|
|
#2011 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytałam się dzisiaj mojego ginka czy chlopak czy dziewczynka ale powiedzial ze on jeszcze nie wie. Ale skoro na genetycznych mi powiedzieli ze raczej dziewczynka to pewnie coś zauważył kolega ginek. I pytałam też o zastrzyki - niestety mam brać dalej
I o tą krzywą cukrową pytalam. I mam ją zrobić ze wzgledu na tą podwyższona glukoze na czczo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeju tak Wam współczuję tych mdłości... Ja mdłości fakt miałam kilka(może nascie) dni ale ani razu nie bylo
na szczęście Ale cały czas musiałam coś podjadac, zeby mdłości nie było - w pracy mam całą stolowe na biurku - jablko, orzechy, migdaly, pestki dyni, żurawinę, czasem jeszcze brzoskwinie, banany i obowiązkowo kubek i butelka wody mineralnej Za to dziś coś mnie lewy jajnik pobolewa... Ale bedzie dobrze! Byłam dzisiaj w rossmanie - kupilam kilka masek/odzywek/balsamów -49% i olejek palmersa na promocji Kupilam tez polecana przez dentystke pastę do zębów, bo ostatnio zacząły mi krwawić dziąsła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka, daj znać co ginekolog powiedziała.
Mmmm, biały Michałek. Mega słodkie, ale kiedyś miałam do nich słabość, mogłam sporo wciagnać
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Niedziele mam wolna i poniedzielsk jeszcze muszę iść do pracy. Teraz jadę do apteki do bankomatu do pracy na chwile.
Jak zaholuje do domu to napisze co i jak. A to malutek 4,5 cm ❤️IMG_1503601398.468701.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne są te wasze maluchy dziewczyny
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sledzie rządzą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2019 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadalka- super bobo
|
|
|
|
#2020 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka ale slicznosci
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak mnie dramatycznie wysypalo... chyba sie zaczyna ten okropny okres dla skóry... na twarzy syfy, przesuszenia, ale sie swieci. Na ramionach syfy, na dekolcie syfy. Stopy przesuszone, na nogach jakies krostki- no masarka. Wyciagam dzisiaj mydlo z aleppo i walczę. A jutro smigam do drogerii po jakis dobry peeling, serum i wracam do swojego podkladu bo jestem podlamana. A tak bylo dobrze
pociesza mnie tylko to ze brwi mi nie zarastajaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym wierzyła w ludowe gadanie to bym sądziła że mam dziewczynkę
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
A myslalam ze tylko ja sie tak mecze
tez na dekolcie i plecach masakra
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast fakt ze mdlosci sa typowo wieczorne i ciagnie mnie do slonego bardziej niz do slodkiego (chociaz zaczynam sie zastanawiać czy i to sie nie zmienia) to powinien byc chłopakWysłane z aplikacji Forum Wizaz Skora przetluszcza mi sie tez okropnie, nawet teraz czuje ze jest taka lepiaca i wcale nie musze jej dotykać. Ramiona i przedramiona to az mi wstyd pokazywać, zreszta slonce jeszcze wzmaga te okropnosci. Tylko nawet jak pojde do dermatologa to nic mi nie da, bo wszystko zakazane
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2017-08-24 o 21:38 |
|
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Lepiej nie zapeszac, ale moja skóra jest taka jak zawsze, włosy ładne odżywione i się błyszczą, paznokcie ok. Mięso lubię (oprócz pasztetu i wędlin ze sklepu), do słodkiego dalej nie mam pociągu...tylko mam przeczucie, że to dziewczynka 😏 może za tydzień w piątek się okaże na prenatalnych 😄😄
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paznokcie mam mega mocne ale z nimi nigdy nie mialam wiekszych problemów. Ale skore mialam zawsze kapryśna, nawet mi lekarze stwierdzali lojotokowe zapalenie skóry (pamietam jak kilka miesiecy przed slubem postawili diagnoze a ja mialam juz smierc w oczach bo wygladalam wtedy tragicznie przez alergię i bylam przerazona ze na slub mi cos takiego wyjdzie). Takze nigdy skora nie byla moim atutem ale teraz to juz przesadza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Ilsa, przypomnialas mi o wielkich klamstewkach. Kiedyś obejrzałam odcinek na HBO, ale zabrakło mi systematyczności- jutro sobie go włączę przy robieniu obiadu, zajęcie na 3 godziny jak znalazł, bo u mnie jutro canelloni 😄
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubiłam ten serial i chyba w kryzysach go bede wlaczac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2030 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny to marsz do derma! Szkoda buziek, a pielęgnacja w ciąży takich babolów jest bardzo utrudniona. Ja jestem pod stałą opieką, bo zawsze byłam pryszczata. Od jakiś 3 lat mam spokój (po długotrwałym leczeniu) i jak tylko zaczęliśmy planować szkraba to wiedziałam, że muszę zrezygnować z mojej standardowej pielęgnacji. Był kryzys (po latach okropnego trądziku strasznie mam psychę zjechaną na tym punkcie), ale udało się opanować. U mnie nawet nie sama ciąża była teraz winna wysypowi, co bardzo tłusta cera, odstawienie standardowej pielęgnacji i pozwalanie sobie na czekoladę czy syfiaste jedzenie (w sumie to chipsy). Nawet jak pojechałam do mamy to widząc stan mojej cery powiedziała "co znów była czekoladka" 😒😉 No nie ukryję 😉
A mnie strasznie piersi coś męczą... Jakby piekły, nawet są lekko bardziej różowe... po kąpieli się nakremowałam i nie przeszło... znów rosną? Na boga, ile można?🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odkad odeszlam to nie mialam juz takich problemow. Mam uczulenie na salicylany, musze uwazac na wszystko co je zawiera a lekow mi w ogole nie wolno. Kosmetykow uzywam tylko sprawdzonych i staram sie nie eksperymentować bo potem sie to konczy sterydami. Wszystko do cery wrażliwej, tym bardziej ze reaguje dlugotrwalym zaczerwienieniem na ucisk, dotyk czy zadrapanie. Nie jest to tradzik rozowaty ale jakby dlugo wraca do normalnego koloru po jakims podraznieniu. A juz hitem jest to ze potem robili mi testy na alergie pokarmowe i na 25 podanych alergenow uczulily mnie 22 (w tym soja, maka, jajka, drob, ryby, banany). Oczywiscie jem wszystko bo jakbym miala odstawic potencjalne alergeny to jadlabym ziemniaki. Same ziemniaki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak z twarzą... nie jakieś wulkany ale dosłownie kaszka na całym ryjku... wrrr .... Co się dowiedziałam .... moja gin przyjęła mnie z marszu, No ale musiałam swoje odsiedzieć w kolejce, jeszcze pielęgniarka zgubiła moja kartę :/ Zrobiła dokładny wywiad... dziś naprawdę jestem zadowolona z wizyty. No i co wyszło? Wszystkie bóle brzucha są przez ... krzyż .... wszystko od krzyża promieniuje do brzucha. I fakt, coś w tym jest. Bo w środku i na usg wszystko Ok . A tak teraz bez sensu leżałabym w szpitalu :/ Co do roboty, już obiecałam, ze będę do końca września, to może jakos się przemęczę choć będę chciała pracować jak najmniej . Z leków i tak zapisała mi dupka - powiedziała, ze nie zaszkodzi, No i globulki na grzybka. I chyba tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Ja w zadnej ciazy tego nie doswiadczylam (odpukac).
|
||
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasami widze ze brzuch mnie pobolewa jak mam pelny pecherz dzisiaj troszke sie wieczorem odzywal ale jakos nie cierpie z jego powodu. To raczej dyskomfort a nie ból. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko moze z tym miesem roznie u mnie bywa.
|
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej wysypalo mi dekold Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby teraz bylo tak samo, poki co sa okraglejsze ale nie wieksze.---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Przeszlo jak reka odjal jakos przed 20 tc. Ginka mowila, ze cos musialo uciskac. Teraz tego nie mialam i licze, ze juz mnie nie trafi. |
||
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

na szczęście
Ale cały czas musiałam coś podjadac, zeby mdłości nie było - w pracy mam całą stolowe na biurku - jablko, orzechy, migdaly, pestki dyni, żurawinę, czasem jeszcze brzoskwinie, banany i obowiązkowo kubek i butelka wody mineralnej
13.03.2008

Jakbym wierzyła w ludowe gadanie to bym sądziła że mam dziewczynkę

Ja w zadnej ciazy tego nie doswiadczylam (odpukac).
Tylko moze z tym miesem roznie u mnie bywa.