Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-22, 08:53   #1531
Mecassie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Apap możesz ale niech Cię ręka nie świerzbi do czegokolwiek innego
Apap jest jednym z tańszych z tych sklepowych także zostanę przy nim ale tylko już w krytycznych sytuacjach.

Pytalyscie wczoraj czy mąż już wie ze dziewczynka a wiec:
Pokazalam mu tylko to jedno zdjecie co Wam i całe te wykresy i pomiary. Był zachwycony że taki duży syn już jest. Po czym do szafy z jego ubraniami włożyłam różową ramkę z pozostalymi zdjeciami. Otworzył szafe dopiero po 2h ale w ogóle się nie zorientowal że zdjecia są w różowej a nie niebieskiej ramce powiedziałam ze patrz kochanie ta ramka jest różowa i został w szoku haha. Zaczął mnie tulic i całować a później tylko szok na twarzy. I teksty :
"Ja nie umiem pleść warkoczy" "nie wiem jak się bawic lalkami" "dwie kobiety w domu o jeju" itp. Caly czas patrzal na mnie ze zdziwieniem az do nocy. Rano poszedl do pracy a jak ja wstałam to zobaczylam ze ta ramka leży przy łóżku z jego strony czyli już się robi córunia tatunia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170822_083928.jpg (69,2 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2017-08-22 o 20:08
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 08:54   #1532
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Alley odrzuć złe myśli. Podobno te bóle 'jak na okres' sa jak najbardziej normalne w ciaży . Szczególnie w I trymestrze.
Cytat:
Napisane przez lisa87 Pokaż wiadomość
alleyezonme nic sie nie martw , wszytko na pewno jest dobrze, to tylko hormony szaleją i huśtawka nastrojów. Mnie też brzuch ostatnio pobolewa jak na okres ale moja siostra która urodziła w lutym mówi że to normalne bo macica sie musi rozszerzać ! także no worries
Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
spokój!

DZIĘKI
Już mi lepiej Popracuję dziś sumiennie to może zleci dzień

Umówię się wcześniej do lekarza bo nie wytrzymam Ta niepewność jest straszna

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 09:03   #1533
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Witam sie z pracy

Ojej, to podziwiam, mi sie nie udaje uniknac spojlerow jesli spoznie sie choc dzien z obejrzeniem odcinka, a czasem sie w poniedzialek po prostu nie da. Wczoraj sie nie dalo, ale przez to, ze odcinek wyciekl wczesniej, na najwiekszy spojler juz natrafilam. Jakis zly czlowiek zamiescil na fb kilkusekundowego gifa z kluczowa scena Normalnie jak nie obejrze odcinka w poniedzialek to unikam internetu dopoki nie uda sie obejrzec, ale zawsze ktos w pracy, w pociagu cos palnie

Chcialabym ogladac wiecej, ale moj "czas dla doroslych" to max 2h dziennie, na ogol mniej. Ostatni okres kiedy duzo ogladalam to jak corka byla malutka i chciala spac tylko na mnie. To siedzialam calymi dniami na kanapie i odcinek za odcinkiem A w nocy ksiazki na czytniku, zeby przetrwac karmienie i sie nie rozbudzic za bardzo. Jak jej nieodkladalnosc przeszla to skonczylam. Oj, z drugim to nie przejdzie, bedzie biedne pewnie w chuscie wiekszosc dnia jesli nie bedzie sie dalo odlozyc

Tez mnie brzuch boli, nawet juz nie ciagnie, ale wlasnie boli. Ale mialam wczoraj bardzo stresujacy dzien, niestety. Tlumacze sobie, ze mam cale cialo napiete, to i brzuch rozbolal. Wieczorem i przez wiekszosc nocy mialam straszny bol glowy. Jesli dzis wroci to biore paracetamol, choc na ogol malo mi pomaga, ale juz nie wyrobie...

Ale mimo wszystko bole macicy, wiezadel, tego wszystkiego co tam sie rozciaga, to jest normalna sprawa w ciazy. O ile nie sa to regularne skurcze i nie towarzyszy im plamienie/krwawienie to ja bym sie za bardzo nie martwila
Tez mnie wczoraj bolala glowa ale nie brałam apapu, poradzilam sobie bez. Ja mam o tyle "dobrze" ze nie moge brac niczego innego niz paracetamol wiec sie nie musze zastanawiac co wziac

Za to bole brzucha przeszły. Czy moge juz zaczac sie martwic?

Cytat:
Mówią że seryjni mordercy moczą się do późnych lat
Super na szczescie zdarzylo mi sie to tylko raz

Cytat:
witam się z pracy
przebudziłam się w nocy na siku i myślałam, że cycki mi wybuchną! Dawno już takiego bólu nie czułam. Myślałam, że ten etap już za mną

Od wczoraj wogóle mam taką jakby flegmę w gardle (jak po schodzeniu choroby) i kiedy połykam ślinę zdarza mi się, że bierze mnie na wymioty. Miała któraś tak i sobie z tym poradziła?

Nie wiem, która z Was kilka dni temu o tym pisała (przepraszam, umknął mi nick ), że ma takie "odbijanie" / "jednorazową czkawkę". Ja mam coś takiego od kilku tygodni, ale ostatnio staje się nie do zniesienia.
Koleżanko, poradziłaś sobie z tym jakoś?

Ale zaczęłam miło dzień: od marudzenia ...
To ja bylam z ta czkawka (i chyba jeszcze ktos). Niestety nie poradzilam sobie z tym, przyzwyczailam sie. Troche jest to uciazliwe w towarzystwie ale coz... takie uroki ciazy nie wazne czy zjem czy nie, czy sie napije czy nie- ona mi towarzyszy caly dzień

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 09:12   #1534
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dobry

Corka jeszcze spi a ja juz urzeduje z praniem i zaraz ide zjesc jajecznice

Tez mniie ostatnio glowa boli ale poki co tylko 2x bralam na to paracetamol. Chociaz podobno nie ma leku p. Bolowego w 100% bezpiecznego dla kobiet w ciazy... I badz tu madry.
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 09:19   #1535
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj zły dzień, złe myśli i złe samopoczucie Niech mnie ktoś postawi do pionu. Od wczoraj dziwnie mnie brzuch boli, mam wrażenie że zaraz okres dostanę - biegam co chwilę do łazienki i sprawdzam oczywiście już głowa pracuje i same czarne myśli.

A tak poza tym ja już w pracy
Stawiam Cię do pionu!!!

Cytat:

A ja wymiotuje od rana. Domyślam się, że to od kaszlu. Byłam tylko pobrać krew i oddać mocz żeby mieć o czym pogadać na wizycie z gine dzisiaj bo to nadal wczesna ciaża i nic pewnie nie będzie widać. Pije wode i jem suchy chleb. Kiedy te mdłości przestana tak dokuczać...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nie wiem kiedy. Mnie nadal męczy, non stop wymiotuje a u mnie już 13tydz

Cytat:
Napisane przez lisa87 Pokaż wiadomość
ja tez poprosze o ten przepis!!

alleyezonme nic sie nie martw , wszytko na pewno jest dobrze, to tylko hormony szaleją i huśtawka nastrojów. Mnie też brzuch ostatnio pobolewa jak na okres ale moja siostra która urodziła w lutym mówi że to normalne bo macica sie musi rozszerzać ! także no worries

Ja dziś zaczynam 11 tydzień. Kolejną wizytę mam 1 września to będzie 12+3. Ciekawe czy wtedy jest już szansa zobaczyć płeć ? brzuch mi ewidentnie odstaje a raczej jestem szczupła a czytałam ze szybko odstający brzuch to na chłopaka
Jeśli to takie zwykle USG to chyba ciężko jeszcze będzie podlagadnac. Na prenatalnych maja bardzo czuły sprzęt i tam więcej widać. Ale zapytaj gina, może coś zauważy
A masz jakieś preferencje? Czy obojętne?
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 09:20   #1536
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
jak dziewczyny wrażenia?
Ja jeszcze nie obejrzałam 5 odcinka, ale jestem zachwycona!
Oglądam jednocześnie Twin Peaksa i Gra o Tron jest miłym elementem mojego życia

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

spokój!
Rewelacja ja jestem zachwycona. Szkoda ze trzeba będzie czekać 1.5 roku na kolejną ostatnią już serie

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 09:23   #1537
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Na szczęście nie mam zaparć. Mi na samą myśl o wypiciu soku z buraków zanosi się na katharsis Lubię buraki ale świeży sok jest dla mnie nie do przejścia, nawet z dużą domieszką soku z innych owoców. Ale na mojego TŻ buraki tez działają przeczyszczająco więc faktycznie mogą pomóc.

Dziś obudziłam się ok 4.30 i odkryłam, że nie bolą mnie piersi. Tak w ogóle nic a nic, nawet przy dotykaniu. Zamiast cieszyć się, że dają mi wygodnie pospać to oczywiście zaczęła się schiza Teraz muszę odespać
Ja go mialam zalecony na anemie w drugim trymestrze, o matko jakie to bylo obrzydliwe, nie dalalm rady, za kazdym lykiem biegiem do toalety. Odpuscilam i gotowalam barszczyk i kisilam w sloikach, sok z kiszonych byl juz smaczny Serio ten swiezy sok to cos tak niedobrego, ze szok.

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Pannkaka jak to właśnie jest z lekami ? Wczoraj myślałam ze mi pęknie głowa i kupilam apap ale przyjechałam do domu wypilam kawe i przeszło w sumie. A tak na przyszłość to mogę go brać ?

lisa87 podobno na chłopaka odstaje a na córeczkę się rozlewa na boki ale myslalam ze to w późniejszym czasie
Mozesz apap.i paracetamol.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 09:24   #1538
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Stawiam Cię do pionu!!!
Dziękuję

Już mi lepiej

Stary 2017-08-22, 09:28   #1539
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Już mi lepiej

Stary 2017-08-22, 09:29   #1540
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyllek90 Pokaż wiadomość
Rewelacja ja jestem zachwycona. Szkoda ze trzeba będzie czekać 1.5 roku na kolejną ostatnią już serie

a myślałam że to jest ostatnia seria!
Zarąbiście

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
To ja bylam z ta czkawka (i chyba jeszcze ktos). Niestety nie poradzilam sobie z tym, przyzwyczailam sie. Troche jest to uciazliwe w towarzystwie ale coz... takie uroki ciazy nie wazne czy zjem czy nie, czy sie napije czy nie- ona mi towarzyszy caly dzień

ciąża jest cudowna
Stary 2017-08-22, 09:30   #1541
lelowa
Zakorzenienie

Poczekajcie na czkawke malucha w brzuchu
Stary 2017-08-22, 09:32   #1542
Mecassie
Zakorzenienie

Od godziny próbuje wziąć się za prasowanie ale kiepsko mi idzie chyba dzisiaj niskie ciśnienie.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Poczekajcie na czkawke malucha w brzuchu
Właśnie dziewczyna co z nią leżałam w szpitalu cały czas na to narzekała ja nie mam pojęcia jakie to uczucie w ogole. Kiedy np. Czuć pierwsze ruchy? Chyba dopiero okolo 20tyg?

Stary 2017-08-22, 09:32   #1543
alleyezonme
Zakorzenienie

Ja też Grę o Tron katuję ale jestem dopiero na 4 sezonie więc nie piszcie nic co zdradza fabułę

Stary 2017-08-22, 09:34   #1544
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Od godziny próbuje wziąć się za prasowanie ale kiepsko mi idzie chyba dzisiaj niskie ciśnienie.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Właśnie dziewczyna co z nią leżałam w szpitalu cały czas na to narzekała ja nie mam pojęcia jakie to uczucie w ogole. Kiedy np. Czuć pierwsze ruchy? Chyba dopiero okolo 20tyg?

O ile ruchy sa bardzo fajnym uczuciem to czkawka dla mnie byla taka jakas nieprzyjemna a moja miala ja czesto

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Piwrwszy ruchy mialam na przelomie 16/17tc, w drugiej ciazy podobno czuje sie szybciej
Stary 2017-08-22, 09:35   #1545
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
O ile ruchy sa bardzo fajnym uczuciem to czkawka dla mnie byla taka jakas nieprzyjemna a moja miala ja czesto

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Piwrwszy ruchy mialam na przelomie 16/17tc, w drugiej ciazy podobno czuje sie szybciej
No to jeszcze miesiąc ciekawe czy będę wiedziała ze to bobo kopie czy pomylę to z czyms innym dobrze że mamy tutaj doświadczone już mamusie

Stary 2017-08-22, 09:36   #1546
lelowa
Zakorzenienie

Na poczatku mozna pomylic z ruchami jelit, takie plywanie, smyranie jakby Ale pozniej juz wiadomo, ze to to
Stary 2017-08-22, 09:38   #1547
Mecassie
Zakorzenienie

Ja z okazji że jutro zaczynam drugi trymestr to trzasnę sobie fotkę z takimi naklejkami ta apka nazywa się baby story jakby któraś chciała. I wrzucę może do klubu

Stary 2017-08-22, 09:39   #1548
punamama
Rozeznanie

Czarodziejka - jak sobie radzisz przy wymiotach? Poszukuje wsparcia. Co jesz? Ja w ogóle nie mam apetytu. Nawet wmuszanie ciężko mi idzie.

Serialowa niestety nie jestem więc się nie wypowiadam

Stary 2017-08-22, 09:39   #1549
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Apap jest jednym z tańszych z tych sklepowych także zostanę przy nim ale tylko już w krytycznych sytuacjach.

Pokazalam mu tylko to jedno zdjecie co Wam i całe te wykresy i pomiary. Był zachwycony że taki duży syn już jest. Po czym do szafy z jego ubraniami włożyłam różową ramkę z pozostalymi zdjeciami. Otworzył szafe dopiero po 2h ale w ogóle się nie zorientowal że zdjecia są w różowej a nie niebieskiej ramce powiedziałam ze patrz kochanie ta ramka jest różowa i został w szoku haha. Zaczął mnie tulic i całować a później tylko szok na twarzy. I teksty :
"Ja nie umiem pleść warkoczy" "nie wiem jak się bawic lalkami" "dwie kobiety w domu o jeju" itp. Caly czas patrzal na mnie ze zdziwieniem az do nocy. Rano poszedl do pracy a jak ja wstałam to zobaczylam ze ta ramka leży przy łóżku z jego strony czyli już się robi córunia tatunia

Załącznik 7202066

Mecassie się popłakałam czytając historię z ramką😍 😊 te hormony...😉

Mnie kolejny dzień boli/kłuje podbrzusze... ale liczę, że to wszystko się rozciąga (inaczej bym zwariowała do czwartku...).

Stary 2017-08-22, 09:47   #1550
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość

Mnie kolejny dzień boli/kłuje podbrzusze... ale liczę, że to wszystko się rozciąga (inaczej bym zwariowała do czwartku...).

Ja też mam tak z hormonami ale naprawdę słodkie to było

Z brzuchem pewnie ok, ja też zapanikowalam a okazało się że tak ma być. Póki nie ma plamienia/krwawienia to nie ma niepokoju. Ja mam wizyte znów pojutrze się naoglądam na całego. A potem pewnie dopiero za miesiąc. A w 18tyg mam dzwonić i umówić się na połówkowe

Stary 2017-08-22, 09:54   #1551
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość

Ja też miałam lze w oku

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 09:57   #1552
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Czarodziejka - jak sobie radzisz przy wymiotach? Poszukuje wsparcia. Co jesz? Ja w ogóle nie mam apetytu. Nawet wmuszanie ciężko mi idzie.

Serialowa niestety nie jestem więc się nie wypowiadam

Średnio sobie radze szczerze mówiąc.
Jak mam dużo pracy, spotkania, to staram sie o tym nie myśleć i jakoś leci. Wymiotuje najbardziej rano.
W pracy jem bułkę z serkiem topionym, bo tylko to mi jako tako wchodzi.
Stary 2017-08-22, 09:58   #1553
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Lenka, Kiwi przepis wysłany
Dziękuję

Cytat:
Ale mam dzisiaj zły dzień, złe myśli i złe samopoczucie Niech mnie ktoś postawi do pionu. Od wczoraj dziwnie mnie brzuch boli, mam wrażenie że zaraz okres dostanę - biegam co chwilę do łazienki i sprawdzam oczywiście już głowa pracuje i same czarne myśli.

A tak poza tym ja już w pracy
spokojnie wszystko będzie dobrze MUSI BYĆ

Cytat:

Załącznik 7202066

Mężczyźni i ich spostrzegawczość Fajnie sobie to wymyśliłaś

Cytat:
No to jeszcze miesiąc ciekawe czy będę wiedziała ze to bobo kopie czy pomylę to z czyms innym dobrze że mamy tutaj doświadczone już mamusie

Ostatnio też się zastanawiałam czy będę potrafiła to rozpoznać
Stary 2017-08-22, 09:59   #1554
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dziewczyny, nie wiem czy o jest możliwe, ale naprawdę miakam dzisiaj ważenie że poczułam ruchy, serio.
Gdybym nie wiedziała hak to czuć, to bym nawet nie zwróciła uwagi, ale rano poczułam takie dwa smyrniecia, podobne do tych co miałam z synkiem.
Stary 2017-08-22, 10:03   #1555
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy o jest możliwe, ale naprawdę miakam dzisiaj ważenie że poczułam ruchy, serio.
Gdybym nie wiedziała hak to czuć, to bym nawet nie zwróciła uwagi, ale rano poczułam takie dwa smyrniecia, podobne do tych co miałam z synkiem.
no może już coś by było. Nogi ma długie

Stary 2017-08-22, 10:13   #1556
nadalka
Zakorzenienie

Hej Mamki !

Cytat:
Ja mialam dwie osemki usuwane. Raz bylo spoko tylko rzygalam po lekach a za drugim razem chirurg wyszedl mokry od potu po godzinie silowania sie z moim zębem. Potem dostalam szczekoscisku i nawet nie mogli mi zdjac szwow

Teraz mam zeba do leczenia ale poczekam na drugi trymestr. Myslicie ze wczesniej sciagnac kamien moge bez problemu? Mam drut na zebach z tylu jeszcze po aparacie i nie ulatwia on pielegnacji wiec musze regularnie sciagac kamien

Cycki mi dzis strasznie napompowalo, niedobrze mi znów. Juz widze ze mam trzy dni spokoju a potem dzien albo dwa zdychania

Skąd ja to znam ... tez miałam wyrywana przez godzine ósemkę a potem jadłam ... przez słomkę kuźwa bo nie mogłam giemby otworzyć

Kochane, cieszę się bardzo że wszystkie badania przechodzą dobrze trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Ja do wizyty mam jeszcze trochę, dlatego na sile szukam objawów i tego czy rośnie mi brzuch
Niech Was nie zdziwi moje zdjęcie, mnie i tak pol wizażu już widziało
Miłego dnia, ja dzisiaj do pracy na 14, ale pewnie będzie tak samo ciezko jak wczoraj - skończyłam o 23:30 ....IMG_1503389608.385205.jpg

Stary 2017-08-22, 10:18   #1557
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dzisiaj zaczelam 10 tydzien to za poltora miesiąca moze juz cos poczuje

Poki co lecę w miasto. Na razie nie stresuje sie wizyta ale im dalej w dzien tym pewnie bedzie gorzej.

Jak wroce to zrobie liste pytan do ginekologa bo za kazdym razem wychodze z gabinetu i wale sie w leb ze zapomnialam zapytac...

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 10:20   #1558
nadalka
Zakorzenienie

Ależ mnie dziś głowa boli
Dziś znowu śniło mi się, że dziecko mnie kopie, już 3 dzień pod rząd ....

Ja tez oglądam Grę o Tron ...
W ciąży to tylko paracetamol można brać ...

Dobra, serio już spadam... paa

Stary 2017-08-22, 10:20   #1559
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
A tu nadal temat seriali A Ozark ogladalyscie ? My widzieliśmy na Netflixie ale na 100% da się pobrać tam mi się w ogóle podoba taki zabieg że czołówka jest zawsze inna i przedstawia slowo Ozark ułożone z roznych przedmiotów np K z krzesla kempingowego. I nie dość że śledzi się historię to jeszcze jest frajda z szukania po scenach tych rzeczy

Oglądałam ale zupełnie nie zwróciłem uwagi na te przedmioty tj widziałam, że co odcinek inne są w czołówce Ale jakoś potem wcale nie szukałam ich w filmie.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-22, 10:22   #1560
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wroce to zrobie liste pytan do ginekologa bo za kazdym razem wychodze z gabinetu i wale sie w leb ze zapomnialam zapytac...
Ja mam tak samo
Też postanowiłam robić listę pytań

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości