Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-23, 20:02   #1561
bejbi19
BAN stały

GG do bejbi19
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
i kto to pisze...? Tamo, aby doradzać trzeba samemu wyjść na prostą

tutaj jak widze to najczesciej doradzaja dziewczyny ktore nigdy nie musialy sie odchudzac...

taką mam przemiane materii i nie musicie mnie pouczac bo ciezka praca schudlam 25 kg bez efektu jojo, wiem jaki mam organizm i co moge a czego nie. Wystarczy ze zjem 1500 kcal i tyje a niektore dziewczyny chca zebym jadla przynajmniej 1300 kcal, smieszne...
bejbi19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 20:16   #1562
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bejbi19 Pokaż wiadomość
tutaj jak widze to najczesciej doradzaja dziewczyny ktore nigdy nie musialy sie odchudzac...

taką mam przemiane materii i nie musicie mnie pouczac bo ciezka praca schudlam 25 kg bez efektu jojo, wiem jaki mam organizm i co moge a czego nie. Wystarczy ze zjem 1500 kcal i tyje a niektore dziewczyny chca zebym jadla przynajmniej 1300 kcal, smieszne...
Wiesz, rozumiem, że może masz tendencje do tycia. Jednak dziewczyny, które Ci doradzają, chcą dobrze. Widocznie masz spowolniony metabolizm, tak długim odchudzaniem się. Musisz go spróbować rozruszać. Możliwe, że na początku przytyjesz ze 2-3 kilo, jednak szybko je potem zrzucisz z nawiązką. Pomyśl o tym. To nie jest tak, że my się nigdy nie odchudzałyśmy. To, że teraz nie musimy, to nie znaczy, że ktoś kto Ci doradza nigdy przez ten etap nie przechodził.

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 20:22   #1563
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
i kto to pisze...? Tamo, aby doradzać trzeba samemu wyjść na prostą
Może i masz racje.

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Wiesz, rozumiem, że może masz tendencje do tycia. Jednak dziewczyny, które Ci doradzają, chcą dobrze. Widocznie masz spowolniony metabolizm, tak długim odchudzaniem się. Musisz go spróbować rozruszać. Możliwe, że na początku przytyjesz ze 2-3 kilo, jednak szybko je potem zrzucisz z nawiązką. Pomyśl o tym. To nie jest tak, że my się nigdy nie odchudzałyśmy. To, że teraz nie musimy, to nie znaczy, że ktoś kto Ci doradza nigdy przez ten etap nie przechodził.

Przestaje wierzyć w to co napisałam wcześniej. Ostatnio (np. wczoraj) waga pokazywała na czczo 53, dziś rano już 54, a teraz 57 czyli, ze co ? Przytylam ?! Ja już sama nie rozumiem co sie dzieje, jak ja mam rozruszać ten metabolizm !!!??????
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 20:24   #1564
juliaaa161190
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
mam tak samo! i z solą również! Ostatnio mama mi dała primo activ śliwkowy mały jogurcik- też 125g to po prostu szok. Wymieszałam go szybko z naturalnym jogurtem i dalej był tak słodki, ze powiem szczerze, że wepchnęłam go w siebie mimo, że mi nie smakował ^^ Dziwne to, ale jednocześnie raczej korzystne mamy mniejsze wymagania co do intensywności smaku ;D
Hehe ^^oszczędność na cukrze i przyprawach :P

Ale to z korzyścią dla nas samych, więc nie ma co się martwić

^Nothing suprises me any more.
juliaaa161190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 20:25   #1565
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Może i masz racje.

Przestaje wierzyć w to co napisałam wcześniej. Ostatnio (np. wczoraj) waga pokazywała na czczo 53, dziś rano już 54, a teraz 57 czyli, ze co ? Przytylam ?! Ja już sama nie rozumiem co sie dzieje, jak ja mam rozruszać ten metabolizm !!!??????
Tamo, waga to zło.

Photoblog
Stary 2008-05-23, 20:39   #1566
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Może i masz racje.

Tamo, a powiedz czy przytyłas od wagi 43 kg do obecej jedząc tak jak ostatnio podałaś w jadłospisach? Niemożliwe
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 20:39   #1567
piegowata piratka
Raczkowanie

GG do piegowata piratka

Moje dzisiejsze....R(?????!!!! !)

Śniadanko: 0,2 l mleka z 4 łyżkami kaszki ryżowej bobowita jabłkowej (mniaaam)

II śniadanko: 3 łyżki jogurtu naturalnego + 6 małych pokrojonych truskawek(polskich ) + 2 łyżki muesli orzechowego(orzechy, rodzynki i siano)

Obiad: Pstrąg grillowany (bez skórki) z migdałami i sałateczką

Podwieczorek: 4 gałki sorbetów: jagodowy,cytrynowy,malino wy,wiśniowy

Kolacja: Galaretka z owocami( 5 na krzyż) + batonik 30 g dla sportowców (orzechowy w czekoladzie)

dzisiaj rozpusta na zakupach xd poprosze o szczerą ocenę

-------------------------------------------------------
Nie dam rady z 61 zejść do wakacji do 55 kg
piegowata piratka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-23, 20:46   #1568
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Moje p:

Śnwsianka( 1 garść owsianych, 1 garść żytnich, 100ml mleka sojowego własnej roboty) garść musli z jaśkami łyżka otrębów owsianych, serek wiejski, łyżka linessy wiśniowej, 100g czereśni 100gtruskawek

2śn. 200g jogurtu 1,5% brzoskwiniowo-marakujowego, garść BF, 2 jabłka, 4 czereśnie, bycza truskawka

ob. 14 średnich pierogów z mąki graham, farsz: twaróg mielony, kawałeczki sojowej wędliny , 4 pomidorki koktajlowe
uwaga: miseczka zupy pomidorowej z 10g makaronu pełne ziarno
D: kawałek melona softies
P: kawa mrożona late z mlekiem,(sukces)
3 gałki lodów: cynamonowe, cafe late i owoce leśnie

K: 3 wafle ryżowe, łyżeczka masła orzechowego, serek wiejski, łyżka linessy wiśniowej, 125g jogurtu naturalnego, 20g jaśków, 20g orzeszków w miodzie, 10g orzeszków w papryce, 10 czereśni, 4 pomidorki koktajlowe, precelek, 2 jabłka
100ml mleka sojowego o smaku waniliowym

okazało się że w środku dnia za mało kalorii zjadłam i musiałam dobić kolacja do ty 2550
mleko sojowe i pierogi z przepisu Superchic(k)
a teraz cytuje wiosenke która cytowała ajjii :''zaraz coś urodzę"
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-23, 20:59   #1569
tamonita
Zakorzenienie

Dziewczyny czy to możliwe ? Czy możliwy jest taki wzrost wagi ? w dzień ?! jak ja mam rozruszać metabolizm ... załamałam się

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-05-23, 21:03   #1570
piegowata piratka
Raczkowanie

GG do piegowata piratka

Też tak miałam. Z dnia na dzień przytyłam. Byłam w szoku. To może rano jedz węglowodany i stopniowo schodź w ciągu dnia tak,że na kolacje nie zjesz ich wogólne albo bardzo mało. Polecam dużo ćwieczeń i sportu. Ja też jestem tym załamana. Albo waż sie rano, to poprawi Ci humor.
Stary 2008-05-23, 21:24   #1571
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Nie ma Wiosenki, to ja coś pooceniam

Cytat:
Śniadanko: 0,2 l mleka z 4 łyżkami kaszki ryżowej bobowita jabłkowej (mniaaam) ile % mleko? Kaszka ryżowa na R odpada, za mało białka.

II śniadanko: 3 łyżki jogurtu naturalnego + 6 małych pokrojonych truskawek(polskich ) + 2 łyżki muesli orzechowego(orzechy, rodzynki i siano) za mało białka, nie łącz węgli z tłuszczami (orzechy + jogurt i truskawki)

Obiad: Pstrąg grillowany (bez skórki) z migdałami i sałateczką ok jeśli pstrąga i sałatki było dużo, acz lepiej gdybyś zjadła pstrąga bez migdałów, a zamiast tego dała węgle, a NNKT wrzuciła do podwieczorku/drugiego śniadania.

Podwieczorek: 4 gałki sorbetów: jagodowy,cytrynowy,malino wy,wiśniowy
brak białka, sorbety na R odpadają.
Kolacja: Galaretka z owocami( 5 na krzyż) + batonik 30 g dla sportowców (orzechowy w czekoladzie)kolacja na R czysto białkowa. Galaretka odpada, batonik dla sportowców może i ma dużo białka, ale tyle samo węgli i to głównie prostych.
Mało NNKT, mało białka, dużo węgli prostych. Dużo jeszcze się musisz nauczyć, zapraszam do wątków podwieszonych

Cytat:
Śnwsianka( 1 garść owsianych, 1 garść żytnich, 100ml mleka sojowego własnej roboty) garść musli z jaśkami łyżka otrębów owsianych, serek wiejski, łyżka linessy wiśniowej, 100g czereśni 100gtruskawek mogłaś więcej mleczka dać.

2śn. 200g jogurtu 1,5% brzoskwiniowo-marakujowego, garść BF, 2 jabłka, 4 czereśnie, bycza truskawka ładnie.

ob. 14 średnich pierogów z mąki graham, farsz: twaróg mielony, kawałeczki sojowej wędliny , 4 pomidorki koktajlowe
uwaga: miseczka zupy pomidorowej z 10g makaronu pełne ziarno 10 czy 100 gram makaronu? Jeśli 10 to . Chce ci się to tak odmierzać :P ?
Reszta w porządku.
D: kawałek melona softies za mało trochę, ale obiadek był spory, więc rozumiem, że mogłaś nie mieć siły
P: kawa mrożona late z mlekiem,(sukces)
3 gałki lodów: cynamonowe, cafe late i owoce leśnie ładnie, ale lodów to mogłaś nawet 4 gałki zjeść (ja jestem na U, a czasem tyle biorę jak mnie najdzie )
K: 3 wafle ryżowe, łyżeczka masła orzechowego, serek wiejski, łyżka linessy wiśniowej, 125g jogurtu naturalnego, 20g jaśków, 20g orzeszków w miodzie, 10g orzeszków w papryce, 10 czereśni, 4 pomidorki koktajlowe, precelek, 2 jabłka
100ml mleka sojowego o smaku waniliowym wafle ryżowe mogłaś zastąpić bułeczką. Jaśków mogło być więcej, mleczka też. No i masła orzechowego
Ładnie, ale chyba wieczorkiem ci apetyt nie dopisywał, co ?

Photoblog
Stary 2008-05-23, 21:26   #1572
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
Może i masz racje.

Tamonita, tak już na chłopski rozum Ci wytłumaczę:
a myślisz, że to co w siebie wlałaś/wrzucłaś czytaj: napoje, jedzenie to paruje?
Masz worek który waży 100 gr, jak włożysz do niego kilogram mąki to ile on będzie ważył? Nadal 100 gr, nie! bedzie ważył kilogram i 100 gr.
Tak jest też z naszą wagą, rano zawsze wazymy nawet do 2-3 kg mniej niż wieczorem. Nawet na codzien waga może się wahać- czasami w orgaznizmie zbierze się wiecej wody... a czasami po prostu mamy na sobie cięższe ubrania!
Stary 2008-05-23, 21:42   #1573
piegowata piratka
Raczkowanie

GG do piegowata piratka

W takim razie NNKT jeść same, czy z czymś? Tylko niebardzo wiem z czym. A na śniadanie? Tylko owsiankę ;d?
Stary 2008-05-23, 21:43   #1574
piegowata piratka
Raczkowanie

GG do piegowata piratka

Mleko 1,5 %
Stary 2008-05-23, 21:46   #1575
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość

Ładnie, ale chyba wieczorkiem ci apetyt nie dopisywał, co ?
A na obiad to 10 ale wiesz to moja pierwsza prawdziwa zupa od dawna
na kolacje to dopisywał i tak dużo tego wyszło że a na podwieczorek to wiesz w sklepie i jakoś nie miałam choty na więcej chociaż racja trzeba było wziąśc 4 gałki (uwielbiam) bo były pyszne
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-23, 22:16   #1576
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Na śniadanie owsiankę z serkiem wiejskim/twarogiem/serkiem homo.
NNKT jedz z białkiem. Czyli z twarogiem, serkiem homo, jajkami, kurczakiem etc.

Photoblog
Stary 2008-05-24, 05:32   #1577
gaia
Zadomowienie

Cytat:
mam tak samo! i z solą również! Ostatnio mama mi dała primo activ śliwkowy mały jogurcik- też 125g to po prostu szok. Wymieszałam go szybko z naturalnym jogurtem i dalej był tak słodki, ze powiem szczerze, że wepchnęłam go w siebie mimo, że mi nie smakował ^^ Dziwne to, ale jednocześnie raczej korzystne mamy mniejsze wymagania co do intensywności smaku ;D
o tak
Ja już nie czuję popędu na coś słodkiego, całkowicie zaspokaja mnie chyba ta poranna owsianka z jablkiem i cynamonem. Orzechy nerkowca też są słodkie.

Ale od paru dni dodaje do wszystkiego do czego jako tako pasuje oregano i to tyle, że łohoh :P Cynamonu też do owsianki daje tyle, że aż sie brązowa robi. Więc może akurat ja potrzebuje troszkę tej intensywności...:P

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 07:08   #1578
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
Tamonita, tak już na chłopski rozum Ci wytłumaczę:
a myślisz, że to co w siebie wlałaś/wrzucłaś czytaj: napoje, jedzenie to paruje?
Masz worek który waży 100 gr, jak włożysz do niego kilogram mąki to ile on będzie ważył? Nadal 100 gr, nie! bedzie ważył kilogram i 100 gr.
Tak jest też z naszą wagą, rano zawsze wazymy nawet do 2-3 kg mniej niż wieczorem. Nawet na codzien waga może się wahać- czasami w orgaznizmie zbierze się wiecej wody... a czasami po prostu mamy na sobie cięższe ubrania!
otóż to. (choć chyba nie ważycie się w ubraniach?!). Poza tym ważenie się o innej porze niż na czczo jest, w ogóle bez sensu, bo wtedy waga nigdy nie jest wiarygodna(jeśli się coś jadło/piło oczywiście. Więc takie ważenie się o innej porze tylko może psuć humor, jeśli ktoś nie zdaje sobie sprawy z tego, że takie wahania wagi są normalne więc Waż się Tama jedynie na czczo ;*

Cytat:
Napisane przez gaia Pokaż wiadomość
o tak
Ja już nie czuję popędu na coś słodkiego, całkowicie zaspokaja mnie chyba ta poranna owsianka z jablkiem i cynamonem. Orzechy nerkowca też są słodkie.

mnie zaspokaja takie pieczone jabłko(i inne owoce), wszelkie suszonki(choć też tutaj nie mogę przesadzić, bo po paru rodzynkach/daktylach itp. jestem zasłodzona) , łyżeczka(lub pół jak nie chcę przesłodzić^^) miodu do śniadania

Ale od paru dni dodaje do wszystkiego do czego jako tako pasuje oregano i to tyle, że łohoh :P Cynamonu też do owsianki daje tyle, że aż sie brązowa robi. Więc może akurat ja potrzebuje troszkę tej intensywności...:P
Hehe widocznie tak. Co do cynamonu, to od pory 'przecynamonienia' ciasteczek owsianych (takie robione bez cukru- tylko z miodem) po prostu mam go dosyć ale z cynamonem to zawsze miałam tak, że jedynie szczypta, bo więcej to już dla mnie nie bardzo Pozdrawiam
j.w.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 07:55   #1579
Carmel Choco
Rozeznanie

dziś świętujemy moją i TZta rocznice ale niestety szaleństw nie będzie bo muszę zbić cholesterol

U
1. ok. 170g makreli + mały pomidorek malinowy + herbata waniliowa bez cukru

2. 500 ml maślanki luksusowej zmiksowane z miseczką truskawek
herbata waniliowa bez cukru

3. wieśniak...

i tu będą dalej same kanapki i przegryzki. i tutaj mam pytanie. coś do pochrupania, co mogę jeść? z tego co wiem, to NNKT, a coś jeszcze może zaproponujecie?
Carmel Choco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 08:16   #1580
tamonita
Zakorzenienie

Dziewczyny ja rozumiem, ale jednak cos jest nie tak, bo przedwczoraj rano było 53, a dziś jest 54... wachanie ? wątpie. I teraz się zastanawiam czy jeść dziś normalnie czy zmniejszyć ilość kcal ?

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-05-24, 08:24   #1581
Carmel Choco
Rozeznanie

tamonita, moim zdaniem (aczkolwiek mało wiem w tych sprawach) to jest zupełnie normalne. ja jednego dnia ważę na czczo 54, drugiego 56 a trzeciego znów 54 a wyglądam dosłownie tak samo. w różnych dniach cyklu waga kobiety może się wahać.... tak mi bynajmniej pani ginekolog mówila
Stary 2008-05-24, 08:26   #1582
asienkaa87
Zadomowienie

wczorajsze u:

1. platki bran flakes z mlekiem, jablko

2. serek wiejski, pomidor, 2 plasterki szynki
2 kromki chrupkiego pieczywa z lososiem wędzonym

3. 100g ciastek z cukrem, 60 g ciastek maślanych, 2 kostki czekolady - uczylam się do sesji...

4. 450g warzyw na patelnię, 150g mięsa z indyka

5.rożek z mcdonalda

tak z 2200wyszlo z tego co liczylam..
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 08:27   #1583
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja rozumiem, ale jednak cos jest nie tak, bo przedwczoraj rano było 53, a dziś jest 54... wachanie ? wątpie. I teraz się zastanawiam czy jeść dziś normalnie czy zmniejszyć ilość kcal ?
Cytat:
Napisane przez Carmel Choco Pokaż wiadomość
tamonita, moim zdaniem (aczkolwiek mało wiem w tych sprawach) to jest zupełnie normalne. ja jednego dnia ważę na czczo 54, drugiego 56 a trzeciego znów 54 a wyglądam dosłownie tak samo. w różnych dniach cyklu waga kobiety może się wahać.... tak mi bynajmniej pani ginekolog mówila
Tak, a tym bardziej waga może być wyższa przed/w czasie okresu Tamonita jedz dzisiaj normalnie zobaczysz, że niedługo waga wróci do normy. (poza tym pewnie po sobie nie widzisz, żebyś przytyła..?).
Stary 2008-05-24, 08:41   #1584
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Tak, a tym bardziej waga może być wyższa przed/w czasie okresu Tamonita jedz dzisiaj normalnie zobaczysz, że niedługo waga wróci do normy. (poza tym pewnie po sobie nie widzisz, żebyś przytyła..?).
szczerze to nie widze...
A jeśli chodzi o ten okres, to ja na niego czekam... Bo już dawno nie miałam. Sama nie wiem co o tym myśleć
I skoro nie mam okresu to u mnie jest wogóle jakiś "cykl" (Taki o którym napisała Carmel ??) ?
Kurde wiem, że głupie pytania zadaje, ale zglupiałam juz całkowicie

Dziewczyny mnie zabiją za OT Przepraszam

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-05-24, 08:44   #1585
mavika
Zakorzenienie

Cytat:
Mniej niż mleko... hmmm... miło A jakiej firmy?
Obecnie piije maslanke z Lidla (ma 29kcal) ale czesciej kupuje Tescowa ktora nie ma podanej kalorycznosci ale skoro tez ma tyle tluszczu to licze tez kolo 30
Stary 2008-05-24, 08:45   #1586
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:

co ja C pisałam o wazeniu się codziennie?
a jeśli ważysz się kilak razy dziennie to po prostu bosko...
mam nadzieje, ze chodzisz na jakąś terapie? widzę, ze jest powazniej niż myślałam...
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 08:47   #1587
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze to nie widze...
A jeśli chodzi o ten okres, to ja na niego czekam... Bo już dawno nie miałam. Sama nie wiem co o tym myśleć
I skoro nie mam okresu to u mnie jest wogóle jakiś "cykl" (Taki o którym napisała Carmel ??) ?
Kurde wiem, że głupie pytania zadaje, ale zglupiałam juz całkowicie

Dziewczyny mnie zabiją za OT Przepraszam
Najważniejsze, że nie widzisz Co do cylku, to nie mam pojęcia (ale kiedy sama miałam podobny problem, to pamiętam, że co ten miesiąc czułam się jakby zaraz miało wrócić...^^). Jednak pewne jest to, że wahania wagi to najnormalniejsza w świecie rzecz i nie ma co się przejmować- i tak często ważyć tym bardziej.

/ja też przepraszam za ciągnięcie OT już koniec ;>
Stary 2008-05-24, 08:48   #1588
deMitia
Rozeznanie

Cytat:
dziś świętujemy moją i TZta rocznice ale niestety szaleństw nie będzie bo muszę zbić cholesterol

U
1. ok. 170g makreli + mały pomidorek malinowy + herbata waniliowa bez cukru
Carmel, czemu znów w śniadaniu nie ma weglowodanów?
2. 500 ml maślanki luksusowej zmiksowane z miseczką truskawek
herbata waniliowa bez cukru
Tu też by jakieś mogły dojść....
3. wieśniak...
sam? :/
i tu będą dalej same kanapki i przegryzki. i tutaj mam pytanie. coś do pochrupania, co mogę jeść? z tego co wiem, to NNKT, a coś jeszcze może zaproponujecie?
Tu nadal jest mało- a co doprzegryzek: na pewno orzechy, pestki, możecie zrobić popcorn- to w koncu pełne ziarno, ciastka owsiane, budyń
Carmel jesz za mało!

Cytat:
niestrawione jedzenie, zatrzymana woda? cięższa piżama? Może bedziesz miała niedługo okres i zaczyna woda się zbierać...
Tamonita jesteś rozsądną dziewczynę, wiec bez ucinania czegokolwiek- masz jeść normalnie! Jak masz uspokoic sumienie to idź dzisiaj wieczorem na basen, albo na długi spacer z psem.... [wiem, wiem to jest rada z tych raczej nie wpływajacyh dobrze na psychikę, ale chyba lepsze to niż zadręczanie się "kilogramem widmo" i ucinanie kalorii- jeszcze zeby było z czego ucinać...]
Stary 2008-05-24, 08:49   #1589
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mavika Pokaż wiadomość
Obecnie piije maslanke z Lidla (ma 29kcal) ale czesciej kupuje Tescowa ktora nie ma podanej kalorycznosci ale skoro tez ma tyle tluszczu to licze tez kolo 30
Ta z Biedronki też ma niewiele z tego co pamiętam jakoś też tak 30-40
Stary 2008-05-24, 09:10   #1590
Carmel Choco
Rozeznanie

Cytat:
Tu nadal jest mało- a co doprzegryzek: na pewno orzechy, pestki, możecie zrobić popcorn- to w koncu pełne ziarno, ciastka owsiane, budyń
Carmel jesz za mało!
do 2 śniadania dorzucę muesli, a wieśniaka zjem z grahamką
i dzięki wielkie za pomysły, wstąpimy do sklepu i kupimy popcorn do zrobienia i zrobimy ciacha
a powiedzcie dziewczyny, jak to jest z napojami gazowanymi light? w składzie nie mają tłuszczów, czy więc negatywnie wpływają na "zły" cholesterol??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości