|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5
Wiesz, po kilku a już po kilkunastu miesiącach nie da się wyluzować.. to jest najgorsze,że się po prostu nie da i nie ma się co okłamywać. Bo jeden miesiąc można przeżyć, drugi,trzeci też. Ale potem już przychodzi taki moment jak się widzi negatywny test ciążowy,że się ma dosyć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdzenie "wyluzuj" w kontekście ciąży działa na mnie jak płachta na byka... Mając za sobą dwie straty oraz tylko jeden jajnik i 30 na karku chciałabym znaleźć cudowny środek "wyluzuwujący"
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2704 | |
|
scarlet starlet
|
Cytat:
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo ale nie wiesz czy tam będę ryczeć ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem u twojej mamy była jakaś niezdiagnozowana przyczyna medyczna przez którą nie dochodziło do zapłodnienia. Bo to niemożliwe, aby zdrowa kobieta starała się o ciążę przez 10lat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
moze obejrzyj lepiej zwiastun.Liven, mam zamiar we wtorek isc na zumbe pierwszy raz. Masz jakies rady dla osoby bez kondycji? Przepraszam za zdublowany post ale zeswirowala mi aplikacja a nie wiem jak skasowac jeden z nich Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2017-08-24 o 20:46 |
||
|
|
|
#2708 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=rybcia34;76583511]Rozumiem teraz.. Bardziej się kusisz przy próbie czy raczej odpuscisz próby?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/quote Szczerze to w naszym przypadku to raczej tzw. kontrolowana wpadka by była jak na razie, ale w tym cyklu coś może być na rzeczy, bo działaliśmy w 10dc, a mam często 23 dniowe cykle.. Wogóle to normalne takie krótkie cykle? 23 dni? Ostanio mam tak 23, 25 26 dni... W takim tempie to.ki się jajeczka zaraz skończą... ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Nie ogladałam ale myślę, że będziesz... To na podstawie tej książki z wątkiem kaziordczym chyba? |
|
|
|
#2709 |
|
scarlet starlet
|
Poczekajcie, bo nie nadążam Wam odpisywać, hahaha.
Moja mama była zupełnie zdrowa. Poroniła jedno dziecko. Była wyluzowana, bo wychodziła z założenia, że kiedyś się uda, a jak nie to trudno. To będzie dziecko z adopcji. Ja sama mam PCOS, jeden jajnik cały w bliznach, rozwalone hormony i przeszłam raka piersi. Leczyłam się swój czas, przez 3 lata nie odmawiałam sobie współżycia niekoniecznie zabezpieczonego (tak o, dla samej frajdy i przyjemności a nie koniecznie dziecka), nie przeżywałam że może ciąża miesiąc w miesiąc. Chciałam gdzieś tam mieć dziecko, ale nie były to akty desperacji. Udało mi się w momencie kiedy najmniej to interesowało stąd i mam takie podejście. Wiem, że kiepska perspektywa starać się o dziecko w momencie grubej 30 na karku, ale przeżywając to to tylko się pogorszy. Stres ma zły wpływ na kobiecy organizm i nie mówię tego złośliwie.
|
#2710 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=cambria04;76584226]
Cytat:
O to nie nie - to niedobry pomysł ... Mąż szuka jakiejś komedii - zobaczymy ile mu zejdzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
O to nie ... chyba nie zaryzykuje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2711 |
|
Konto usunięte
|
Domima Suitsów oglądaliście?
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7658454 1]Domima Suitsów oglądaliście?[/QUOTE]
Hmmm a No nie . Ktoś mi już to kiedyś polecał - i wyleciało mi z głowy :-D Co tam laska u Cię ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba,że się starała tak,że przez 10lat mijała się z dniami płodnymi. Bo innej opcji nie ma. Lekarze sami mowia,że jeśli stara się ponad rok bez rezultatu to jest już problem. Tylko trzeba go umiejętnie zdiagnozować. Bo to,że ktoś ma regularne miesiączki to nie znaczy,że jest zdrowy. Nie uwierzę,że zdrowa kobieta nie potrafi zajść w ciaze przez 10lat. Albo jest problem u niej, albo u partnera. Ty najwidoczniej aż tak bardzo dziecka nie pragnęłaś, bo co innego działać na zasadzie jak będzie to ok, jak nie będzie to też przeżyje. Albo podjesc na luzie do statan. Ale tak można w przez ile 5-6 nieudanych cykli ? Aco innego starać się regularnie bo od kilku/kilkunastu miesięcy się nie udaje, obserwować swój organizm + mieć problemy medyczne i co miesiąc przechodzić rozczarowanie. Nie daj Boże być jeszcze po przejściach typu poronienia, zatrzymanie się ciąży w 15tygodniu ciąży czy urodzenie martwego dziecka.. to naprawdę zmienia dużo zmienia. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Zastanów się jak ty byś podchodziła do tematu, gdybyś już starała się rok ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2715 | |
|
scarlet starlet
|
Cytat:
Ja także nie omijałam dni płodnych i owulacji. A dziecko chciałam, pewnie. Także obserwowałam swój organizm od bardzo dawna i też miałam problemy zdrowotne różnej natury. Udało się kiedy się udało. Mówię, że mimo mojej chęci nie panikowałam, ale znowu, JA TO JA. Żeby było śmieszniej, mój TŻ raczej był typem od comiesięcznej kontroli, czy może "już". Ja uważam to za głupotę.
|
|
#2716 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie zero nowości, była owu dziś to zaczęłam już odliczanie do dnia zero : ) |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To,że ma już jedno dziecko nie ma nic do rzeczy. Problemy z płodnością mogą się pojawić z czasem, to żaden wyznacznik.. Zmieniła byś zdanie, gdybyś musiała jak najwcześniej to mozlowe widzieć o ciąży, aby ją utrzymać.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2718 |
|
Rozeznanie
|
Witam , co doczytam to nowe posty i tak wciąż jestem do tyłu,😁
U nas pierwsza córka z pierwszego cyklu starań, ale 7 miesiecy na podtrzymaniu, teraz w maju minął rok. Wcześniej nie przypuszczałam ze kolejne @ mogą tak dołować... Myślę że każdy przeżywa swoją historię na swój sposób, nie ma co się licytować ktora ma lepiej a która gorzej. Jednoczesnie bardzo współczuję złych przeżyć..mam nadzieję ze ich limit juz tu wszystkie wyczerpalyśmy.... Moja pierwsza corka ma na imie Agata, u nas królują Julki, Majki, , Hanie i Amelki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten ostatni sezon już trochę naciągany jakby ( No tak jak to w większości takich tasiemców - oprócz gry o tron ) ale przebrnęliśmy - jak już się zajawimy na coś to oglądamy do końca Ale jeśli chodzi o te kwiaty to jeśli to o dwójce dzieci wiezionych to ja podziękuje. Ja to jestem słaba du.pa i rycze non stop w dziwnych okolicznościach także tego ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2721 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem po HSG, kontrast udroznił to co trzeba i gin kazał działać 😈
Zakupilam tez testy ovu z allegro ale dzis 13 dc i narazie negatywne. Jakos im nie ufam, trzeba bylo isc do apteki 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2017-08-24 o 21:10 |
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7658495 6]To spróbujcie ze dwa odcinki może siądzie. Piekielnie sympatyczny serial, zabawny z barwnymi postaciami taki trochę w stylu Ally McBeal, ale wersja unisex : )
U mnie zero nowości, była owu dziś to zaczęłam już odliczanie do dnia zero : )[/QUOTE] U fiu fiu - No to wiesz ... ✊️ To może akurat te lody to będzie okazja do świętowania jeszcze tesciku - No i Cocinella i jeszcze Feliska w między czasie - jak już wróci z tych wojaży Oł jeeeee Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie. Skoro dzisiaj miałam dwie krechy, to jutro już nie robić kolejnego testu?
|
|
#2724 | |
|
scarlet starlet
|
Cytat:
![]() Ale ja tam nie wiem, nie jestem lekarzem. Mam zdrową ciążę to temat mnie nie dotyczy.
|
|
#2725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz maz wlaczyl hot wet american summer. Masakra, co za gniotCytat:
||
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka super, ze sie zdecydowalas
rady? Hmm.. Na pewno wez wygodne buty, luzna koszulke (w obcislej jest niewygodnie kiedy jest sie spoconym ), recznik i duuuzo wody i przede wszystkim nie zrazaj sie jezeli nie nadazysz za ukladami i instruktorka ja tez bylam zielonkiem i mylilam kroki, obstawialam tyly sali itp. Ale z kazda kolejna zumba bylo juz latwiej, pewniej i lepiej powodzenia
|
|
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam kilka dni żeby sprawdzić czy później po owu ta krecha jest bledsza czy nie ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Domima też zrobię jutro i zobaczę co mi pokaże tescik 😉
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

a tamtych nie znam ... zaraz lookne

Ja uważam to za głupotę.
13.08.2011
) ale przebrnęliśmy - jak już się zajawimy na coś to oglądamy do końca 
), recznik i duuuzo wody