|
|
#3211 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U Was też polowkowe robi inny ginekolog? Mi będzie robił ten sam co prenatalne, nie mój prowadzący Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3213 | |
|
Wtajemniczenie
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
Zawsze mogę ściemnić, że np wyjeżdżam i umówić się tydzien później Tylko moja gin na tak napiety grafik, że nie wiem czy się uda. No chyba, że dzieciątko rośnie w zastraszajacym tempie i ta data będzie ok na badanie. Mi prenatalne i połówkowe robi ten sam lekarz, który prowadzi moja ciąże. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3214 | |||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() Cytat:
schudłam 2 kilo od początku ciąży Cytat:
Byłam sprawdzać tą przezierność karku, kość nosową itp, wszystko dobrze powychodziło wg USG - powiedzieli że nie ma potrzeby iść na krew, więc nie poszłam ![]() W piątek dowiedzieliśmy się, że chłopak ![]() Dziś odebrałam 3 wielkie torby ciuszków po moim chrześniaku (urodzonym w lutym 2016 ) i laktator. Nie wiem gdzie to będę trzymać przed przeprowadzką Wczoraj miałam stłuczkę, rozwaliłam sobie auto
|
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
Budowa domu na własną rękę byłaby chyba nie na moje nerwy, my kupujemy gotowy dom od dewelopera
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
Hm ja tez mam kolejna wizyte w 19 t ale wczesniej moja gin wspominala, ze mnie wysle na usg genetyczne prywatnie wiec to moze to bedzie polowkowe.
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje.polowkowe robi zupelnie inny lekarz w innym miescie... Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ufam bardziej lekarzom niż blogerom. Dzisiaj byłam u gin... ale u mnie usg nie jest na kazdej wizycie bo to dodatkowo się placi. Takze płeć dalej nie znana ruchy podobno czuć ok 18-20 tyg także narazie się nie martwię ze nic nie czuje.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2017-08-22 o 21:46 |
|
|
|
|
#3220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i drugie to czas, w 3 miesiące wszystko mamy załatwione i wprowadzimy sie szybciej od znajomych, którzy budują się od poczatku roku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie. Szyjka długa , skierowania na badania dostałam . Ogólnie wszystko ok.
Mi na połówkowe kazała się lekarka umówić w 22 tygodniu Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
#3223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy kilka km za dużym miastem, tam deweloperzy mają raj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3224 | |||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
Cytat:
póki co robię fortecę z poduszek i podnoszę tak górną część ciała i śpię na półboku-półbrzuchu (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi), ale obawiam się, że to ostatnie dni i będę musiała jakoś się nauczyć zasypiać w innych pozycjach ![]() Cytat:
mój mówi to samo, my też poznaliśmy płeć już w 13 tygodniu ![]() Co do suplementów - biorę teraz Prenatal DHA, ale dopiero teraz zaczęłam, wcześniej w 1 trymestrze wyłącznie folik. Wy się już umawiacie na te połówkowe na październik? wg bellybestfriend najszybciej mogę je zrobić 23.09 czyli w 19 tygodniu. Nawet mi przez głowę nie przemknęło żeby już dzwonić się umawiać
|
|
#3225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie ten artykuł chciałam wkleić. I chyba nie mam nic więcej do dodania ja na lipcówkach miałam chyba jesCze 2 dziewczyny z pessarem i żadna z nas nie leżała.
|
||
|
|
|
#3226 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie wiem czy tam pójdę upatrzylam sobie innego lekarza, choć nie odwołam tej wizyty póki ten drugi nie będzie zaklepany termin ustalili na połowę października Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1503461391872.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3230 |
|
luckygirl
|
Tez miałam wczoraj wizytę u gina - wg niego terminem porodu to bedzie 22.02 a nie jak wg usg 14.02 - ja juz sie pogubiłam. W karcie wpisał, ze jest to 14/15tc - od ostatniego ważenia (8/9tc) przytyłam 200g. Zobaczymy jak bedzie dalej. Powiedział, ze jak przy następnym za mało przytyje to bedzie cos tam myślał. Dostałam skierowanie na badania, wymaz, zrobił mi cytologię, zbadał. Usg niestety nie zrobił, bo ma kiepski sprzęt powiedział, ze na prenatalnych wszystko jest ok - na wyniki testu pappa dalej czekam.Na połówkowe mówił, zebym sie umówiła za 6 tygodni to bedzie jakos na początku października (wtedy bede w 20/21 tc). Niby ten lekarz, który robił mi genetyczne to bardzo dobry ultrasonografista, ale ja juz więcej nie pójdę na NFZ. Polecił mi gdzie w prywatnych klinikach są dobrzy specjaliści i tam sie udam. Mam zacząć brać także suplementy - polecił mi prenatal Classic albo prenatal duo - do wyboru. Oczywiście dalej trzeba brać kwas foliowy. Dostałam tez skierowanie do okulisty, bo powiedziałam mi, ze wzrok mi sie sypie, ciekawe na kiedy mi termin wyznacza... |
|
|
|
#3231 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak masz skierowanie do specjalisty to przy zapisie powiedz, że jesteś w ciąży. Muszą w ciągu max 7 dni umówić Cię na wizytę Cytat:
póki śpi mi sie dobrze poczekam z kupnemWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3233 | |
|
luckygirl
|
❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
Na skierowaniu mam napisane, ze jestem w ciąży, wiec luzik ![]() W razie czego bede sie powoływać na ustawę za życiem
|
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi to masz niedowage, że "będzie myślał"? Pytam, bo na moim poprzednim wątku raczej były akcje "nie może pani więcej przybrać", nie spotkałam się jeszcze ze ktoś wg. lekarzy za mało przybiera. Sama teraz wystartowalam z niedowagi i póki co waga poszła w dół... Jeśli chodzi o usg, to warto, żeby te 3 prenatalne zrobił specjalista z certyfikatem. Poszukaj na necie i sprawdź czy do właściwego Cie umawiają. W poprzedniej ciąży miałam skierowanie na NFZ do takiego specjalisty. Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3235 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Na podstawie OM - od początku wyliczał raki termin porodu (to w ogole są jaka, bo według OM -18/19.03, wg pierwszego usg potwierdzającego 22.02, wg usg genetycznego 14.02 - gdzies tam sie wstrzele :cojest ) Zapytałam sie go czy nie za mało przybrałem. Powiedział, ze jak do następnego ważenia waga bedzie tak stała w miejscu to bedziemy sie zastanawiam dlaczego - w 20 tygodniu ciąży juz chyba powinnam cos przybrać, tzn przytyć ja wiem z 2-3 kg czy nie? Bo wtedy bede miała wizytę. Wg wszelkich przeliczników mam teraz niedowagę, mimo ze BMI mam prawidłowe to jak sama sobie sprawdzałam ![]() Tamto usg robiłam u certyfikowanego lekarza, nas którym sie wszyscy zachwycają, ale w ramach NFZ wg mnie zrobił to na odwal sie. Badanie trwało krótko (czytałam, ze powinno trwać 15-20 minut, u mnie ok 10), nie powiedział mi ile wazy, ile miedzy (nie ma tez tego w opisie usg ani na zdjęciach - chyba ze ja ślepa jestem). Na kolejne prenatalne wybrałam juz lekarza, który wg opini jest bardzo dokładny i jest certyfikowany. I mam go blisko domu
|
|
|
|
|
#3236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie widać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3238 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Moze tak dla mnie wszystko to nowość.Ale widziałam na fb na różnych grupach, ze niektórym dziewczynom lekarze podawali ile mierzyło dziecko |
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wagi to zawsze wiedziałam, że im mniej się waży my więcej można przybrać, ale i tu bez przesady. Miałam na wątku dziewczyny, co miały kilka kg na plusie. Co do usg, to nie kojarzę, żeby na 12 tygodni podawalo się wagę, możesz sprawdzić w necie czy masz ocenę wszystkich parametrów. Długość badania zależy od kilku czynników, m.in. tego jaka jest widoczność. Ja teraz miałam długie badanie, bo dziec nie współpracował, poprzednie panny bardzo szybko na tym etapie. Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3240 | ||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
jak polecasz to kupię. Można kupić używkę czy lepiej nówkę?Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

Tylko moja gin na tak napiety grafik, że nie wiem czy się uda. No chyba, że dzieciątko rośnie w zastraszajacym tempie i ta data będzie ok na badanie. 
schudłam 2 kilo od początku ciąży 

ruchy podobno czuć ok 18-20 tyg także narazie się nie martwię ze nic nie czuje.

05.07.2008 

ja na lipcówkach miałam chyba jesCze 2 dziewczyny z pessarem i żadna z nas nie leżała.
powiedział, ze na prenatalnych wszystko jest ok - na wyniki testu pappa dalej czekam.

dla mnie wszystko to nowość.