Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-23, 23:10   #1891
plameczka
Wtajemniczenie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Hypnotic ja nie obwiniam za to mojej Mamy, wiem że chce dla mnie dobrze, ale bardzo mi ciezko bez niej wiesz mimo iz rzadko to mówie, to ciezko mi bez niej;(

Mysle podobnie jak Agness w tym momencie, szybko rygorystycznie, niech widzą inni..
Jestem taka beznadziejna, Boze, dlaczego musiałam wdepnąć w to gó.wno
chciałabym bym wreszcie normalna, zdrowa.
ale o powrocie do psycholog ani mysle wrócić.

Jutro tez nie bedzie lepiej.
Dlaczego?

(sorki za post pod postem)

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 23:12   #1892
agness51
Zakorzenienie

Plameczko - chcę z tego wyjść . Chcę żyć normalnie,aczkolwiek ... wiem,że póki będę na R to nie będzie to możliwe. Nie będzie to możliwe,jeśli siebie nie zaakceptuję ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 23:17   #1893
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Agness, Orzeszku wiem, o czym mówicie. Ja też bym chciała szybko zrzucić parę kilo i tylko fakt, że to nie zdrowe itp. jakoś mnie przed tym powstrzymuje. Wiem, że nie mam z czego, ale cały czas sobie kombinuje czy by sie tu nie redukować .
Krytia przestań mi tu takie głupoty gadać . Widziałam twoje zdjęcia i jesteś bardzo ładna z twarzy! Jak urośniesz trochę i przytyjesz to możesz na modelke startować, a ni mi tu gadać, że brzydka jesteś

Na modelke przy 1.6 wzrostu (chyba nawet 1.59) teraz to się uśmiałam
A z twarzy to tylko dorośli mówią mi ty ładniutka jesteś ale taaaka chudziutka a w klasie to jestem chyba uwarzana za najbrzydszą (i jak tu człowieku żyć) ale dziękuje ci Hipnotic (kochana jesteś)

Agness uwierz psycholog może pomóc nawet jak nie akceptujesz siebie to może ci to pomóczwalczyć.
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 23:20   #1894
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
A z twarzy to tylko dorośli mówią mi ty ładniutka jesteś ale taaaka chudziutka a w klasie to jestem chyba uwarzana za najbrzydszą (i jak tu człowieku żyć) ale dziękuje ci Hipnotic (kochana jesteś)

Agness uwierz psycholog może pomóc nawet jak nie akceptujesz siebie to może ci to pomóczwalczyć.
eeee tam najbrzydsza . Nie znają się i tyle...
A gdzie nasza Wiosenka ?

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 23:22   #1895
agness51
Zakorzenienie

Może Wiosenka ma jakieś zawody
Where are you?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-05-23, 23:27   #1896
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:
Cały dzien chce napisać, kasuje i nie moge napisac dokładnie tego co czuje.
Jest mi żle przez moje Ed. Przeklinam dzien w którym pomyślałam ze jestem gruba i zaczełam szperac na necie te wszytskie diety itp. Bo przez to zmieniło sie całe moje zycie.
Ile juz w tym siedze, ze 3 lata...

Dzis płakałam po rozmowie z Mamą telefonicznej rozmowie.
W zasadzie to wyłam. O co? Ze jestem sama, ze wszysycy maja mnie gdzies, ze nikogo nie interesuje to co ja chce, ze ja chciałam miec normalny dom, normalna rodzine, a wszystko mi zabrano. Dlaczego ja musze płacic za błedy moich rodziców, dlaczego to ja mam teraz kompleks dziecka które jest złe, które nie zasługuje na pełna ciepła rodzine.

Szukam przyczyn mojego ED. Zostanie samą , bo mama wyjechała do pracy za granice, a ja zostałam sama ze swoimi problemami?
Nie chce sie uzalazc nad soba, ja tyko chciałabym wziasc sie w garść.
W poniedziałek i srode mam ustne matury, a czuje sie niedojrzale zeby je zdawac rozumiecie, too ni jest strach ze nie zdam nawet gdyby to trudno, ale czuje ze to nie dla mnie.
Przez ed nie wiem co cche robic w zyciu, wiem tylko ze mnie doluje moje gówniane zycie.
czuje sie taka samotna, a jednoczesnie nie chce byc z ludzmi.
Boze, mam prawie 18 lat a czuje sie taka stara jesli chodzi o przezycia.
Popłakałam sie kolejny raz, moze to i lepiej bo mi ulzy.
Boje sie zycia, boje sie zaczac jeszzce raz.

Czasami mysle ze wszytsko byłoby inaczej gdyby mama byla ze mna.Chociaz moze sie myle.
Teraz juz wszytsko jest inaczej, po ptokach jak to sie mówi;/
Zastanawiam sie czy po maturach do niej nie pojechac, nie wiem, czy to ma sens..

Ja juz nic nie wiem
nie wiem jaka jest Twoja historia Kochanie, bo od niedawna tu zagladam. ale jak przeczytalam tego posta, to mi sie podobna sytuacja z mojego zycia przypomniala.
moi rodzice sie rozstali, ja sie wyprowadzilam z mama, mialam wtedy 18 lat. po niedlugi czasie mama wyjechala za granice na miesiac, a ja zostalam sama. bylo spoko wtedy. pozniej pryjechala na swieta i potem wyjechala na 3 miesiace. jak byla w domu, to mialam napady itp, ale nic jej nie powiedzialam. miesiac po jej wyjezdzie, jak do mnie zadzwonila, tez zaczelam jej wyc w sluchawke chciala od razu przyleciec. ale nie dalo rady i poprosila swojego przyjaciela, zeby sie mna zajal. on mi znalazl psychologa i mnie do niego zaprowadzil, on prowadzil ze mna rozmowy i probowal wyciagac ze mnie rozne rzeczy. tez sie czulam samotna, nadal sie tak czuje,2 lata temu mialam nieciekawy czas, kiedy moi rodzice sie ciagle klocili,nienawidzilam mojego ojca, z ktorym nigdy nie mialam dobrego kontaktu,a wlasciwie w ogole nie mialam zadnego kontaktu,czulam sie nikim we wlasnym domu,pod ciagla kontrola itp, zylam jak w klatce. ale teraz po 2 latach zaczynam powoli poprawiac kontakty z ojcem i jest juz neutralnie. mamy nie widzialam 2 miesiace, jutro ja zobacze,bo lece do Polski.kontakt nam sie popsul rok temu,w sumie dopiero jak teraz bylam tu bez niej, to zaczelam jej pisac rozne rzeczy, jak sie czuje i w ogole,przestalam udawac,ze jest ok i pisze nawet o glupotach,ktore dla mnie z ed,glupotami nie sa. ale wracajac do wyjazdu mojej mamy i tego,jak chciala wrocic po moim placzu przez telefon - jej powrot w zasadzie niczego nie zmienil, nawet jej to kiedys wykrzyczalam w twarz i wlasciwie sobie czasem mysle,ze gdyby wtedy nie wrocila,byloby lepiej
co do tego, ze czujesz sie stara jesli chodzi o przezycia - mam tak samo, czuje sie psychocznie jakbym miala ze 40 lat,choc zazwyczaj w sklepie i na dyskotece prosza mnie o dowod
Ty siedzisz w tym 3 lata - czyli cale liceum?? u mnie ed sie zaczelo razem z liceum, czyli teraz to juz 4 rok leci
ale sie rozpisalam...

Agnes - prosze idz do psychologa

czytalam wszystko co dzis pisalyscie, ale nic nie pisalam jakos dopiero teraz mnie naszlo.
ja dzis zaczelam miec leki przed przytyciem znowu, obejrzalam moje zdjecia z pocztaku marca,niby od tamtej pory schudlam jakies 3-4 kg, ale roznica w wygladzie jak dla mnie jest kolosalna...no i teraz sie boje, ze przeciez te 3 kg to moge szybko przytyc lece jutro do Polski na 10 dni, ciesze sie, ale nie wiem jak bedzie z jedzonkiem, tutaj mam duzo ruchu na codzien, tam bede miala mniej,ale postaram sie miec dobry humor, nie zamartwiac sie zbytnio, dobrze sie bawic

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

Edytowane przez 88niezapominajka88
Czas edycji: 2008-05-23 o 23:34 Powód: dopisek
88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 23:32   #1897
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Plameczko - chcę z tego wyjść . Chcę żyć normalnie,aczkolwiek ... wiem,że póki będę na R to nie będzie to możliwe. Nie będzie to możliwe,jeśli siebie nie zaakceptuję ...
Wiesz co Ci powiem? Tez kiedys robilam jak Ty. Chcialam z tego wyjsc, ale nie robilam z tym nic, nie staralam sie, zeby bylo dobrze. A to trzeba sie postarac, na mus, ale trzeba. A im dluzej bedziesz zwlekala, tym gorzej. Wiem z wlasnej perspektywy. A wiesz czemu na R nie bedziesz szczesliwa? Wiele dziewczyn jest na R, lecz one nie maja ED. Wiec widzisz jak to jest. A tak poza tym to juz nie bede wspominac, ze moim zdaniem ta cala redukcja jest Ci potrzebna jak nie powiem co Powinnas siebie zaakceptowac, kazdy Ci to powie, a psycholog Ci w tym pomoze, tylko musisz dac mu szanse, a jak Ty jeszcze sie nie zapisalas, to jak on ma to zrobic? Kochanie, jesli zrobisz ten krok i sie zapiszesz, to chyba oszaleje z radosci

Stary 2008-05-23, 23:35   #1898
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88niezapominajka88 Pokaż wiadomość
nie wiem jaka jest Twoja historia Kochanie, bo od niedawna tu zagladam. ale jak przeczytalam tego posta, to mi sie podobna sytuacja z mojego zycia przypomniala.
moi rodzice sie rozstali, ja sie wyprowadzilam z mama, mialam wtedy 18 lat. po niedlugi czasie mama wyjechala za granice na miesiac, a ja zostalam sama. bylo spoko wtedy. pozniej pryjechala na swieta i potem wyjechala na 3 miesiace. jak byla w domu, to mialam napady itp, ale nic jej nie powiedzialam. miesiac po jej wyjezdzie, jak do mnie zadzwonila, tez zaczelam jej wyc w sluchawke chciala od razu przyleciec. ale nie dalo rady i poprosila swojego przyjaciela, zeby sie mna zajal. on mi znalazl psychologa i mnie do niego zaprowadzil, on prowadzil ze mna rozmowy i probowal wyciagac ze mnie rozne rzeczy. tez sie czulam samotna, nadal sie tak czuje,2 lata temu mialam nieciekawy czas, kiedy moi rodzice sie ciagle klocili,nienawidzilam mojego ojca, z ktorym nigdy nie mialam dobrego kontaktu,a wlasciwie w ogole nie mialam zadnego kontaktu,czulam sie nikim we wlasnym domu,pod ciagla kontrola itp, zylam jak w klatce. ale teraz po 2 latach zaczynam powoli poprawiac kontakty z ojcem i jest juz neutralnie. mamy nie widzialam 2 miesiace, jutro ja zobacze,bo lece do Polski.kontakt nam sie popsul rok temu,w sumie dopiero jak teraz bylam tu bez niej, to zaczelam jej pisac rozne rzeczy, jak sie czuje i w ogole,przestalam udawac,ze jest ok i pisze nawet o glupotach,ktore dla mnie z ed,glupotami nie sa. ale wracajac do wyjazdu mojej mamy i tego,jak chciala wrocic po moim placzu przez telefon - jej powrot w zasadzie niczego nie zmienil, nawet jej to kiedys wykrzyczalam w twarz i wlasciwie sobie czasem mysle,ze gdyby wtedy nie wrocila,byloby lepiej
co do tego, ze czujesz sie stara jesli chodzi o przezycia - mam tak samo, czuje sie psychocznie jakbym miala ze 40 lat,choc zazwyczaj w sklepie i na dyskotece prosza mnie o dowod
Ty siedzisz w tym 3 lata - czyli cale liceum?? u mnie ed sie zaczelo razem z liceum, czyli teraz to juz 4 rok leci
ale sie rozpisalam...

Agnes - prosze idz do psychologa

czytalam wszystko co dzis pisalyscie, ale nic nie pisalam jakos dopiero teraz mnie naszlo.
ja dzis zaczelam miec leki przed przytyciem znowu, obejrzalam moje zdjecia z pocztaku marca,niby od tamtej pory schudlam jakies 3-4 kg, ale roznica w wygladzie jak dla mnie jest kolosalna...no i teraz sie boje, ze przeciez te 3 kg to moge szybko przytyc lece jutro do Polski na 10 dni, ciesze sie, ale nie wiem jak bedzie z jedzonkiem, tutaj mam duzo ruchu na codzien, tam bede miala mniej,ale postaram sie miec dobry humor, nie zamartwiac sie zbytnio, dobrze sie bawic
Dobranoc

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 23:38   #1899
agness51
Zakorzenienie

Plameczko - dziękuję kochana za miłe słowa

W środę mam na 8.50 więc wyjdę wcześniej z domu,jakby się mama pytała,to i tak nie pamięta na którę idę na zajęcia,i wtedy się zarejestruję .
Obym tylko znów nie zawaliła.

Miłej nocy kochane

Stary 2008-05-23, 23:42   #1900
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

Cytat:

W środę mam na 8.50 więc wyjdę wcześniej z domu,jakby się mama pytała,to i tak nie pamięta na którę idę na zajęcia,i wtedy się zarejestruję .

Miłej nocy kochane
dobranoc trzymamy za slowo

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 23:43   #1901
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:

Miłej nocy kochane
W srode mowisz? Juz ja Ci przypomne nastawic ten cholerny budzik

Dobranoc

Stary 2008-05-24, 00:18   #1902
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Agness pamiętasz moją historię? Proszę oto link: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4944
Kochana możesz znaleźć się w podobnej sytuacji. Gdybym miała wtedy taką świadmość jaką Ty masz teraz, gdybym wiedziała, że istnieje ED, że mogę się z tym zwrócić do psychologa- nie wahałbym się To było tak dawno temu, a ciągnie się za mną do tej pory. Możesz tego uniknąć. I nie mów, że Ciebie coś takiego jak mnie nie spotka, bo nie wiesz tego. Ja zmarnowałam kawał swojego życia. Kilku miesięcy w ogóle nie pamiętam. Zrób ten jeden krok Aga! Pomóż sobię!! Cholera mnie bierze jak czytam co piszesz!! Wybacz, mam okropny dzień i może jestem niemiła, ale ja naprawdę chcę żeby to do Ciebie w końcu dotarło!!!

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 08:54   #1903
(:Iza:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość

no coś Ty Ty naprawdę jesteś ładna

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Agness pamiętasz moją historię? Proszę oto link: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4944
Kochana możesz znaleźć się w podobnej sytuacji. Gdybym miała wtedy taką świadmość jaką Ty masz teraz, gdybym wiedziała, że istnieje ED, że mogę się z tym zwrócić do psychologa- nie wahałbym się To było tak dawno temu, a ciągnie się za mną do tej pory. Możesz tego uniknąć. I nie mów, że Ciebie coś takiego jak mnie nie spotka, bo nie wiesz tego. Ja zmarnowałam kawał swojego życia. Kilku miesięcy w ogóle nie pamiętam. Zrób ten jeden krok Aga! Pomóż sobię!! Cholera mnie bierze jak czytam co piszesz!! Wybacz, mam okropny dzień i może jestem niemiła, ale ja naprawdę chcę żeby to do Ciebie w końcu dotarło!!!
o kurcze... przeczytałam Twoją historię i muszę przyznać że podziwiam Cię przeszłaś straszne cierpienia, a mimo wszystko nie poddałaś się i zrobiłaś coś ze swoim życiem

dawno się nie odzywałam, ale przez cały czas Was podczytuję, tylko po prostu jakoś nie chciałam nic pisać.

u mnie raz lepiej raz gorzej - psychicznie czuję się coraz lepiej już się tak tym wszystkim nie zadręczam - myślę że duża zasługa w tym psychologa, byłam chyba już na około 5 wizytach, pani jest bardzo miła, mądra, teraz odsuwamy na dalszy plan jedzenie a zajmujemy się emocjami, żeby dojść do tego czemu jest mi źle , bo to jest właśnie podstawą tego co powoduje każde ED
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 10:27   #1904
orzeszek01
Zakorzenienie

do psychologa nie chce chodzi, denerwujace jest rozmowanie o przeszłosci, o dziecinstwie, ojcu alkoholiku kiedy chora jestem ja tu i teraz a nie kiedys.
nie dosc ze wizyty były koszmarnie drogie 40min za 130 zł to jeszcze nic mi nie dawały poza uczuciem wsciekłosci kiedy miałam znowu do niej pójsc.

znowu jest mi zle. byłam z TZ tem na zakupach.On szczupły kupił sobie fajne ciuchu, a ja kiedy zobaczyłam sie w jednym z luster miałam ochote rzucic sie na podłoge i krzyczec.i juz mam zepsuty cały dzien.mam ochote płakac.
Boze co jest ze mna nie tak;(
Nie chce zdawac w poniedziałaek matury, nie chce.
Chciałabym zniknąc.Po prostu;(
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 11:24   #1905
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
o kurcze... przeczytałam Twoją historię i muszę przyznać że podziwiam Cię przeszłaś straszne cierpienia, a mimo wszystko nie poddałaś się i zrobiłaś coś ze swoim życiem

dawno się nie odzywałam, ale przez cały czas Was podczytuję, tylko po prostu jakoś nie chciałam nic pisać.

u mnie raz lepiej raz gorzej - psychicznie czuję się coraz lepiej już się tak tym wszystkim nie zadręczam - myślę że duża zasługa w tym psychologa, byłam chyba już na około 5 wizytach, pani jest bardzo miła, mądra, teraz odsuwamy na dalszy plan jedzenie a zajmujemy się emocjami, żeby dojść do tego czemu jest mi źle , bo to jest właśnie podstawą tego co powoduje każde ED
Poddawałam się miliony razy. Nawet teraz czasem się poddaję. Ale dzięki Mamie i właściwie dla Niej podnoszę się.
Moja historia może być przestrogą dla innych dziewczyn, takich jak Agness. Sęk w tym czy one sobię to uświadomią, czy będą brnęły w to dalej, aż okaże się, że stoją nad przepaścią... Cały czas sobię wyrzucam, dlaczego musiało do tego dojść, dlaczego doprowadziłam się do takiej ruiny? Dlatego kiedy widzę jak choćby Agness, która wie, że ma problem, wmawia sobię, że jakoś to będzie, że psycholog jej nie pomoże- jestem wściekła!!

Strasznie się cieszę, jak piszesz, że psychicznie lepiej się czujesz Że psycholog Ci pomaga. Sama niedługo będę miała pierwszą wizytę i mam ogromną nadzieję, że te spotkania, pomogą mi polubić siebie i nauczą mnie normalnie jeść.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 13:09   #1906
ciasteczko 19
Raczkowanie

Cytat:
do psychologa nie chce chodzi, denerwujace jest rozmowanie o przeszłosci, o dziecinstwie, ojcu alkoholiku kiedy chora jestem ja tu i teraz a nie kiedys.
nie dosc ze wizyty były koszmarnie drogie 40min za 130 zł to jeszcze nic mi nie dawały poza uczuciem wsciekłosci kiedy miałam znowu do niej pójsc.

znowu jest mi zle. byłam z TZ tem na zakupach.On szczupły kupił sobie fajne ciuchu, a ja kiedy zobaczyłam sie w jednym z luster miałam ochote rzucic sie na podłoge i krzyczec.i juz mam zepsuty cały dzien.mam ochote płakac.
Boze co jest ze mna nie tak;(
Nie chce zdawac w poniedziałaek matury, nie chce.
Chciałabym zniknąc.Po prostu;(
też mam czesto takie akcje na zakupach. Z niecierpliwieniem wyczekuje tego momentu, jak sobie coś kupie ,bo np ostatnio coś fajnego widziałam i powiedziałam sobie - kupie to za miesiac, bedzie lepiej lezec...
i tak chodzac po sklepach niektóre lutra wyszczuplaja, ale juz wchodzac do kabiny przymierzalni, patrzysz, że sie ledwo w to miesic. A to jest przeciez M!! spodnie którye przymierzalam miesiac temu, teraz sa nawet ciasniejsze !!
i cały dzień z głowy... a kończy sie tak że wracam do domu. mój tż mnie pociesza aż w koncu jak uśnie ide do kuchni ....i dalej wiecie co jest
ciasteczko 19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 13:56   #1907
Baby14
Zakorzenienie

WItam Wpadłam na chwile Dzięki Tamo
Zaraz poczytam jak sobie radzicie.
U mnie lepiej. Zdecydowanie lepiej.Ale wiecie jak to jest...jest dobrze a za chwile znow moze byc koszmarnie. ALe jestem dobrej mysli
Dzis bedac na zakupach nie weszłam w 28 spodnie ;O tzn. weszzlam w udach byly switne tylko sie nie dopielam. Przymiezylam 30 i tak mi wisiały w udach ale znow sie nie dopiełam...:| a przeciez nie przytylam nic...Albo dziwny fason allbo ja mam juz tak szerokie kosci biodrowe ze masakra...Mowie Wam! Sa syersye od moich bioder ! Taka glupia budowe mam ze szok.;/

orzeszku
: Jestes! Ale fajnie Nie poznałabym Cie bo avatarku. Ech Ty niedobra dziewucho! Przeciez Ty jestes szczupla ! Ostatnio wydaje mi sie ze nawet na buzi schudłas...Ja nie wiem sama jak sobie mozesz pomoc...zreszta rozmawiałysmy juz kiedys Jak dalabym 1000000 zl zeby miec Twoja figure.
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 14:02   #1908
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciasteczko 19 Pokaż wiadomość
też mam czesto takie akcje na zakupach. Z niecierpliwieniem wyczekuje tego momentu, jak sobie coś kupie ,bo np ostatnio coś fajnego widziałam i powiedziałam sobie - kupie to za miesiac, bedzie lepiej lezec...
i tak chodzac po sklepach niektóre lutra wyszczuplaja, ale juz wchodzac do kabiny przymierzalni, patrzysz, że sie ledwo w to miesic. A to jest przeciez M!! spodnie którye przymierzalam miesiac temu, teraz sa nawet ciasniejsze !!
i cały dzień z głowy... a kończy sie tak że wracam do domu. mój tż mnie pociesza aż w koncu jak uśnie ide do kuchni ....i dalej wiecie co jest
te zakupy akurat były dla TZ ta.
Ja tyko myslałam, ze moze za miesiac dwa jak schudne to kupie cos dla siebie..

Baby14 gdzies Ty sie podziewała niedobra Ty
Zle Ci sie wydawało na zdjeciach, wcale nie schudłam
Postanowiłam ze po tych cholernych maturach, tj po srodzie, wiec pewnie w czwartek zaczne kopenhaska..

Stary 2008-05-24, 14:30   #1909
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:
te zakupy akurat były dla TZ ta.
Ja tyko myslałam, ze moze za miesiac dwa jak schudne to kupie cos dla siebie..

Baby14 gdzies Ty sie podziewała niedobra Ty
Zle Ci sie wydawało na zdjeciach, wcale nie schudłam
Postanowiłam ze po tych cholernych maturach, tj po srodzie, wiec pewnie w czwartek zaczne kopenhaska..
A bo ja odeszłam na chwilke od wizazu zeby sobie poukładac wszystko .No ale nie moglam dlugo tak

Słuchaj ta 13 dniowa dieta jest najgłupsza ze wszystkich mozliwych ! Wogole nie ma sniadania a sama wiesz ze to sniadanie jest najwazniejsze. Je sie na niej tyle co nic. No i jak juz schudniesz to pewnie bedzie jojo i po co Ci to znowu? A nie daj Boze jak utyjesz z nawiazka

Zastanow sie jeszcze raz kochana
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 14:45   #1910
plameczka
Wtajemniczenie

orzeszek dokladnie jak mowi baby ! Wiem, wiem, ze w ED tak jest, ze chce sie jak najszybciej schudnac bez wzgledu na konsekwencje, nie mysli sie o przyszlosci tylko o tym, co jest teraz. Albo jeszcze gorzej, mysli sie o tym, ze juz zawsze bedzie sie tak malo jadlo to jojo nie bedzie. I to jest blad! Nie zaczynaj tej cholernej i beznadziejneh kopenhaskiej! Juz Montignaca jest zdecydowanie lepsza i daje skutki, bo wiele dziewczyn sie nia zachwyca! A ile wazysz i jakie masz wymiary i wzrost, ze chcesz sie odchudzac? Potrzebne Ci to? Bo mowisz, ze jestesc gruba, ale z tego co kojarze, to chyba jest wrecz przeciwnie Ja tez sie odchudzam teraz, ale wcale nie tak drastycznie, jestem na diecie 1500 kcal + cwiczenia, wiem, ze nie jest ona idealna, ale kiedys na niej schudlam bez jojo, to mysle, ze teraz tez mi sie uda. I prosze, zrezygnuj z kopenhaskiej, sama wiesz, ze to zle i glupie

Stary 2008-05-24, 15:11   #1911
kasik30
Raczkowanie

Cześć laseczki,witam Agatkę i Plameczkę oraz inne dziewczynkiWłaśnie wróciłam z pracy i zaraz idę do kina na Indiana Jonesa potem na Mc fleury(nie wiem jak to się pisze)Zamierzam nie przejmować się kaloriamiPozdrawiam i do wieczorka
Stary 2008-05-24, 15:54   #1912
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
orzeszek dokladnie jak mowi baby ! Wiem, wiem, ze w ED tak jest, ze chce sie jak najszybciej schudnac bez wzgledu na konsekwencje, nie mysli sie o przyszlosci tylko o tym, co jest teraz. Albo jeszcze gorzej, mysli sie o tym, ze juz zawsze bedzie sie tak malo jadlo to jojo nie bedzie. I to jest blad! Nie zaczynaj tej cholernej i beznadziejneh kopenhaskiej! Juz Montignaca jest zdecydowanie lepsza i daje skutki, bo wiele dziewczyn sie nia zachwyca! A ile wazysz i jakie masz wymiary i wzrost, ze chcesz sie odchudzac? Potrzebne Ci to? Bo mowisz, ze jestesc gruba, ale z tego co kojarze, to chyba jest wrecz przeciwnie Ja tez sie odchudzam teraz, ale wcale nie tak drastycznie, jestem na diecie 1500 kcal + cwiczenia, wiem, ze nie jest ona idealna, ale kiedys na niej schudlam bez jojo, to mysle, ze teraz tez mi sie uda. I prosze, zrezygnuj z kopenhaskiej, sama wiesz, ze to zle i glupie
Wiem ze kopenhaska jest niezbyt zdrowa iw ogóle ale ta chec schudniecia szybko i draastycznie "siedzi " we mnie. Teraz waze 63()przy wzroscie 169cm, biust 95cm(mam strasznie duze piersi co tez jest powodem moich kompleksów),talia 69 i biodra 91cm.
Dawniej wazyłam 49kg i do tego chce wrócic.. narazie do 55 potem do upragnionych 49..tylko po tych maturach,zebym nie zemdlała czy cos bo bedzie nieciekawie..
a i tak czuje ze nie zdam tych ustnych..

Plameczko , moge Ci wysłac moje zdjecia, wtedy zobaczysz ze nie jestem szczupła a wrecz gruba..

Stary 2008-05-24, 16:08   #1913
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem ze kopenhaska jest niezbyt zdrowa iw ogóle ale ta chec schudniecia szybko i draastycznie "siedzi " we mnie. Teraz waze 63()przy wzroscie 169cm, biust 95cm(mam strasznie duze piersi co tez jest powodem moich kompleksów),talia 69 i biodra 91cm.
Dawniej wazyłam 49kg i do tego chce wrócic.. narazie do 55 potem do upragnionych 49..tylko po tych maturach,zebym nie zemdlała czy cos bo bedzie nieciekawie..
a i tak czuje ze nie zdam tych ustnych..

Plameczko , moge Ci wysłac moje zdjecia, wtedy zobaczysz ze nie jestem szczupła a wrecz gruba..
Moim zdaniem wygladasz jak szczupla i normalna dziewczyna, na pewno na milion i jeszcze wiecej % NIE grubo!, ale przeslij mi swoje fotki, to powiem Ci jak to jest (pewnie tylko potwierdze swoje zdanie) Moge sie zalozyc, ze wiele dziewczyn zazdrosci Ci tego biustu, sama mam jakis 86 cm tylko, niestety.. Jesli jednak tak bardzo chcesz schudnac, bo nie akceptujesz swojej wagi, to nie tym sposobem i nie do 49 kg!!!! 55 kg owszem, ale na pewno nie 49kg, wybij to sobie z glowy 55 to juz minimalna granica! Pozdrawiam (wyslalam maila na priv, bo wole byc incognito)

kasik i bardzo dobrze, udanej zabawy!

Stary 2008-05-24, 16:30   #1914
Libra2
Zadomowienie

Witam wszystkie edkowe po krótkiej nieobecności spowodowanej małą niedyspozycją psycho-fizyczną, u mnie jak narazie 1 kg na plus ale to głównie przez to ze dwa dni pod rząd męczyły mnie kompulsy Nie mniej jednak nie poddaje się i walczę dalej o swoją przyszłość. Życzę wszystkim udanego popołudnia a teraz lecę do carrefoura na poszukiwania fitelli i nowości nabiałowych
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 16:38   #1915
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem wygladasz jak szczupla i normalna dziewczyna, na pewno na milion i jeszcze wiecej % NIE grubo!, ale przeslij mi swoje fotki, to powiem Ci jak to jest (pewnie tylko potwierdze swoje zdanie) Moge sie zalozyc, ze wiele dziewczyn zazdrosci Ci tego biustu, sama mam jakis 86 cm tylko, niestety.. Jesli jednak tak bardzo chcesz schudnac, bo nie akceptujesz swojej wagi, to nie tym sposobem i nie do 49 kg!!!! 55 kg owszem, ale na pewno nie 49kg, wybij to sobie z glowy 55 to juz minimalna granica! Pozdrawiam (wyslalam maila na priv, bo wole byc incognito)

kasik i bardzo dobrze, udanej zabawy!
Wysłałam Plameczko, jedno nawet z Tz-tem

Stary 2008-05-24, 16:39   #1916
Bbasiulka
Raczkowanie

orzeszku mi też możesz wysłać... szalewskip@wp.pl chętnie ocenię
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 16:44   #1917
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wysłałam Plameczko, jedno nawet z Tz-tem
no to czekam az dojda

Aha i pisalas ze nie chodzisz do psychologa, bo nie chcesz rozmawiac o przeszlosci. Moim zdaniem to jest wlasnie klucz by otworzyc Ci drzwi do szczescia. Na kazdej wizycie tak jest, ze szuka sie przyczyn a tu prawdopodobnie przyczyny ED tkwia w przeszlosci. Z reszta psycholog wie co robic a moim zdaniem robi dobrze. I nie zawsze trzeba placic-tylko prywatnie.

Libra smacznego

Stary 2008-05-24, 17:13   #1918
plameczka
Wtajemniczenie

No i dobrze mowilam-nie jestes gruba, w zadnym wypadku, a gadaj sobie co chcesz, ja i tak swoje wiem, bo widzialam To fakt, masz kobieca figure, kraglosci i te piersi.. takie fajne Ładnie tak wygladasz i jak bylas chudsza to tez ladnie wygladalas, kwestia gustu, co komu sie podoba. Mi sie podobasz w 2 wersjach, nie wiem, ktora lepsza Decyzje musisz podjac sama, zebys dobrze sie czula we wlasnym ciele. Pozdrawiam

PS. A twarz to masz przesliczna....

Stary 2008-05-24, 17:29   #1919
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
A czemu stracilas apetyt?
Ah, pytałaś i pominęłam
po tym wczorajszym incydencie momentalnie go straciłam i nie wiem dlaczego. Ale później odzyskałam, może nie cały, ale chociaż jego część ^^.

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
ja tez zawsze kłamałam, nawet teraz czasem zdarzy mi się kłamać, ale tylko dlatego że nieche ich martwić i stracić tego zaufania jaki mają do mnie.
Ewelka , daj czas Swoim rodzicom, nabiorą zaufania jak będą widzieć że jesz, tylko musisz mieć dużo cierpliwości i spokojnie tłumaczyć mamie że nie jesz czegoś nie dlatego że się odchudzasz czy boisz że przytyjesz, a dlatego że po prostu nie masz na to w tej chwili ochoty.
Tłumaczę. Ale oni (rodzice) poprostu nie wszystko rozumieją. Widzą, że już jem np. słodycze, ale dla nich nie jest wymówką, że zjadłam loda np. i dlatego nie mogę zupy. Bo oni mówią, że lód to nie jest normalne jedzenie i ich to nie obchodzi, mam zjeść to czy tamto. Naprawdę jest mi wtedy ciężko, bo jak byłam mała też musiałam jeść czasem nawet gdy nie mogłam.

Cytat:
Napisane przez Krytia;7649474
[B
Ewelka rodzice nabiorą zaufania i nie będą wciskać w ciebie jedzenia tylko potrzebują troche czasu.[/B]
A co do 2śniadań to szkoda że ich nie jesz. Ale wiesz ja też kłamałam zawsze mówiłam że najadłam się poza domem
Tak, tak - wiem. Ja czasem nadal żeby nie zjeść tego czy tamtego w domu, potrafię skłamać, że najadłam się poza domem, a tak naprawdę mogłam nie zjeść nic

Cytat:
Moim zdaniem (moze zostane zlinczowana), ale nie powinnas miec wyrzutow sumienia odnosnie tego II sniadania. Kazdy indywidualnie zaczyna zdrowiec. Mysle, ze to normalne, ze ktos od razu je wszystko, ma silna wole, albo mu po prostu latwo to przychodzi, ale tez to normalne, ze u niektorych od razu nie wszystkie posilki beda ok. Stopniowo, a dojdziesz do tego, ze i II sniadanie bedziesz jadla. My juz sie o to postaramy
Nie, nie zostaniesz zlinczowana . Ja nie mam wyrzutów, szczerze mówiąc. Ale jest mi głupio, bo rodzice mi ufają, a ja tak ich "wystawiam", no cóż. Postaracie sięę ;> heh, czyli prędzej czy później i tak będę musiała zacząc jeść drugie śniadnia w szkole ^^ (w domu gdy jestem- jem, ale to nie są wtedy kanapki- czyli to co w szkole. boję się masła i serka żółtego w dużych ilościach, a nawet szyneczki której nie jadłam wieki i kiełbaski)

Oo, widzę, że Baby wróciła
A ja idę zaraz poczytać co tam u was i jeszcze się odezwę ;*

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 17:39   #1920
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Hej dziewczynki
Ja wpadlam tylko sie przywitac. Nie mam o czym pisac tak zle jest Nie chce do tego wracac. Mam nadzieje ze kolejny dzien bedzie lepszy.
Baby wreszcie jestes stesknilam sie
Orzeszku nie wierze ze przy takich wymiarach jestes gruba To pewnie tylko Twoj chory wymysl. Tz na pewno mowi Ci ze jestes piekna, moze wreszcie czas w to uwierzyc?

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości