|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Etusiaaa - ładne zaproszenia
Nulka - śliczna córeczka. Mała! Ja bym na taką pogodę założyła bawełnianego pajaca/body i na to drugą warstwę, np jakąś bluzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1472 |
|
*sportaddict*
|
Poprostu świetny obrazek
![]() U Timiego najsmutniejsza piosenka to 'Dlaczego wycierasz kupkę z moich jajek, zamiast ją tam zostawić??'
|
|
|
|
#1473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Macie jakieś kurteczki dla maluchów? Czy kombinezony, wstawcie foto plis Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1474 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem jak to jest. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Nulka super! Moja tez juz tak trzyma ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- U mnie 3/4 szuflady juz wyleciało. Mała ma 58 cm. Więc już 62 cm jej ubieram. Mała polarowy kombinezon. Spała 8h. O 4 zwymiotowala. O 8 podałam zagęszczacz i to samo :/ na szczęście mało. Sam współczuję Ci przebojów.
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Mała ja też nie wiem jak ubierać na spacery. Bo w ciągu dnia to body na długi rękaw teraz. I ewentualnie skarpety. Wczoraj tak wiało a ja nie wzięłam czapeczki mu to się zestrachałam że po zawieje...
Nulka, śliczna niunia Ty nie karmisZ a cyce też ładne![]() AnnaPaula, kciuki za szczepienie. Vadi, super że młody kuma coraz więcej Poprostu, trafny obrazek śmierć głodowa po 30 minutach od jedzenia moje koty to mają. Mój syn to ma. Mój mąż też. Rodzinne.Pionizuj młodego do odbicia a on robi kupę za kupą zaraz mu wypłynie!!Vadi, mój się na przewijaku drze w niebogłosy! Baaaardzo rzadko udaje się go na śpiocha albo po prostu w spokoju przebrać Morelle, mam nadzieję że zagęszczacz na dłuższą metę.pomoze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko ![]() Mała! Klaudia od jednej babci dostała ocieplany kombinezon, od drugiej kurtkę, ale jeszcze nie przymierzałyśmy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka ile Twoja waży?
|
#1478 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak tylko cos mokrego dotknie jajek to jest najsmutniejsza minka na świecie!Cytat:
Ale dzisiaj już nam też siku wyleciało z dwójki, bo duuuużo było Oby było lepiej po tym zagęszczaczu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ja też ubieram w domu body z długim rękawem+ skarpetki i pielucha na nogi. A na spacer do tego spodenki i bluza i czapeczka bo u nas mega wieje zawsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Miesiąc to dużo
![]() Chodzicie co dziennie na spacery? Ja nie.
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
No powiem Wam ze jeszcze nigdy nie robiłam prania w środku nocy
syn zapewnia mi atrakcje 24h na dobę ![]() Vadi, u mnie to samo grają... jenyyyyy on się tak wierzga ze aż ciężko jajko podwinać i dobrze wytrzeć zawsze się boje ze go uszczypnę albo za mocno odsunę cieszę się ze to częsta przypadłość i ze nie tylko mój drze się w niebogłosy ![]() Ale jadł tez by chętnie non stop to po tatusiu zdecydowanie...Dzisiaj nawet ładnie pospal teraz tez śpi i chyba jak wstanie zrobię pierwsze podejście do samotnego spaceru.. zawsze był TŻ albo mama moja.. staramy się wychodzić codziennie No chyba ze pada to wtedy odpuszczamy. Dzisiaj chłodno ale planuje założyć mu body + spodenki + bluza i jakiś kocyk ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Pestycyda współczuję przejść z małym AGGS to naprawdę niezły kałmagedon ![]() MORELLE oby zagęszczacz dobrze działał na Pestkę! ETUSIA bardzo ładne zaproszenia ![]() Mi się znowu zrobił zastój wczoraj wieczorem :/ ehh.. nienawidzę tego ![]() Starszak przeziębiony i zaflukany. Mam nadzieję że się to bardziej nie rozwinie, zwłaszcza że w niedzielę chrzciny.
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja codziennie, a i tak ma czasami wyrzuty ze raz, chociaż zdarza się dwa razy iść.l
Byłam w rosie kupiłam balsam do cyckow i antycell . Dziewczyny jakie wkładki higieniczne polecacie? Takie co sie ładnie trzymają, no moje wycofali... Wyszłam dziś w spodniach sprzed ciąży... ale nie jestem dopieta... :/ jeszcze 7 cm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1483 |
|
Rozeznanie
|
Tydzień temu ważyła 4550g. Jutro wizyta i szczepienia, więc pewne info jutro
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1484 |
|
Rozeznanie
|
Jon ja to mam jeszcze 4 opakowania papmersow 2 (ponad 200szt)ktore sa do 6kg. A mala juz ma 5kg. Razej nie zdazymy zuzyc bo mala bardzo oszczedna jest 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Nulla silna ta twoja kobietka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- A i wczoraj dziem po szczepieniu rano mala byla jeszcze marudna. Od 12/13 spala (prawie non stop) do 20. Biedna na wieczor taka niby wyspana ale wymeczona nie mogla mleka sobie z piersi uciagnac. Dobrze ze mialam 75ml odciagniete to troche sil nabrala i juz ladnie bylo. Czopkow przeciwgoraczkowych tez nie musialam stosowac. Takze poki co nie jest zle z reakcja na szczepienia. A teraz juz maruda sie budzi po 30 minutowej drzemce i rzeba (.) dac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1485 |
|
królikoholiczka
|
My byłyśmy na szczepieniu. Płakałam razem z nią. Tak mi jej szkoda
teraz coś tam śpi niby. Chyba pójdę z nią na spacer, może lepiej pospi...
|
|
#1486 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla was! Cytat:
Przyszło mi drugie zamówienie z hm (16/08). Przez te moje długie nogi spodnie wyglądają jakbym miała wodę w piwnicy... Cytat:
ile ma cm? Cytat:
A pamiętam jak się spierałyście, która będzie najmniejsza Karoliny chyba jest dużo mniejsza. Moja w końcu śpi - od 7 rano! ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
#1487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu dziecku najlepiej dziś jest przy piersi. Jak zabieram to się wkurza. Mógłby w końcu pospać sam...
|
#1489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo się pomylili. Ta z marca to malutka ![]() Moja koleżanka ma 3 mc i ostatnio była z nią u mnie. Jak położyłyśmy je koło siebie to wyszło, że takie same na długość. Więc chyba w ojca się wdała. Szkoda ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- O nie... moja się kokosi... to pospała... 40 min
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raz tylko dźwignęłam fotelik z małą przy okazji wizyty u lekarza i do dziś boli mnie nadgarstek i kolano.
Dziewczyny chyba dostałam pierwsza miesiaczke.....(dla niewtajemniczonych nie karmie) |
|
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Bartek jest na spacerze z dziadkiem ,a ja siedze przy kawie jeszcze w ciazy zamrozilam de volaille to wyjelam rano , tesc potem obierze ziemniaki i bedzie obiad ![]() Ogarnelam Bartusia szafke bo pelno za malych rzeczy My jestesmy na 2 ,ale mala w tamten czwartek 4260g ,wie z mysle ze jeszcze z miesiąc lekko bedziemy na 2 ,wiec musze sie rozgladac za 3 , może będą gdzies w promocji Co do wagi to ja w ciazyprzyrylam +9 a teraz .mam - 14 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Anusia mozliwe ,ja Bartka nie karmilam i tydzien po pologu juz mialam okres . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odebrałam wyniki krwi i nigdy w życiu nie miałam tak dobrych. Wszystko w normie - szok
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja.... by się zgadzało. Ciekawostką jest to że mimo nie karmie te resztki mleka nie chcą zaginąć a tu okres... eh |
|
|
|
|
#1494 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Znów miałam spiecue z teściową. I dam tż ultimatum. Albo się stąd wyprowadzamy albo wyjeżdżam do rodziców
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co się w ogóle stało? ps. dziewczyny szukam męskiej, skórzanej, eleganckiej torby. Widziałyście coś fajnego? Tak, żeby nie kosztowała 500 zł
|
|
#1496 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My już po szczepieniach mała ma 4,14 kg i 53 cm trochę pokrzyczala ale nie było zle ![]() Miśka lubi się przebierać i nie krzyczy. Tylko przy czapce ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Ważne ze już z głowy Właśnie się zastanawiałam czy można wychodzić na dwór po szczepieniu Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere, współczuję zastoju
Myszowata, super że młoda sobie radzi ![]() Emilia, biedactwo. Oby szybko przeszło;* aż tak ostro poszło? Co tŻ na to? Morelle, mój też podpalenie z 40 minut i wyje... Faith, na 3 pampers jest promo w biedrze chyba "3 w cenie 2" Morelle, moja morfologia też super. Nawet hemoglobina jak nigdy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata, moze tak szybko córka nie wyrośnie z tych pieluch. Mi to sie wydaje ze dopiero co zmieniłam rozmiar z 1 na 2. Dzisiaj jeszcze przyszło zamowienie ze 160szt w rozm 2.
Emilia, dobrze, ze juz po szczepieniu jestescie. Współczuje spięcia z teściową. Moze coś da sie wymyślać żebyście byli razem z TZ a nie mieszkali z teściową? Anusia - szybko ci sie organizm unormował po ciazy. Faith - brawo za wagę. Morelle - 10kg? To chyba same kości by ci zostały. Super, ze wyniki ok. W męskich torbach sie nie orientuje. AnnaPaula - dobrze, ze córka tak dzielnie zniosła szczepienie. Klaudia niedawno wybudziła sie z drzemki, nawet długo spała. Zdarzyłam złożyć zamowienie na buty - snickersy za kostkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia
Oby dobrze sie czuła malutka ![]() Współczuję tesciowej i ciągłych avanti Morelle Hahaha, to oddaj.minte nogi w ciemno łykam Miałam.Cię pytać właśnie jak pestka w dzień śpi? Cashmere Moj spał na spacerze , 1,5 h, potem dwie kupy i też ciągle cycuś, czasami położy sie na 10 min to gotuje zupę na raty ![]() Teraz znowu cyc i oby zasnąl to dokończę tę zupę... Anusia... Serio? ,może to jeszcze oczyszczanie? A czemu nie karmisz? bo.nie.kojarzę? Faith Co ty gadasz z tą waga 10 kg Jak.to zrobilas ze masz jyz -14 Ja stoję w miejscu ![]() I smacznego ![]() Morelle Brawa za wyniki! Z torbą.nie pomoge..oststnio nic nie ogladałam ... Anna A ty czym szczepilas? Jak maleńka się czuje? Oby to dobrze zniosła a spacer krótki nie zaszkodzi chyba ? :niniewiem: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tż tylko wtedy marudzi, że za chuda jestem.Znalazłam taką torbę. Pewnie mu się nie spodoba, że za elegancka. Nie wiem tylko czy czarna czy wiśniowa. Ta wiśniowa wydaje mi się fajniejsza. Taki bardziej szlachetny kolor. Znowu czarna do wszystkiego pasuje. Jak myślicie? ![]() xzora widzę, że Ty jak ja klikasz ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Edit: już ględzi, że za duża i za droga. Zawsze problem z tym chłopem co mu kupić. Nigdy nic nie potrzebuje. A potem szukanie na już.
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-08-23 o 13:03 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

jak ojca nie ma to trzeba się bawić na całego

ma rozmach!

mała ma 4,14 kg i 53 cm
trochę pokrzyczala ale nie było zle