![]() |
#1591 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() Tamonita ja nie wiem gdzie ty chcesz obcinać kcal, jeśli jesz tak jak nam parę dni temu zaprezentowałaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R:
Śniadanie(ok 8) : Owsianka- 2 łyżki płatków owsianych; 2 łyżki jogurtu naturalnego; 1/3 serka wiejskiego lekkiego; ok 140g jabłka; łyżka cynamonu + zielona herbata Śniadanie 2 (ok 11) : 2 cieńkie kromki chleba ciemnego na zakwasie z pełnego przemiału ( czy jakoś tak ![]() Obiad: 3 placki ziemniaczane ze szklanką kefiru (czy ilość może być? ) Podwieczorek: Pewnie miseczka fasoli Kolacja: 3 filety śledziowe po giżydzku Może być?? Napiszcie,bo z obiadem,podwieczorkiem i kolacją mogę jeszcze coś zmienić ;] I czy na R powinnam jeść 5 posiłków, czy zmniejszyć do 3? |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Raczkowanie
|
Piegowata piratka: KONIECZNIE 5 POSIŁKÓW!!!
Mam pytanko... ![]() Czy wogóle się nadaję na redukcję??? Ma te złe czy te dobre tłuszcze?? :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Raczkowanie
|
wg powinnaś zjeść 5 posiłków, ale do placków nie jestem przekonana (ziemniaki i tłuszcz na R nie za bardzo), te śledziki po giżycku to w oleju są?? po za tym na podwieczorek dorzuć jakiś serek wiejski, albo homo, bo sama fasola to za mało
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
j.w. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze R:
śniadanie (8:30): 150g wiejski lekki, owsianka (szklanka mleka 1,5% + 2 łyżki płatków owsianych + łyżka otrąb owsianych + 3 łyżki otrąb pszennych), jabłko przekąska (10:00): jabłko, 2 ciemne winogrona II śniadanie (12:00): 150g chudego twarogu zmiksowanego z ok. 300g truskawek (krajowych), 10 kulek winogron obiad (15:00): ok. 300g filetu z tilapii /nie wiem jak się pisze/ (pieczona w piekarniku w folii, bez tłuszczu i panierki), ok. 150g gotowanej młodej kapustki bez zabielania podwieczorek (17:00): homo z łyżeczką cynamonu, garść orzeszków ziemnych prażonych (bez soli i oleju) kolacja (19:00): 100g chudego twarogu, kalarepa, 3 rzodkiewki PS. Wczoraj ktoś zastanawiał się jak napisać otrąb czy otręb. Sprawdziłam, pisze się: otręby, tych otrąb, tym otrębom ![]() I jak dzisiaj z moim jadłospisem?? Poszę o ocenkę. ![]() Pozdrawiam
2-13.08 Hiszpania z moimi Świrami ;* ^Nothing suprises me any more. Edytowane przez juliaaa161190 Czas edycji: 2008-05-24 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Raczkowanie
|
R.
1.płatki "Zdrowy błonnik" pełnoziarniste z mlekiem i połową serka homo naturalny, jabłko 2. 170g filetu śledziowego w sosie pomidorowym z pyszną cebulką, kromka chleba pełnoziarnistego, kawa z mlekiem ( jakąś godzinę później, oczywiście ![]() 3.warzywa na patelnię (pół paczki) pierś z kurczaka smażona w folii 4. serek wiejski plus garść mieszanki studenckiej (różne orzechy), kalarepa 5. serek homo naturalny z koperkiem i zielonym ogórkem |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Raczkowanie
|
Nom...W oleju. Jeżeli nie śledzie to może być wędzony łosoś? A przepis na te placki pełnoziarniste macie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Raczkowanie
|
Ach i jeszcze ten tuńczyk? mam w sosie własny w tej konserwie, to raczej nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Raczkowanie
|
?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
Grennv- Ty mówisz o diecie Kensingtona, a dziewczyny oceniają jadłospisy w oparciu o dietę montignaca. różne diety, różne zasady.
Piegowata piratka - tuńczyk w sosie własnym jak najbardziej.
#1602 |
Raczkowanie
|
Też kiedyś nie łączyłam białek z węglowodanami i tak się przyzwyczaiłam,że teraz bardzo trudno. Ale czasami po prostu się nie da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Raczkowanie
|
R
![]() Śniadanie: - jajecznica z dwóch jaj z papryką na łyżeczce oliwy, - pomidor, 2 rzodkiewki, - 20 g orzechów (włoskich i laskowych) II śniadanie: - duża kromka pełnoziarnistego chleba z masłem (extra), polędwicą z kurczaka, dużą ilością sałaty lodowej i pomidora, - łyżeczka oliwy Obiad: - 150 g tuńczyka w sosie własnym, - 30-40 g ketchupu, - sałatka z surowych warzyw, - "Kubuś", - 1/2 łyżeczki oliwy Przekąska (16.00): - serek wiejski, - łyżeczka ziaren słonecznika, - łyżeczka siemienia lnianego, - 10 migdałów, - pół grejpfruta Kolacja (19.00): - 150 g piersi z kurczaka, - 2/5 woreczka ryżu brązowego, - sałatka z surowych warzyw ![]() P.S. Proszę nie krzyczeć na ketchup i "Kubusia", bo to są takie "promyczki" w mojej diecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skoro twierdzisz, że tyjesz przy 1500 kcal, to masz fatalny metabolizm, a jedząc mniej za nie długo może być tak, że będziesz tyć przy 1000kcal, od przysłowiowej szklanki wody. Wierz mi, że dziewczyny mają spore doświadczenie i wiedzę ![]() _______ Luźne R, które wygląda jak U ![]() 1. owsianka: 2 owsianych, 1 otrąb, 1/2 jabłka, 75g jogolbelli truskawka-poziomka light; 40 g activii naturalnej, 65g chudego twarogu, duża garść płatków zdrowy błonnik (mama trochę podkradła owsianki, to doszło- 2 łyżki corny musli czekoladowego bez cukru, mała nektarynka przekąska: big milk (już nie pamiętam, kiedy jadłam, chyba rok temu, ale po wczorajszych tańcach mi się należy ![]() 2. mała tortilla posmarowana jogurtem, farsz: mięso wołowe fasolka czerwona z sosemm, papryka, cebula, smażone na oliwie; do tego sos salsa i surówka z pomidorów, sałaty lodowej, rzodkiewki, ogórka, papryki 3. kiełbaska linessa, z mikrofali, łyżeczka sezamu, łyżeczka słonecznika, łyżeczka pestek dyni; sałatka jak na obiad 4. sałatka jak na obiad, 2/3 puszki tuńczyka wsw, przyprawy Kalorycznie nie wydaje mi się, żeby mimo wszystko wyszło dużo ![]() To moje luźne R nie jest tak rygorystyczne, a szybko wracam do poprzedniej wagi, w tej chwili 56,5 kg ![]() __ A wczoraj po imprezie wróciłam nieprzytomna, byłam głodna to zjadłam... chudy twaróg z sosem toffi, no i te słodkości zagryzłam... szynką ![]()
![]() |
#1605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1606 |
Raczkowanie
|
mój jadłospis trochę się zmienił
![]() I obiad (ok 14): barszcz ukraiński z soczewicą i koperkiem ( barszcz na mleku) II obiad (ok 15) : dorsz na parze 15 dag; 4 łyżki mieszanki chińskiej podsmażanej na oleju z winogron i przyprawionej vegetą ; 2 łyżki surówki z białej kapusty, marchewki(surowej) i kukurydzy z odrobiną octu winego Kolacja: tuńczyk z puszeczki , duży kubek mleka i jabłko. Może być? |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
BAN stały
|
Maggie_90 zgadzam się mają wiedze ale opartą tylko na własnym odchudzaniu...kto kaze osobie jedzacej mieso przy grupie krwi 0 do kazdego posilku dodawac bialko...
jesli chodzi o moja diete to staram sie dla wlasnego dobra dociagac do 1200 kcal i duzoo cwiczyc (ucze sie tanca brzucha) |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro to wiesz to nie musisz korzystać z rad Dziewczyn. Zresztą nie zawsze osoba z grupą krwi 0 powinna unikać białka, a po za tym z tego co mi wiadomo to mięso składa się m. in. z białka ;P tu wchodzą w konflikt zróżnicowane rodzaje białka, ale żeby się w to zagłębiać trzeba studiować dietetykę ![]() Swoją drogą zaciekawiło mnie to, a że mam możliwość przedyskutowania tego z kuzynką (ostatni rok dietetyki) to przy najbliższej okazji chętnie to uczynię ![]() I jeszcze co do diet opartych o grupy krwi to one są stereotypowe jak wszystkie inne, a jak wiadomo zawsze istnieją wyjątki od reguły ... ![]()
![]() |
#1609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po 2 obiadku wrzuciłam jeszcze jabłko. Nie mogłam sie powstrzymac ;p |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje U: I Serek homogenizowany naturalny z fitellą bananową, cappuccino waniliowe; marchewka. II Twarożek domowy z wtartym jabłkiem i cynamonem, szklanka kakao. III Kasza manna z bananem i rodzynkami. Deser: Big Milk. IV Mrożony serek homo jabłkowo-cynamonowy, 30 g orzechów; 3 rzodkiewki. V Bułka żytnia z serem żółtym i ketchupem, marchewka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a to mój jadlospis z dzisiaj: 1.platki bran flakes z mlekiem, jablko, trochę suszonych bananów 2. serek wiejski, pomidor, keczup kromka ciemnego chleba z lososiem i ogórkiem 3. mieso z indyka(duzo), marchewka z jabkiem 4. banan, jablko, marchew 5. jakaś salatka, być może z tuńczykiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U /lekkie P
Śniadanie : Twarożek domowy z fit-up ,pomidor, 1/2 ogórka , 2 kromki razowca , kawa z mlekiem i cukrem cynamonowym II Śniadanie : Jogobella z musli tropikalna z wkrojoną połówką banana i 2 łyzkami fitelli bananowej Obiad : 1/2 Filetu z Pangi pieczonej w folii, 300 gram warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem ,pomidor, 1 ziemniak Deser: szarlotka z bitą śmietaną i kawa jacobs z milką Podwieczorek: serek wiejski lekki + kromka chleba razowego ze śliwką Kolacja: 3 kromki razowca z sałatą, polędwicą drobiową, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem, |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ładne U, chociaż ten obiadek maluuuutki ;> Jak robisz mrożony homo? Tylko do zamrażarki na moment czy może jakoś inaczej? ![]() Cytat:
![]() Tu nie chodzi nawet o to, mięso swoją droga, chociaż całkowite rezygnowanie z jakichkolwiek produktów uwazam za głupotę, w rozsądnych ilościach wszystko jest nam potrzebne i na pewno nie zaszkodzi ![]() A 1200 kcal przy dużej ilości ćwiczeń to zdecydowanie za mało.
![]() |
#1615 |
Raczkowanie
|
Libra.. bardzo ładnie... a deser to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Rozeznanie
|
Carmen czytam watek i bardzo się cieszę że się starasz do dobrych jadłospisów brakuje szczegolnie ilości
![]() Mam pytanie mysle, ze są dziewczyny które przyrządzają posiłki nie tylko dla siebie ale też dla rodziny co robicie odnośnie próbowania potraw bo ja jak robie dla chłopaka to próbuje i czy to może mieć wpływ na moja diete? a jesli tak to jak sobie z tym radzicie, przeciez musze sprawdzać czy wszystko w potrawie jest ok... dodam ze są to potrawy raczej na p a ja staram się być na r eh... waga mi skoczyła do góry jak się nie poprawi do nastepnego tyg to zaczne zamieszczać jadłospisy, narazie się staram sama komponowac czytajac wasze rady i uwagi tyle że problem w tym że ja nigdy nie umiałam i nie umiem liczyc kalori, a nawet nie chce się w to załebiać. daje wszystko na oko.... ale jak cos to wiem gdzie się wzrócic o pomoc ![]()
![]() |
#1617 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś może ocenić mój nowy jadłospis?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesteś z okolic Giżycka czy wszędzie sprzedaja takie śledzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
jestem pierwszy raz na tym wątku. widzę, że się znacie więc prosiłabym o ocenę mojego jadłospisu... przeczytałam ponad połowę tego co tutaj napisałyście i jestem ciekawa jak ja jem. aha i jestem na redukcji. przynajmniej takie założenie jest ![]() śniadanie: - płatki owsiane na wodzie (4 łyżki) + siemię lniane (2 łyżeczki) + serek wiejski light do tego sok wyciskany z 1 grejfruta + zielona herbata 9:00- godzina na siłowni cardio (30 min bieżni, 15 min stepper, 15 min walker) 2 śniadanie: - mizerja (ok 4 liście sałaty lodowej + pół ogórka + 3 rzodkiewki + 200gr jogurtu naturalnego bez cukru) + czerwona herbata obiad : - pół paczki brązowego ryżu + 150 g piersi z kurczaka w ziołach gotowanej na parze + 200 gr warzyw gotowanych (brokuły + kalafior) + czerwona herbata podwieczorek: - 3 kromki pieczywa wasa 100% pełnoziarnistego + jajko na twardo + ogórek kolacja: - 3 kromki pieczywa wasa + serek wiejski light + 2 plasterki szynki z indyka + ogórek konserwowy + wieeeelki kubas czerwonej herbaty i będzie jeszcze 20 min machania rękoma na talię poza tym piję ok 2 litry wody niegazowanej zimnej dziennie. prosiłabym o opinię. dziękuję z góry ![]() aha do tego łykam omegę 3 i magnez+potas
Edytowane przez bossy Czas edycji: 2008-05-24 o 17:15 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.