|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy w lozku...
Witam
![]() To moj pierwszy post na forum. Podczytuje je juz od dluzszego czasu i zdecydowalam sie poprosic o pomoc. Mam 21 lat, moj chlopak - nazwijmy go X jest ponad 10 lat starszy. Jestesmy razem od pol roku. X'a zawsze uwazalam za godnego uwagi faceta. Polaczyly nas wspolne zainteresowania, do tego bardzo podoba mi sie jego charakter. Fajne poczucie humoru, szczery, opiekunczy, spontaniczny. Ale przede wszystkim zawsze uwazalam go za dobrego czlowieka. O ile w normalnych sytuacjach potrafimy sie raczej dogadac tak w lozku jest po prostu zle... Po pierwsze, X byl moim pierwszym facetem, z ktorym zdecydowalam sie pojsc do lozka. Z tym, ze "zdecydowalam sie" to tutaj dosc duze klamstwo... X bardzo naciskal z pieszczotami itp jeszcze zanim w ogole zdecydowalam sie na ten zwiazek. Po drugie, nie mam prawie w ogole orgazmow... Jedynie palcami potrafi mnie do niego doprowadzic. Pytal czy cos robi nie tak... Powiedzialam mu prawde - ze nie potrafie sie calkiem wyluzowac, ze boli mnie, kiedy sie kochamy... Mial byc delikatniejszy. I coz.. Postaral sie nastepnym razem, ale tylko na poczatku... Po trzecie, wiem, ze podnieca go, kiedy to on calkowicie dominuje. Wiedzialam to od poczatku, mowil mi o tym i wszystko moze byloby ok, gdyby nie to, ze my chyba inaczej to interpretujemy... Otoz X'owi juz nie jeden raz zdarzylo sie zmusic mnie do seksu... Bronilam sie, plakalam... On nie przestawal, a co mnie przerazilo mialam wrazenie, ze tak mu sie podoba... ![]() ![]() Poza tym wszystkim - X jest cholernie zazdrosny. Denerwuje sie np kiedy wychodze ze znajomymi. Byly sytuacje, ze zabral mi telefon, laptopa... Czytal wiadomosci... Mialam wrazenie jakby chcial mnie odciac od moich znajomych - a przeciez nawet ich prawie nie zna... Przytlacza mnie to wszystko i nie wiem co dalej powinnam zrobic... X czesto mowi, ze mnie kocha, swoje zachowanie uzasadnia tym, ze "boi sie, ze mnie straci". A ja sie zwyczajnie powoli zaczynam tego wszystkiego bac... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problemy w lozku...
Tłumaczenie, że Cię kocha i boi się, że Cię straci nie jest żadnym uzasadnieniem. Jesteś wolną osobą i masz prawo oczekiwać, że nie będzie Cię kontrolował. To jest podstawa. Drugą sprawą jest seks - nie podoba mi się to, jak Cię do niego zmusza. Lub inaczej - jak zmusza Cię do pewnej formy seksu.
Postaraj się z nim na poważnie porozmawiać, powiedzieć mu to wszystko, co powiedziałaś nam. Jeśli to nie pomoże... Cóż, Ty jesteś najważniejszą osobą w swoim życiu i masz dążyć do swojej pełni szczęścia. Na pewno będzie dobrze. ![]() ![]() Przeczytałam Twoją wiadomość siostrze i obie zgodnie stwierdziłyśmy, że on Cię praktycznie gwałci. Edytowane przez c25b88eee251337e2cf3080657e4acb7d681f815_5dace6f2394b4 Czas edycji: 2013-09-29 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skończ z tym 'facetem' jak najszybciej, nie rozumiem, jak możesz się jeszcze nad tym zastanawiać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Słowa to tylko słowa. CZYNY są istotne. A on na razie dużo mówi, a mało robi...
Albo porozmawiacie i dopasujecie się do siebie, albo ta relacja nie ma sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tytuł powinien brzmieć: "problemy w życiu". Moim zdaniem gość do odstrzału, nie jesteś szczęśliwa od dłuższego czasu, nie masz ochoty na seks, a związek ciągnie się i ciągnie, a brak postępów. Odpuść.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
UCIEKAJ!
Zmuszanie kogokolwiek do seksu to gwałt. Rozmowy nic nie dają, cokolwiek powie to tylko puste słowa, wiej póki jeszcze możesz.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Probowalam z nim rozmawiac, ale juz nie mam pojecia jak do niego dotrzec... To jest okropnie frustrujace - przez caly czas sie stara, widze, ze mu zalezy, jest opiekunczy, strasznie sie przejmuje kiedy widzi ze cos jest nie tak, np jestem chora... Poza lozkiem, oraz ta zazdroscia - ideal... Chcialabym powalczyc o ten zwiazek, tylko czy sa jakies szanse, ze on sie zmieni w tych kwestach? Juz nawet umialabym zaakceptowac taki seks jaki lubi. Tylko jest przeciez jakas granica... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dziewczyno, z takim facetem to Ty nic nie zbudujesz.
W głowie mi się nie mieści, że można przymuszać kogos do seksu i nie zwracać uwagi na płacz i protesty. I to jeszcze tak traktować osobę, która się kocha. Uważasz to za normalne? Ja sama uwielbiam, gdy partner dominuje, ale dochodziłam do tego 2 lata. Należy się z pewnymi rzeczami oswoić, dwie strony muszą tego chcieć, ale on tylko sprawia, ze się zniechęcasz. Piszesz, ze Cię boli. Gdybyś czułą się bezpiecznie, była odpowiednio podniecona to by Cie nie bolało. A facet leje na Twoje samopoczucie w seksie. Paskudne i egoistyczne. I to już powinno wystarczyć, aby go kopnąć w doopę. I o zachowaniu poza łóżkiem już nawet wspominać nie będę. Nie bądź taka bezwolna i zacznij bardziej zdecydowania wyrażać emocje i uczucia. Pozwoliłaś mu na zdecydowania za dużo.
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
problem nie jest w łóżku tylko w twoim facecie. co ty z nim robisz w ogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Szanse na to, że się zmieni są bliskie zera. Ta jego czułość i opiekuńczość z czasem zaniknie zupełnie - i pozostanie wyłącznie "tylko" ta zazdrość... Że o pogwałcaniu Twojej wolności nie wspomnę. Sama napisałaś, że już teraz sprawdza Twój telefon, zabiera komputer, generalnie - stara się ograniczyć Twój kontakt z innymi. Faceci tacy jak on właśnie tak działają - odgradzają od innych, aż zostaje ci tylko on - uzależnia cię od siebie. A w końcu zostajesz sama, skazana na jego łaskę lub niełaskę.
Skończ to, dobrze ci radzę.
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Twój facet Cię gwałci. Nie słucha, kontroluje. Seks jest bardzo ważnym aspektem - jeśli on Cię już teraz nie szanuje to nie chce myśleć co będzie za 5/10 lat. Zastanów się czy te Wasze problemy to TYLKO czy może AŻ. Jak dla mnie to powód do rozstania.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alexandra92x Czas edycji: 2013-10-08 o 07:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dobrze piszą. Uciekaj od niego, moim zdaniem to nie ma sensu. A jak się zmieni lub obieca Ci, że spróbuje...to i tak na chwilę. Dla mnie takie zachowanie jest niedopuszczalne. Psychol jakiś. W przyszłości mogłabyś mieć z nim o wiele gorsze problemy...
![]() |
#14 | ||
Rozeznanie
|
Dziewczyno idz po rozum do głowy i odejdz od tego gwałciciela i psychopaty
![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Facet Cie gwałci i próbuje trzymać jak psa na łańcuchu - a Ty się zastanawiasz jak seks poprawić? Serio?
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
UCIEKAJ. UCIEKAJ GDZIE PIEPRZ ROSNIE!!!!!! To sie dobrze nie skonczy, zapewniam Cie. Bardzo, bardzo mi przykro, ze znalazlas sie w takiej sytuacji. ON CIE ZGWALCIL. Pamietaj, ze NIKT, nawet wlasny facet, czy nawet maz, NIE MA PRAWA uprawiac z Toba seksu bez pozwolenia. Dominacja to jedno- ja bardzo lubie, kiedy moj TZ jest w lozku mozna nawet powiedziec ze brutalny, ale jesli sie na cos nie zgadzasz, facet nie ma prawa tego robic. Ratuj sie, uciekaj od niego, inaczej za kilka lat bedziesz cieniem samej siebie.
Tutaj spiewam- wchodzisz/sluchasz na wlasna odpowiedzialnosc!!! https://www.youtube.com/watch?v=JRRbz9R7hhA Journey through the ice and snow To heed the hunter's call, To slay my enemies as the runes foretold. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
No to nie są problemy w łóżku...ten facet to problem.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
On Cię GWAŁCI!!!! W dodatku traktuje jak szmatę, gorzej niż psa. Uciekaj póki możesz!!! Bo z czasem zacznie się eskalacja przemocy - bicie, niszczenie psychiczne. Pozbawi Cię poczucia własnej wartości. Tacy potrafią zakatować na śmierć bądź doprowadzić do samobójstwa! To jest gwałciciel i psychopata!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja również uważam,że powinnaś z nim zerwać. Facet Cię nie szanuje, poniża, zmusza do seksu i w dodatku jest cholernie zazdrosny. Jest między Wami 10 lat różnicy i skoro on jest o Ciebie bardzo zazdrosny to uwierz mi,że później będzie jeszcze gorzej. Bo on sobie myśli,że jak ma młodszą dziewczynę o 10 lat to znajdzie sobie młodszego od niego albo będzie go zdradzać.
Ty męczysz się w tym związku i zakończ go jak najszybciej. Czas leczy rany i znajdziesz na pewno faceta,który będzie Cię szanował i kochał. Bo ten to wgl Cię nie kocha ani nie szanuję. Zakończ to jak najszybciej, bo potem może być jeszcze gorzej. Odmówisz mu kiedyś seksu to Cię zgwałci albo ubzdura sobie,że go zdradziłaś i może Ci jeszcze większą krzywdę zrobić.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Wiej bo on i tak się nie zmieni,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Naczelna Nastolatka
|
o ja pierdzielę, nie wierzę w to co czytam... Facet wymusza seks pomimo tego, że płaczesz i protestujesz czyli wprost GWAŁCI CIĘ, a ty uważasz, że jest niemal ideałem??? W głowie się nie mieści.
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Wiem, ze wielu z was moja postawa moze wydac sie niezrozumiala... Ale ja naprawde chcialabym mu dac chociaz ta jedna, ostatnia szanse. Ponownie rozmawialismy - twierdzi, ze naprawde mu zalezy, ze "zrobilby dla mnie wszystko". Czy naprawde nie ma ZADNYCH, ale to ZADNYCH szans, ze bedzie dobrze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
moim zdaniem to gwałt. nie bądź głupia i uciekaj od tego zwyrodnialca...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ok, fajnie zrobił mnóstwo dobrego. Lecz pewne sprawy są niewybaczalne np. właśnie GWAŁT! Tak dziewczyno, to był GWAŁT nic więcej.
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
To że gwałciciel da Ci czasem kwiaty nie zmienia kwalifikacji czynu. Ja uważam, że nie ma czynów i słów, które pozwoliłyby wymazać to co Ci zrobił. Ja bym nie dała szansy pod żadnym pozorem, choćby błagał, płakał i przepraszał na kolanach. Nigdy w życiu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Naczelna Nastolatka
|
czy naprawdę twoje poczucie własnej wartości jest na takim minusie, że chcesz być z debilem, który cię zgwałcił?? Jakim cudem chcesz zbudować związek z kimś, kto ciebie wcale nie szanuje i komu nie można absolutnie zaufać?? Ktoś wyżej dobrze napisał, że już masz zrobioną wodę z mózgu i wydaje ci się, że bycie gwałcicielem to po prostu taki niewielki defekt charakteru, który można albo naprostować albo przymknąć na to oczy. Ja nie wiem, jakim cudem ty się nie boisz przebywać w towarzystwie kogoś, kto cię zgwałcił. Nie masz żadnego instynktu samozachowawczego, czy jesteś po prostu całkowitą idiotką?
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
sex tylko ukazuje dużo większy problem-facet ma głęboko gdzieś twoje zdanie i sądzę,że w innych sferach życia będzie/jest podobnie.próby kontroli ukazują kolejny problem twojego faceta, jakim jest chora zazdrość.myślę,że on świadomie wybiera partnerki dużo młodsze lub biernie godzące się na wszystko, bo tylko z nimi może realizować własną wizję związku.
myślę też, że on sie nie zmieni i będzie coraz gorzej-to typ, który po prostu lubi przemoc i pełną kontrolę nad partnerką. wybór należy do ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Halo niech ktoś go stąd zabierze! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.