Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-24, 21:19   #2731
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
Stokrotka super, ze sie zdecydowalas rady? Hmm.. Na pewno wez wygodne buty, luzna koszulke (w obcislej jest niewygodnie kiedy jest sie spoconym), recznik i duuuzo wody i przede wszystkim nie zrazaj sie jezeli nie nadazysz za ukladami i instruktorka ja tez bylam zielonkiem i mylilam kroki, obstawialam tyly sali itp. Ale z kazda kolejna zumba bylo juz latwiej, pewniej i lepiej powodzenia i czekam na relacje z Twoich pierwszych zajec
Na razie kolezanka z pracy sie zapisala tez pierwszy raz i namawia mnie i jeszcze dwie. Musze jutro zadzwonic sie zapisac jak pojdziemy we 4 takie zielone to bedzie razniej hehe

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:20   #2732
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
Stokrotka super, ze sie zdecydowalas rady? Hmm.. Na pewno wez wygodne buty, luzna koszulke (w obcislej jest niewygodnie kiedy jest sie spoconym), recznik i duuuzo wody i przede wszystkim nie zrazaj sie jezeli nie nadazysz za ukladami i instruktorka ja tez bylam zielonkiem i mylilam kroki, obstawialam tyly sali itp. Ale z kazda kolejna zumba bylo juz latwiej, pewniej i lepiej powodzenia i czekam na relacje z Twoich pierwszych zajec
Potwierdzam zumba super! Muszę do niej wrocić od września... nie ma co się stresować, jak jakieś układy nie wychodzą, bo większość uczstniczek pewnie zna te układy z wcześniejszych zajęć albo po prostu zna kroki prodstawowe ale za to po zajęciach jaka fajna energia jest
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:28   #2733
domii29
Zakorzenienie

Okropnie boli mnie glowa, az mi sie wymiotowac chce . Ide spac, obiecuje ze nadrobie Was jutro

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:29   #2734
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Na razie kolezanka z pracy sie zapisala tez pierwszy raz i namawia mnie i jeszcze dwie. Musze jutro zadzwonic sie zapisac jak pojdziemy we 4 takie zielone to bedzie razniej hehe

Na pewno bedzie Wam razniej ja poszlam sama na zajecia, ale nie zaluje
Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Potwierdzam zumba super! Muszę do niej wrocić od września... nie ma co się stresować, jak jakieś układy nie wychodzą, bo większość uczstniczek pewnie zna te układy z wcześniejszych zajęć albo po prostu zna kroki prodstawowe ale za to po zajęciach jaka fajna energia jest
Jeee! Nie jestem jedyna zumboholiczka
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:29   #2735
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Okropnie boli mnie glowa, az mi sie wymiotowac chce . Ide spac, obiecuje ze nadrobie Was jutro

Spokojnej nocy Domii

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:43   #2736
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Migrena ? Znam ten ból. Mi najszybciej przechodzi jak siedzę w ciemnym pokoju, zero telewizji czy telefonu + silne tabletki.
Zdrówka

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:46   #2737
naamarelle
Zakorzenienie

Cambria od ktorej str masz do krk godzinę jazdy?
Ja mam 40 km do krk

Domima nawet mi nie mow o ciuszkach ����
Ciekawe jaka bedzie płciowa statystyka na wątku, na na razie moj jeden rodzynek i same babeczki

Rybcia powodzenia w pracy

Domi zdrowia!

Odpieluchowalam core od 4 dni nocnik i ani jednej wpadki, jestem taka dumna

Invi to moze zadzwoń do kobiety z tym dretwieniem, nie wiem czemu.. Czuje ze powinnas o tym powiedziec...

Ja bym jakis serial obejrzala ale nic nie mozna pobrac już z chomika ;( uwielbialam "Lie to me" i "Parenthood" a cos lzejszego "pokojowki z Beverlyhills" (czy jak to się tam pisze )

Stokrotka ja jeszcze polecam zumbe w wodzie! U nas na basenie była! Rewelka, jak macie okazję to sprobujcie takiej

Edytowane przez naamarelle
Czas edycji: 2017-08-24 o 21:47
naamarelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:52   #2738
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naamarelle Pokaż wiadomość
Cambria od ktorej str masz do krk godzinę jazdy?
Ja mam 40 km do krk

Domima nawet mi nie mow o ciuszkach ����
Ciekawe jaka bedzie płciowa statystyka na wątku, na na razie moj jeden rodzynek i same babeczki

Rybcia powodzenia w pracy

Domi zdrowia!

Odpieluchowalam core od 4 dni nocnik i ani jednej wpadki, jestem taka dumna

Invi to moze zadzwoń do kobiety z tym dretwieniem, nie wiem czemu.. Czuje ze powinnas o tym powiedziec...

Ja bym jakis serial obejrzala ale nic nie mozna pobrac już z chomika ;( uwielbialam "Lie to me" i "Parenthood" a cos lzejszego "pokojowki z Beverlyhills" (czy jak to się tam pisze )

Stokrotka ja jeszcze polecam zumbe w wodzie! U nas na basenie była! Rewelka, jak macie okazję to sprobujcie takiej
Mam ja na fb, napisze jej wiadomość.

W ogole babka to 82 rocznik. Jest swietna. Zaluje ze sie wczesniej nie zapisalam do niej.

invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 21:57   #2739
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Zakochałam się w tym wózku w%C3%B3zek-uniwesalny-moodd-2014.jpg

Stary 2017-08-24, 21:59   #2740
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Wysłała mi któraś zaproszenie na FB przed chwilą ??

Stary 2017-08-24, 22:01   #2741
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Zakochałam się w tym wózku Załącznik 7206776

Mi to sie podobaja wozki retro ale nie zrobie tego mężowi

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 22:07   #2742
naamarelle
Zakorzenienie

Invi to mloda babeczka

Blanka quinny to fajne wózki, nie wiem jaka cena teraz... 3 lata temu drogie były. Chcialabym taki miec
Ale postawilam na inny, ze wzgledu na $. No i uzywalam go raptem 1.5 roku, niecałe... wiec z drozszym byloby mi szkoda się tak szybko rozzstac ������
Ogolnie wozki teraz są bardzoo ładne mam chęć wymienić stary ale mąż by mnie zezarl chyba ����

Jeszcze kilka lat temu tako wózek miala babcia na strychu https://www.google.pl/search?q=wozek...xUw7gH_4OXH4M:

Ile bym dala by go odnowić

Czas edycji: 2017-08-24 o 22:10
Stary 2017-08-24, 22:07   #2743
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mi to sie podobaja wozki retro ale nie zrobie tego mężowi

Mój to by mnie za to zjadł w całości. Albo mielibyśmy dwa. Haha on by wychodził ze swoim, ja ze swoim haha

Stary 2017-08-24, 22:09   #2744
sitri
scarlet starlet

Też będę rozglądać się za wózkiem 3w1. Tylko nic mi się kolorystycznie nie podoba.

Каждый в моем скваде — одинокая звезда
И мы встанем друг за друга выше горного хребта
У твоей подруги этот трек стекает изо рта
sitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 22:17   #2745
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Invi to mloda babeczka

Blanka quinny to fajne wózki, nie wiem jaka cena teraz... 3 lata temu drogie były. Chcialabym taki miec
Ale postawilam na inny, ze wzgledu na $. No i uzywalam go raptem 1.5 roku, niecałe... wiec z drozszym byloby mi szkoda się tak szybko rozzstac ������
Ogolnie wozki teraz są bardzoo ładne mam chęć wymienić stary ale mąż by mnie zezarl chyba ����

Jeszcze kilka lat temu tako wózek miala babcia na strychu https://www.google.pl/search?q=wozek...xUw7gH_4OXH4M:

Ile bym dala by go odnowić
Niby tak, ale jednak to jest jednak spacerówka to powinna starczyć na długo czy się mylę ??
Ja mam plan celować w używane wózki.. może mi się uda coś takiego upolować.
Chociaż z drugiej strony teściowa się rzuca,że ona z teściem wózek kupią. Moi rodzice też tak zapowiedzieli. Najwyżej się o niego pobiją.
Chociaż teściowa fuczy,że używany wózek ? A mi to wisi, wolę mieć używkę ale konkretna. Niż nówkę najtańsza.

Stary 2017-08-24, 22:20   #2746
_groooszek_
Zakorzenienie

Wróciliśmy ze spaceru, spiekłam dzisiaj raka w końcu nie byliśmy w lunaparku bo moja siostra jakimś fochem rzuciła na chłopaka, ale to też dobrze bo wieczór cały z mężem, a jutro wymykamy się rano na Rozewie

Z wózków mega mi się podobają Anex ale do tego to jeszcze długa droga, mało się orientuję.

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 22:26   #2747
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Mój to by mnie za to zjadł w całości. Albo mielibyśmy dwa. Haha on by wychodził ze swoim, ja ze swoim haha

U mnie tez by tak bylo
Cytat:
Napisane przez sitri Pokaż wiadomość
Też będę rozglądać się za wózkiem 3w1. Tylko nic mi się kolorystycznie nie podoba.
Ja bede brala 2w1 i w fotelik zainwestuje osobno. Wydaje mi sie ze ten fotelik z kompletu to jakies badziewie i nie wiem czy bym chciala wozic w nim dziecko
Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spaceru, spiekłam dzisiaj raka w końcu nie byliśmy w lunaparku bo moja siostra jakimś fochem rzuciła na chłopaka, ale to też dobrze bo wieczór cały z mężem, a jutro wymykamy się rano na Rozewie

Z wózków mega mi się podobają Anex ale do tego to jeszcze długa droga, mało się orientuję.

Anexy sa świetne, ale podobaja mi sie tylko w wersji Sport, ksztalt crossa mi nie odpowiada

Stary 2017-08-24, 22:27   #2748
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Niby tak, ale jednak to jest jednak spacerówka to powinna starczyć na długo czy się mylę ??
Ja mam plan celować w używane wózki.. może mi się uda coś takiego upolować.
Chociaż z drugiej strony teściowa się rzuca,że ona z teściem wózek kupią. Moi rodzice też tak zapowiedzieli. Najwyżej się o niego pobiją.
Chociaż teściowa fuczy,że używany wózek ? A mi to wisi, wolę mieć używkę ale konkretna. Niż nówkę najtańsza.

Wg mnie jak wozek zadbany to warto kupic uzywke. Za nowke dasz miliony monet a potem i tak jak sprzedajesz to bardzo tanio. Przecież wozek cale wnetrze daje sie wyprać.

U nas teściowie kupili dla mlodego, a teraz to sie nikt nie wyrywa. Przyzwyczajam sie powoli ze beda starszaka faworyzowac... no i wiecie... dziewczynka , juz nie to samo. w dupie mam ich zdanie, to oni sa ograniczeni mocno umyslowo, skoro juz teraz uwazaja jedno dziecko za lepsze drugie za gorsze... i to jakie primytywy, ze wzgledu na plec... mimo, ze sami maja córki. Bede walczyc o córkę jak lwica. Nie dam zlego slowa powiedzieć. Na syna tez nie ale corki bede musiala tym bardziej bronic.

Stary 2017-08-24, 22:29   #2749
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość

Anexy sa świetne, ale podobaja mi sie tylko w wersji Sport, ksztalt crossa mi nie odpowiada

Właśnie sport miałam na myśli

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 22:30   #2750
invi_08
Zakorzenienie

No i teraz to nie dam sie nikomu wtracac. Tak jak już kiedys pisalam, nie chce zeby mi zwozily pudla ubranek (tylko żeby sie pozbyć zeby miejsca im nie zajmowalo) nie chce zlotych rad i wtykania nosa do nas. Jak bedzie trzeba to i na klucz bede zamknieta z dziecmi, nikt mi nie bedzie dyrygowal co mam robić i nikt mi nie bedzie mowil jaka matka jestem. Ja sama dobrze wiem jaka.

Stary 2017-08-24, 22:36   #2751
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
No i teraz to nie dam sie nikomu wtracac. Tak jak już kiedys pisalam, nie chce zeby mi zwozily pudla ubranek (tylko żeby sie pozbyć zeby miejsca im nie zajmowalo) nie chce zlotych rad i wtykania nosa do nas. Jak bedzie trzeba to i na klucz bede zamknieta z dziecmi, nikt mi nie bedzie dyrygowal co mam robić i nikt mi nie bedzie mowil jaka matka jestem. Ja sama dobrze wiem jaka.

No i bardzo dobrze. Nie daj się.

Ja ostatnio tak szczerze i w pełnym luzie pogadalam z teściową. I powiem szczerze że jestem pozytywnie zaskoczona.
Powiedziała mi,że nie ma zamiaru się wtrącać jak się dziecko pojawi, dawać złotych rad i siedzieć u nas przy każdej możliwej okazji. Ona sama to przechodziła jak się M. Urodził i miała dość, szczególnie,że mieszkała ze swoją mamą na 60m2 - 3 pokoje wspólna kuchnia i łazienka. Miała dość do tego stopnia,że jak M. Miał kolki kilka dni pod rząd, teść pracował ile mógł a ona była sama z M. To jak wparowała jej mama z testem "nie potrafisz dziecka uśpić,że cały czas płacze" a ona powiedziała jej krótko "Wyp#ierd#alaj stąd" i od tego czasu miała spokój.
Powiedziała mi,że ona mówi mi to już teraz, jak będę potrzebowała pomocy to mam jej powiedzieć, wtedy ona zareaguje. Na jaką kolwiek pomoc z jej strony mam nie liczyć, póki jej nie zapytam. Bo ona nie ma zamiaru się wtrącać. Więc pozytywnie mnie zaskoczyła.
Jak jej powiedziałam,że nie zamierzam brać dziecka do łóżka, czy go nosić bez potrzeby to sama powiedziała,że bardzo dobrze. Bo jej dzieci nauczyli noszenia, a potem ona z nimi była sama i płakała z bezsilności. Więc myślę,że problemów z nią mieć nie będę

W ogóle powiedziała,że uszyje mi piękne komplety do łóżeczka, kocyk i różne otulacze. Tylko mam jej pokazać wzory i kolory

Stary 2017-08-24, 22:40   #2752
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Tak trzymaj, w koncu bedziesz juz doswiadczona mama rob po swojemu, sama wiesz najlepiej co jest dobre dla twoich dzieci

Stary 2017-08-24, 22:45   #2753
invi_08
Zakorzenienie

U mnie tesciowa z natury jest taka ze nie przezyje jak sie nie wtraci.

W ogole smieszna sytuacja bo non stop mlodemu wciska ciastka a on nie chce. Kiedys przyszla cos sie zapytac na gore i akurat mu dawalam brzoskwinie (lubi banany brzoskwinie jablka) to zaczela cos dogadywac "Kubus co to za mamalygi Ci matka daje" a ja na to ze lepsze niz babci ciastka. I teraz jak nie chce od niej ciastek to widze ze malo nie wybuchnie w srodku ze jej odmawia i nie udaje sie jej pchac w niego słodyczy.

Albo pomidory. Siedzial przy stole i wzial pomidora i zaczal gryzc. Przyleciala zabrala mu Zostaw bo i tak nie bedziesz jadl, Ty tego nie lubisz, masz racje, tak jak i babcia nie lubi" Opier... ja i mowie, ze to ze ona nie lubi to nie znaczy, ze dziecku nie moze dawac. Przekroilam na pol delikatnie mu doprawilam i zjadl. A jej gul od razu skoczyl.

Stary 2017-08-24, 22:48   #2754
naamarelle
Zakorzenienie

Blanka ja mialam 3 w1, korzystalam rok. Potem spacerówka (inna, mniejsza) do auta byla kupiona ale po to by np w galerii bylo wygodniej. Nie korzystalam z wózka.. Jak cora skonczyla rok i 3mce to byla wiosna, więc siup ją od razu na spacery i dosyć dlugie trasy potrafi teraz pieszo przejść
Nie mialam smoczka, zabralam dziecku wozek. Wyrodna jestem nie mam nic do uzywek też ale sprawdz sobie ile kosztuja np nowe koła do wózka bo to podejrzewam, moze być do wymiany a ja raz bym kupila uzywana spacerowke za 400 zl, okazalo się ze cos kolo 250-300 bym za nowe kola musiala dac, co w sumie dałoby koszt taki, jak caly wozek nowy

Invi masakra ;D z jedzeniem juz w ogóle...
Moja corka lubi wiele rzeczy, ktorych ja nie trawię, ale podaję jej z chęcią...

Blanka brawa dla t.
U nas niby nikt się mega nie wtracal, ale hasla typu 'sama woda do picia dla dziecka?' albo 'dziecko ma i bedzie mialo kolki' wkurzaly mnie na maksa, bo pokazalam matce, że nie.. dziecko nie musi mieć kolek... Ale mimo wszystko bylo ok..

Czas edycji: 2017-08-24 o 22:54
Stary 2017-08-24, 22:55   #2755
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka ja mialam 3 w1, korzystalam rok. Potem spacerówka (inna, mniejsza) do auta byla kupiona ale po to by np w galerii bylo wygodniej. Nie korzystalam z wózka.. Jak cora skonczyla rok i 3mce to byla wiosna, więc siup ją od razu na spacery i dosyć dlugie trasy potrafi teraz pieszo przejść
Nie mialam smoczka, zabralam dziecku wozek. Wyrodna jestem nie mam nic do uzywek też ale sprawdz sobie ile kosztuja np nowe koła do wózka bo to podejrzewam, moze być do wymiany a ja raz bym kupila uzywana spacerowke za 400 zl, okazalo się ze cos kolo 250-300 bym za nowe kola musiala dac, co w sumie dałoby koszt taki, jak caly wozek nowy
Będę się musiała zorientować.
No chyba,że się rodzice postawią,że oni kupują nowy wózek i koniec zobaczymy, mam jeszcze duzooo czasu.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
U mnie tesciowa z natury jest taka ze nie przezyje jak sie nie wtraci.

W ogole smieszna sytuacja bo non stop mlodemu wciska ciastka a on nie chce. Kiedys przyszla cos sie zapytac na gore i akurat mu dawalam brzoskwinie (lubi banany brzoskwinie jablka) to zaczela cos dogadywac "Kubus co to za mamalygi Ci matka daje" a ja na to ze lepsze niz babci ciastka. I teraz jak nie chce od niej ciastek to widze ze malo nie wybuchnie w srodku ze jej odmawia i nie udaje sie jej pchac w niego słodyczy.

Albo pomidory. Siedzial przy stole i wzial pomidora i zaczal gryzc. Przyleciala zabrala mu Zostaw bo i tak nie bedziesz jadl, Ty tego nie lubisz, masz racje, tak jak i babcia nie lubi" Opier... ja i mowie, ze to ze ona nie lubi to nie znaczy, ze dziecku nie moze dawac. Przekroilam na pol delikatnie mu doprawilam i zjadl. A jej gul od razu skoczyl.

Invi... Kobieto ja cię naprawdę podziwiam. Bo ja bym już dawno za kratami była.

Ja nie wiem czy bym dała radę z nią mieszkać. Serio.

Stary 2017-08-24, 23:00   #2756
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Będę się musiała zorientować.
No chyba,że się rodzice postawią,że oni kupują nowy wózek i koniec zobaczymy, mam jeszcze duzooo czasu.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Invi... Kobieto ja cię naprawdę podziwiam. Bo ja bym już dawno za kratami była.

Ja nie wiem czy bym dała radę z nią mieszkać. Serio.

Sama siebie podziwiam. Ja podobno po porodzie bardzo zlagodnialam wiec moze dlatego jeszcze jako tako sie umiemy dogadac. Bo kiedys to lepiej zeby nikt mi nie zalazl za skore... z tz awantury takie ze wszystko latalo jak mnie wk....l. Teraz sie przejmuje jakimis sprzeczkami ale nie robie wojny i nie awanturuje sie tak jak kiedys. Moze to i prawda, moze i zlagodnialam. Albo po prostu nauczyłam sie olewac glupie zachowania i oszczedzam sobie nerwow. I tak mam ich za duzo. Wiec staram sie duzo przemilczec mimo, ze wiem, ze nie powinnam

Stary 2017-08-24, 23:04   #2757
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Sama siebie podziwiam. Ja podobno po porodzie bardzo zlagodnialam wiec moze dlatego jeszcze jako tako sie umiemy dogadac. Bo kiedys to lepiej zeby nikt mi nie zalazl za skore... z tz awantury takie ze wszystko latalo jak mnie wk....l. Teraz sie przejmuje jakimis sprzeczkami ale nie robie wojny i nie awanturuje sie tak jak kiedys. Moze to i prawda, moze i zlagodnialam. Albo po prostu nauczyłam sie olewac glupie zachowania i oszczedzam sobie nerwow. I tak mam ich za duzo. Wiec staram sie duzo przemilczec mimo, ze wiem, ze nie powinnam

Ja jestem straszy choleryk i nerwus. Czasem jak wybuchnę to dziękuję Bogu,że nie było gdzieś w pobliżu psychiatry, bo jakby mnie zdiagnozowano to by mnie chyba ubezwłasnowolniono. Nie wiem jak mój M. Zemną wytrzymuje.

Ale i tak od jakiegoś roku jestem spokojniejsza... Do czasu, ale lepsze to niż nic.

Ile się jeszcze z nią będziesz męczyć ?

Ja byłam ostatnio u koleżankami. Biedna, ma 25lat mieszka w domu że swoimi rodzicami. Ma 3 strasznego rodzeństwa, dużo starszego. Rodzice po 60, oboje po ciężkich chorobach, w większości leżący. Musi im pomagać we wszystkim. Rodzeństwo się odwrócilo. Przyjeżdżają tylko na święta i urodziny. A mieszkają 40km od nich. Do tego dom w którym mieszkają nadaje się do remontu prawie,że generalnego. Dziewczyna nie ma swojego życia. Dobrze,że ma w miarę wspierającego narzeczonego.. ale nie zdziwię się jak i on w końcu będzie miał dosyć...

Stary 2017-08-24, 23:23   #2758
naamarelle
Zakorzenienie

Nie chce nawet myśleć, jak przykre dla rodzica musi byc to, kiedy dzieci w jego chorobie się odwracają od niego...
Jak teściu byl chory to mieszkalismy u t. choc mamy 20 km do niej, bo tak czuliśmy, ze wypada.. A szwagier potrafil na 1.5 dnia zjechać z W-wy do Krakowa, byle byc z tatą te 2h-3h w szpitalu bo na OIOMie na dluzej nie wpuszczali...
Blanka współczuję koleżance, na serio.. Bo opieka nad dwójką doroslych ludzi nie jest łatwa :/

Czas edycji: 2017-08-24 o 23:24
Stary 2017-08-24, 23:30   #2759
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
U fiu fiu - No to wiesz ... ✊️
To może akurat te lody to będzie okazja do świętowania jeszcze tesciku - No i Cocinella i jeszcze Feliska w między czasie - jak już wróci z tych wojaży Oł jeeeee

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lody lody
Cytat:
Zakochałam się w tym wózku Załącznik 7206776

Piękny

Coś Was dziewczynki podczytywałam, ale nie było czasu się odezwać.
Przerobiłam wczoraj 15 kg pomidorów na zimę -przeciery,sosy,leczo węgierskie i sosy słodko-kwaśne. Nieźle mnie to zmęczyło

U mnie 6dc, piję ziółka - druga tura 3 miesięcznego picia. @ od razu bardziej skąpa, jajniki już pracują

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-24, 23:51   #2760
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vanessa37 Pokaż wiadomość
Powiem wam dziewczyny, że coś bardzo dziwny ten cykl mam. Owu miałam w piątek a od poniedziałku jakieś dziwy bolą mnie piersi i mam bardzo obolałe sutki i ta nieustanna chęć na serduszkowanie, która zawsze odchodzi wraz z końcem owu. Robi mi się chwilami mdło ale to tylko chwilowe i zaraz przechodzi. Ja to już chyba fixuje
Dokladnie w tym cyklu mam to samo

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Hej

Invi, współczuję ciężkiego dnia. Twój TZ przesadził z reakcjami, a Ty zdecydowanie nie powinnaś się obwiniać o to wszystko co się stało. Mam nadzieję, że dziś czujesz się lepiej, i że odpoczywasz zgodnie z zaleceniami lekarza

Blanka, trzymaj się, ale Cię pozamiatało...

Domima, faktycznie 6+1 to bardzo wcześnie. Na pewno serduszko będzie na dniach i zobaczysz je za tydzień

Mój mąż ma nawrót bólu pleców. Ostatnio lekarz powiedział, że to rwa kulszowa, a dziś idzie do ortopedy. Chyba będzie musial chodzić na rehabilitację, bo ból utrudnia mu normalne funkcjonowanie. Pechowo go musiało strzyknąć.. :/
Moja mama czesto ma rwe kulszowa i bol biodra i byla nawet u neurologa i wszystko ok. Prawdopodobnie blokady bedzie miec.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Każdej która potrzebuje pięknej pogody przesyłam trochę morza

Załącznik 7205641

💗💗💗💗kocham morze 💗💗💗💗

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Minita Pokaż wiadomość
Też się nie raz uśmiałam z ich opowieści, ale jak podali mi tyle przykładów, to myślę, ze coś w tym jest... Mamy w naszej miejscowości taką panią, która ma takie świdrujące oczy i patrzy bez mrugnięcia okiem na ciebie i bez zawstydzenia się, że nie można wytrzymać, jej ś.p. mama też taka była, właśnie przez nią tak płakałam. Czuje się taki niepokój jak patrzy na człowieka. Straszne to... wiele ludzi to potwierdza. ( ale szerzę zabobony )
To jest wampir energetyczny tez mamy taka sąsiadkę. Ja tez mam wszedzie czerwone wstazki na rece bransoletki, moja mama i pare znajomych tez. Ostatnio mama mijala ta sąsiadkę to bransoletka zaczela jej sie sama rozwiazywac. Duzo znam takich przykladow

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
No fakt, dawno mnie już tak nie wzięło. Poważnie.
Ale nie podoba mi się mój kolor moczu :/ jest ciemno pomarańczowy :/

Tak ja wrzuciłam zdjęcie, ten stosuje i u mnie już był rezultat po 3dniach jak go brałam. Załącznik 7205711

Mozesz byc odwodniona dlatego taki kolor moczu. Musisz duzo pic wody

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości