Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-23, 13:04   #1501
emilia0508
królikoholiczka

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
My już po szczepieniach mała ma 4,14 kg i 53 cm trochę pokrzyczala ale nie było zle

Miśka lubi się przebierać i nie krzyczy. Tylko przy czapce

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Ważne ze już z głowy Właśnie się zastanawiałam czy można wychodzić na dwór po szczepieniu

Tez pewnie niedługo dostanę

I dobrze robisz bo szkoda Twoich nerwów
Można
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Cashmere, współczuję zastoju zdrówka dla starszaka!

Myszowata, super że młoda sobie radzi

Emilia, biedactwo. Oby szybko przeszło;* aż tak ostro poszło? Co tŻ na to?

Morelle, mój też podpalenie z 40 minut i wyje...

Faith, na 3 pampers jest promo w biedrze chyba "3 w cenie 2"

Morelle, moja morfologia też super. Nawet hemoglobina jak nigdy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zrobiliśmy sobie kuchnie i ja zamykamy. Poszłam po pranie i mi je wy☠☠☠☠☠☠☠ila na ziemię. Potem chciała mi zabrać klucz od kuchni. Wyzwala mnie od k... I zdzielila kijem. A gdybym miała mała na rękach. Jak zadzwoni po synka tego najstarszego tak jak wczoraj to mu wszystko wygarne. A jak coś z tym nie zrobią to wyjezdzam do rodziców i więcej moja noga tu nie stanie. Ja nie mam zamiaru nerwów tracić bo to się na małej odbija

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 13:10   #1502
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Można

Zrobiliśmy sobie kuchnie i ja zamykamy. Poszłam po pranie i mi je wy☠☠☠☠☠☠☠ila na ziemię. Potem chciała mi zabrać klucz od kuchni. Wyzwala mnie od k... I zdzielila kijem. A gdybym miała mała na rękach. Jak zadzwoni po synka tego najstarszego tak jak wczoraj to mu wszystko wygarne. A jak coś z tym nie zrobią to wyjezdzam do rodziców i więcej moja noga tu nie stanie. Ja nie mam zamiaru nerwów tracić bo to się na małej odbija
Cooo? nic Ci nie jest? Sorry, ale tż powinien zapewnić mamie jakąś opiekę, a Ciebie zabrać stamtąd.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 13:15   #1503
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Emilia
Oby dobrze sie czuła malutka
Współczuję tesciowej i ciągłych avanti

Morelle
Hahaha, to oddaj.minte nogi w ciemno łykam

Miałam.Cię pytać właśnie jak pestka w dzień śpi?

Cashmere
Moj spał na spacerze , 1,5 h, potem dwie kupy i też ciągle cycuś, czasami położy sie na 10 min to gotuje zupę na raty
Teraz znowu cyc i oby zasnąl to dokończę tę zupę...

Anusia...
Serio? ,może to jeszcze oczyszczanie? A czemu nie karmisz? bo.nie.kojarzę?

Faith
Co ty gadasz z tą waga 10 kg
Jak.to zrobilas ze masz jyz -14
Ja stoję w miejscu
I smacznego

Morelle
Brawa za wyniki!
Z torbą.nie pomoge..oststnio nic nie ogladałam ...

Anna
A ty czym szczepilas? Jak maleńka się czuje? Oby to dobrze zniosła a spacer krótki nie zaszkodzi chyba ? :niniewiem:

po porodzie dopiero po tygodniu pojawił sie pokarm. W tym czasie karmiłam butelką. Po tygodniu niemowle zjada 70ml a mojego pokarmu po odciagnieciu było 10-15ml. Wiem ze laktator nie jest odzwierciedleniem tego ile jest pokarmu ale mała niestetty tak przyzwyczaiła sie do butelki ze wszelkie próby dostawienia kończyły się dramatem. W tym czasie pomieszkiwalismy jeszcze u rodzicow, więc każdy płacz kończył sie kontrolą i truciem typu po co męczysz dziecko daj butelkę , zero wsparcia. Po przeprowadzce do naszego domu poddałam się, wtedy zaczeły sie problemy z brzuszkiem, wieczny placz, nie chciałam jej dodatkowo męczyć. Na obecnym mm wszystko sie unormowalo i tak juz zostało.

wiem ze u niektórych z Was oczyszczanie znów się ujawniło po czasie ale to ma inną konsystencję. Prypomina własnie taka jak zaczynal mi sie okres 1 dnia.

Edytowane przez anusia1990
Czas edycji: 2017-08-23 o 13:21
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 13:20   #1504
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Moja też praiwe 5kg, ale ja jej nie uniose w foteliku. Tyle co z pokoju do pokoju. Ciężkie to! Szkoda mi kręgosłupa.

Dużo się pomylili. Ta z marca to malutka
Moja koleżanka ma 3 mc i ostatnio była z nią u mnie. Jak położyłyśmy je koło siebie to wyszło, że takie same na długość. Więc chyba w ojca się wdała. Szkoda

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

O nie... moja się kokosi... to pospała... 40 min
O tak. Ciezkie. A ja glupia jeszcze poszlam do dziadkow zeby prawnuczke zobaczyli. I doginalam z mala w deszczu (biegiem z auta do bloku, sciagnelam bluze i zarzucialm na fotelik) i jeszcze na 1pietro. To byl trening 😂 - 5minut pozniej przestalo padac :/
A na wieczor w domu nie moglam sie schylic, ale czego to sie nie robi zeby dziecko na deszczu nie bylo

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 13:20   #1505
pestycyda
Zakorzenienie

AnnaPaula, chciałabym żeby moj tak ładnie szczepienia przeszedł.

Emilia, masakra z tą Twoja teściowa.. faktycznie bym spierdzielała stamtąd

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 13:22   #1506
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
My już po szczepieniach mała ma 4,14 kg i 53 cm trochę pokrzyczala ale nie było zle

Miśka lubi się przebierać i nie krzyczy. Tylko przy czapce

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Ważne ze już z głowy Właśnie się zastanawiałam czy można wychodzić na dwór po szczepieniu

Tez pewnie niedługo dostanę

I dobrze robisz bo szkoda Twoich nerwów
Moja tez nie toleruje ani czapek ani opasek..
A tak wierzga glowa ze zawija sobie uszka i zaczynaja odstawac :/

Stary 2017-08-23, 13:25   #1507
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Myszowata, moze tak szybko córka nie wyrośnie z tych pieluch. Mi to sie wydaje ze dopiero co zmieniłam rozmiar z 1 na 2. Dzisiaj jeszcze przyszło zamowienie ze 160szt w rozm 2.
Emilia, dobrze, ze juz po szczepieniu jestescie. Współczuje spięcia z teściową. Moze coś da sie wymyślać żebyście byli razem z TZ a nie mieszkali z teściową?

Anusia - szybko ci sie organizm unormował po ciazy.
Faith - brawo za wagę.
Morelle - 10kg? To chyba same kości by ci zostały. Super, ze wyniki ok. W męskich torbach sie nie orientuje.
AnnaPaula - dobrze, ze córka tak dzielnie zniosła szczepienie.

Klaudia niedawno wybudziła sie z drzemki, nawet długo spała. Zdarzyłam złożyć zamowienie na buty - snickersy za kostkę.

Osobiscie jak patrze na wage to okolo 2-3tygodnie i osiagniemy prog 6kg.
A dodan ze od zeszlego tygodnia nie podaje malej mm. Pije ta warke 0% i odciagam swoje w razie czego.

A tak wyglada moj zapas pamkow 😂
1503487513226.jpg

Stary 2017-08-23, 13:26   #1508
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
O tak. Ciezkie. A ja glupia jeszcze poszlam do dziadkow zeby prawnuczke zobaczyli. I doginalam z mala w deszczu (biegiem z auta do bloku, sciagnelam bluze i zarzucialm na fotelik) i jeszcze na 1pietro. To byl trening 😂 - 5minut pozniej przestalo padac :/
A na wieczor w domu nie moglam sie schylic, ale czego to sie nie robi zeby dziecko na deszczu nie bylo

O masakra! U mojej mamy 4 p to jest dopiero dramat ;p

Moja lubi się przebierać, ale z czapkami to jest różnie.

Dobra kupię chyba tą wiśniową z czerwoną podszewką. Postawię go przed faktem dokonanym. On chce plecak. 32 letni facet w garniturze z plecakiem...
Stary 2017-08-23, 13:28   #1509
Mała!
Zakorzenienie

Duża troche, zależy do czego jej potrzebuje, ale ta mi sie bardzo podoba. Wisniowa wlasnie jest super!
Xzora
Gdzie zamówienie złożyłaś?

Emilia
Serio?
Bosz... co Ty tam robisz dziewczyno! Onan jakaś niepoczytalna chyba jest! Uciekaj do rodziców i juz!

Anusia
Ważne, ze małą zdrowa i.najedzona troszkę sxkoda wiadomo... ale to.nie koniec świata

Kurde Hugo zasypia a tu.mi.kominiarze dzwonia!!!
Wstałam od niego i po minucie ryk... czuja ma niezłego to moje dziecko.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 13:40   #1510
xzora
Zakorzenienie

Morelle - ja bym kupiła czarną torbę. Niestety skóra sie wyciera i zawsze jak miałam coś skórzanego w innym kolorze niż czarny to po szybkim czasie nie nadawało sie do użytkowania.
Emilia - masz racje, ze nie tolerujesz tego. Tak sie nie da w spokoju żyć i wychowywać dziecka.
Morelle - ostatnio sporo klikam, ale staram sie trzymać wszystko w ryzach. Postanowiłam, ze wszystkie zakupy ubraniowe bede spisywać i sumować kwoty dla otrzeźwienia. Zakupy głownie przez to, ze nosze rozmiar wiecej i sie nie mieszczę w dawne ubrania, a te buty za kostkę juz dawno chciałam kupić.

Garnitur i plecak tez mi nie gra
Anusia - niestety KP jest ciężkie, a jak sie nie ma komfortowych warunków i dziecko nie chce współpracować to sie po prostu nie da. Ja sie cieszę ze nie zwiększałam ilości mm jak radziła podłożona - w życiu bym tej laktacji wtedy nie rozkrecila. Zreszta i tak tego mleka mam cały czas za mało.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Duża troche, zależy do czego jej potrzebuje, ale ta mi sie bardzo podoba. Wisniowa wlasnie jest super!
Xzora

Emilia
Serio?
Bosz... co Ty tam robisz dziewczyno! Onan jakaś niepoczytalna chyba jest! Uciekaj do rodziców i juz!

Anusia
Ważne, ze małą zdrowa i.najedzona troszkę sxkoda wiadomo... ale to.nie koniec świata

Mała! Na eobuwie, skorzystałam z tego, ze są wyprzedaże

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 13:40   #1511
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Można

Jeju
Faktycznie slaba sprawa. Masz racje ze tak sprawiasz sytuacje. Oby tz cos zaradzil na to. Szkoda twoich nerwow.

Stary 2017-08-23, 13:42   #1512
emilia0508
królikoholiczka

Ja już dawno mówiłam że jej jest potrzebna opieka. Jak chcą to użyje drastycznych środków i powiem że wyjeżdżam. Więcej małej nie zobaczą. Mam to w dupie. Ja już mam dosyć. Jeśli tż z tym nic nie zrobi to sama jadę.

Stary 2017-08-23, 13:45   #1513
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora

Emilia
Serio?

Anusia

Jeszcze tydzień temu próbowałam dostawiać ale jej krzyk plus u mnie ból bo te piersi nabrzmiewały a mała nie współpracowała zaowocowało u mnie nerwami. Niepotrzebnie nakręcałam się jeszcze bardziej. Myślałam że zgłupieje z myślą że skoro niby jest ten pokarm to czemu nie potrafię nakarmić własnego dziecka. Teraz staram się zmienić myślenie, że macierzyństwo nie kończy się na cycku i chce z niego czerpać jak najwięcej przyjemności a nie tylko nerwów spowodowanych laktacją. Jeszcze jak mała zaczęła tolerować mieszanke to jakoś wróciła mi chęć życia.

Myślę skoro nie karmię zrobię coś dla siebie... zamówiłam sexi bielizną a co tamniech mąż chociaż skorzysta.
Stary 2017-08-23, 13:50   #1514
xzora
Zakorzenienie

Czy tylko mi nie przyszło do głowy, ze bluzkę do karmienia można podciągnąć do góry? Do tej pory chodziłam albo w topach na ramiączkach i te
ramiączka opuszczałam albo w rozpisanych sukienkach itp.
Dzisiaj założyłam zwykłą bluzkę z rękawkiem z mysla, ze jak sie porozciągam to sie przebiorę. Z rozciągania nici, bo Klaudia sie obudziła i wtedy po prostu podciagnelam bluzkę do góry i zaczęłam ją karmić

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Jeszcze tydzień temu próbowałam dostawiać ale jej krzyk plus u mnie ból bo te piersi nabrzmiewały a mała nie współpracowała zaowocowało u mnie nerwami. Niepotrzebnie nakręcałam się jeszcze bardziej. Myślałam że zgłupieje z myślą że skoro niby jest ten pokarm to czemu nie potrafię nakarmić własnego dziecka. Teraz staram się zmienić myślenie, że macierzyństwo nie kończy się na cycku i chce z niego czerpać jak najwięcej przyjemności a nie tylko nerwów spowodowanych laktacją. Jeszcze jak mała zaczęła tolerować mieszanke to jakoś wróciła mi chęć życia.

Myślę skoro nie karmię zrobię coś dla siebie... zamówiłam sexi bielizną a co tamniech mąż chociaż skorzysta.

Dobrze, ze zmieniałaś podejście.

Mi sie w koncu udało zmienić podejście do CC - wcześniej miałam żal do siebie, ze nie dałam rady urodzić SN. Teraz dopiero dostrzegam tego plusy i potrafię docenić to co najwazniejsze - ze córka jest cała i zdrowa.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 13:52   #1515
Mała!
Zakorzenienie

Ja nawet.w.najseksowniejszej bieliznie świata wygladałabym t teraz okropnie po za tym.Wstałam dziś z takimi sińcami ze szok... wczoraj urodziny.i od razu wyszedł mi ten dodatkowy rok

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 13:55   #1516
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora

Emilia
Serio?

Anusia

Dzięki

Cytat:
Morelle - ja bym kupiła czarną torbę. Niestety skóra sie wyciera i zawsze jak miałam coś skórzanego w innym kolorze niż czarny to po szybkim czasie nie nadawało sie do użytkowania.
Emilia - masz racje, ze nie tolerujesz tego. Tak sie nie da w spokoju żyć i wychowywać dziecka.
Morelle - ostatnio sporo klikam, ale staram sie trzymać wszystko w ryzach. Postanowiłam, ze wszystkie zakupy ubraniowe bede spisywać i sumować kwoty dla otrzeźwienia. Zakupy głownie przez to, ze nosze rozmiar wiecej i sie nie mieszczę w dawne ubrania, a te buty za kostkę juz dawno chciałam kupić.

Garnitur i plecak tez mi nie gra
Anusia - niestety KP jest ciężkie, a jak sie nie ma komfortowych warunków i dziecko nie chce współpracować to sie po prostu nie da. Ja sie cieszę ze nie zwiększałam ilości mm jak radziła podłożona - w życiu bym tej laktacji wtedy nie rozkrecila. Zreszta i tak tego mleka mam cały czas za mało.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Mała! Na eobuwie, skorzystałam z tego, ze są wyprzedaże

Ja też ostatnio jak klikam to 1 rzecz i liczę. Zamówiłam spodnie za 29 zł w Zarze

Cytat:
Ja już dawno mówiłam że jej jest potrzebna opieka. Jak chcą to użyje drastycznych środków i powiem że wyjeżdżam. Więcej małej nie zobaczą. Mam to w dupie. Ja już mam dosyć. Jeśli tż z tym nic nie zrobi to sama jadę.
Pytałam czy dajesz tż jakiś czas?

Cytat:

To dziwne, że nawet na uspokojenie nie chce piersi. Chociaż czytałam, że tak może być. U mnie na szczęście pomimo butli Pestka cały czas jest na KP i chce ciągnąć.

Cytat:
Czy tylko mi nie przyszło do głowy, ze bluzkę do karmienia można podciągnąć do góry? Do tej pory chodziłam albo w topach na ramiączkach i te
Dzisiaj założyłam zwykłą bluzkę z rękawkiem z mysla, ze jak sie porozciągam to sie przebiorę. Z rozciągania nici, bo Klaudia sie obudziła i wtedy po prostu podciagnelam bluzkę do góry i zaczęłam ją karmić

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Mi sie w koncu udało zmienić podejście do CC - wcześniej miałam żal do siebie, ze nie dałam rady urodzić SN. Teraz dopiero dostrzegam tego plusy i potrafię docenić to co najwazniejsze - ze córka jest cała i zdrowa.

Ja też podciągam czasami, ale niewygodnie mi podciągać bluzkę i jeszcze trzymać stanik do karmienia.

Nie ma co, ważne że urodziły się bez większych komplikacji. Niech mi ktoś powie, że cc to nie poród to mu powiem, żeby się w głowę puknął.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Ja nawet.w.najseksowniejszej bieliznie świata wygladałabym t teraz okropnie po za tym.Wstałam dziś z takimi sińcami ze szok... wczoraj urodziny.i od razu wyszedł mi ten dodatkowy rok

Mała ja też
Przeszkadza mi cellulit na udach. tż za to na tyłku i mówi, że mam jeszcze bardziej płaski niż przed ciążą.
Stary 2017-08-23, 14:08   #1517
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Ja też ostatnio jak klikam to 1 rzecz i liczę. Zamówiłam spodnie za 29 zł w Zarze

To dziwne, że nawet na uspokojenie nie chce piersi. Chociaż czytałam, że tak może być. U mnie na szczęście pomimo butli Pestka cały czas jest na KP i chce ciągnąć.

Ja też podciągam czasami, ale niewygodnie mi podciągać bluzkę i jeszcze trzymać stanik do karmienia.

Nie ma co, ważne że urodziły się bez większych komplikacji. Niech mi ktoś powie, że cc to nie poród to mu powiem, żeby się w głowę puknął.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Mała ja też
Przeszkadza mi cellulit na udach. tż za to na tyłku i mówi, że mam jeszcze bardziej płaski niż przed ciążą.

Moje dziecię jest tak charakterne że nic jej nie jest w stanie uspokoić. A że dodatkowo żarta jest to nie ma że musi poczekać że wolno leci, ma być na już i najlepiej by samo jej wpływało do dziubka.

Edytowane przez anusia1990
Czas edycji: 2017-08-23 o 14:10
Stary 2017-08-23, 14:09   #1518
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Dzięki

Mała ja też
Dam mu jakiś czas ale jestem przygotowana na to że w każdej chwili wyjadę stąd i on musi się z tym liczyć. Jeśli nic z tym nie będzie robił to mam to w dupie. Tak pomyślałam że w weekend zwolam narade rodzinną i niech coś zrobią z matką. Ona jest chora, ma alzheimera a ja nie mam do niej siły

Stary 2017-08-23, 14:13   #1519
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecię jest tak charakterne że nic jej nie jest w stanie uspokoić. A że dodatkowo żarta jest to nie ma że musi poczekać że wolno leci, ma być na już i najlepiej by samo jej wpływało do dziubka.
Heheh moja parę razy się tak złościła. Wzięłam do góry, klaps w pieluchę. Uspokoiła się i jadła

Cytat:
Dam mu jakiś czas ale jestem przygotowana na to że w każdej chwili wyjadę stąd i on musi się z tym liczyć. Jeśli nic z tym nie będzie robił to mam to w dupie. Tak pomyślałam że w weekend zwolam narade rodzinną i niech coś zrobią z matką. Ona jest chora, ma alzheimera a ja nie mam do niej siły
Współczuję sytuacji. Tż powinien sam przejąć inicjatywę.
Stary 2017-08-23, 14:14   #1520
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Emilia
Oby dobrze sie czuła malutka
Współczuję tesciowej i ciągłych avanti

Morelle
Hahaha, to oddaj.minte nogi w ciemno łykam

Miałam.Cię pytać właśnie jak pestka w dzień śpi?

Cashmere
Moj spał na spacerze , 1,5 h, potem dwie kupy i też ciągle cycuś, czasami położy sie na 10 min to gotuje zupę na raty
Teraz znowu cyc i oby zasnąl to dokończę tę zupę...

Anusia...
Serio? ,może to jeszcze oczyszczanie? A czemu nie karmisz? bo.nie.kojarzę?

Faith
Co ty gadasz z tą waga 10 kg
Jak.to zrobilas ze masz jyz -14
Ja stoję w miejscu
I smacznego

Morelle
Brawa za wyniki!
Z torbą.nie pomoge..oststnio nic nie ogladałam ...

Anna
A ty czym szczepilas? Jak maleńka się czuje? Oby to dobrze zniosła a spacer krótki nie zaszkodzi chyba ? :niniewiem:

Szczepiłam na NFZ. 3 wkłucia. Jedno w rączkę i 2 w nóżki. Za 2 tyg idziemy na następne. Samo szczepienie nie było zle

Cytat:
To super

Moja skwierczy, rusza się, popłakuje i zasypia

No trochę, ale ja tak lubię tż tylko wtedy marudzi, że za chuda jestem.

Znalazłam taką torbę. Pewnie mu się nie spodoba, że za elegancka. Nie wiem tylko czy czarna czy wiśniowa. Ta wiśniowa wydaje mi się fajniejsza. Taki bardziej szlachetny kolor. Znowu czarna do wszystkiego pasuje. Jak myślicie?

xzora widzę, że Ty jak ja klikasz

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Edit: już ględzi, że za duża i za droga. Zawsze problem z tym chłopem co mu kupić. Nigdy nic nie potrzebuje. A potem szukanie na już.
Mój tez nigdy nic nie potrzebuje. Myślę co mu kupić na 1 rocznicę ślubu

Cytat:
Można

Zrobiliśmy sobie kuchnie i ja zamykamy. Poszłam po pranie i mi je wyila na ziemię. Potem chciała mi zabrać klucz od kuchni. Wyzwala mnie od k... I zdzielila kijem. A gdybym miała mała na rękach. Jak zadzwoni po synka tego najstarszego tak jak wczoraj to mu wszystko wygarne. A jak coś z tym nie zrobią to wyjezdzam do rodziców i więcej moja noga tu nie stanie. Ja nie mam zamiaru nerwów tracić bo to się na małej odbija
Współczuję przecież szkoda Twoich nerwów na ta kobietę. Teściowa dostaje jakieś leki?

Cytat:
AnnaPaula, chciałabym żeby moj tak ładnie szczepienia przeszedł.

Emilia, masakra z tą Twoja teściowa.. faktycznie bym spierdzielała stamtąd

Samo kłucie to więcej strachu niż to warte. Boję się co będzie później

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Moja tez nie toleruje ani czapek ani opasek..
A tak wierzga glowa ze zawija sobie uszka i zaczynaja odstawac :/

Opasek moja tez nie lubi

Cytat:
O masakra! U mojej mamy 4 p to jest dopiero dramat ;p

Moja lubi się przebierać, ale z czapkami to jest różnie.

Dobra kupię chyba tą wiśniową z czerwoną podszewką. Postawię go przed faktem dokonanym. On chce plecak. 32 letni facet w garniturze z plecakiem...

Ta wisniowa fajniejsza
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 14:15   #1521
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Szczepiłam na NFZ. 3 wkłucia. Jedno w rączkę i 2 w nóżki. Za 2 tyg idziemy na następne. Samo szczepienie nie było zle

Współczuję przecież szkoda Twoich nerwów na ta kobietę. Teściowa dostaje jakieś leki?

Opasek moja tez nie lubi

Ta wisniowa fajniejsza

1 wow Kiedy to było Ja mam w grudniu 5. Teraz ma urodziny. Dzięki
Stary 2017-08-23, 14:17   #1522
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

1 wow Kiedy to było Ja mam w grudniu 5. Teraz ma urodziny. Dzięki

O to ładny staż macie my jesteśmy razem 7 lat z czego mieszkamy 6 ślub późno był
Stary 2017-08-23, 14:19   #1523
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
O to ładny staż macie my jesteśmy razem 7 lat z czego mieszkamy 6 ślub późno był
My też jesteśmy 7 A mieszkamy 6,5 hehe bardzo podobnie
Stary 2017-08-23, 14:24   #1524
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze zapomniałam dodac że fakt posiadania płaskich brodawek zmuszał mnie do używania kapturków i nim małej napełnił sie kapturek to darła się w niebo głosy i nie chciała dalej ssać a bez dramat. W szpitalu pierwsze dni miała piękny odruch ssania i gdyby nie to że pokarm pojawił się późno i każdy dzień był na moją niekorzyść bo dziecko potrzebowało coraz więcej to pewnie by się udało i bym karmiła. Było minęło trzeba żyć dalej

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

U nas inna historia. Właściwie mój mąż to moja taka pierwsza poważna pierwsza miłość . Jesteśmy ze sobą 11lat z czego 5 lat po ślubie( i mieszkania razem). Moja rodzina nie zaakceptowałaby mieszkania przed ślubem. Do dziś nie wiem jak ja się godziłam na to ale teraz jesteśmy na swoim i dopiero możemy żyć jak chcemy.
Stary 2017-08-23, 14:26   #1525
pestycyda
Zakorzenienie

Myszowata, nieLy składzik

Morelle,.mnie się ta torba podoba ale mój też by gardził.

Xzora a drugiego cyca nie było widać jak podciągnęła bluzkę:p?

AnnaPaula, to za 2 tygodnie pneumokoki? No bo na następną dawkę tych nfzowskich za wcześnie?

W ramach gimnastyki karmię młodego leżąc na plecach a on jak żaba na brzuszku na mnie. Może to pomoże na gazy i łapczywe żarcie

Stary 2017-08-23, 14:34   #1526
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
My też jesteśmy 7 A mieszkamy 6,5 hehe bardzo podobnie

Faktycznie prawie identycznie

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Jeszcze zapomniałam dodac że fakt posiadania płaskich brodawek zmuszał mnie do używania kapturków i nim małej napełnił sie kapturek to darła się w niebo głosy i nie chciała dalej ssać a bez dramat. W szpitalu pierwsze dni miała piękny odruch ssania i gdyby nie to że pokarm pojawił się późno i każdy dzień był na moją niekorzyść bo dziecko potrzebowało coraz więcej to pewnie by się udało i bym karmiła. Było minęło trzeba żyć dalej

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

U nas inna historia. Właściwie mój mąż to moja taka pierwsza poważna pierwsza miłość . Jesteśmy ze sobą 11lat z czego 5 lat po ślubie( i mieszkania razem). Moja rodzina nie zaakceptowałaby mieszkania przed ślubem. Do dziś nie wiem jak ja się godziłam na to ale teraz jesteśmy na swoim i dopiero możemy żyć jak chcemy.
My od razu na swoim zamieszkaliśmy a rodzina nic nie mówiła. Zreszta ja nikogo nie pytałam za bardzo po studiach już byliśmy i od nikogo kasy żeśmy nie brali na nic to co mieli gadać już pora była na to

Cytat:
Myszowata, nieLy składzik

Morelle,.mnie się ta torba podoba ale mój też by gardził.

Xzora a drugiego cyca nie było widać jak podciągnęła bluzkę:p?

AnnaPaula, to za 2 tygodnie pneumokoki? No bo na następną dawkę tych nfzowskich za wcześnie?

W ramach gimnastyki karmię młodego leżąc na plecach a on jak żaba na brzuszku na mnie. Może to pomoże na gazy i łapczywe żarcie

Pneumokoki i rotawirusy
Stary 2017-08-23, 14:41   #1527
myszowata1313
Rozeznanie

Moje dziecko robi sobie ze mnie zarty. Serio. Zalozylam jej "alla szerokie pieluchowanie" tzn wlozylam pieluche tetrowa i na to papersa. A ta budzi sie co chwile i chce kp. No to daje a ta po chwili wszystko co zje wypluwa i spi dalej. Chyba jej niewygodnie :/

Stary 2017-08-23, 14:44   #1528
pestycyda
Zakorzenienie

AnnaPaula, też bym tak jakoś chciała chociaż nie obrażę się jak przerwa będzie dłuższa jeszcze. Zobaczymy.

Melduje że.moje zakupy pro kp z hm dotarły. Koszula w kwiaty rozmiar 34 a jest luźna ( a bałam się o cyce). Za to ma krótkie rękawy ale to chyba tak.specjalnie żeby podwinąć. Bluzka z guziczkami spoko tylko bardzo prześwituje i muszę zmienić stanik do niej.

Edit: jest i miotła. Przy następnej kolce Wojtka mama odlatuje!;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170823_105907.jpg (41,5 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170823_105818.jpg (43,8 KB, 79 załadowań)

Edytowane przez pestycyda
Czas edycji: 2017-08-23 o 14:54
Stary 2017-08-23, 14:51   #1529
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Heheh moja parę razy się tak złościła. Wzięłam do góry, klaps w pieluchę. Uspokoiła się i jadła

Współczuję sytuacji. Tż powinien sam przejąć inicjatywę.
Jak ja nic nie zrobię albo nie postawie mu ultimatum to nic nie zrobi
Cytat:

Opasek moja tez nie lubi

Ta wisniowa fajniejsza
Ja też, a kolejne szczepienie mamy za miesiąc. Po spacerze mała się obudziła i jak nie ma cycka w buzi to płacz... Próbowałam ze smoczkiem ale wypluwa. Chyba dziś tż będzie musiał mnie karmić. A jeszcze ciężka noc za nami...
Teściowa dostaje leki ale zapomina brać albo kłamie że brała. Ma pilnować brat tż a gówno robi. Już ostatnio z nim się nieźle pozarlam.

Edytowane przez emilia0508
Czas edycji: 2017-08-23 o 14:54
Stary 2017-08-23, 14:55   #1530
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
AnnaPaula, też bym tak jakoś chciała chociaż nie obrażę się jak przerwa będzie dłuższa jeszcze. Zobaczymy.

Melduje że.moje zakupy pro kp z hm dotarły. Koszula w kwiaty rozmiar 34 a jest luźna ( a bałam się o cyce). Za to ma krótkie rękawy ale to chyba tak.specjalnie żeby podwinąć. Bluzka z guziczkami spoko tylko bardzo prześwituje i muszę zmienić stanik do niej.

Wolę jeździć co 2 tygodnie niż mała ma dostać wszystkie szczepionki od razu
Fajne te bluzeczki

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Jak ja nic nie zrobię albo nie postawie mu ultimatum to nic nie zrobi

Ja też, a kolejne szczepienie mamy za miesiąc. Po spacerze mała się obudziła i jak nie ma cycka w buzi to płacz... Próbowałam ze smoczkiem ale wypluwa. Chyba dziś tż będzie musiał mnie karmić. A jeszcze ciężka noc za nami...

To jemu nie przeszkadza ta sytuacja?

Moja śpi na mnie od 2 godzin. Co się przebudzi to popłakuje i zasypia dalej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości