|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3
ja w przeciwieństwie do Hosenki, przez awarię wizażu nie zrobiłam absolutnie nic
![]() miałam opracować następny rozdział z książki i uzupełnić notatki z 2 przedmiotów, a tymczasem miałam długi masaż, spędziłam pół dnia na Allegro, znalazłam sobie książkę do referatu (na socjologię kultury), kupiłam 2 fajne butelki wyglądające jak beczułki (bo planuje zrobic jakis fajny babski alkohol ), znalazłam prezent dla Mamy (książkę o fondue, bo sobie kupiła jakiś czas temu i leży, bo nie bardzo wie jak używać oczywiście w międzyczasie co chwilę sprawdzałam czy wizaż już łaskawie zadziałał ![]() a rozdziału nie opracowałam, bo kumpela wrzuciła 3/4 swojego na grono i już mi się nie chciało ![]() PS. skończyłam wczoraj swoją prezentację o jazydyźmie na religioznawstwo ktoś chce obejrzeć?
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chętnie się dowiem co to ![]() Widze że też miałaś pracowity dzień - wbrew pozorom dużo zrobiłaś
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak go nie zalicze, automatycznie nie zaliczam też wykładów ![]() podaj maila ![]() tylko ostrzegam, to nie jest jakaś super hiper wypasiona prezentacja, bo ja nie umiem jakiejś fajnej zrobić a facet i tak patrzy tylko na to czy są fajne obrazki
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
jo tysz cem.
Przemoknięte serca miast I tylko ty i ja szczęśliwi tym dniem Bo choć zapomniał o nas świat Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei Edytowane przez zizou Czas edycji: 2008-05-23 o 23:20 |
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
ups
juz ![]() EDIT: wysyła się spakowane zipem, ale waży 9,19mb
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hosenko, tam zaraz łobuz ![]() Trzymam kciuki za rozmowę ![]() Magja, "cieszę się, że wracasz do żywych", wszystko będzie dobrze, za Ciebie trzymam kciuki bardzo, bardzo . Tearda sztuka z Ciebie .Dziewczyny wróciłam z TZ z pubu, wypiłam 3x cuba libre i odpadam , a jeszcze grzeje się pizza, którą TZ zrobił na obiad (robi najlepszą na świecie ![]() ).Spadam. do jutra kochane PS na tru wzięłam ostatecznie perfumy SF i żałuję, że nie kliknęłam jeszcze kilku rzeczy, ale w końcu jutro też jest dzień .
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
ok, jutro kuknę
![]() Przyda się Cytat:
brak mi słów ![]() Ja też spadam do spania - jutro pobudka przed 7
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi generalnie o ciasto
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już 4 kupiłam Bardzo mi się spodobały, jakościowo porównywalne ze słoiczkowymi linerami Clinique, tylko wybór kolorów jakby większy ![]() Na pierwszy rzut kupiłam fiolecik śliwkowy i brązik (powieliłam tu niestety słoiczek z Clinique jeśli chodzi o odcień). Za drugim razem postanowiłam zaszaleć i kupić jakieś bardziej odjazdowe kolory. W rezultacie wzięłam różowy i biały. Najbardziej marzyła mi się zieleń taka w odcieniu khaki, ale zielenie w Inglocie były brzydkie. Różowym pomalowałam się wczoraj, dołożyłam taką rózową kreskę do piątek Diora Petal Shine i efekt naprawdę był fajny. |
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
mnie kuszą zielenie, fiolety i granat z Inglota
bo czarny już mam ale to dopiero jak się pozbędę kredek na ich rzecz
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
Granat też mi się podobał, ale kredka Duochrome ma bardzo podobny odcień więc na razie zrezygnowałam. Zielenie i niebieskie w dostępnych odcieniach nie leżą na mnie. Wyglądam w takich kolorach na niedospaną i zapłakaną. Szkoda że nie ma khaki
Fiolety za to kocham, a one kochaja mnie
|
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Ale jestem dziś niewyspana, jeszcze mi mama wparowała o 7 do pokoju i pytała co ma kupić w sklepie do moich rogalików, które dziś mam zamiar piec i jakoś w półśnie wymamrotałam co trzeba a potem ja spojrzałam na zegar to się okazało, że już 7.30 Spałam długo a czuję się jakbym ledwo 2-3 h spała ![]() Hosenko ja też trzymam za rozmowę. ziz ściskam wirtualnie i mam nadzieję, że się trzymasz jakoś ![]() Skoro o kreskach mowa...muszem kupić kolejną metaliczną kredkę Sephory, bo strasznie lubię tą co kupiłam ostatnio i chyba szybko ją zużyję
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
ech
![]() Cytat:
w głowie zakodowane ![]() nadzieję się traci ostatnią czyli teraz nie możesz mmm... śliwka
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Onganzo, bardzo mi przykro
WItam Was dziewczyny Wczoraj chyba trochę przesadziłam z winkiem, bo noc miałam ciężką ALe grill się udał Jednak nie czuje się jeszcze na siłach, żeby wstać, a tyle roboty na mnie czeka. Hosenko, powodzenia na examinach! |
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naszła mnie jeszcze ochota na różany błyszczyk z tej letniej serii JT ![]() który będzie następny ![]() miło, że się dobrze bawiłaś ych. też mi się nic nie chce. zamiast się uczyć siedzę na Wizażu ![]() Edit: kliknięty bananowy JT na all (ten, który wskazała rzyrafka ) przy okazji będę miała torbę plażową (sprzedawca do niego dodaje )
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2008-05-24 o 11:15 |
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
obudzilam sie dzisiaj po 11.. pierwsze co poczułam - żyletki w gardle
masakrycznie boli.. do tego mam zatkany nos nie jest fajnieidę sobie zrobić gorącą herbatę i wygrzebać witaminę C i jakiś Sudafed i oczywiście strepsilsy
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! Chyba znalazłam winowajcę mojego pogorszenia stanu skóry twarzy
Dziś rano wstałam z tak ściągniętą i suchą twarzą, że jestem na 99,9% pewna, że wysuszyło mnie jednak mydło siarkowe Barwy, bo moja cera nagle zaczęła się jak głupia przetłuszczać i powyskakiwały te gule a dziś wyraźnie czuję, że jest po prostu odwodniona Przy pierwszych użyciach tego mydła wydawało mi się, że fajnie działa, bo matowiło twarz, ale widocznie jednak używałam go za często(przez kilka dni po 1-2 razy dziennie myłam nim twarz ) no i się doigrałam.Nałożyłam teraz filtr Avene 50 i od razu czuję, że buźka jest nawilżona i miękka
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
nie powinno się pić gorącego na ból gardła.. przynosi chwilową ulgę, a potem pogarsza stan....
|
#1612 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Coś się niedobrego dzieje z tymi facetami w tym roku.Cytat:
One fajniutkie są, chyba bardziej mnie cieszą niż mój unikatowy składak. ![]() Ale wczoraj się nim pomalowałam na imprezę i strasznie dobrze się czułam, zapomniałam już, jak bardzo lubię fiolety.
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już mocno ostygła, jest letnia
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Jasne, jak TZ się obudzi poproszę o przepis i wrzucę
Im więcej kupuję, tym wiecej mi potrzeba ![]() Dziewczyny wróciłam od fryzjera, mój wymarzony bob jeszcze kilkanaście tygodni musi poczekać (ciągle odrasatją mi włosy po tej fatalnej wizycie lutowej). Wiecie co, dziś zaszalałam i mam... ciemne włosy ![]() . Całe życie błam blondiną, jakoś nie mogę się przyzwyczaić. TZ swtiedził, że fajnie, oczywiście dodając by mnie zdenerwować, że weszcie wyglądam na swoje lata . Jak to usłyszałam to mało się nie popłakałam i chciałam pędzić spowrotem po blond. Głupia jestem
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze
unikam gorącego jak ognia przy bolącym gardleCytat:
może jakieś fotki?
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jak byłam czarnowłosa to mi mówili wszyscy, że staro wyglądam. Zawsze radykalna zmiana wywołuje pewnie zdumienie i szok bliskich, ale najważniejsze, że się Tobie podoba A poza tym faceci się nie znają
|
|
#1617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, miał być chłodny ciemny blond, ale wyszły jakieś takie w kolorze orzecha laskowego o chłodnm popielatym odcieniu. Generalnie ciemne i moje oczy wydają się teraz czarne, a cera jakaś taka czerwonawa się zrobiła (ale to może efekt podrażnienia przez opary farby).Fotki chętnie, jak się TZ zmyje, bo jak zobaczy co wyprawiam uzna, że mi całkiem na mózg padło .Ziz, podaję przepis na ciasto do pizzy - 2 szklanki przeianej przez sito mąki pszennej wrocławskiej, - łyżka oliwy - 1/6 kostki świeżych drożdży - połowę szklanki wrzątku, w którym rozpuszczamy dużo Vegety mieszamy z połową szklanki chłodnej wody, w której uprzednio rozpuszczasz drożdże, do wody dodajesz jeszcze pieprz. - posiekane świeże oregano i bazylę dodajesz do ciasta w trakcie wyrabiania Wszystko razem mieszasz i wygniatasz na jednolitą masę. Gotowe ciasto rozciągasz (ważne by ciasto rozciągać, NIE WAŁKOWAĆ) i siup do lekko podgrzanego pieca (TZ wkłada do prodiża i włącza na chwilkę spód). Chodzi o to by ciasto urosło w cieple i lekko się podpiekło. Potem dodajesz składniki wedle uznania, TZ czasem zawija jeszcze ser w brzegi ciasta. Ważne przy składnikach, by "mokrych", np. pomidoów czy oliwek nie kłaść na spód ciasta, tylko układać jako wierzchnią warstwę, w przeciwnym razie ciasto siądzie i będzie niesmaczne. Smacznego ![]() EDIT: Isa, dziękuję za słowa otuchy , ale faceci się faktycznie nie znają
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w takim razie czekam na zdjęcie
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzieki za cieple slowa, to pomaga, nawet bardzo
![]() Cytat:
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW. Chłopy to już tak mają, że albo nie zauważą różnicy albo jest im obojętne czy mamy włosy czarne czy różowe albo im się nie podoba żadna nowa fryzura ![]() Nudzi mi się, mogłabym sie pouczyć, ale nieeee....dziś sobota, nie chce mi się ![]() Idę sie powyżywać cyfrówką na kwiatkach tzn. fotki jakie porobić
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

), znalazłam prezent dla Mamy (książkę o fondue, bo sobie kupiła jakiś czas temu i leży, bo nie bardzo wie jak używać 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.
, a jeszcze grzeje się pizza, którą TZ zrobił na obiad (robi najlepszą na świecie 
).