|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
Cytat:
![]() I abonament za korzystanie z usług bankowości elektronicznej pewnie doliczą, złotówka, może masz jakieś dodatkowe usługi jeszcze? Ale nie ma to jak przelać kasę przez internet a nie iść na pocztę czy bank w deszczu A właśnie, wpłynęła mi przed chwilą pierwsza kasa z allegro na moje konto aż 34 złote heheChciałam zadzwonić do rybnickiego Inglota, żeby zapytać o ceny tych paletek, ale nigdzie nie mogę znaleźć numeru
|
|
#2282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Martusia się nie odzywa, nawet na gg ![]() Cytat:
![]() Finezja Chciałam napisać tylko, że w PKO nie zakładałabym żadnego konta, bo strasznie zdzierają kasę. Mbank jest dobry i cały czas mam dostęp do konta przez neta nie muszę nigdzie chodzić
|
|
#2283 |
|
Rozeznanie
|
finezjo witam
aa ja mam też w Mbanku ![]() Dziewczyny.. wstyd się przyznać może, ale ja cieni nie używam heh. Chociaż nie powiem.. mam chrapkę. Myślę, że na wakacjach będę kombinować a dziś zrobiłam truskawkowe zakupy szampon, odżywka do włosow i krem ![]() aa wróciłam ze spaceru i noga mnie tak boli, że chodzić nie mogę bu nie wiem co mi się stało.. i zapijam się liptonką karmelową ![]() dzisiaj byłam u koleżanki z klasy i podziwiałam jej bobaska Miałam też pożegnanie małe z dziewczynami, jeeej każdy gdzieś wyjeżdża.oglądam Gwiazdy tańczą na lodzie z nudów. Jak ja tego nie lubię! ta Tatiana to porażka. Niby ją powaliło i klęczy na lodzie, robi z siebie jakąś taką głupią..
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wstałam z popołudniowej [wieczornej] drzemki I wiecie co... zaraz chyba się przebiorę, pościelę i idę spać Milk to możemy przybić, bo ja też maluję się cieniami średnio raz na rok Wychodzę z założenia, że skoro nie wiem, co mi pasuje, to nie będę na ślepo kombinowała, bo będzie jeszcze gorzej ![]() Nawet sobie nie wyobrażacie, jak się czuję, tzn. dziwność mnie ogarnia. W ten łikend i w następnym tygodniu chyba z 5 moich znajomych wylatuje na wyspy...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#2285 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Nija, w rybnickim Inglocie PRO3 kosztuje 25zł, PRO5 35zł, a cena palet Freedom zależy też od tego co do niej włożysz.
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2287 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Przyczajenie
|
Heh z ustnych wystrczy miec jedynie zdane...ja juz mam to na soba 19/20
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od rana dopadło mnie na jakie mam pójść studia Cały czas nie mam sprecyzowanego jednego kierunki. Takie niezdecydowanie Zazdroszczę tym z Was, które już od dawna wiedzą
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć w pochmurny dzień
![]() Zachęcacie tymi cieniami Chyba będę musiała wybrać się do Inglota w najbliższym tyg.Btw. poradźcie który wybrać korektor- Inglota http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15793 czy Maybelline http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7284 ? Bardziej skłaniam się ku Inglotowemu.. ![]() Cytat:
![]() Od zawsze chciałam iść na AWF ale rezygnuję z tego.. ![]() I teraz cały czas myślę i myślę. Może turystyka i rekreacja. Ale znowu ostatnio słyszałam, żeby nie iść na to bo po tym nie ma przyszłości, ciężko znaleźć pracę itp.. ![]() Zresztą.. będę myślała jak najpierw zdam maturę.. A co do konta to nie boicie się przez neta? Przecież to nie jest zbyt bezpieczne chyba. Dużo było tych kradzieży właśnie z kont bankowych
|
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po turystyce to mi się wydaje, że można pracować w hotelu, prowadzić jakiś pensjonat, gospodarstwo agroturystyczne albo w biurze podróży. No i pilot wycieczek To chyba najlepsze ![]() ![]() ![]() Co do korektorów to ja bym wybrała Inglota |
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
krasulko tak, tak to można po turystyce, ale ... niby odradzają
![]() Chociaż praktycznie każdy odradza mi każdy kierunek ![]() Rozumiem Cię. Te głupie pytania- a co później, a jak Ci poszło,a co ... bla, bla, bla
|
|
|
|
#2293 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam ten korektor Maybelline, ale jest taki sobie. ![]() A co do kradzieży z kont bankowych.. ja się nie boję. Tam jest tyle zabezpieczeń i szyfrowań.. Zresztą, kto by tam się połasił na moje marne konto.. ZRESZTĄ ubezpieczyłam je sobie i nic mi nie straszne. Jako pilot wycieczek nie można pracować po turystyce, tylko po kursie pilota wycieczek.
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale lepiej stracić rok niż zmarnować całe życie Już widzę to gadanie u mnie, wśród rodziny i znajomych rodziców - zawsze świadectwo z paskiem, a na studia nie poszła Co do konta - nie boję się Kiedy chcę zrobić przelew, to trzeba najpierw wpisać specjalny jednorazowy kod, które mam na karcie-zdrapce, itd. Zresztą, nie potrzebuję konta do przechowywania nie wiem jakich milionów, tylko tak jednorazowo będę na nim pewnie trzymać 100-200 zł
|
|
#2295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!Jedni do UK, jedni do Irlandii ![]() PO CO ONI TAM JADĄ!! Przecież pieniądze to nie wszystko ![]() Nie wiem co to za przyjemność pracować w fabryce przy szynce albo czekoladkach... Wiem, żadna praca nie hańbi... Jestem rozgoryczona, że oni wyjeżdżają i już głupio gadam!
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja też bym nie pojechała, na razie, do pracy fizycznej za granicą
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, no nic. W takim razie muszę porządnie przeczytać wszystko od deski do deski a w razie czego, będę się Was pytała, ok?
![]()
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama kolegi, która się na tym zna, mówiła mi, żeby absolutnie tak Dermacolu nie używać Poleciła mi Rimmel Recover - korektor
|
|
#2300 |
|
|
A ja się nie dziwię ludziom, którzy wyjeżdżają. Sama bym wyjechała, gdyby była taka możliwość we Francji. No ale nie ma, więc trudno.
Ja zmieniłam nastawienie do pracy za granicą, gdy w jedne wakacje mój brat zarobił w Irlandii tyle pieniędzy, że mi szczęka opadła jak wrócił. ![]() W taki sposób można w dwa miesiące zarobić sobie na studia. UWAGA UWAGA, MAM WAZNE PYTANIE!!! Właśnie uświadomiłam sobie, co jest nie tak w mojej prezentacji. Po prostu napisałam ją w punktach. Nie mam żadnych łącznikach między jednym omawianym utworem a drugim. Jak wy to robicie? Mówicie na przykład "Innym przykładem obrazu kota w literaturze jest..", albo "Kot w filmie pojawił się w...", czy po prostu robicie kilka sekund pauzy i zaczynacie mówić o następnym?
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolejnym przykładem władcy, którego rządy doprowadziły do wybuchu rewolucji jest Hajle Sellasje, tytułowy Cesarz z powieści Ryszarda Kapuścińskiego; Albo: Zupełnym przeciwieństwem Karola Wielkiego z Pieśni o Rolandzie jest Priam z Odprawy posłów greckich, którego Jan Kochanowski ukazał jako antyideał władcy... ![]() Btw te paletki Inglota to zrobią mi od razu, nie trzeba na nie czekać np. kilka dni ![]()
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja założyłam sobie Eurokonto Akademickie w PEKAO. Muszę jeszcze iść i założyć fundusz emerytalny w tym banku, bo jest wysoki w rankingu i przez pół roku prowadzenie konta będę mieć za darmo. Tylko muszę odstąpić od założenia debetu, bo nie chcę, a nie wiem, w jaki sposób, ale podpisałam umowę. |
|
|
|
|
#2303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz najlepiej jakby każdy miał skończone dwa kierunki z tyt. magistra, pięć podyplomowych, miał doświadczenie i 25 lat Tak to nigdy nasz kraj nie poprawi swojej sytuacji gospodarczej, trochę za duże wymagania stawia się pracownikom w stosunku do ich kompetencji a co za tym idzie wynagrodzeń.Konta nie mam bo nie ma co trzymać. Tzn mam trochę kasy ale przeznaczoną na pewien cel(3mam ją od 18stk ) więc chyba nie ma sensu wrzucać jej na konto a pracować nie pracuję no to zarobków nie mam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno komisja zwróci przy ocenie na to uwagę, że korzystałaś z takich łączników bo to podnosi styl pracy
|
||||
|
|
|
#2304 |
|
Zadomowienie
|
em mówi się żeby to było zwarte w jedna całosć, a nie takie sratatata ale i tak większosć ludzi ma takie sratatata
Ja miałam różnie. Raz powiedziałam: "jak wspomniałam juz wcześniej powstawały nowele jedna z nich..." a raz przeszłam zupełnie do czegośn nowego ![]() blaque ja bym żadnego nie wzięła A to dla tego że z inglota mam zaufanietylko i wyłącznie do cieni a maybelline taki sobie jest. Zrazi łam sie po dream matt muse Ale jak bym już miała wybierać to chyba ten maybelline EDIT: krasulka dokładnie
|
#2305 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za słaba jestem. I jakoś czułabym się niespełniona, że robię coś takiego po tylu latach nauki. Cytat:
Kolejnym omawianym przeze mnie utworem na podstawie którego.... Ostatnim bohaterem... Itd.
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pracy w UK albo Irlandii, to rozumiem ludzi, którzy się na to decydują sezonowo. Zarobić na studia, no rozumiem. Szczególnie, jak niektórym moim znajomym matura poszła bardzo średnio i myślą o studiach zaocznych, na które chcą tam zarobić.
Jednak zostać tam na dłużej... nie. Fakt, może są ludzie, których pociąga tamten kraj, kultura czy coś. Mnie ani trochę. Tym bardziej, że jest tam już prawie jak w Polsce. Co innego, gdybym miała możliwość pracy w jakimś kraju, który od dawna chciałam odwiedzić, ale też nie jestem pewna, czy bym sobie poradziła. Em co do łączników, to ja miałam, żeby zachować płynność, ale w sumie najważniejsze to żebyś miała to tak, żeby wymienić wszystkie ważne elementy, nie zapomnieć o nich. Podobno dobrze widziane są takie nawiązania przy przechodzeniu z jednego tematu do drugiego. Ja miałam np. "Inną powieścią autobiograficzną, której akcja dzieje się w kenijskich tropikach, jest..." U mnie niby się przejaśnia, ale cały czas pogoda nie zachęcająca do czegokolwiek
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Ywonula, a na co się wybierasz?? Chyba na Akademię Rolnicza, tak ?
Też pewnie złożę ale szukam tam kierunku dla siebie
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wróciłam właśnie z mojej pierwszej imprezy klasowej. Tak, pierwszej ![]() Super było. Konto banku założyłam sobie we wtorek ![]() A właściwie dwa ![]() Bo najpierw w mBanku przez internet, z tym, ze podałam im zły numer telefonu i chyba nie maja jak wysłać mi karty , potem poszłam z koleżanką do WBK -dowodzik i już![]() Anglia pociąga a mnie od zawsze, bardzo bym chciała tam pojechać ![]() Muszę kupić gazetę z ogłoszeniami i rozpocznę wielkie poszukiwanie pracy
|
|
#2309 |
|
|
KBM, jak to nie mają jak wysłać Ci karty skoro podałaś tylko zły numer telefonu?
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie moja mam dzwoniła w moim imieniu w sprawie pracy i babka sie skapnęła, że rozmawia z matką a nie z dziewiętnastolatką
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

)

Właśnie wstałam z popołudniowej [wieczornej] drzemki