|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Pestycyda pięknie Ci pospal, 6h wow!
![]() VADI mój nie miał USG przez ciemiączko. ETUSIA pokaż ubranko do chrztu MORELLE tak Nutriton to zagęszczacz. Można dodać do butli albo zrobić papkę i podać łyżeczką. Synkowi mojego brata bardzo pomagał. NULKA kciuki za Adę!!! ETUSIA widzę że już wrzucilas foto ubranka MALA najlepsze urodzinowe życzenia!!! ![]() AGGS ale fajnie Wam się udało z tymi badaniami! ![]() MYSZOWATA może lepiej sprawdź temperaturę w odbycie?
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
U nas chrzciny już w ten weekend! Skrocilam ciut spodnie od Przemka kompletu. Catering i tort zamówiony, brakuje nam świecy.
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- No ja myślę że ten nutriton to lepsza opcja niż kleik.
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
Szczepienie odwołane, lekarz ma wyjazd w teren i dopiero w czwartek mam przyjechać z dzieckiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tez mam taki elektryczny tylko termometr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko do karmienia na lezaco czy podnosicie do odbijania bo ja nie ale małą biorę tylko nad ranem do łóżka w nocy śpi w łóżeczku. I czy podkladacie poduszke pod głowę maluszka?
Ja jutro musze zadzwonic do przychodni na kontrole wagi i przy okazji zapytam o szczepienia bo jak bylam 1,5 tygodnia temu to lekarz kazał mi sie nie przejmować szczepieniami. Zastanawiam się nad NFZ ale musze jeszcze z lekarzem pogadać. Wy w ktorym tygodniu szczepicie? |
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere, już chrzciny? Ale czas.leci...
my chyba odkładamy do wiosny. Młody już będzie siedział i będzie bardziej kumaty![]() Nulka, szkoda chyba że przełożone bo się nastawiłaś już psychicznie Trochę się pochwalilam że Wojtuś grzeczny to mi się obudził po 30 minutach z płaczem. Bąki. Ale go ululałam na kolejne pół godziny czy dłużej. Teraz wstał bo głodny ale chyba brzuch ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Pytanie: czy wy też macie cały czas takie zaparcia? Matko jedyna. Ja jestem miesiąc po porodzie, żre codziennie musli, jogurty, kawę z mlekiem, na obiad same kaszę albo ty brazowy a czasem jak idę do kibla to świeczki w oczach... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
Morelle współczuję ze Pestka się tak meczy a Wy razem z nią
dużo zdrówka dla Was ![]() Etusia śliczne ubranka ❤️ Mała wszystkiego najlepszego ![]() U nas jutro szczepienia. Chce te na NFZ. Dokupić meningo i rota. Ciagle się zastanawiam czy dobrze robię
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba na rota sie nie zdecyduję. Meningo tu sie wacham i teraz obowiazkowo są pneumokoki wiec to zrobie.
|
|
|
|
#1391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
położna mi polecała. Kiedyś aż nie mogłam siedzieć tak mnie zatkało ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Ja po sepsie w rodzinie boję się nie szczepić
|
||
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdzieś czytałam ze szczepionka na rota zle wplywa na dzieci ma niby jakies skutki uboczne. I byly wypowiedzi ze dziecko nie zaszczepione może dostac rozwolnienie i trzeba je nawadniac a szczepionka jest gorsza |
|
|
|
|
#1393 |
|
królikoholiczka
|
Witam się po długiej nieobecności
przepraszam ale ostatnio nie mam na nic czasu. Mała przechodzi chyba skok. Cycki mnie bolą. Dziś byłyśmy na bioderkach. Wszystko ok, jutro mamy szczepienia. Była też u nas położna, waży już 3280g. Pytała mnie czy dokarmialam. Powiedziałam jej ze nie bo nie po to walczylam o kp żeby dawać jej mm. Powiedziała że mała przybrała bardzo ładnie ale możliwe że pediatra będzie kazała dokarmiac. Morelle trzymam za Was wielkie kciuki. Tak mi szkoda Pestki. Mała wszystkiego najlepszego!!
|
|
#1394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
AnnaPaula, parafina to mi się kojarzy z kosmetykami . Czy to jakaś specjalna z apteki?
Ja rota biorę. W ciąży miałam jelitowke i wszyscy po kolei w pracy. Całe rodziny pozarażne. I okazało się że najlżej albo wcale przeszły to maluchy szczepione na rota. A do tego rotawirusy są doustne więc nie będzie kłucia ![]() Emilia, witaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
Nulkaa - Mm ma sporo zalet - możecie sie wyrwać na całą noc. Ja miałam parcie zeby całkiem przejść na KP, ale teraz zaakceptowałam to mm rano i wieczorem.
Mała! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Co do rozmiaru chyba sie nie przewidzi w jakim tempie Hugo bedzie rósł do paziernika. Jak widzisz jedno dziecko potrafi przytyć 500gr a tydzień, a inne 100gr. Aggs - ciekawe badania, fajnie ze udało wam sie załapać. Vadi - moja nie miała usg przez ciemiączka Darietta - ja córkę podnoszę do odbijania tylko po mm, a przy KP jesli zaczyna wierzgać rękami i nogami. Nie podkładam jej poduszki. Minini - ja nie mam problemu z zaparciami. Moze tez dlatego ze biore magnez, a on jednak przeczyszcza. Emilia - super, ze na usg bioderek wszystko ok. Najwazniejsze, ze córka przybiera. Ta psychoza wagowa jest straszna. Ja staram sie na to uodparniać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1397 |
|
Rozeznanie
|
Mała najlepzzego
No i niestety pochwaliłam mała, w nocy pobudka już po północy i do rana co chwilę cyc. Oczywiście spala z nami bo bym nie wyrobila W dzień też słabo, pospala z pół godziny na spacerze i póki co to wszystko Między jednym rykiem a drugim próbuje zrobić obiad.
|
|
|
|
#1398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
#1399 | ||
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wasze dzieci maja ciemieniuchę? Moja ma taka skórkę dziwna na głowie i brwiach posmarowałam to kremem i na szczęście schodzi. Ktoś wcześniej pytał o matę mam tiny love safari ale jeszcze jej nie rozkładałam
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-08-22 o 13:24 |
||
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię od 4 a już 7 prawie. Nie mam siły na nic. Mały zasną niedawno znów ale się wierci co raz.
On nie zrobił siku od wieczora od 19:30 jak go kładłam spać . Wtf?! 😱 Martwię się jeszcxe bardziej. Do tego miał w pieluszce takiego kleksa zielonego. Dałam mu wczoraj espumisan. Chyba to gowno wywalę do kosza. Xzora- tak zamówiłam tylko butelki. Mleko odpuściłam narazie. Mała- sto lat! 🎉🎂
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
nadrobiłam Was w końcu ![]() Mąż wrócił już do pracy, zostałam sama z małym. Ogarniam się powoli i myślę jak to zorganizować, żeby mieć czas na jedzenie jak on nie śpi ![]() W nocy śpi całkiem ładnie, ale w dzień robi już spore przerwy i ciężko wtedy coś zrobić. Nie interesują go jeszcze żadne zabawki, bujaczki, przeważnie chce być na rękach. Muszę kupić w końcu chustę, może mu się spodoba. Morelle oby na drugim usg było wszystko widać. Strasznie biedna ta Pesteczka Oby się już wszystko unormowało.Vadi kciuki za rehabilitację! Cashmere super, że na usg nic nie wyszło! Myszowata współczuję szczepień Mi jest słabo na samą myśl. Idziemy jakoś w połowie września.Pestycyda 6 godzin?! Szaleństwo! Etusia fajne ubranka! Myślałam, że dzieci trzeba ubierać do chrztu na biało,ale to super, że jednak nie
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha, na piersi kupy mogą być zielone. Obserwuj czy krew się nie pojawia tylko. Gorzej że nie moczy pieluch ale wątpię żeby to było przez Espumisan.
Baby, oby mała się uspokoiła. Ale brzuszek męczy czy 4 trymestr się włączył? Mój młody nieodłączny się zrobił więc leżę a on na mnie. Co począć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy chuście masz dwie ręce wolne więc dasz radę zjeść na stojąco, na siedząco chyba też (nie próbowałam siadać w chuście). U mnie najbardziej sprawdza się położenie dziecka na macie na podłodze - wtedy przez jakiś czas rozgląda się dookoła. |
|
|
|
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
Xzora Twoja jest starsza to już ją mogą interesować maty itd. Mam nadzieję, że mojego też niedługo będę mogła czymś zająć.
Właśnie zastanawiałam się jak to jest z tym siedzeniem w chuście - da się? Czy jak chce się usiąść czy położyć to trzeba rozplątać dziecko? Chcę zamówić chustę z LF, chyba jakoś na początku miesiąca mają promocje? |
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde. Wysłali niby moje zamówienie z hmu 18.08 a do tej pory nie ma . Jak klikam w śledź przesyłkę to się wyświetla że nie ma danych o paczce... Ktoś tak miał?
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Ja tak miałam i do mnie zamówienie z h&m idzie tydzień od dnia zamówienia |
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł dla mnie do pracy prezent od master card z okazji urodzin Pestki. A z pracy nic. Koleżanka mi sama kupiła prezent. Departament nic. Głupio im
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Też mam troche z tym problem... Darietta Ja klade na płasko. Emilia Brawa za usg ![]() Bardzo Wam Dziewczyny dziękuję za życzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

dużo zdrówka dla Was 

Między jednym rykiem a drugim próbuje zrobić obiad.

Oby się już wszystko unormowało.