![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
i ja kupiłam taką ze zdjęcia sheryl, i teraz specjalnie otworzyłam i tez wychodzi trochę włosie
![]() a pozatym śmierdzi - czy ona wywietrzeje? |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
szeryfcio
|
Wiesz gothika, chyba z czasem wychodzi tego mniej....
#573 |
Wtajemniczenie
|
odradzam wszystkim pieluszki haggis clasic sa beznadziejne, mało chłonne - kompletnie nie nadaja sie na noc, no i takie ceratowate
#574 |
Wtajemniczenie
|
Jako mama 31 tygodniowego wcześniaka, polecić mogę:
- pieluszki Bella Happy - idealne dla maleństwa o wadze nawet 1400 kg, chłonne, wygodne - pieluszki DUK - tanie i bardzo dobre pieluszki, równiez bardzo chłonne i delikatne, dla mojej córeczki, o wadze 2 kg były idealne - nie sięgały po pachy jak pampersy (wykupiłam wszystkie w moim mieście ) - chusteczki nawilżane Mamia z Aldi'ka Nie polecam: - butelek antykolkowych Canpol i Lovi canpol
![]() |
#575 |
Wtajemniczenie
|
słyszałam bardzo dobre opinie na temat pieluszek z biedronki DADA, chciałam zapytac czy są jakieś ich rodzaje no i oczywiście które najlepsze?
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Comfort mają gumkę z tyłu, premium bez gubki ale za to z rozciagliwymi taśmami z bokow. Moim zdaniem jedne i drugie dobre (używamy ich zamiennie), wg mojego tż Premium lepsze ![]() generalnie wg mnie te pieluchy są swietne, nigdy nam jeszcze nie przemokły, nie odparzyły pupy, są kolorowe i przewiewne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#578 |
Zadomowienie
|
Ja z pieluszek happy belli nie jestem zadowolona. U nas sie nie sprawdziły. Musialam przebierac synka calego co godzine bo mial zmoczone plecki
![]() Teraz uzywam pampers baby dry. Jestem z nich bardzo zadowolona. Sa bardzo chlonne. Butelek antylkolkowych canpol tez nie polecam. Pic na wode... |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
szeryfcio
|
A ja kupiłam dla sprawdzenia chusteczki pomarańczowe Pampersa - Clean & Play. I jakie zaskoczenie jak wyciągnęłam pierwszą i zobaczyłam jaka ona malutka. Są zdecydowanie mniejsze niż pozostałe chusteczki Pampersa czy innych firm i co za tym idzie niewygodne w użyciu. Nie jestem z nich zadowolona.
![]()
#580 |
Wtajemniczenie
|
ja polecam butelki avent-moje dziecko innych nie uznaje i chyba działaja bo nie wiem co to kolka a mała ma juz 8 miesięcy
#581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#582 |
Zadomowienie
|
My używaliśmy tylko butelek z Aventu a kolki i tak były
![]() ![]() Co to takiego smoczka do ssania to moja mała innych firm nie tolerowała.Nie wiem dlaczego uparła sie na ten kształt ![]()
#583 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zauważyłam, że teraz prawie wszystkie są antykolkowe i wątpię, żeby tak naprawdę miały wpływ na kolkę. ( No chyba że Dr.Brown's, bo ta to ma konstrukcję... ![]() A u nas nr 1: Avent, 2:Tommee Tippee, 3:Nuk. Przy Nuku to mu się leje po pysiu..., więc już prawie nie używam. A jak jeszcze pił tylko z piersi to najlepiej mu się piło z Tommee Tippee.
![]() |
#584 |
Raczkowanie
|
co do pieluszek to juz wczesniej polecalam...
naprawde tanie i dobre. a do butelek Aventu tez nie moglam mojego szkraba przekonac... cale szczescie ze nie miewal czesto kolek ![]()
#585 |
szeryfcio
|
Kolejny zakup eksperyment - chusteczki Huggies.
![]() ![]()
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dodatku przez to, że są takie małe, to jedna nie pociąga za sobą drugiej - co mnie strasznie denerwuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry. Może na początek się przedstawię, jestem absolwentką liceum o profilu humanistyczno - dziennikarskim.
Razem z koleżanką za mową nauczyciela od języka polskiego pisałyśmy bajki dla jego 4letniej wnuczki. Były to bajki rymowane, z wybranymi przez małą postaciami, miały morał, sens. Na koniec roku nauczyciel powiedział, że mała jest zachwycona i radzi nam żebyśmy pisały takie bajki na zamówienie dzięki czemu zarobimy sobie trochę pienedzy, które przydadzą na studia. Wy jako mamy znacie swoje dzieci i najlepiej wiecie czego potrzebują.Myślicie, że taki pomysł by przetrwał? Pisałybyśmy bajki na zamówienie dzieci, o czym mają być i kto ma w nich występować. Czy warto zaczynać? Czy wy byłybyście zainteresowane ewentualnym zamówieniem? Chcę najpierw popytać i wiedzieć czy warto. Dziękuję z góry za odpowiedzi. Post nie pasuje do wątku, ale nie chciałam zakładać od razu nowego.
My dr House ![]() Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no a huggiesy są faktycznie jakieś sztywne bo zakupiłam jedna paczke i też nie są takie duże i więcej ich nie kupię.
![]() |
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie najlepsze są Bambino - korzystna cena, są duże, dobrze nasączone i ładnie pachna (wiadomo - zapach to kwestia wzgledna, ja go bardzo lubię). No i zawsze jedna wyciaga drugą ![]() Wszystko jedno - z tymi bajkami to ciekawy pomysł. Według mnie niestety, ale teraz na rynku bajek dla dzieci jest "śmietnik" - czyli kazdy cos tam napisze, doda obrazki i wyda - a logiki w tych bajkach zadnej, treść pozostawia wiele do życzenia... Popularne są ...jakby to nazwać - "nowe wersje" znanych bajek - tak bezsensowne, że szkoda czytać (albo treść tak okrojona, że nic z siebie nie wynika i bajka jest bez sensu, albo -dla przykładu: bajka dodawana w pewnej gazecie, co tydzień inna. W "Ali babie" krew lała sie wprost strumieniami. Nie wspominając o tym, że w zbiorze bajek dla maluchów była.... opowiesc o Sinobdrodym, gdzie ze szczegółami opisano pomordowane żony i scenę morderstwa Sinobrodego ![]() Myślę, że macie szanse wejsć w lukę na rynku bajek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To chyba czas się zabrać do pracy. Czy mogłabyś ocenić naszą bajke gdy wyśle Ci text na priv lub poczte?
My dr House ![]() Everybody lies! Świat się nam przygląda i nie życzy źle. A jeśli jest inaczej to świat mam cały gdzieś. Bóg nam nie daruje, Bóg dokopie nam, gdy ktoś z nas zepsuje to, co dał nam sam. http://verifash.blogspot.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Wtajemniczenie
|
mozecie polecic jakis dobry krem dla maluszka (2 miesiące) z wysokim filtrem
#592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napiszę ci na PW namiary ( a tak z doświadczenia w pracy w przedszkolu dodam tylko, że dzieci lubią wyrazy dźwiękonaśladowcze - czyli np przy szuraniu krzeseł "szuruburu" czy wiatr "szszszs" albo przy postaciach zwierzątek można fajnie intonować - ja zazwyczaj jak czytałam bajki to sama dodawałam tego typu dźwięki, bo moje dzieciaki z grupy to lubiły - no ale możesz napisać "gotowce", będzie łatwiej) Ja używam Linomag Sun, faktor 30; teraz w Rossmanie widziałam też powystawiane różne kremy z 50, ale nie patrzyłam, od którego m-ca (dużo jest od 6 dopiero) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi podpasowały, bo ładnie pachną i są dobrze nasączone, z tym wyjmowaniem to róznie czasem fajnie wychodzą a czasem cos się przytnie ![]() Huggisów, Pampersów, Nivea i innych z wyższej półki nie uzywałam Dzidziusie mielismy raz ale jakieś takie bezzapachowe były i wydaje mi się że kiepsko nasoczone, Cleanic są ciut lepsze i ostatnio często bywają w promocji :Ehem: Fajne są Dada z Biedronki i Babydream z Rossmana-tych ostatnio cały czas używamy Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Ja używam Vichy Capital Soleil 50+ enfants dla dzieci fakt, że kosztuje ponad 50zł, ale jest super. Rozsmarowuje się gładko, bo jest w postaci mleczka, wsiąka w skórę nie pozostawiając tłustej warstwy, jest bardzo wydajny, no i oprócz bloker UVB 50+ ma również bloker UVA PPD-22. Polecam go w 100%, warto w niego zainwestować, bo sprawdza się rewelacyjnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkie filtry bielą (i chemiczne i mineralne).
![]() |
#596 |
Rozeznanie
|
Polecam:
1. Pieluszki Dada Premium 2. Chusteczki nawilżane Nivea i Dada (wszystkie 3 rodzaje) 3. Butelki Aventu 4. Laktator Medela 5. Herbatka Fito-Mix (mi naprawdę pomagała) 6. Herbatka&Sok Hippa 7. Pieluszki flanelowe (na przewijak, na fotelik, do przykrycia itp.) 8. Krzesełko do karmienia Coneco Planet 8. Szczotka Canpolu (ja mam z miękkiego włosia syntetycznego i nic nie wypada) 9. Kosmetyki Nivea Baby 10. Kosmetyki dla dzieci z Pharmaceris (trochę drogie kosmetyki apteczne, ale naprawdę świetne) 11. Ręcznik z kapturkiem (łatwo zawinąć w niego dziecko od razu po kąpieli) 12. Przewijak na łóżeczko (u nas naprawdę się sprawdził) Nie polecam: 1. Butelek NUK 2. Pieluszek Huggies (przeciekają), Pampers (w przypadku naszej córki - uczuliły), choć jako newborny najlepsze tylko właśnie Huggiesy i Pampersy. 3. Chusteczek Huggies (twarde) |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
szeryfcio
|
A ja z pieluszek najbardziej lubię Huggiesy i Pampersy. Pampersy też nam przeciekały, ale w naszym przypadku jak się okazało była to kwestia rozmiaru. Jak zmieniliśmy na większy to już nic nie przecieka i mamy spokój
![]()
#598 |
Wtajemniczenie
|
Tak was czytam od samego poczatku, i bardzo ten watek lubie, bo mozna duzo rzeczy sie dowiedziec. Ale z drugiej strony, to mysle, ze jezeli chodzi o wiekszosc produktow, to i tajk trzeba samamu testowac na wlasnym dziecku, bo jak czytam o pieluchach, chusteczkach czy kosmetykach, to co wizazanka to opinia... tak wiec trudno generalizowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
Macie doświadczenia z butelką Canpol Lovi? Dobra jest? Czy się różni czymś konkretnym od innych?
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest on bardzo miękki i taki rozciągliwy - że niby bardzo przypomina sutek. Jeśli to pierwszy smoczek - to ok, ale mój syn (który używa Aventu) o tym smoczku słyszeć nie chce; wypluwa go mimo że jest głodny -po prostu przyzwyczaił się do tamtych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.