|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||
|
królikoholiczka
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po porodzie dopiero po tygodniu pojawił sie pokarm. W tym czasie karmiłam butelką. Po tygodniu niemowle zjada 70ml a mojego pokarmu po odciagnieciu było 10-15ml. Wiem ze laktator nie jest odzwierciedleniem tego ile jest pokarmu ale mała niestetty tak przyzwyczaiła sie do butelki ze wszelkie próby dostawienia kończyły się dramatem. W tym czasie pomieszkiwalismy jeszcze u rodzicow, więc każdy płacz kończył sie kontrolą i truciem typu po co męczysz dziecko daj butelkę , zero wsparcia. Po przeprowadzce do naszego domu poddałam się, wtedy zaczeły sie problemy z brzuszkiem, wieczny placz, nie chciałam jej dodatkowo męczyć. Na obecnym mm wszystko sie unormowalo i tak juz zostało. wiem ze u niektórych z Was oczyszczanie znów się ujawniło po czasie ale to ma inną konsystencję. Prypomina własnie taka jak zaczynal mi sie okres 1 dnia. Edytowane przez anusia1990 Czas edycji: 2017-08-23 o 13:21 |
|
|
|
|
#1504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na wieczor w domu nie moglam sie schylic, ale czego to sie nie robi zeby dziecko na deszczu nie bylo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
AnnaPaula, chciałabym żeby moj tak ładnie szczepienia przeszedł.
Emilia, masakra z tą Twoja teściowa.. faktycznie bym spierdzielała stamtąd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak wierzga glowa ze zawija sobie uszka i zaczynaja odstawac :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dodan ze od zeszlego tygodnia nie podaje malej mm. Pije ta warke 0% i odciagam swoje w razie czego. A tak wyglada moj zapas pamkow 😂 1503487513226.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja lubi się przebierać, ale z czapkami to jest różnie. Dobra kupię chyba tą wiśniową z czerwoną podszewką. Postawię go przed faktem dokonanym. On chce plecak. 32 letni facet w garniturze z plecakiem...
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Duża troche, zależy do czego jej potrzebuje, ale ta mi sie bardzo podoba. Wisniowa wlasnie jest super!
Xzora Gdzie zamówienie złożyłaś? Emilia Serio? Bosz... co Ty tam robisz dziewczyno! Onan jakaś niepoczytalna chyba jest! Uciekaj do rodziców i juz! Anusia Ważne, ze małą zdrowa i.najedzona troszkę sxkoda wiadomo... ale to.nie koniec świata ![]() Kurde Hugo zasypia a tu.mi.kominiarze dzwonia!!! Wstałam od niego i po minucie ryk... czuja ma niezłego to moje dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Morelle - ja bym kupiła czarną torbę. Niestety skóra sie wyciera i zawsze jak miałam coś skórzanego w innym kolorze niż czarny to po szybkim czasie nie nadawało sie do użytkowania.
Emilia - masz racje, ze nie tolerujesz tego. Tak sie nie da w spokoju żyć i wychowywać dziecka. Morelle - ostatnio sporo klikam, ale staram sie trzymać wszystko w ryzach. Postanowiłam, ze wszystkie zakupy ubraniowe bede spisywać i sumować kwoty dla otrzeźwienia. Zakupy głownie przez to, ze nosze rozmiar wiecej i sie nie mieszczę w dawne ubrania, a te buty za kostkę juz dawno chciałam kupić. Garnitur i plecak tez mi nie gra ![]() Anusia - niestety KP jest ciężkie, a jak sie nie ma komfortowych warunków i dziecko nie chce współpracować to sie po prostu nie da. Ja sie cieszę ze nie zwiększałam ilości mm jak radziła podłożona - w życiu bym tej laktacji wtedy nie rozkrecila. Zreszta i tak tego mleka mam cały czas za mało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Mała! Na eobuwie, skorzystałam z tego, ze są wyprzedaże Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie slaba sprawa. Masz racje ze tak sprawiasz sytuacje. Oby tz cos zaradzil na to. Szkoda twoich nerwow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1512 |
|
królikoholiczka
|
Ja już dawno mówiłam że jej jest potrzebna opieka. Jak chcą to użyje drastycznych środków i powiem że wyjeżdżam. Więcej małej nie zobaczą. Mam to w dupie. Ja już mam dosyć. Jeśli tż z tym nic nie zrobi to sama jadę.
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze tydzień temu próbowałam dostawiać ale jej krzyk plus u mnie ból bo te piersi nabrzmiewały a mała nie współpracowała zaowocowało u mnie nerwami. Niepotrzebnie nakręcałam się jeszcze bardziej. Myślałam że zgłupieje z myślą że skoro niby jest ten pokarm to czemu nie potrafię nakarmić własnego dziecka. Teraz staram się zmienić myślenie, że macierzyństwo nie kończy się na cycku i chce z niego czerpać jak najwięcej przyjemności a nie tylko nerwów spowodowanych laktacją. Jeszcze jak mała zaczęła tolerować mieszanke to jakoś wróciła mi chęć życia. Myślę skoro nie karmię zrobię coś dla siebie... zamówiłam sexi bielizną a co tam niech mąż chociaż skorzysta.
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko mi nie przyszło do głowy, ze bluzkę do karmienia można podciągnąć do góry? Do tej pory chodziłam albo w topach na ramiączkach i te
ramiączka opuszczałam albo w rozpisanych sukienkach itp. Dzisiaj założyłam zwykłą bluzkę z rękawkiem z mysla, ze jak sie porozciągam to sie przebiorę. Z rozciągania nici, bo Klaudia sie obudziła i wtedy po prostu podciagnelam bluzkę do góry i zaczęłam ją karmić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Dobrze, ze zmieniałaś podejście. Mi sie w koncu udało zmienić podejście do CC - wcześniej miałam żal do siebie, ze nie dałam rady urodzić SN. Teraz dopiero dostrzegam tego plusy i potrafię docenić to co najwazniejsze - ze córka jest cała i zdrowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet.w.najseksowniejszej bieliznie świata wygladałabym t teraz okropnie
po za tym.Wstałam dziś z takimi sińcami ze szok... wczoraj urodziny.i od razu wyszedł mi ten dodatkowy rok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1516 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie ma co, ważne że urodziły się bez większych komplikacji. Niech mi ktoś powie, że cc to nie poród to mu powiem, żeby się w głowę puknął. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() Przeszkadza mi cellulit na udach. tż za to na tyłku i mówi, że mam jeszcze bardziej płaski niż przed ciążą.
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecię jest tak charakterne że nic jej nie jest w stanie uspokoić. A że dodatkowo żarta jest to nie ma że musi poczekać że wolno leci, ma być na już i najlepiej by samo jej wpływało do dziubka.
Edytowane przez anusia1990 Czas edycji: 2017-08-23 o 14:10 |
|
|
|
|
#1518 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#1519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1520 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przecież szkoda Twoich nerwów na ta kobietę. Teściowa dostaje jakieś leki?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1 wow Kiedy to było Ja mam w grudniu 5. Teraz ma urodziny. Dzięki
|
|
#1522 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mieszkamy 6,5 hehe bardzo podobnie
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze zapomniałam dodac że fakt posiadania płaskich brodawek zmuszał mnie do używania kapturków i nim małej napełnił sie kapturek to darła się w niebo głosy i nie chciała dalej ssać a bez dramat. W szpitalu pierwsze dni miała piękny odruch ssania i gdyby nie to że pokarm pojawił się późno i każdy dzień był na moją niekorzyść bo dziecko potrzebowało coraz więcej to pewnie by się udało i bym karmiła. Było minęło trzeba żyć dalej ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- U nas inna historia. Właściwie mój mąż to moja taka pierwsza poważna pierwsza miłość . Jesteśmy ze sobą 11lat z czego 5 lat po ślubie( i mieszkania razem). Moja rodzina nie zaakceptowałaby mieszkania przed ślubem. Do dziś nie wiem jak ja się godziłam na to ale teraz jesteśmy na swoim i dopiero możemy żyć jak chcemy. |
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata, nieLy składzik
![]() Morelle,.mnie się ta torba podoba ale mój też by gardził. Xzora a drugiego cyca nie było widać jak podciągnęła bluzkę:p? AnnaPaula, to za 2 tygodnie pneumokoki? No bo na następną dawkę tych nfzowskich za wcześnie? W ramach gimnastyki karmię młodego leżąc na plecach a on jak żaba na brzuszku na mnie. Może to pomoże na gazy i łapczywe żarcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1526 | ||
|
Zadomowienie
|
Faktycznie prawie identycznie ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
po studiach już byliśmy i od nikogo kasy żeśmy nie brali na nic to co mieli gadać już pora była na toCytat:
Pneumokoki i rotawirusy |
||
|
|
|
#1527 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko robi sobie ze mnie zarty. Serio. Zalozylam jej "alla szerokie pieluchowanie" tzn wlozylam pieluche tetrowa i na to papersa. A ta budzi sie co chwile i chce kp. No to daje a ta po chwili wszystko co zje wypluwa i spi dalej. Chyba jej niewygodnie :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
AnnaPaula, też bym tak jakoś chciała
chociaż nie obrażę się jak przerwa będzie dłuższa jeszcze. Zobaczymy.Melduje że.moje zakupy pro kp z hm dotarły. Koszula w kwiaty rozmiar 34 a jest luźna ( a bałam się o cyce). Za to ma krótkie rękawy ale to chyba tak.specjalnie żeby podwinąć. Bluzka z guziczkami spoko tylko bardzo prześwituje i muszę zmienić stanik do niej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edit: jest i miotła. Przy następnej kolce Wojtka mama odlatuje!;p Edytowane przez pestycyda Czas edycji: 2017-08-23 o 14:54 |
|
|
|
#1529 | ||
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Cytat:
Teściowa dostaje leki ale zapomina brać albo kłamie że brała. Ma pilnować brat tż a gówno robi. Już ostatnio z nim się nieźle pozarlam.
Edytowane przez emilia0508 Czas edycji: 2017-08-23 o 14:54 |
||
|
|
|
#1530 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wolę jeździć co 2 tygodnie niż mała ma dostać wszystkie szczepionki od razu ![]() Fajne te bluzeczki ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
To jemu nie przeszkadza ta sytuacja? Moja śpi na mnie od 2 godzin. Co się przebudzi to popłakuje i zasypia dalej
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

mała ma 4,14 kg i 53 cm
trochę pokrzyczala ale nie było zle 

troszkę sxkoda wiadomo... ale to.nie koniec świata 

przecież szkoda Twoich nerwów na ta kobietę. Teściowa dostaje jakieś leki?
ślub późno był
po studiach już byliśmy i od nikogo kasy żeśmy nie brali na nic to co mieli gadać