Rossmann cz. XXX - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-23, 22:18   #2641
Nicoleta
Raczkowanie

Dot.: Rossmann cz. XXX

Jestem tylko ciekawa jaką cene dowalą na ten korektor z Maybelline 😀.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nicoleta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 22:18   #2642
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Ale do czego to doszło, że firma taka jak Catrice dyktuje trendy
Z drugiej strony fajnie, jeśli naśladują coś, bo się sprawdza, a nie dlatego, że jest luksusowe. Ja jestem ciekawa tego podkładu,ale raczej nie kupię – za duże zapasy.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2017-08-23 o 22:20
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 22:19   #2643
kiss of night
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
Mam to samo papier toaletowy i ręczniki papierowe tez dają radę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zwykły, szary papier toaletowy jest najlepszy. I papier do pieczenia.

Miałam wstawić zdjęcie swoich zakupów, ale chyba jeszcze na coś się skuszę.

Czy dostanę w Rossie maskę do twarzy, którą nakłada się na noc i dopiero rano zmywa? Jakaś nawilżająca, rozświetlająca, do skóry dojrzałej?
kiss of night jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 22:37   #2644
merryem
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017

Cytat:
Napisane przez kamila1011 Pokaż wiadomość
a polecisz jakiś puder nie drogeryjny, mocno matujący ?

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

cóż to za cudowne nowości

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

pójdzie pewnie tak jak puder Banana z Wibo na poprzedniej promocji na kolorówkę. U mnie w rossmannie pojawił się ten puder dopiero niedawno (w lipcu). A na allegro sprzedawali go za 50 zł :O Chyba kupię ten korektor w cenie regularnej bo nie ma co liczyć na cud, że uda się go dorwać na -49%
Jeśli nie drogeryjny to może Kryolan Anti shine

Łoo to sobie ktoś marżę naliczył, ciekawe ile osób go kupiło Ja na ten puder wibo jakoś zapotrzebowania nie mam.
O nie ja na pewno nie dam ok 60 zł za drogeryjny korektor Liczę na to,że drogerie internetowe zaczną go sprowadzać skoro Rossmann może. Tak jak było w podkładem Fit me, pojawił się w tym samym czasie w R. i w Internecie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
mówicie ze ten korektor z maybeline jest taki supcio?
Wiele osób się nim zachwyca. Youtube dźwignią handlu

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
W tej promocji wydałam całe 12 zł. Kupiłam tylko balsam do ciała veseline biały a ze był w CND to wyszło za niego 5 zł z groszami i odżywkę w sprayu gliss kur.
Ale chciałabym umieć robić takie minimalistyczne zakupy
Cytat:
Napisane przez kamila1011 Pokaż wiadomość
Ja praktycznie po wszystkich się świecę muszę się z tym pogodzić chyba. Używam zwykłych chusteczek jako bibułki matujące i daje rade

co do korektora też widziałam zachwyt wśród youtuberek. Ciekawe jaką cenę u nas dadzą.
Info o tym korektorze się już przewijało na wątku i coś mi się kojarzy, że około 55-60 zł. Chyba, że sobie coś ubzdurałam

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kiss of night Pokaż wiadomość
Zwykły, szary papier toaletowy jest najlepszy. I papier do pieczenia.

Miałam wstawić zdjęcie swoich zakupów, ale chyba jeszcze na coś się skuszę.

Czy dostanę w Rossie maskę do twarzy, którą nakłada się na noc i dopiero rano zmywa? Jakaś nawilżająca, rozświetlająca, do skóry dojrzałej?
Może coś takiego ?
http://www.rossmann.pl/Produkt/Perfe...ml,377024,6014
Stary 2017-08-23, 22:42   #2645
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss of night Pokaż wiadomość

Prefekta ma takie na noc coś po 10zl są, tez wzięłam na spróbowanie

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Merryem miałam Kryolan nic. Miałam od Wibo przez Kryolan do Armaniego. Nic nie pomaga na ekstremalnie tłusta skore.

Stary 2017-08-23, 22:46   #2646
Hiyori
Zadomowienie

Anekania to może masz nie tłustą skórę, a jakiś łojotok. U dorosłej osoby (chyba, że jesteś nastolatką) aż tak mega tłusta skóra nie jest normalna, może warto przejść się do dermatologa czy nawet do endo i sprawdzić hormony.
Stary 2017-08-23, 22:48   #2647
Make4Up
Zakorzenienie

[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;76555876]Unicorn Hearts MUR [/QUOTE]
aaaa

Cytat:
Napisane przez Nicoleta Pokaż wiadomość
Jestem tylko ciekawa jaką cene dowalą na ten korektor z Maybelline 😀.

Na poprzedniej stronie Winona podała.

Cytat:
Napisane przez merryem Pokaż wiadomość
Jeśli nie drogeryjny to może Kryolan Anti shine

Łoo to sobie ktoś marżę naliczył, ciekawe ile osób go kupiło Ja na ten puder wibo jakoś zapotrzebowania nie mam.
O nie ja na pewno nie dam ok 60 zł za drogeryjny korektor Liczę na to,że drogerie internetowe zaczną go sprowadzać skoro Rossmann może. Tak jak było w podkładem Fit me, pojawił się w tym samym czasie w R. i w Internecie

Wiele osób się nim zachwyca. Youtube dźwignią handlu

Ale chciałabym umieć robić takie minimalistyczne zakupy

Info o tym korektorze się już przewijało na wątku i coś mi się kojarzy, że około 55-60 zł. Chyba, że sobie coś ubzdurałam

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Może coś takiego ?
http://www.rossmann.pl/Produkt/Perfe...ml,377024,6014
Dlatego też taki wysyp paczek PR-owych, moim zdaniem ta forma reklamy generuje większą sprzedaż niż reklamy telewizyjne, chociaż może się mylę.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 22:52   #2648
kiss of night
Zakorzenienie

Cytat:
O, chyba jej poszukam. Dla mamy chciałam kupić, ona takie lubi.
kiss of night jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 22:56   #2649
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dla mnie ten korektor z Maybelline jest mocno średni.

Co do zakupow - maska hialuronowa z perfecty - niby fajnie nawilza ale nie wiem czy mnie nie zapchala. Uzylam jej wczoraj a dzisiaj 3 nowych przyjaciol

Odzywka w sprayu z isany jak narazie spisuje sie dobrze i na suche i na mokre wlosy. Czuc ze ma silikony ale mi to nie przeszkadza

balsam antycellulitowy chłodzący z perfekty chłodzi naprawdę fest. Pol godziny mnie mrozilo

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 23:09   #2650
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
Anekania to może masz nie tłustą skórę, a jakiś łojotok. U dorosłej osoby (chyba, że jesteś nastolatką) aż tak mega tłusta skóra nie jest normalna, może warto przejść się do dermatologa czy nawet do endo i sprawdzić hormony.

Mam 28lat, u nas to rodzinne, zero zmarszczek, twarda skóra, nie kapie mi z niej, ale się bardzo mocno świece. Już się przyzwyczaiłam chodziłam po lekarzach wyniki są OK, miałam różne leki/maści i nic.
Kiedyś miałam ogromny trądzik dziś jest śladowy ale zostały pory otwarte tez z nimi walcze. Do tego leki, teraz biorę chemię wiec tez skóra szaleje.
Ale zielona serie Bielendy skin professional jest pomocna! trzyma twarz w ryzach nawet do momentu przyzwyczajenia oczyszczanie, nawilżanie i tak w kółko żeby nie przywalić w żadna stronę

Stary 2017-08-23, 23:10   #2651
daydreaming_
Zakorzenienie

Ile mam czasu na odebranie w sklepie zamówienia złozonego przez internet? Zastanawiam się jeszcze czy braki będą uzupełniane? Chciałabym czerwony balsam z Garniera, ale w R. w którym chcę złożyć zamówienie już nie jest dostępny. Jest sens czekać?

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 23:11   #2652
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Zazdro, u mnie nie było a bardzo chciałam spróbować. Daj znać jak się spisze.

Stary 2017-08-23, 23:13   #2653
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
Ile mam czasu na odebranie w sklepie zamówienia złozonego przez internet? Zastanawiam się jeszcze czy braki będą uzupełniane? Chciałabym czerwony balsam z Garniera, ale w R. w którym chcę złożyć zamówienie już nie jest dostępny. Jest sens czekać?

Masz 72h na odbiór a dostawy są ale czy Twój produkt przyjdzie w danej dostawie, tego nie wie nikt

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Zazdro, u mnie nie było a bardzo chciałam spróbować. Daj znać jak się spisze.

O matko u mnie było kupę! Ja wzięłam ta z kwasami, tak już na dowodzenia bo wychodziło za nią 5zl po promo , może dołożą Ci

Stary 2017-08-23, 23:17   #2654
Nicoleta
Raczkowanie

Cytat:
aaaa

Dlatego też taki wysyp paczek PR-owych, moim zdaniem ta forma reklamy generuje większą sprzedaż niż reklamy telewizyjne, chociaż może się mylę.
Faktycznie, dziękuję 😊

Nicoleta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 23:19   #2655
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
O matko u mnie było kupę! Ja wzięłam ta z kwasami, tak już na dowodzenia bo wychodziło za nią 5zl po promo , może dołożą Ci

Właśnie tę chciałam. Zapytałam o nią sprzedawczynię, powiedziała, że nigdy nic takiego nie widziała. Nawet miejsca na nią nie było pustego, więc wątpię, ale nadzieję można mieć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-24, 00:04   #2656
merryem
Recenzentka Miesiąca - Luty 2017

Cytat:
Myślę, że masz rację. Mało kto zwraca uwagę na reklamę w tv, czy baner na fb. Ale jak już jakaś inna (teoretycznie taka sama) dziewczyna jak my zachwyci się produktem no to oczywiste, że się 'ktoś' skusi.

Wkurzyłam się !
I to nie na samego rosska a na firmę kurierską, którą wysłali mi przesyłkę. Zawsze był DPD a tu nagle FedEx. Rano dostałam maila, że dzisiaj kurier dostarczy mi paczkę. Zdziwiłam się bo ani smsa, ani przybliżonej wizyty kuriera, cały dzień nikt nie dzwoni...a ja tak siedzę i wyglądam przez to okno czy ktoś ne podjechał, sprawdzam ten telefon czy nikt nie dzwonił...wchodzę teraz na pocztę i wiadomość ''Nieudana próba dołączenia przesyłki'' SERIO ?! Nawet nie wiem gdzie ich ochrzanić bo na fb się chyba nie da wystawić im opinii.
Stary 2017-08-24, 00:29   #2657
Hiyori
Zadomowienie

Cytat:
Mam 28lat, u nas to rodzinne, zero zmarszczek, twarda skóra, nie kapie mi z niej, ale się bardzo mocno świece. Już się przyzwyczaiłam chodziłam po lekarzach wyniki są OK, miałam różne leki/maści i nic.
Kiedyś miałam ogromny trądzik dziś jest śladowy ale zostały pory otwarte tez z nimi walcze. Do tego leki, teraz biorę chemię wiec tez skóra szaleje.
Ale zielona serie Bielendy skin professional jest pomocna! trzyma twarz w ryzach nawet do momentu przyzwyczajenia oczyszczanie, nawilżanie i tak w kółko żeby nie przywalić w żadna stronę

O to muszę wypróbować Bielendę, bo ja też tłuściak

A z ciekawości, bo pisałaś, że sporo pudrów wypróbowałaś i Kryolan nie daje rady. Ile on u ciebie wytrzymuje bez poprawki? I jak kontra Wibo ryżowy. Ja dwa dni temu kupiłam ryżowy Wibo, bo miałam końcówkę Kryolanu, a nie chciałam już w tym miesiącu robić zamówienia. I o dziwo pierwsze wrażenia są takie, że to ten Wibo i lepiej matuje i dłużej wytrzymuje, tylko nie wygląda na twarzy tak ładnie.

Cytat:
Myślę, że masz rację. Mało kto zwraca uwagę na reklamę w tv, czy baner na fb. Ale jak już jakaś inna (teoretycznie taka sama) dziewczyna jak my zachwyci się produktem no to oczywiste, że się 'ktoś' skusi.

Wkurzyłam się !
I to nie na samego rosska a na firmę kurierską, którą wysłali mi przesyłkę. Zawsze był DPD a tu nagle FedEx. Rano dostałam maila, że dzisiaj kurier dostarczy mi paczkę. Zdziwiłam się bo ani smsa, ani przybliżonej wizyty kuriera, cały dzień nikt nie dzwoni...a ja tak siedzę i wyglądam przez to okno czy ktoś ne podjechał, sprawdzam ten telefon czy nikt nie dzwonił...wchodzę teraz na pocztę i wiadomość ''Nieudana próba dołączenia przesyłki'' SERIO ?! Nawet nie wiem gdzie ich ochrzanić bo na fb się chyba nie da wystawić im opinii.
Nie wiem czy Rossmann zareaguje, ale Zalando zareagowało, ja też miałam problemy z bezczelnym kurierem Fedexu aż w końcu nie i skarga.

Edytowane przez Hiyori
Czas edycji: 2017-08-24 o 00:33
Hiyori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 07:35   #2658
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Merryem miałam Kryolan nic. Miałam od Wibo przez Kryolan do Armaniego. Nic nie pomaga na ekstremalnie tłusta skore.

Też mnie ne kuszą.
Księgowa u mnie w pracy używa którąś jako krem bo mówi, że w końcu znalazła idealna dla siebie konsystencję

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 08:00   #2659
Fonte
Zadomowienie

Cytat:
aaaa

w dzisiejszych czasach to całkiem możliwe. Jak bardzo jest to skuteczne świadczy fakt, że chciałam kupić pomadkę matową Hean, bo mam teraz aż w dwóch Hebe, ale nie mogę, bo szafy wyczyszczone jak już wcześniej pisałam - znana youtuberka poleciła

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość

Odzywka w sprayu z isany jak narazie spisuje sie dobrze i na suche i na mokre wlosy. Czuc ze ma silikony ale mi to nie przeszkadza

To ta odżywka?

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Też mnie ne kuszą.
Księgowa u mnie w pracy używa którąś jako krem bo mówi, że w końcu znalazła idealna dla siebie konsystencję
Ja podobnie mam taką, ale z tego co wiem są jeszcze inne rodzaje i rzeczywiście to jest bardziej krem na noc niż maseczka. No i ma dużą pojemność - 50 ml, czyli tyle co przeciętnie krem

Edytowane przez Fonte
Czas edycji: 2017-08-24 o 08:02
Fonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 08:07   #2660
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hiyori Pokaż wiadomość
O to muszę wypróbować Bielendę, bo ja też tłuściak

A z ciekawości, bo pisałaś, że sporo pudrów wypróbowałaś i Kryolan nie daje rady. Ile on u ciebie wytrzymuje bez poprawki? I jak kontra Wibo ryżowy. Ja dwa dni temu kupiłam ryżowy Wibo, bo miałam końcówkę Kryolanu, a nie chciałam już w tym miesiącu robić zamówienia. I o dziwo pierwsze wrażenia są takie, że to ten Wibo i lepiej matuje i dłużej wytrzymuje]

Kryolanu używałam kilka lat temu i pamietam ze mega mnie bielil :/
Wibo skończyłam teraz. Kupiłam ekocerre i chyba ten Wibo był lepszy
Standardowo puder wytrzymuje u mnie do 3 godz max najlepszy jest stay matte z clinique.

Z Bielendy koniecznie to serum ! Spina buzie, wygładza na prawdę dobry produkt ale do tłustej twarzy.

Stary 2017-08-24, 08:57   #2661
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fonte Pokaż wiadomość

To ta odżywka?[COLOR="Silver"]
Tak to ta

czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 09:01   #2662
1b2bbb5684126f8b7a188c93b710cf6ff4f9fa92_68c202f1c70b6
Konto usunięte

Polecacie jakiś suchy szampon z tych mini? Got2b daje radę?

1b2bbb5684126f8b7a188c93b710cf6ff4f9fa92_68c202f1c70b6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 09:11   #2663
kasia6713
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;76548376]Żele jeszcze mam (z 5 butelek), antyperspirantów też zapas, więc raczej nie skorzystam. Wzięłabym płyn do płukania jamy ustnej, ale przecież nie wezmę czterech (2+2) Szkoda, że nie -49%.
[/QUOTE]

ja żeli też mam mnóstwo z poprzedniej promocji, ale mężowi zapasy zrobię

Cytat:

Oj tak cały jutub o nim trąbi i blogi od dawna
i to mniej więcej w tym samym czasie wszystkie "gwiazdy internetów" sobie o nim przypominają (oczywiście dawno temu zakupiły ten korektor zagranicą)
Ja chyba nie mam jakiegoś spędu na ten produkt
Stary 2017-08-24, 09:14   #2664
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Wkurzyłam się !
[/B]I to nie na samego rosska a na firmę kurierską, którą wysłali mi przesyłkę. Zawsze był DPD a tu nagle FedEx. Rano dostałam maila, że dzisiaj kurier dostarczy mi paczkę. Zdziwiłam się bo ani smsa, ani przybliżonej wizyty kuriera, cały dzień nikt nie dzwoni...a ja tak siedzę i wyglądam przez to okno czy ktoś ne podjechał, sprawdzam ten telefon czy nikt nie dzwonił...wchodzę teraz na pocztę i wiadomość ''Nieudana próba dołączenia przesyłki'' SERIO ?! Nawet nie wiem gdzie ich ochrzanić bo na fb się chyba nie da wystawić im opinii.
zadzwoniłabym do Rossmana na infolinię i spytała co mam zrobić.
Niektórzy kurierzy mnie dobijają...
Apropo, przypomniało mi się (w załączeniu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg comment_Gx6HTNSmosrm4XMjl1m6qN87S0QYoD23.jpg (103,7 KB, 212 załadowań)
Stary 2017-08-24, 09:15   #2665
kasia6713
Zakorzenienie

jejku, dziewczyny, Wy już o kolorówce myślicie...
Stary 2017-08-24, 09:46   #2666
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała tylko podkład Eveline Ideal Cover w jasniejszym kolorze niż teraz mam (nude) na jesień. Najlepszy podkład jaki miałam

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 09:47   #2667
Aniia91
F • R • I • E • N • D • S

[1=1b2bbb5684126f8b7a188c9 3b710cf6ff4f9fa92_68c202f 1c70b6;76562176]Polecacie jakiś suchy szampon z tych mini? Got2b daje radę?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Słyszałam o nim dobre opinie, natomiast u mnie się nie sprawdził. Miałam go z jakiegoś boxa, wystarczył chyba na 2 razy i do tego nie widziałam odświeżenia.

Instagram

Edytowane przez Aniia91
Czas edycji: 2017-08-24 o 09:58
Aniia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 09:49   #2668
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość

Ja o dezodorantach i płynach do ust

Stary 2017-08-24, 09:51   #2669
1b2bbb5684126f8b7a188c93b710cf6ff4f9fa92_68c202f1c70b6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aniia91 Pokaż wiadomość
Słyszałam o nim dobrze opinie, natomiast u mnie się nie sprawdził. Miałam goz jakiegoś boxa, wystarczył chyba na 2 razy i do tego nie widziałam odświeżenia.
Uuu, to szkoda nawet tych paru zł. Dzięki

1b2bbb5684126f8b7a188c93b710cf6ff4f9fa92_68c202f1c70b6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 09:56   #2670
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:

A próbowałaś puder Jadwigi? Jak dla mnie najmocniejszy puder ever, świetnie matuje i długo się utrzymuje. Wadą jest, że trzeba przy ciemniejszej karnacji uważać, bo bieli.

Mnie kolorówka nie kusi, bo mało co używam z Rossmanna, jedynie tusze Eveline, ale to mogę kupić w Hebe, bo cały czas też mają jakieś promocje. Jedynie zamierzam bliżej przyjrzeć się Provoke dr Eris, bo na ostatniej promocji kupiłam podkład rozświetlający i jest super
Za to na pewno zaopatrzę się w dezodoranty, żele pod prysznic i pasty do zębów, zrobię też zapas mamie i babci, bo tego dużo u nas schodzi.

Kusi mnie kupić jeszcze jakiś balsam i coś do włosów

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości