|
|
#3601 | |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
|
|
|
#3602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko czy niv dobrowolnie poda nam adres...? ![]() Cytat:
Mrówka w komputerze też mnie zaintrygowała. ![]()
|
||
|
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() (Upiecze, upiecze, bo kapitalne zakupy - tyle książek, za taką cenę - tylko pozazdrościć (Nie, żebym coś insynuowała...
|
||
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pisał całkiem przyjemne kryminały, niedawno wydane w całkiem przyjemnej cenie, naprawdę polecamdziewczyny, gratuluję wam nabytków, miłego czytania (kiedyś tam ) życzę. ja się teraz biedzę z kalkulatorkiem nad moim schowkiem w empiku , bo jednak chcę z promocji skorzystać, ale tak najbardziej opłacalnie. mam trochę wyrzuty sumienia, bo mi wypadła nagła wizyta u dentysty, ale jak sprawdziłam kiedy jest realizacja zamówienie, to jednak do tego czasu się zdążę finansowo nastawić na odbiór
Edytowane przez shachownica Czas edycji: 2008-05-23 o 20:42 Powód: poprawka:) |
|
|
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
No i w.... jakby to powiedzieć..... ehm.... zamówiłam też po raz pierwszy w Dedalusie jak Cię nie było. Nawet nie pytaj ile. Nie wiem kiedy przeczytam tą "Mrówę", ale na zachętę wklejam opis. Wydaje się, że powinna być fajna. ![]() "Oto bohaterowie tej książki: Ona – Anka, One i Oni. Ona - Sympatyczna, lekko zwariowana, trochę niezorganizowana. W przeddzień swoich trzydziestych urodzin. Uwikłana w co najmniej kilka życiowych scenariuszy, do których dorzuca jeszcze kilka swoich pomysłów. One: Szefowa – niekompetentna i narcystyczna, Przyjaciółka – brzemienna w kłopoty (zaszła w ciążę wbrew jakimkolwiek planom na przyszłość); Matka – tajemnicza i prawdopodobnie zakochana, Macocha – płaczliwa babka, brudząca swymi łzami mankiety bohaterki, Koleżanki z pracy: hipochondryczka, poszukiwaczka internetowej miłości i największa plotkara w okolicy. Oni: Ojciec – swymi czynami sugerujący brak równowagi psychicznej i emocjonalnej, Czarek– pijący z różnych powodów, Kamil – czaruś, posiadający wdzięk osobisty, lekko przeterminowany oraz… Tajemniczy Miłośnik Koni, z włosami do ramion…Wspólnie sprawiają, że nikt już nie wie jak skończy się ta historia…" |
|
|
|
|
#3606 | ||
|
Rozeznanie
|
niv_, strzeż się.Cytat:
![]() Cytat:
Do mnie dziś przyjechała "Paula" Allende. Jak ja kocham Podaja.
|
||
|
|
|
#3607 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() (Ale to dobrze, że zamówiłaś, bo w poniedziałek mam półgodzinną przerwę między zajęciami i teraz z czystym sumieniem mogę ją w księgarni Dedalusa spędzić... My tylko propagujemy dobrą literaturę ![]() Mam nadzieję, że w poniedziałek też będę miała swoją 'Paulę'
|
|
|
|
|
#3608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Imię Joe jest jakieś takie bezpłciowe, należy zakazać nadawania takich imion.Wprowadzają niepotrzebne zamieszanie.
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kupiłam tego albumu "Cuda świata - Niemcy", bo strasznie badziewny
Same obrazki + parę linijek ogólnikowego tekstu. Przewodniki z GW były pod względem kulturoznawczym o wiele lepsze.
|
#3610 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za zaspokojenie mojej ciekawośći
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
no i stało się ! kupiłam Pratchetta " Równoumagicznienie"
. (a wszystko przez Was ). Miałam nie wydawać pieniędzy, ale zostałam wspomożona przez Babcię więc nie mogłam się opanować ![]() póki co wciąga jak nie wiem (poczekam na jakąś promocje w Merlinie i pewnie kupię więcej )a oprócz tego standardowo "Kot, który .." miałam jeszcze jechac do Centrum taniej książki, ale zdołałam się opanować
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz, dzięki mojej słabej woli i załamaniu się, możesz bez wyrzutów sumienia teraz sama kupić co nieco... Pochwal się potem co upolowałaś. ![]() Moje nabytki z Dedalusa: 1 : Blaski i nędze życia kurtyzany - Honore de Balzac 2 : Portret Doriana Graya - Oscar Wilde 3 : Rozpirzony bęben - Bohumil Hrabal 4 : Król musi umrzeć - Mary Renault 5 : Ludzkie ZOO - Desmond Morris 6 : Bociany przylatują zimą - Iwona Jurczenko-Topolska 7 : American Fuji - Sara Backer 8 : Wyznania Konstancji Mozart - Isabelle Duquesnoy 9 : Niania potrzebna od zaraz - Benedicte Newland, Pascale Smets 10 : Kot w domu czyli szkoła przetrwania dla opiekunów - Katharina von der Leyer 11 : Trylogia rzymska - Mika Waltari 12 : 4.50 z Paddington -Agatha Christie całość za ok. 142 zł z wysyłką ![]() Chciałam dobrać jeszcze coś do darmowej, ale zabrakło środków Także możesz śmiało szaleć, chyba mnie nie przebijesz.
|
|
|
|
|
#3613 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kamień spadł mi z serca! Troszkę się obawiałam, że może Ci nie wpadnie w gusta i będę miała Cię na sumieniu. Cieszę się bardzo, ze książka również Ciebie zachwyciła!A to moje nowe nabytki, spóźniona przesyłka z empiku, oraz 'Mama odeszła' z antykwariatu i 'Szanghajska kochanka' od zaprzyjaźnionej blogowiczki.
|
|||
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
foxina, gratuluję zdobyczy!
protko, ale zaszalałaś :p czekamy na zdjęcia jak przesyłki przyjdą. PS. Co z naszym napadem?
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
Foxino, same perełki wydawnicze
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
Protko, Foxino gratuluje nowych książek
|
#3617 |
|
Rozeznanie
|
Protko, też gratuluję tak urozmaiconych gatunkowo nabytków książkowych
|
#3618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie przebiję Z tych tytułów co nie mam to chętnie bym przygarnęła Waltari i Balzaca. Ale będę miła i Ci nie zabiorę ![]() Tak naprawdę ja już plan zakupów mam - 'Paula' Isabel Allende, 'Kwintet z Buenos Aires' i 'Morderstwo w Komitecie Centralnym' Manuela Vazquez Montalbana. Aczkolwiek, jeśli będzie znowu nowa dostawa to nie wykluczam, że mi się odmieni ![]() Cytat:
nie podzielam, gust czytelniczy mamy raczej podobny, więc to, że mi się spodoba było niemal pewne Teraz mnie straszliwie panią Oates kusisz. I nie wiem czy w końcu się na coś jej autorstwa nie zdecyduję na próbę (Gratuluję nowych skrabów |
||
|
|
|
#3619 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak pisze J. C. Oates ?? Jakoś tak apetycznie wyglądają te dwa tomiska! ![]() Cytat:
Ja dostałam kolekcję od TŻ, ale postanowiłam ją u niego zostawić, bo miejsca brak. Tęsknię za nią czasami, ale często ją dowiedzam A czytałaś już"Grona"?? Świetna książka, polecam Cytat:
![]() zaciekawiłyscie mnie, przeczytałam opis ksiażki na biblionetce i aż mnie ciary przeszły! ![]() Lubię jej styl pisania. Cytat:
![]() Przesyłka z Merlina już jest
|
|
|
#3620 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja Oates czytałam tylko "Dziewczyna z tatuażami"... ale coś jej dobrze nie pamiętam bo dawno temu czytałam... w najbliższym czasie zabiorę się za "Pustkowie" tejże autorki
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Oates, planuję w niedalekiej przyszłości kupić " Czarną dziewczynę, białą dziewczynę" jeżeli mi się spodoba, kupie także inne pozycje. A Ty czytałaś juz coś tej autorki ? Sprawdziłam o czym jest " Gdybm Ci kiedyś powiedziała" i zazdroszczę Ci jeszcze bardziej nowych ksiązek.
|
|
|
#3622 |
|
Rozeznanie
|
Amber gratuluję skompletowania serii.
Foxino, gratuluję serdecznie.Ładny stosik Protko ale zaszałałaś ! gratuluje , no i miłego czytania.Ja dzis zastanawiałam się nad książka"Rasputin. Dlaczego" M.Rasputin. Odlożyłam jednak, bo przypomniało mi sie,że czekam na przesyłkę. Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-05-24 o 12:21 Powód: dopisek |
|
|
|
#3623 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Dziewczyny!
Cytat:
Cytat:
Olifka, a odnośnie p.Oates przeczytałam dotychczas 'Córkę grabarza', której króciutką recenzję możesz przeczytać TUTAJ Ta jedna powieść wystarczająco przekonała mnie do tej pisarki, styl pisania, konstrukcja powieści zachwyciły mnie, z tym, że pisze ona nieco mrocznie i dotyka najczulszych zakamarków naszej psychiki. |
||
|
|
|
#3624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A odnośnie 'księgarza z kabulu', uspokoiłaś mnie, bo brałam ją w ciemno, nie skuszona wcześniej żadnymi recenzjami. Dziękuję Ondine! |
|
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Nęci, nęci, ale, że zacytuję klasyka, podchodzę do niego z pewną dozą nieśmiałości
Ale na pewno sięgnę, kwestia czasu Wiem, że 'Norwegian Wood' muszę przeczytać. A co dalej, zobaczymy ![]() Na razie przeglądam biografię McCarthy'ego i jednym z jego ulubionych autorów, których rekomenduje jest... mój ukochany Jasper Fforde Już faceta lubię |
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu gapa ze mnie jakich mało " Blondynkę" Oates. Mam chyba sklerozę.
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam przegląd obowiązujących a ciekawych promocji i...
Merlin.pl: - z okazji Dnia Dziecka, do godz. 9.00 dn. 2.VI., promocja do 35% na tytuły różnych wydawnictw z zakresu literatury dziecięcej i młodzieżowej - Wydawnictwo Zysk, wybrane tytuły, 25% taniej (zamówienia złożone i potwierdzone do 26 maja do 9 rano) - z okazji Dnia Matki, Wydawnictwo W.A.B., wybrane tytuły (gł. literatura kobieca), 25% taniej (zamówienia złożone i potwierdzone do 26 maja do 9 rano) Empik.com: - w ofercie specjalnej, sześć audiobooków z zakresu literatury pięknej Wydawnictwo Literackie: - 50% taniej wybrane tytuły z katalogu wydawnictwa: http://www.wydawnictwoliterackie.pl/...rona=wszystkie Noir Sur Blanc: - promocja na książki Patricii Highsmith, każda sztuka po 23 zł. (zamiast 30-31 zł.): http://www.noir.pl/specials.php Znak: - 10 bestsellerów 50% taniej: http://www.znak.com.pl/wydarzenie,na...C4%99%20taniej! Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne: - wiosenna wyprzedaż wybranych tytułów z katalogu, 20% taniej, promocja do 28.05.2008: http://www.gwp.pl/product/g25.html Ciekawa jestem kiedy w Merlinie będzie wreszcie promocja na pratchetty, co jakiś czas się pojawiał spory upust, a ostatnio coś długo go nie ma
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj trochę pospamuję, ale jeszcze jedna ciekawostka, artykuł z 'New York Times'a' - http://www.nytimes.com/2008/05/23/bo...=5070&emc=eta1 dot. '1001 książek, które należy przeczytać zanim się umrze'
|
|
|
|
#3629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3630 | |
|
Rozeznanie
|
Niezła robota !
Cytat:
Tutaj bezpośredni link do listy 1001 książek: http://www.listology.com/content_sho...tent_id.22845/ Po wstępnym rozeznaniu obawiam się że niewiele z tych pozycji znam Ale muszę przyjrzeć się uważniej. Jest trochę zabawy z tłumaczeniem tytułów.Ja tam wolę listę "100 greatest novels" - tu przynajmniej większość tytułow brzmi znajomo ![]() http://www.greatbooksguide.com/OneHu...estNovels.html Tak naprawdę to co lista to inny zestaw, tutaj inna wersja setki: http://www.best100novels.com/
Edytowane przez OliFka1 Czas edycji: 2008-05-24 o 15:22 Powód: Mały dopisek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Chlip, chlip... Grupa wsparcia... Akurat...
(Nie, żebym coś insynuowała... 

niv_, strzeż się.

Imię Joe jest jakieś takie bezpłciowe, należy zakazać nadawania takich imion.Wprowadzają niepotrzebne zamieszanie.
Same obrazki + parę linijek ogólnikowego tekstu. Przewodniki z GW były pod względem kulturoznawczym o wiele lepsze.
Kamień spadł mi z serca! Troszkę się obawiałam, że może Ci nie wpadnie w gusta i będę miała Cię na sumieniu.