|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Ups
![]() ![]() ![]()
#2342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoja drogą to te rodzinne koniugacje są czasami za***iście pokręcone ![]()
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Lea 35-szczerze sie przyznam ze nie wnikalam w dzialanie majrnkoe=wej masci-ale w aptekarka mi poradzila ze to dobre jest-wiec kupilam i smarowalam!!!
![]() No w sumie ja tez mam uporzatkowane dnie i wszystko zawsze zaplanowane tylko czasami mnie to przytlacza ze codziennie tak samo chociaz moj Alanus dosc czesto mnie zaskakuje-z czego jestem bardzo szczesliwa... ![]() Xantia wspaniale ze wszytsko sie uklada-naprawde sie ciesze wkoncu niesnaski pojda w niepamiec ![]() Olunek-witam cie serdecznie ja tez jestem na tym forum od niedawna ![]() No a moje Sloneczko juz smacznie spi od 3 godzin-dzisiaj byl dosc marudny,najedzony,napojon y,wyspany!nie wiem co mu sie nie podobalo!!!moze tez czuje ze cigle z mamusia siedzi ![]() No to zycze wma dziewczyny miej nocy!!!!ja lece do wanienki i do lozeczka!!!do jutra |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lea: mi tę maść majerankową też wiele osób polecało - nie wiem na ile jest skuteczna, ale na pewno nie zaszkodzi ![]()
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
Xantia ale dobre nowiny
![]() ![]()
#2346 |
Wtajemniczenie
|
Olunek: witaj
![]() ![]() ![]() ![]() piszę tego posta o tej porze, bo właśnie skończyłam chłopaków ząbkujących usypiać ![]() ![]()
#2347 |
Zakorzenienie
|
ajanna w takim razie ja druga
![]() ja usypiam od 4 ![]() ![]() Olunek spóźnione, ale bardzo szczere witaj ślicznie ma Twój SYNEK NA imię
![]() |
#2348 |
Wtajemniczenie
|
Trzecia!!! choć byłabym pierwsza na równi z ajanną.
Werka o 3.20 zrobiła pobudkę i w zasadzie do rana nie dawała nam usnąć. Co ją ululałam kładę do łóżeczka a ta oczy jak 5 zł i doopa- powtórka z rozrywki. Jeśli zasnęła to max na 40 minut. Ona już tak 3 czy 4 noce ma. Chyba brzuszek tym razem, bo kupy niet ![]() No ale w nocy nakryłam ją ja próbuje usiąść wspierając się o szczebelki. Jest to raczej niewykonalne, bo graniczy z cudem żeby usiadła z leżenia na plecach trzymając się tylko jedną ręką za szczebelek, ale coś tam kombinuje. xantia- a widzisz, ja nie byłam za zapraszaniem, a tu masz. Rodzina Ci się zintegruje i jak pisze kropka może być sympatycznie.
#2349 |
Zakorzenienie
|
![]()
Iwka
![]() Polka ma drzemkę ![]() a tu moja agentka ![]()
![]() |
#2350 |
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny, witam nową mamusię na wątku! oczywiście jak zawsze ze spóżnionym zapłonem
![]() co do odstawiania od piersi - Tymek sam się dostawił, jak miał tydzień temu anginę i jużn ie chce mojego mleka, ogólnie nie chce pić żadnego mleka, robię mu 3 razy dziennie kaszki na mleku modyfikowym lub zupy mleczne z kleikiem, je łyżeczką. najzabawniejsze było, jak próbowałam go dostawiać, a on patrzył mi prosto w oczy i śmiał się na głos, raz nawet zaszalał i zaczął mnie ciągnąć za skórę, ale nie ciągnąć cycusia. Więc już nie karmię, choć planowałam jeszcze 2- 3 miesiące pokarmić, Tymek zdecydował za mnie miłego dnia dziewczyny
#2351 |
Wtajemniczenie
|
patrilla- super star z Poli
![]() ![]() barwa- no i jak Ci z tym samodzielnym odstawieniem Tymka? Ja jeszcze 2 miesiące i też zaczynam odstawiać, coś nie wierzę,że Werka sama sie na to zdecyduje, za dobrze jej przy cycuchu, a chciałabym żeby tak było.
![]() |
#2352 |
Zadomowienie
|
dziennndoberek wszystkim
![]() ajanna chce odstawic Miska od piersi bo on inaczej nie zasypia ...nawet na spacerze nie chce spac tylko przy cycu.pobudki w nocy to nie problem bo sie przyzwyczilam.gdyby tylko nie zasypial przy piersi byloby ok . a tak pomimo ze jest najedzony obiadkiem nie zasnie inaczej.pozatym zanim go naucze pic mleko modyfikowane i oducze piersi to duzo czasu minie jeszcze...hihi bo ja tez musze byc na to gotowa ![]() ![]() co do katarku to masci majerankowej nie uzywalam . pomaga? ja jak Domingez ma katar to smaruje mu klatke pulexbaby i czyszcze nosek woda morska.a jak katarek wiekszy to dodatkowo nasivin i po pol lyzeczki 2x dziennie calcium w syropie. lekarka poradzila mi ze jak rano zaczyna lekko kaslac od splywajacego katarku to mam dawac przez 3 dni 2x dziennie po 2-3 ml nurofenu w syropie zeby nie doszlo do infekcji gardla.no i oczywiscie lekko oklepywac plecki . dziekuje jeszcze raz za serdeczne przywitanie ![]() jescze pytanko: czy dajecie juz swoim skarbom serki typu danonki lub jogurty dla dzieci ale nie te z hippa w sloiczkach tylko te zwykle?
#2353 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki!
magsch, mój dzień nigdy nie jest taki sam jak poprzedni ![]() ![]() Acha, dzięki za namiary na ten preparat do prostowania ![]() Xantia, zaproszenia słodziutkie a podusia fajowa ![]() ![]() minia ja też muszę spróbować tego szamponu co piszesz ![]() minisiu, dziękuję za zdjęcia szczotki, mam właśnie taką samą, tylko trochę mniejszą średnicę i muszę chyba sobie kupić większą, to może nie będę miała popodwijanych końcówek ![]() Ja to w ogóle mam problematyczne włosy ![]() ![]() lea, buziaczki dla Maksa, żeby mu katarek szybciutko przeszedł ![]() minia, no to córcia ci dorośleje ![]() ![]() Zaproszenie piękne ![]() My będziemy robić w domku roczek, bo nie ma kasy na restaurację, a poza tym robimy dla najbliższej rodziny i jakoś tam powinni się zmieścić, ale zaproszenia też chcę zrobić, ale właśnie po to , żeby była pamiątka ![]() Olunek, witaj serdecznie ![]() ![]() ![]() Kanciu, udanej wizyty u znajomych ![]() iwka, wcale nie musi stać się cud, jak będzie dużo ćwiczyć i próbować to w końcu usiądzie, zobaczysz ![]() Patrilko, Polusia słodziutka na fotce ![]() Barwa, no to gratuluję bezproblemowego odstawienia od piersi ![]() My dzisiaj robimy imprezkę urodzinową dla mojego TŻa więc nie będę miała czasu , żeby pisać. Miłego weekendu mamusie ![]()
#2354 |
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry Dziewczyny!!!!u nas tez niezbyt przespana noc! Alanek wstal o 3 z placzem i nie wiem co mu bylo,nie chcial jesc,pic.Gdy go odkladalam z powrotem do lozeczka to z placzem a jak bly na rekach to caly szczesliwy!!!moze chchial sie przytulic!
![]() Olunek-ja mojemu synkowie danonki doaje od 5 miesiaca-wiem ze to za szybko bylo ale je tolerowal-dawalam raz dziennie teraz zjada 2! |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Dawno nie pisalam, ale mamy małą rewolucję w domu ![]() ![]() ![]() Po kolei: Przede wszystkim spóźnione powitanie dla nowych mamuś: Olunek, magsh -witajcie ![]() Ja daję Emilce danonki, wszystkie poza truskawkowymi. A w słoiczkach HIPP w składzie jest pełne mleko, śmietanki itp a kosztują jakby tam kawior był ![]() Xantia - bardzo się cieszę, że tak wyszło i stuacja troszkę się wyjaśniła ![]() ![]() Minia - zaproszenia bardzo ładne ![]() ![]() ![]() A teraz coś o Emci: Ma już dwa ząbki, a co najważniejsze drugi pojawił się bezobjawowo ![]() ![]() ![]() ![]() Na a teraz parę fotek: 1- Emcia na spacerku 2,3,4 - Emcia z pieskiem na którego mówi "kaka" i z ktorym może zrobić wszystko ![]() 5 - Emcia ujeżdża krowę ![]() Lecę, bo mała się budziła a jescze muszę zrobić obiadek. Dziś patelnia grecka ![]() ![]()
#2356 |
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście wczoraj wieczorem
![]() olunek witaj serdecznie Xantia fajnie że tak wyszło z dziadkami ![]() minia zaproszenia super. Ja nie pomyślalam żeby zamawiać zaproszeni. Wszystkich zaprosiliśmy ustnie. A urodzinki robimy też w domu. Będzie jakieś 30 osób ale ma być ciepło więc stoły będą na tarasie. Przepraszam dziewczyny, ale nie pamiętam co pisałyście. Jestem strasznie przygnębiona stanem dziadka. Odezwę się w poniedziałek bo przez weekend nas nie ma.
![]() |
#2357 |
Wtajemniczenie
|
Iwka, Patrilla: rzeczywiście na zatwardzenie można spróbować dodać suszonych śliwek do kaszki
a w ogóle to "w kupie raźniej" - szkoda, tylko że tak daleko do siebie mamy - mogłybyśmy wraz z naszymi dziećmi jakąś całonocną imprezę urządzić ![]() Anula: ![]() Olunek: wiesz, on może sam się na inne zasypianie przestawić - 2 moich dzieci tak miała - córka jak miała ponad rok, a najmłodszy - ok. 6 msc-y - po prostu nagle po cycusiu, zamiast usnąć zaczynali się rozglądać dookoła ![]() u nas Igorowi idzie 10. i 11. ząb - trzonowce - w związku z czym noce zamieniają się w maraton karmienia i smarowania dziąseł żelem i dawania czopków ![]() ![]() ![]() ![]()
#2358 |
Wtajemniczenie
|
izuniak no mało Ciebie strasznie tutaj, mój chrześniak jest fanem scooby doo i właśnie zamówiłam mu na all koszulkę i karty ze scooby. Emcia cudna drobinka nasza
![]() anulka ![]() ajanno ja to bym też się z Wami chętnie spotkała tak na prawdziwe babskie ploty, ....11 zębów to robi wrażenie na Werce-4. A powiedz mi jeszcze jak długo można tę robiną maść na odparzenia przechowywać? olunek- ja się wzbraniałam przed danonkami, ale daję teraz 1-2 na tydzień. Dzisiaj to nawet dałam chlebek z danonkiem ![]() ![]() zachęcona reklamami pieluszek sleep&play i zadowolona z tych nawilżanych chusteczek kupiłam dzisiaj i one nie mają w pasie gumeczek, jeszcze nie próbowałam założyć, zobaczę i dam znać.A może któraś stosuje?
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-05-23 o 15:09 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Izuniak piekne zdjecia i coreczka!!!
Alanek juz po drzemce,najedzony-nie spal zbyt spokojnie i dlugo(2h) Na spacerku bylismy z rana a pogoda nie dopisuje wiec reszte dnia spedzimy w domku!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
julcia1980 Misko ma 5 zebow(łopaty straszne
![]() no wlasnie ja daje juz synkowi danio i danonki te mega bo tamte sa za male i tak sobie myslalam czy nie za wczesnie . nic mu po nich nie jest wiec chyba spokojnie moge mu je dawac? a mleko z kartonu? podobno od 3 lat ale moze dajecie juz swoim pociechom?bo tak sobie myslalam ze moze kaszke manna na mleku zrobie...ale nie wiem juz sama. patrilla Pola piekna i piekne imie ![]() izuniak masz cudna corcie i superanckiego psiaka ![]() ajanna misko coraz czesciej odrywa sie od piersi i natychmiast zasypia ale raczej rzadko tak bywa...moze faktycznie poczekam...hihi tym bardziej ze czuje ze to jeszcze nie ten moment na odstawienie a intuicja mamy nie zawodzi nigdy prawda? iwka2002 ja mam te pieluszki. fajna sprawa . zaklada sie je jak majteczki dobrze leza (lepiej niz na rzepy) i w ogole jak Misio raczkuje one caly czas sa na swoim miejscu "raczkuja" razem z nim. uzywam na przemian ze zwyklymi
#2361 |
Wtajemniczenie
|
olunek widziałam dzisiaj kaszkę manna z bobovity na modyfikowanym
#2362 |
Konto usunięte
|
izuniak, fajne fotki,
![]() ![]() Xantia, ciesz się kobieto, dziadkowie to fajna sprawa. ![]() Przepraszam, że nie odniosę sie do wszystkich postów, ale tylko na chwilke wpadłam. Maks wieczorem miał stan podwyższonej temperatury, dałam mu Apap , licząc na spokojna noc, ale nic z tego, co moment pobudka, żeby ugłaskać źle oddychającego maluszka. ![]() ![]() ![]() ![]() a na zakupach tylko się wściekłam, nic mi nie pasuje. ![]() ![]() ![]() to się wygadałam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zadomowienie
|
iwka2002dziekuje, niestety Domis nie cierpi modyfikowanego. nie wiem zapach mu nie odpowiada,smak?dlatego myslalam zeby sprobowac ze zwyklym ale przyznam boje sie ...bo chyba za maly jest jeszcze. kaszke kupie ta co napisalas( do tej pory probowalam dac mu te mleczno ryzowe lub kukurydziane moze manna bedzie strzalem w 10) jak misiowi nie podejdzie to tatus zje ...hihi ...tatus uwielbia takie rzeczy
![]()
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a co powiesz na drzemke mojego sieciunia: max20minut zwykle 10 ![]() olunek ja daje danio(uwielbia intenso kokosowe ![]() ![]() daje codziennie ![]() lea nie jestes kurdupel tylko filigranowa dziewczynka drobinka ![]() ![]() a myslalas o szyciu u krawcowej??
#2365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7645049] Maks wieczorem miał stan podwyższonej temperatury, dałam mu Apap , licząc na spokojna noc, ale nic z tego, co moment pobudka, żeby ugłaskać źle oddychającego maluszka. ![]() ![]() ![]() ![]() [/quote] ![]() Super. Buziaczki dla Emci I OGROMNE ROCZNICOWE BUZIAKI DLA WERONIKI
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Wtajemniczenie
|
anulko- w imieniu Werki dziękuję za pamięć
![]() lea- ale diesel'e sobie kupiłaś ![]() olunek- a dawałaś mu już jakąś kaszkę w proszku z mlekiem modyfikowanym. Moja Weroni podobnie - nie tolerowała żadnego mleka a kaszki wcina.
#2367 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
![]() Xantia bardzo się cieszę i mam nadzieję, ze się to jakoś wszystko poukłada ![]() Mówiłam ci, że dziadek raczej przyjedzie na roczek i się ucieszy ![]() A jak babcia i ciocia też przyjadą i będą się jakoś mzachowywać to moze rzeczywiście pójdzie to w dobrym kierunku ![]() lea zdrówka dla was chorowitki ![]() I daj znać co tam u lekarza ![]() Anula ![]() ![]() olunek zaraz dopiszę cię do listy ![]() izuniak czekam na fotki pokoiku Jagódki i powiem ci, ze sama lubię Scooby Doo ![]() Fotki super z pieskiem ![]() Dla Werci naszej kochanej tysiąc buziaków ![]() ![]() ![]() Ja byłam u mojej przyjaciółki i brzuszek już rośnie, widziałam filmik z USG i pamiętam, że niedawno HAnia była taka malutka ![]() No i news dnia - mamy drugiego ząbka - górna lewa jedynka, czyli stan uzębienia na dziś to sztuk dwie ![]()
#2368 |
Zadomowienie
|
Witajcie!Nikola już smacznie
![]() ![]() lea nie przejmuj się teraz takie rozmiary robią!!!na szczęście ja jestem krawcowa .choc teraz nie mam za dużo czasu na szycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
olunek no dopisałam Was do naszej listy, więc oficjalnie witamy
![]() A i zapomniałam ci jeszcze powiedzieć, że twój syn ma piękne imię ![]() Ja jestem Dominika ![]()
#2370 |
Zakorzenienie
|
My tez calujemy Wercie
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.