilka toreb z rzeczami do przeprowadzki i teraz leżę, bo mnie coś zaczęło kłuć. Jutro mam wizytę u gina. Jak się okaze, że w ciagu tygodnia znowu mi się szyjka skróciła, to się popłaczę. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

Brakuje mi jedynie ładowarki do telefonu i wody mineralnej. Nie wiem czy pakować laktator, bo nie za bardzo mieści mi się w tej walizce.

I co? duża
? Lynn a gdzie Ty w końcu rodzisz? Na który szpital się zdecydowałaś?

więc zwolni się trochę miejsca. Wolałabym wepchać ten laktator, bo słyszałam od koleżanki, że w szpitalu lubią dawać od razu mm, jak są jakieś problemy z karmieniem.

a co dopiero siedzieć przy kompie godzinami czy latać na spotkania z klientami