|
|
#1291 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Singielki 25 +. Część X
Cytat:
![]() Wysłane z burito |
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę ludziom którzy potrafią z łatwością ogarnąć języki. Po tym jak chodziłam na kurs lepiej się porozumiewam po angielsku, ale gramatykę dalej słabo ogarniam
. Pamiętam, że jak chodziłam na korki przygotowujące do matury to korepetytorka już nie miała cierpliwości do tłumaczenia .
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Ja straciłam dwie prace przez za słaby angielski. W jednym miejscu przeszłam przez rozmowę z polkami ale na drugim etapie z Wlochem odpadłam. A w drugim powiedzieli ze mam super doświadczenie plus studia ale szukają kogoś kto będzie mógł tez czasem na konferencjach zagranicznych występować a u nich wszyscy mają taki poziom jak ja
Od czasu tych porażek panicznie boję się angielskiego w pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ang też nie jest super. Coś tam wiem, ale często się zacinam, nie mówię płynnie. Dlatego też się stresuję jak nie wiem co tą rozmową. Ale zobaczymy, zawsze cenne doświadczenie
|
|
|
|
#1297 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1298 |
|
Konto usunięte
|
[1=6e9577db6ce2542298c0436 80bb84e2806dabe77_6019e7a 59e04f;76536881]Ale fajnie, że gadasz. Ludzie mają raczej problem w drugą stronę. Znają gramatykę ale nie rozmawiają, bo się wstydzą.
[/QUOTE] Ja mam tak, mam taką blokadę ze ni ciula Ale zamierzam ogarnąć jakies konwersacje zeby sie jakos przełamać, to jest pierwsze na mojej liście ![]() A i mam w planach zacząć się przygotowtwac do egzaminu na CFA ![]() Skoro Lolek ma to czemu ja mam nie miec ![]() Wysłane z burito |
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie za to sami ruscy w sklepie, a ja ni w ząb z nimi się dogadać nie umiem. I co mi nawet po tym moim lichym angielskim/niemieckim?
Czeko, szykuj się, za 50 minut ćwiczymy!
|
#1300 | |
|
Lux Mundi
|
[1=5287fbd816f6100f127b74c eb000e25853ab3de7_5f7a53f 2a8770;76537141]Ja mam tak, mam taką blokadę ze ni ciula
Moja blokada całkiem dobrze przetrwała nawet Anglię Wbrew pozorom zaczęłam mówić dopiero w Niemczech. Wiem, że robię błędy etc.,ale najważniejsze, że się dogaduję. Póki co nie mam czasu na naukę- nowy rok ma być spokojniejszy, więc wtedy się za to wezmę Trzymam kciuki za przełamanie się: kciuki: Cytat:
Idę dziś do fryzjera. Kusi mnie, żeby obciąć włosy . Z drugiej strony wiem, ze bede żałować- problemy pierwszego świata .
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zacznij od skracania końcówek. Aż dojdziesz w końcu do pożądanej długości, czy raczej krótkości
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam na kursie ale tylko wydalam kase w błoto
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1303 |
|
Konto usunięte
|
Kurde Dziewczyny ja to mam problemy pierwszego świata dopiero. . . Umawiamy się ze znajomymi na sylwestra we Lwowie no i do piątku mamy dać potwierdzenie. Wszystko fajnie, tylko że:
a) jak dalej się będę w styczniu spotykała z T. to oczywiście chciałabym, żeby ze mną pojechał - ale przecież nie zapytam go teraz, po 2,5 miesiąca znajomości i spotykania się jak to wszystko jest na takim etapie nie wiadomo jakim i żadnych deklaracji nie ma. b) co w ogóle jak mi się jednak spodoba ten od biedronki i ogrodniczek, jak się ta znajomość rozwinie to w ogóle przecież najlepiej będzie go dopytać przed samym sylwestrem... A w ogóle do grudnia to ja się z każdym z nich mogę przestać spotykać a i przerobić po drodze kilku innych... Strasznie nie lubię jak nie mam wszystkiego zaplanowanego i zakolejkowanego Koleżanki w związkach mi zazdroszczą, że odkąd jestem sama to przeżywam drugą młodość a mnie to dobija taka niestabilność i niepewność...
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6e9577db6ce2542298c0436 80bb84e2806dabe77_6019e7a 59e04f;76539681]Kurde Dziewczyny ja to mam problemy pierwszego świata dopiero. . . Umawiamy się ze znajomymi na sylwestra we Lwowie no i do piątku mamy dać potwierdzenie. Wszystko fajnie, tylko że:
a) jak dalej się będę w styczniu spotykała z T. to oczywiście chciałabym, żeby ze mną pojechał - ale przecież nie zapytam go teraz, po 2,5 miesiąca znajomości i spotykania się jak to wszystko jest na takim etapie nie wiadomo jakim i żadnych deklaracji nie ma. b) co w ogóle jak mi się jednak spodoba ten od biedronki i ogrodniczek, jak się ta znajomość rozwinie to w ogóle przecież najlepiej będzie go dopytać przed samym sylwestrem... A w ogóle do grudnia to ja się z każdym z nich mogę przestać spotykać a i przerobić po drodze kilku innych... Strasznie nie lubię jak nie mam wszystkiego zaplanowanego i zakolejkowanego Koleżanki w związkach mi zazdroszczą, że odkąd jestem sama to przeżywam drugą młodość a mnie to dobija taka niestabilność i niepewność...[/QUOTE]Szczerze mówiąc nie rozumiem. Dla mnie sprawa prosta - w momencie rezerwacji się nie spotykaliście, więc bym pojechała bez +1. Ewentualnie on może spróbować sobie później coś dokupić (bilety etc). Nie ogarniam takiego umartwiania się na zapas. A co do języków - u mnie angielski jest tym jedynyn co do którego nie mam barier. Ale też pracuję po angielsku i z brytyjczykami, więc nie mam wyjścia i muszę mówić ![]() Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1305 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Taki już mam charakter, że chciałabym mieć wszystko pod kontrolą, a jak nie mam to się umartwiam na zapas
|
|
|
|
|
#1306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mówię w 3 językach obcych a na kursie byłam tylko z 1 - angielskiego. Też nie lubię gramatyki i nigdy się jej nie uczyłam a zasady znam tak jak w j. polskim, po prostu jestem osłuchana i wiem, jak coś powinno brzmieć. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]()
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
||
|
|
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem jeszcze lepsza-w szkole miałam niemiecki i rosyjski, nigdy nie chodziłam na angielski, wiec w wielu miejscach byłabym skreślona
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po rozmowie. Stres taki, że paplałam takie rzeczy
ale babka zaprosiła mnie na drugi etap. Powiedziała nawet że z moją znajomością ang mogłabym pracować bezpośrednio z klientem anglojęzycznym i czy jestem tym zainteresowana. Powiedziałam, że na razie jednak nie Co za ulga. Zobaczymy co będzie dalej. |
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jak się któraś jeszcze waha nad zmianą stanowiska - dawać, dawać!
|
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
?Bo mam dość swojej ![]() Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-N7100 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej, kobity, a wiecie może czy jest jakaś nazwa na takie paznokcie yyy, no że ogólnie mają kształt migdała chyba, tylko na końcu zamiast takich szpiców, jest po prostu tak spiłowane na prosto? )
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nawet jak nic z tego nie wyjdzie to przekonałam się, że jestem w stanie przejść rozmowę kwalifikacyjną po angielsku, a to dla mnie już sukces ![]() Co do kształtu paznokcia -
|
||
|
|
|
#1319 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratulacje! Pierwsze koty za płoty! Trzymam kciuki żeby wyszło! Co do paznokci - trumienka albo balerina. Ja wolę tę drugą nazwę
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętałam tylko trumienke
![]() Classic grunt ze to przodu, trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

. Pamiętam, że jak chodziłam na korki przygotowujące do matury to korepetytorka już nie miała cierpliwości do tłumaczenia

. Z drugiej strony wiem, ze bede żałować- problemy pierwszego świata 
), a rano mnie tak przewiało, że az mi uszy zmarzły
)