Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-23, 20:40   #1561
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Dziewczyny macie w zaleceniach wizytę u okulisty w 3 miesiącu? Pediatra dzisiaj się zdziwił jak chciałam skierowanie rodziłam w szpitalu w mieście rodzinnym w innym województwie.

Morelle kciuki za jutrzejsze wizyty

Ja kapie co 2-3 dni

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-08-23 o 20:42
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 20:56   #1562
darietta
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
No to kciuki za jutro Morelle.

Kurcze Hugens śpi w najlepsze, chyba go dziś nie wykapiemy. Szkoda mi go obudzić.
To już bedzie 3 godzina mijać chyba jakiś record się szykuje... oby w nocy tak ładnie spał.
A wy?
Kapiecie codziennie? Główkę też?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja kapie co 2-3 dni i główkę za kazdym razem. Dzis wlasnie byl ten dzien i juz po kąpieli wrzask niesamowity jak sąsiedzi mnie nie zgłoszą ze sie znecam nad dzieckiem to sama to zrobię 😝

dalam cycka ale zamiast jesc to sobie smoczek zrobiła ale jej zabralam i niby spi ale na pewno czujka działa odlozy mnie czy nie i bluzke mi trzyma chyba musze się rozebrac i jej zostawić.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 20:56   #1563
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, nie jest to prosta pozycja szczególnie jak młody się denerwuje ale jakoś dajemy radę. Akrobaci z nas

Emilia, super że mała przybiera

Darietta, każda Z nas ma dość od czasu do czasu a niektóre przez większość czasu. Poczytaj moje posty z wieczora wczorajszego i poranka. No w łeb se strzelic.

Morelle, powodzenia jutro.

Mała my kąpiemy codziennie bo to jedyne co uspokaja jak ma kolkę

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 21:01   #1564
darietta
Zakorzenienie

A czy któraś próbowała karmi przy kp czy naprawde zwieksza laktacje. Mi położna powiedziala ze wieczorem mam sobie sączyć ale sama nie wiem.

Jak tz nie ma w domu to nie kombinuje ale zastanawiam się zeby w weekend spróbować tylko że tam jest alkohol niby mało ale zawsze. No i wieczorami to jak mala zasypia o 22 i ja tez szybko ogarniam i tez ide spac to w kroplowce by mi sie przydało.
Stary 2017-08-23, 21:03   #1565
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Może to skok? Trochę przed czasem? Ja u nas też podejrzewam...
Już sama nie wiem, nadal nie śpi

Cytat:
Ledwo mogę Was nadrobić tak zasuwacie

U nas dzisiaj na tapecie jakby skok rozwojowy...

A chciałam się przywitać w pierwsze małe "urodzinki", bo Łucji dzisiaj dokładnie miesiąc jej stuknął

Wrzuciłam w klubie linka do paru naszych nowych aktualnych zdjęć Porobilismy dziewczynom foty w tych ubrankach co im szyłam w ciąży z materiałów co Nonie mi wynalazła Tylko zapomniałam o królikach Będę musiała jeszcze raz zaciągnąć je przed obiektyw
Jak znajdę chwilę to muszę zajrzeć do klubu! Sto lat dla Łucji
A jak u Was się objawia ten skok?
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Możliwe. Narazie spakowalam nas na jutro do wro.
Mamy maraton po lekarzach. Taki będzie spacer. Dobrze, że mama mi pomoże z wózkiem bo tż nie może wyjść z pracy.
Pediatra, potem usg, a na końcu alergolog.
Kciuki za jutro
Cytat:

Kurcze Hugens śpi w najlepsze, chyba go dziś nie wykapiemy. Szkoda mi go obudzić.
To już bedzie 3 godzina mijać chyba jakiś record się szykuje... oby w nocy tak ładnie spał.
A wy?

Ładnie śpi!
My kąpiemy codziennie, bo chcę żeby miło kojarzył kąpiel jako taki rytuał codzienny. No i teraz jak juz możemy brzuszek moczyć to się uspokaja bardzo w kąpieli

Stary 2017-08-23, 21:54   #1566
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Darietta
Godzinę leżałam z nim e łóżku i udalo sie odejść... spi do tej.pory juz 3 godzinę, muszę go chyba obudzić... bo mi.nie zasnie do 22:00 na noc
I.nikt Cię nie krytykuje...każda z nas tak.ma czasami :/

Myszowata a jak.to widać gołym okiem, bo.u.nas niby te lewe bioderko, a ja nie widzę.

Jak zgielam jej ta prawa nozke to bylo takie "klik"(strzelenie kosci) i u mnie ewidentnie ta nozka leci jej troszeczke do srodka. Nawet jak bylo zalozone to pieluchowanie to lewa nozka ok a prawa nie bardzo

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A czy któraś próbowała karmi przy kp czy naprawde zwieksza laktacje. Mi położna powiedziala ze wieczorem mam sobie sączyć ale sama nie wiem.

Jak tz nie ma w domu to nie kombinuje ale zastanawiam się zeby w weekend spróbować tylko że tam jest alkohol niby mało ale zawsze. No i wieczorami to jak mala zasypia o 22 i ja tez szybko ogarniam i tez ide spac to w kroplowce by mi sie przydało.
Jako ze karmi nie lubie to ja sacze warke cytrynowa 0% i jak pije to widze duze efekty. Lepsze od femaltikera

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 22:02   #1567
Agg_s
Wtajemniczenie

My kąpiemy co drugi dzień - mój dzieć średnio lubi kąpiele. Główkę myjemy za każdym razem.

Zalecenia co do kontroli okulistycznej w 3 miesiącu dostałam w szpitalu.

Ten mój mały czort spał dzisiaj od 8 do 17 w sumie 2 godziny tylko. Zasnął przed 18, wstał o 20, zjadł i znowu zasnął. W nocy czeka mnie balet.

Morele, kciuki za jutro, czekamy na info

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 22:14   #1568
Mała!
Zakorzenienie

Darietta
Ja pije karmi czasami np dziś...

Sill
100 lat dla malutkiej w tę miesiecznicę

Mój wstał po 21:00, cycek mycie, zbawa i znowu cycek oby zasnął...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 22:43   #1569
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Jak znajdę chwilę to muszę zajrzeć do klubu! Sto lat dla Łucji
A jak u Was się objawia ten skok?
Dzięki Jon
Ogólnie to zrobiła się bardziej marudna i słabo odkladalna jakoś tak od ponad tygodnia. Wczoraj prawie nie spała w ciągu dnia, była jakaś pobudzona i miała moment że leżąc na brzuchu uniosła się na ramionach i ponad 5 minut trzymała głowę i rozgladala się - wyglądała jak 3-miesieczniak I zauważyłam że mocno wyostrzyly jej się zmysły słuchu i wzroku... Dzisiaj nie schodzi z rąk cały dzień.
Jeśli to jeszcze nie skok, to zapowiedź skoku chyba...
Powodzenia dla Was żeby się poprawiło!

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Jako ze karmi nie lubie to ja sacze warke cytrynowa 0% i jak pije to widze duze efekty. Lepsze od femaltikera

Hahaha to już wiem skąd mam tyle pokarmu

Mała dzięki

My też kąpiemy co 2/3 dni włoski zawsze i tak się zamocza, więc myje.

Przestalismy dawać delicol i dicoflor i zauważyliśmy, że jest lepiej z brzuszkiem... Hymmm...

Czy któraś z Was namierzyła już tę witaminę D bez olejów o której pisałyście?

Morelle kciuki za jutro!

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

My nie dostaliśmy skierowania do okulisty, a mówili w szpitalu że dadzą że względu na toxo... I nie dali, a ja nie zauważyłam, bo uciekalam stamtąd w podskokach. Miałam poprosić pediatrę na pierwszej wizycie, ale zapomniałam.
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-23, 23:03   #1570
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Dzięki Jon
Ogólnie to zrobiła się bardziej marudna i słabo odkladalna jakoś tak od ponad tygodnia. Wczoraj prawie nie spała w ciągu dnia, była jakaś pobudzona i miała moment że leżąc na brzuchu uniosła się na ramionach i ponad 5 minut trzymała głowę i rozgladala się - wyglądała jak 3-miesieczniak I zauważyłam że mocno wyostrzyly jej się zmysły słuchu i wzroku... Dzisiaj nie schodzi z rąk cały dzień.
Jeśli to jeszcze nie skok, to zapowiedź skoku chyba...
Powodzenia dla Was żeby się poprawiło!

Hahaha to już wiem skąd mam tyle pokarmu

Mała dzięki

My też kąpiemy co 2/3 dni włoski zawsze i tak się zamocza, więc myje.

Przestalismy dawać delicol i dicoflor i zauważyliśmy, że jest lepiej z brzuszkiem... Hymmm...

Czy któraś z Was namierzyła już tę witaminę D bez olejów o której pisałyście?

Morelle kciuki za jutro!

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

My nie dostaliśmy skierowania do okulisty, a mówili w szpitalu że dadzą że względu na toxo... I nie dali, a ja nie zauważyłam, bo uciekalam stamtąd w podskokach. Miałam poprosić pediatrę na pierwszej wizycie, ale zapomniałam.

U mnie w szpitalu dali tylko zalecenie a skierowanie do okulisty daje pediatra coś tam miauczał po co ale jak chce to da. To wolę iść na następnym szczepieniu mam przypomnieć. Okulista niby potrzebny jak dziecko dostaje tlen a tak to nie
W końcu TZ auto naprawili to będę miała czym jeździć z mała

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-08-23 o 23:04
Stary 2017-08-24, 00:59   #1571
Samantha7
Zakorzenienie

Cały dzień staram się Was nadrobić i mi z tego wychodzi
Byliśmy u gina dziś. Mam skierowanie do fizjo w cholerę daleko jechać ale co zrobić 😏
Zrobiła mi położna cytologię i zbadała . Wszystko jest w porządku. Mam sprawdzić czy moje ubezp pokrywa założenie Mireny i mogę od razu zadzwonić żeby umówić wizytę i to zrobić . Tz jest mega zadowolony ze się zgodziłam na te Mirene

Kazała mi tez zadzwonić do poradni laktacyjnej i skonsultować moje kp. Jestem jakaś nieprzytomna bo się okazało ze w moim szpitalu jest doradca cała firma taka laktacyjna plus maja różne akcesoria fo kp np.staniki , koszulki cały butik i dostałam podobno przy wypisie broszurkę w folderze o tym jak kp itd. I jak wróciłam do domu patrzę a tam rzezczywiscie jest jak wół

Potem pojechaliśmy na zakupy kupić pieluchy i się Wkurzylam na Tz bo mam dość kupowania po jednej paczce wszystkiego wiec mu powiedziałam ze jego brat kupuje kartonami i maja zapas . Mój Tz od razu się przemienił na inny front , ze mam racje bo on tez ma dość tego jeżdżenia
Nie wiem czy on ma jakaś rywalizację ze swoim bratem czy jak , ale takie teksty wjezdaja mu na ambicje i działają
Kupiliśmy 3 kartony pieluch 3jek bo z 2 wypada kupa plecami i mam notorycznie łóżko zasikane. Dziś w nocy suszyłam suszarka prześcieradło bo jak mu zmieniałam pieluchę to walna fontannę do góry dziad osikal otulacz i sobie buzie Hahahahaha

No i modlę się już żeby starszak poszedl do szkoły to te 3.5h będę mieć luźniej.

W zimie podobno ma się zwolnić ranna zmiana w pracy Tz wiec namawiam go żeby pracował od 6 rano i żeby wieczorami był pomógł mi ogarnąć dzieciaki z kapaniem bo jest masakra. Jak już mam starszaka kłaść spać to jestem nieżywa 😩
Plus często on jest taki uparty i np.godzine sprzątamy syf który zrobił przez cały dzień . Jak mu każe ze musi sam sprzątać to zaczyna wyć jakby go bili a wtedy się mały budzi i jestem już tak wkur ze mam ochotę walnąc drzwiami i wyjść nie wrócić.

U gina tez dziś wyszło ze mój Tz ma nerwy i stres jak mały płacze choc trochę bo on wpada w panikę i nie wie co zrobić
Mówiłam mu żeby wyluzował ze dzieci poprostu płaczą czasami i ze o ile nie ryczy tak ze jest aż czerwony jak pomidor to niech się aż tak nie stresuje i ze nie zawsze musi mieć cycka w buzi. Przecież ja w domu nie wkładam mu cycka co 20min.
Mam nadzieje ze mój Tz wyluzuje z lekka.

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Można

Zrobiliśmy sobie kuchnie i ja zamykamy. Poszłam po pranie i mi je wy☠☠☠☠☠☠☠ila na ziemię. Potem chciała mi zabrać klucz od kuchni. Wyzwala mnie od k... I zdzielila kijem. A gdybym miała mała na rękach. Jak zadzwoni po synka tego najstarszego tak jak wczoraj to mu wszystko wygarne. A jak coś z tym nie zrobią to wyjezdzam do rodziców i więcej moja noga tu nie stanie. Ja nie mam zamiaru nerwów tracić bo to się na małej odbija
Jezu współczuje Ci bardzo. Bardzo dobrze ze się postawiłaś .
Twoja teściowa już jest zagrożeniem . Następnym razem może uderzyć Cię z mała na rękach lub mała. Ja bym się bała o swoją rodzine .
Przykro ze jest chora ale są ośrodki i pomoc a ona takiej potrzebuje nawet dla samej siebie bo gdyby była w pełni zdrowa to by nie zniosła myśli , ze mogłaby skrzywdzić swoją wnuczkę

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
po porodzie dopiero po tygodniu pojawił sie pokarm. W tym czasie karmiłam butelką. Po tygodniu niemowle zjada 70ml a mojego pokarmu po odciagnieciu było 10-15ml. Wiem ze laktator nie jest odzwierciedleniem tego ile jest pokarmu ale mała niestetty tak przyzwyczaiła sie do butelki ze wszelkie próby dostawienia kończyły się dramatem. W tym czasie pomieszkiwalismy jeszcze u rodzicow, więc każdy płacz kończył sie kontrolą i truciem typu po co męczysz dziecko daj butelkę , zero wsparcia. Po przeprowadzce do naszego domu poddałam się, wtedy zaczeły sie problemy z brzuszkiem, wieczny placz, nie chciałam jej dodatkowo męczyć. Na obecnym mm wszystko sie unormowalo i tak juz zostało.

wiem ze u niektórych z Was oczyszczanie znów się ujawniło po czasie ale to ma inną konsystencję. Prypomina własnie taka jak zaczynal mi sie okres 1 dnia.
Nie namawiam Cię na nic, ale jeśli masz pokarm wciąż to zawsze możesz odciągać tyle ile się da i dawać małej z butelki lub dodawać do mm lub nawet mrozić żeby mieć potem na kaszki

Ja żałuje ze jak ze starszakiem zakończyłam kp to nie zaczęłam odciągać żeby mieć na kaszki. Tez mało mi leciało ale zawsze te 10-15ml to jest coś

Cytat:
Ja nawet.w.najseksowniejszej bieliznie świata wygladałabym t teraz okropnie po za tym.Wstałam dziś z takimi sińcami ze szok... wczoraj urodziny.i od razu wyszedł mi ten dodatkowy rok

Jezu ale od czego te sińce i gdzie? :/

Ja tak samo nie wyglądam sexi w sexi bieliźnie aczkolwiek mój Tz twierdzi inaczej i zawsze ma wytłumaczenie dlaczego inne laski są szczuplejsze czemu szybciej tracą wagę po ciąży lub coś. Uwielbiam te jego teorie spiskowe

Aczkolwiek ja nie nosze tez babcinych majtasow i lubię mieć cis fajnego na sobie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Czy tylko mi nie przyszło do głowy, ze bluzkę do karmienia można podciągnąć do góry? Do tej pory chodziłam albo w topach na ramiączkach i te
ramiączka opuszczałam albo w rozpisanych sukienkach itp.
Dzisiaj założyłam zwykłą bluzkę z rękawkiem z mysla, ze jak sie porozciągam to sie przebiorę. Z rozciągania nici, bo Klaudia sie obudziła i wtedy po prostu podciagnelam bluzkę do góry i zaczęłam ją karmić

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Dobrze, ze zmieniałaś podejście.

Mi sie w koncu udało zmienić podejście do CC - wcześniej miałam żal do siebie, ze nie dałam rady urodzić SN. Teraz dopiero dostrzegam tego plusy i potrafię docenić to co najwazniejsze - ze córka jest cała i zdrowa.

Hehe tez to odkryłam jaka czas temu. Chyba nawet tak kp najczęściej starszaka 😂

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
U nas wlasnie byla polozna ostatni raz. Mala wazy 4610 , w 6 dni przypakowala 350g , a to daje ponad 59 g dziennie . Mały tucznik nam rosnie

Brawo 👏🏻
Cytat:
Jak tak czytam ile ważą wasze maluszki to nie wiem czy moja za słabo nie brzybiera my jeszcze 4 kg nie osiagnelysmy.
Jeśli się tak martwisz to kup sobie wagę dla małej i waż ja codziennie . Codziennie powinno dziecko 30g przytyć minimum.

Cytat:
Mała jak tego dokonalas ja od 16 probuje odlozyc Wiki i nie ma szans przy cycku zasypia odkladam jest ryk.

Dziewczyny nie krytykujcie mnie ale czasami mam juz dosc tego ze ona jest taka nieodkladalna.
Daj spokój nikt nie ma zamiaru Cię krytykować (mam nadzieje)
My tu wszystkie praktycznie mamy takie przylepy. Dziwie się ze żadnego bujaczka nie ogarnelas jeszcze .

Cytat:
Ledwo mogę Was nadrobić tak zasuwacie

U nas dzisiaj na tapecie jakby skok rozwojowy...

A chciałam się przywitać w pierwsze małe "urodzinki", bo Łucji dzisiaj dokładnie miesiąc jej stuknął

Wrzuciłam w klubie linka do paru naszych nowych aktualnych zdjęć Porobilismy dziewczynom foty w tych ubrankach co im szyłam w ciąży z materiałów co Nonie mi wynalazła Tylko zapomniałam o królikach Będę musiała jeszcze raz zaciągnąć je przed obiektyw
Sto lat! 🎉
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Możliwe. Narazie spakowalam nas na jutro do wro.
Mamy maraton po lekarzach. Taki będzie spacer. Dobrze, że mama mi pomoże z wózkiem bo tż nie może wyjść z pracy.
Pediatra, potem usg, a na końcu alergolog.
Kciuki ✊🏻

Ja nie chodzę tez na spacery codziennie. Samej mi ciężko isc bo starszak jeczy i taki to spacer do kitu wiec chodzę z Tz jak mamy okazje. Będę chodzić częściej jak starszak będzie w szkole i będzie chłodniej bo teraz jak wracamy to jestem mokra jak szczur.

Cytat:

A wy?

Staram się kapać codziennie ale jak nie ma możliwości bo zasną to nie kapie. Nie budzę tez już jeśli zasną i wyglada ze spi na noc to wtedy robię wszystko żeby mu zapewnić już taka nocna atmosferę żeby się nie wybudził.

U mnie w tych ulotkach ze szpitala było napisane żeby w nocy zmieniać tylko pieluchę jak jest z kupy jak siku to żeby odpuścić , żeby nie zmieniać tych pieluch bez potrzeby. Ja właśnie tak robię jskos odruchowo

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

A w ogóle nie mam już anemi bo mi zrobili na szybko badanie krwi z palca
Nie muszę już łykać żelaza dodatkowo tylko powinnam brać wciąż witaminy prenatalne przy kp.
Mówiła tez żebym spała w dzień bo 4-5h to mało ale ja nie czuje ze chce spać w dzień poza tym nie mam jak
A najlepsze pytanie było czy już próbowaliśmy sexu z Tz
Strasznie się zmieszalam wtedy i Tz mi powiedział ze wyglądałam jakby mnie ktoś nakrył na gorącym uczynku
Nie wiem dlaczego tak zareagowałam 😂🙈

Xzora- ja nie umiem kp publicznie nawet w chuście zakryta. Nawet dziś u gina w poczekalni pełnej samych kobiet ciężarówek nie umiałam i mały się męczył trochę bo chciał cycka.
Mogę kp tylko przy położnej pielęgniarkach , lekarzu. Jakoś wtedy to jest dla mnie normalne ze oni mogą patrzeć. Inaczej się zle czuje 😏

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Morelle , Xzora - widzę ze mamy wspólne hobby- klikanie 😂😜

Pestycyda - nie chcesz trochę tłuszczyku chudziabko?
Super wyglądasz 👍🏻😃

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 01:28   #1572
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Jak zgielam jej ta prawa nozke to bylo takie "klik"(strzelenie kosci) i u mnie ewidentnie ta nozka leci jej troszeczke do srodka. Nawet jak bylo zalozone to pieluchowanie to lewa nozka ok a prawa nie bardzo

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Warka takie niebieska etykietka. Ja nie pije piwa więc nie bardzo sie znam ale w necie znalazłam.
W no może nie do końca nie pije latem lubie somersby jabłkowe bo vczuje bardziej ten smak jabłka niż piwa.
Jak czesto pijesz?

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:
Darietta
Ja pije karmi czasami np dziś...

Sill
100 lat dla malutkiej w tę miesiecznicę

Mój wstał po 21:00, cycek mycie, zbawa i znowu cycek oby zasnął...

I widzisz że ma to karmi wpływ na laktacje?

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Cały dzień staram się Was nadrobić i mi z tego wychodzi
Byliśmy u gina dziś. Mam skierowanie do fizjo w cholerę daleko jechać ale co zrobić 😏
Zrobiła mi położna cytologię i zbadała . Wszystko jest w porządku. Mam sprawdzić czy moje ubezp pokrywa założenie Mireny i mogę od razu zadzwonić żeby umówić wizytę i to zrobić . Tz jest mega zadowolony ze się zgodziłam na te Mirene

Kazała mi tez zadzwonić do poradni laktacyjnej i skonsultować moje kp. Jestem jakaś nieprzytomna bo się okazało ze w moim szpitalu jest doradca cała firma taka laktacyjna plus maja różne akcesoria fo kp np.staniki , koszulki cały butik i dostałam podobno przy wypisie broszurkę w folderze o tym jak kp itd. I jak wróciłam do domu patrzę a tam rzezczywiscie jest jak wół

Potem pojechaliśmy na zakupy kupić pieluchy i się Wkurzylam na Tz bo mam dość kupowania po jednej paczce wszystkiego wiec mu powiedziałam ze jego brat kupuje kartonami i maja zapas . Mój Tz od razu się przemienił na inny front , ze mam racje bo on tez ma dość tego jeżdżenia
Nie wiem czy on ma jakaś rywalizację ze swoim bratem czy jak , ale takie teksty wjezdaja mu na ambicje i działają
Kupiliśmy 3 kartony pieluch 3jek bo z 2 wypada kupa plecami i mam notorycznie łóżko zasikane. Dziś w nocy suszyłam suszarka prześcieradło bo jak mu zmieniałam pieluchę to walna fontannę do góry dziad osikal otulacz i sobie buzie Hahahahaha

No i modlę się już żeby starszak poszedl do szkoły to te 3.5h będę mieć luźniej.

W zimie podobno ma się zwolnić ranna zmiana w pracy Tz wiec namawiam go żeby pracował od 6 rano i żeby wieczorami był pomógł mi ogarnąć dzieciaki z kapaniem bo jest masakra. Jak już mam starszaka kłaść spać to jestem nieżywa 😩
Plus często on jest taki uparty i np.godzine sprzątamy syf który zrobił przez cały dzień . Jak mu każe ze musi sam sprzątać to zaczyna wyć jakby go bili a wtedy się mały budzi i jestem już tak wkur ze mam ochotę walnąc drzwiami i wyjść nie wrócić.

U gina tez dziś wyszło ze mój Tz ma nerwy i stres jak mały płacze choc trochę bo on wpada w panikę i nie wie co zrobić
Mówiłam mu żeby wyluzował ze dzieci poprostu płaczą czasami i ze o ile nie ryczy tak ze jest aż czerwony jak pomidor to niech się aż tak nie stresuje i ze nie zawsze musi mieć cycka w buzi. Przecież ja w domu nie wkładam mu cycka co 20min.
Mam nadzieje ze mój Tz wyluzuje z lekka.

Jezu współczuje Ci bardzo. Bardzo dobrze ze się postawiłaś .
Twoja teściowa już jest zagrożeniem . Następnym razem może uderzyć Cię z mała na rękach lub mała. Ja bym się bała o swoją rodzine .
Przykro ze jest chora ale są ośrodki i pomoc a ona takiej potrzebuje nawet dla samej siebie bo gdyby była w pełni zdrowa to by nie zniosła myśli , ze mogłaby skrzywdzić swoją wnuczkę

Nie namawiam Cię na nic, ale jeśli masz pokarm wciąż to zawsze możesz odciągać tyle ile się da i dawać małej z butelki lub dodawać do mm lub nawet mrozić żeby mieć potem na kaszki

Ja żałuje ze jak ze starszakiem zakończyłam kp to nie zaczęłam odciągać żeby mieć na kaszki. Tez mało mi leciało ale zawsze te 10-15ml to jest coś

Jezu ale od czego te sińce i gdzie? :/

Ja tak samo nie wyglądam sexi w sexi bieliźnie aczkolwiek mój Tz twierdzi inaczej i zawsze ma wytłumaczenie dlaczego inne laski są szczuplejsze czemu szybciej tracą wagę po ciąży lub coś. Uwielbiam te jego teorie spiskowe

Aczkolwiek ja nie nosze tez babcinych majtasow i lubię mieć cis fajnego na sobie

Hehe tez to odkryłam jaka czas temu. Chyba nawet tak kp najczęściej starszaka 😂

Brawo 👏🏻

Jeśli się tak martwisz to kup sobie wagę dla małej i waż ja codziennie . Codziennie powinno dziecko 30g przytyć minimum.

Daj spokój nikt nie ma zamiaru Cię krytykować (mam nadzieje)
My tu wszystkie praktycznie mamy takie przylepy. Dziwie się ze żadnego bujaczka nie ogarnelas jeszcze .

Sto lat! 🎉

Kciuki ✊🏻

Ja nie chodzę tez na spacery codziennie. Samej mi ciężko isc bo starszak jeczy i taki to spacer do kitu wiec chodzę z Tz jak mamy okazje. Będę chodzić częściej jak starszak będzie w szkole i będzie chłodniej bo teraz jak wracamy to jestem mokra jak szczur.

Staram się kapać codziennie ale jak nie ma możliwości bo zasną to nie kapie. Nie budzę tez już jeśli zasną i wyglada ze spi na noc to wtedy robię wszystko żeby mu zapewnić już taka nocna atmosferę żeby się nie wybudził.

U mnie w tych ulotkach ze szpitala było napisane żeby w nocy zmieniać tylko pieluchę jak jest z kupy jak siku to żeby odpuścić , żeby nie zmieniać tych pieluch bez potrzeby. Ja właśnie tak robię jskos odruchowo

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

A w ogóle nie mam już anemi bo mi zrobili na szybko badanie krwi z palca
Nie muszę już łykać żelaza dodatkowo tylko powinnam brać wciąż witaminy prenatalne przy kp.
Mówiła tez żebym spała w dzień bo 4-5h to mało ale ja nie czuje ze chce spać w dzień poza tym nie mam jak
A najlepsze pytanie było czy już próbowaliśmy sexu z Tz
Strasznie się zmieszalam wtedy i Tz mi powiedział ze wyglądałam jakby mnie ktoś nakrył na gorącym uczynku
Nie wiem dlaczego tak zareagowałam 😂🙈

Xzora- ja nie umiem kp publicznie nawet w chuście zakryta. Nawet dziś u gina w poczekalni pełnej samych kobiet ciężarówek nie umiałam i mały się męczył trochę bo chciał cycka.
Mogę kp tylko przy położnej pielęgniarkach , lekarzu. Jakoś wtedy to jest dla mnie normalne ze oni mogą patrzeć. Inaczej się zle czuje 😏

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Morelle , Xzora - widzę ze mamy wspólne hobby- klikanie 😂😜

Pestycyda - nie chcesz trochę tłuszczyku chudziabko?
Super wyglądasz 👍🏻😃
Sam mam bujaczek ale nie ma funkcji leżenia na płasko dlatego nie używam jest u wuja i czeka az Wiki podrośnie.
Kiedyś bujałam ją w foteliku zasneła ale na chwilę. No i gdyby zasypiała i dała się przełożyć np na kanapę ale ja dotknąć to od razu oczy jak 5 zł
Stary 2017-08-24, 01:31   #1573
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Warka takie niebieska etykietka. Ja nie pije piwa więc nie bardzo sie znam ale w necie znalazłam.
W no może nie do końca nie pije latem lubie somersby jabłkowe bo vczuje bardziej ten smak jabłka niż piwa.
Jak czesto pijesz?

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Darietta - ja piłam ze starszakiem Karmi i miało to ogromny wpływ na ilość mleka .
Jeśli nie chcesz pic karmi bo boisz się jakiejkolwiek ilości alkoholu a mleku to kup sobie grozdze piwowarskie i je wsypuj do jakiś koktajli bo to one powodują zwiększenie laktacji.
Ja się teraz boje pic cokolwiek

Powiem jeszcze ze u mnie są takie specjalne paski ze mierzy się czy w mleku jest alkohol . Widziałam tez takie coś co jakby szybciej wypłukuje alkohol czy jakoś tak żeby można było kp.
Nie wiem jak to dokładnie działa ale czego to nie wymysla
U mnie to można kupić obok pieluch wiec nie sposób nie zauważyć tego.

Stary 2017-08-24, 01:33   #1574
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Jak czesto pijesz?

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ----------

Sam mam bujaczek ale nie ma funkcji leżenia na płasko dlatego nie używam jest u wuja i czeka az Wiki podrośnie.
Kiedyś bujałam ją w foteliku zasneła ale na chwilę. No i gdyby zasypiała i dała się przełożyć np na kanapę ale ja dotknąć to od razu oczy jak 5 zł
Ostatnio 2 dni z rzedu pilam. Teraz dwa dni przerwy. Moze jutro sobie wypije
Jak jem mieso to pije warke. Jak nie jem miesa to robie femaltiker (bo na mleku)

A wgl ktos mi chyba dziecko podmienil lub zauroczyl. Dziadek na dole mial imieniny i przyjechal szwagier z zona i dzieckiem. Do tego tesciowa i tesciu. Poki byli goscie mala super grzeczna. Dlugo nawet pospala u tesciowej na rekach (chociaz prosilam zeby ja polozyc). Potem sie obudzila dostala butle odciagnietego mleka i bylo ok. Okolo 21 zaczal sie taki ryk ze masakra. Nawet na rekach mie chciala sie uspokoic jal nigdy.
Nie do opanowania. Zrobila kupe dalej ryk.. Dopiero teraz ja uspilam i padam na pysk doslownie..
Dla pewnosci zlizalam biedne zaplakane powieki.
Dobranoc.

Edytowane przez myszowata1313
Czas edycji: 2017-08-24 o 01:37
Stary 2017-08-24, 01:37   #1575
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czesto pijesz?

Aha.
No to jeśli boisz się bujaczka to pozostaje Ci chyba chusta lub Tula nosidło dla niemowląt.

A masz jakaś karuzele jakieś kołysanki próbowałaś? Albo otulacz ? Może się dziecko na początku niby denerwować ale mój po chwili jak już jest otulony uspokaja się.
Albo jakiś szumów próbowałaś? Jakiś zawieszek nad łóżeczkiem ?

Mój tez nie chciał leżeć ani minuty a teraz raz go zostawiłam drugi piąty dwudziesty i powoli po 5minut po 10 się nauczył sam wytrzymać . Inaczej bym nie dała rady.

Stary 2017-08-24, 01:43   #1576
myszowata1313
Rozeznanie

Darietta
Tak niebieska etykieta.
Czasami popijam tez bavarie ale to u mnie w miescinie nigdzie jej nie kupie tylko w auchan a do niego mam okolo 25km wiec nie bywam czesto a ostatnio jak bylam to nie bylo jablowej :/

1503531688715.jpg1503531693747.jpg

Stary 2017-08-24, 05:47   #1577
poprostu
Zakorzenienie

Sam u Ciebie jak zwykle przygody

Mikołajek zrobił kupkę, osikal ubranko i ulał i stwierdził ze rozpoczna dzień :P
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 06:51   #1578
AnnaPaula87
Zadomowienie

Darietta u mnie jak u Sam zostawiam mała w leżaczku i coraz dłużej sama wytrzymuje. Mogę zjeść śniadanie normalnie albo coś ugotować. Mam tiny love close to me i leży na płasko tyle ze wysoko i mnie widzi.

U nas noc taka sobie bo mała dostała lekkiej gorączki 37,8 ale nie kazali nic dawać do 38 to ja obserwowałam u siebie w łóżku
Stary 2017-08-24, 07:14   #1579
etusiaaa
Wtajemniczenie

My kapiemy codziennie razem z myciem głowy a po kąpieli jest sen. taki rytuał codziennie przy corce sie sprawdziło mam nadzieje ze teraz tez😊

u nas tydzień szalenczy mały śpi po 5-10 minut z moich obliczeń to skok rozwojowy 😕 ja juz piore firanki póki dzieci spia i biorę się za wielkie porządki. za 1.5 tygodnia mamy gości na 3 tygodnie z Ameryki wiec trzeva dom odgruzowac trochę przez ciążę zaniedbalam wszystko 😕

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 07:18   #1580
Mała!
Zakorzenienie

Sam
To skorzystaj z tej.poradni, może coś podpowiedzą. No.i fajnie że tż rywalizuje czy nie rywalizuje z bratem, ważne ze mozna to czasem wykorzystać hihi w dobrej sprawie off course...
Brawa też za wizytę, ja chyba nie skusilabym sie ma Mirene :/ to nie dla mnie. Teraz z mirena bedzie Ci latwiej przekonać TŻ do tej 1- zm... bo wieczory będą wasze hahaha

Sam a since pod oczami rzecz jasna :/ tylko pyknął mi dodatkowy roczek i od razu to widać

Mysxowata
Też raz zlizywalam powieki... oby pomogło.

Poprostu
Hihi - to ładnie rozpoczyna

My juz nie śpimy
Dziś nawet nie pamiętam o której były karmienia, bo spał ze mną, cyc do buzi i oboje w kImę. Ale z 3 razy karmiliśmy. Więc standard.

Stary 2017-08-24, 07:32   #1581
nulkaa3
Rozeznanie

Darietta, spróbuj odkładać Wiki do łóżeczka np w rozku lub kocyku. Mojej często się zdarza, że zasypia u mnie na brzuchu i jak odkładam do łóżeczka to oczy jak 5zl. Nieraz kilka razy ją odkładam i ciągle to samo. Wczoraj przeczytałam żeby dziecku położyć np rożek pod plecy jak już usypia i przy odkładanie dziecko nie czuję zmiany wysokości. I powiem Ci, że testowalam to dzisiaj w nocy i za każdym razem dziecko nie budziła się przy odkladaniu

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 07:46   #1582
pestycyda
Zakorzenienie

Dzień dobry.

U nas wczoraj spokojny dzień. Za to nad ranem coś młodzieńca męczyło i ulewal i nie mógł zasnąć. Teraz jemy.

Stary 2017-08-24, 08:51   #1583
Mała!
Zakorzenienie

A my już w parku, zaczyna się robic bardzo ciepło.
Wszystko było by ok gdyby nie ta monotonność... wkurza mnie to, czuję się czasami jakby mi.czegoś brakowało :/ dziwne
I dziś jeszcze ten ból głowy ałł...

Nulka
Ale zawijasz w rożek i odkladasz?

Stary 2017-08-24, 08:56   #1584
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Nulka
Ale zawijasz w rożek i odkladasz?

Jak już kończy jeść, to przykladam do jej pleców rozłożony rożek (kolderke), przytulam, lulam i jak już widzę że śpi, to odkładam. Ada wtedy leży na tym rozku. I dzisiaj u nas to działa !

nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 09:27   #1585
xzora
Zakorzenienie

Mała! Ja kąpie co 2-3dni
AnnaPaula - ja nie mam w zaleceniach okulisty
Samantha - dobrze, ze na wizycie ok i dostałaś skierowanie do fizjo. Planujesz skorzystać z tej poradni laktacyjnej?
Etusia - udanego porządkowania, zeby dzieci pozwoliły sprzątnąć

Mi sie zrobił zastój w jednej piersi. Mam taką twardą gulkę. Zauważyłam ją wczoraj pod prysznicem. Zrobiłam ciepły masaż i odciagnelam mleko laktatorem. Oby przeszło.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 10:05   #1586
Mała!
Zakorzenienie

A boli Cię?

My spacerujemy, ale cos niespokojny jest tzn. Co chwilę się wzbudza i oczy otwiera czy cos głośnego czy np wertep :/

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-24 o 10:06
Stary 2017-08-24, 10:22   #1587
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Mała! Ja kąpie co 2-3dni
AnnaPaula - ja nie mam w zaleceniach okulisty
Samantha - dobrze, ze na wizycie ok i dostałaś skierowanie do fizjo. Planujesz skorzystać z tej poradni laktacyjnej?
Etusia - udanego porządkowania, zeby dzieci pozwoliły sprzątnąć

Mi sie zrobił zastój w jednej piersi. Mam taką twardą gulkę. Zauważyłam ją wczoraj pod prysznicem. Zrobiłam ciepły masaż i odciagnelam mleko laktatorem. Oby przeszło.

Najprawdopodobniej tak. Muszę tylko zaczekać aż starszak pójdzie do szkoły bo nie mam go z kim zostawić i mam nadzieje ze mi się uda zrobić wizytę na czas jak jest w szkole właśnie. W następny poniedz zaczyna.

Póki co przyjęłam metodę kp z jednej głównie żeby nie zdarzyła się napełnić mocno, a z drugiej tej większej odciagam jak czuje już ze jest twarda dość konkretnie.
Czekam tez na butelki z Tommee anykolkowe może coś pomogą.

Mała - ja tez mam sińce pod oczami często. Zmęczenie robi swoje niestety.
Mało ma to wspólnego jednak z wiekiem także nie dołuj się o wiek. Młode siksy jak nie dospia tez je maja

Ja niby lubię organizacje i rutynę ale mam tez takie odczucie , ze czegoś mi brakuje i ze w koło to samo.
Brakuje mi napewno szydełkowania oraz siedzenia do 4rano i oglądania seryjnie Hobbita 😩🙈

Moje dziecko o 2:30 zaczęło stękać coś a ja się obudziłam ze skala w cycku wiec dałam go na jednego i zjadł większość i musiałam przerwać i isc siku bo mało się nie zesikalam plus musiałam z tego drugiego szybko odciągnąć bo to uczucie mnie drażni okropnie.
Marze żeby te cycki już się wyregulowaly.
Chociaż sobie pomyślałam ze spoko ze mam tyle mleka to będę mieć na kaszki akurat. Za te pół roku bo pamietam podawałam starszakowi od 7mca już kaszkę powoli.
Moja ciotka była u nas przedwczoraj i stwierdziła , ze mały mój jest taki zerun ze ja zacznę rozszerzać dietę od schabowego i bigosu

Stary 2017-08-24, 10:28   #1588
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
A boli Cię?

My spacerujemy, ale cos niespokojny jest tzn. Co chwilę się wzbudza i oczy otwiera czy cos głośnego czy np wertep :/

Jak dotykam to miejsce to tak, a tak to niezauważalny jest ten zastoj. O ile to zastój, bo w pierwszej chwili pomyslałam ze to torbiel (kiedyś miałam taką dużą)

Przyszedł żakiet i topy do karmienia z H&M - fajne

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 10:36   #1589
Mała!
Zakorzenienie

Pokaż fotki

Sam
Racja, racja... ja ogólnie mam sińce przy mojej urodzie, a teraz to jakbym wpierdziel dostała

Kurcze, ze Ci sie chce ściągać to.mleko na później... mi się to nie widzi... zamrażanie itp? Nie ogarniam tego...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-24 o 11:12
Stary 2017-08-24, 11:13   #1590
pestycyda
Zakorzenienie

Samantha, narobiłaś mi ochoty schabowym i bigosem:p sama bym zjadła

Xzora, pokaż.

Mała, każda z nas chyba ma podkrążone oczy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości