|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Cytat:
To by dopiero było - wszystkie dzidziusie na wątku prawie jednakowe. No jak juz tak wszyscy pokupowali te biedronkowe body to ja tez dzis zajrze do biedronki. A co ! Moze sie cos jeszcze ostało. Jade dzis do rodzicow a od nich do biedronki rzut beretem. ![]() Zaczynamy dzis 20 tydz. Akurat prezencik na polowinki bym zrobila bąbelkowi.
|
|
#962 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Hej dziewczyny
Właśnie odkryłam wasze świetne forum Jest świetne i super!!! ![]() Oto mój brzuszek w 20 tygodniu |
|
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy! na kiedy masz termin? znasz juz plec?
![]() wczoraj udalo mi sie nagrac filmik (niestety slabej jakosci i do tego padla mi bateria ) jak Antek kopie i przesuwa sie pod brzuchem. jak uda mi sie wgrac na YouTuba to pokaze.
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
Kaolinat - 12 sutków i blond włosy
![]() Ja też już w I trym. miałam co nieco. Jeśli chodzi o wózkowo-fotelikowe gadżety, to akurat chcemy poczekać. Ale to każdego prywatna sprawa i przyjemność kiedy co robi i kupuje bo jestem jeszcze zielona jak Twój fotelik. Przez tą parno-przeddeszczową, niewiadomo jaką pogodę, to nawet z moim tż ostatnio nie mogę się porozumieć i czasem mam ochotę......... Ech uciekło by się gdzieś w siną dal na złote piaski pozdrawiam
|
|
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
Andzela159 witamy werdecznie!
Ja tak się zastanawiam i może któraś z mamuś mi pomoże... Jeśli teraz podpisałabym umowę o pracę na rok, to czy będzie mi przysługiwał urlop wychowawczy?
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedynie za miesiac gruby koc, moze laktator i takie tam drobiazgi bo mam do wykorzystania kupon do SMYKa na jednorazowy zakup. wozek kupie pewnie w sierpniu bo wtedy bede wiedziala ile moge na niego przeznaczyc![]() a tu wgralam ten filimik, niestety jakos jeszcze sie pogorszyla: http://pl.youtube.com/watch?v=o2Y6NPVEhVE
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2008-05-24 o 13:41 |
|
|
|
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
jaroszaniu rewelacyjny filmik!
u mnie też brzuszek podskakuje, ale delikatniej! pozdrawiam!
|
#968 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje za miłe powitanie,ja tez sie ciesze, ze moge podzielic sie problemami i troskami na tak fantastycznym forum. bede miała CHłOPCA!!!! jutro postaram sie dodac wiecej nowych zdjec... duzo wymiotuje, troche mnie to martwi
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
Andzela159 - witaj
![]() Jaroszania - filmik super!!! Moja Niunia tylko raz czy moze dwa razy tak mocno podskakiwala, ze az mi sie brzuszek ruszal a ja cieszylam sie jak dziecko!!!
|
|
|
|
#970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
jaroszania ale Ci fajnie,,, ja tak to nie mam jeszcze
wczoraj TZ spiewal i gadal do brzuszka i dostal kopniaczka, ale tak mocn to mi sie nie rusza.
|
#973 |
|
Przyczajenie
|
witaj andzelo159!!!
to ze wymiotujesz to normalne, nie przejmuj sie, to minie |
|
|
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wymioty po 20tc to dla mnie odstepstwo od normy... w znacznej wiekszosci koncza sie wraz z pierwszym trym.
|
|
#975 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny! Ja już po sesji! Ufffff... Dzień pracowity, ale za to jaki owocny! Tyłek mi zdrętwiał od siedzenia, ale teraz już się mogę powylegiwać na łóżeczku
Najlepiej oczywiście poszedł mi ustny egzamin, koleś chyba ze względu na mój stan zadał mi banalne pytania i dostałam 5 Jaroszania super filmik! Mój berbeć aż tak nie kopie mocno, ale jak postawiłam ostatnio kubek na brzuchu to mi podskakiwał od kopniaków. No ale aż tak bardzo tego nie widać jak u ciebie, ale ty jesteś szczuplutka. |
|
|
|
#978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakość ok, super Antoś kopie. Kochana będzie jeszcze lepiej .
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O ile dobrze pamiętam to Ty w poniedziałek masz USG, prawda? Ja mam dopiero w środę. Może wreszcie uzupełnimy naszą wrześniową tabelkę o płeć dzidzioli
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak, mam usg w poniedziałek! Już nie mogę się doczekać, ale oczywiście przeczucia mam, że się znowu gdzieś wciśnie tyłkiem i tylko nam pomacha na przywitanie
Bardzo bym chciała już wiedzieć, ale widzę też dobre strony tej niewiedzy, bo przynajmniej nie szaleje z zakupami ciuszkowymi. Bo znając mnie, to tż musiałby mi konto zablokować, co bym nas z torbami nie puściła
|
|
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
Jaroszaniu ale Ci fajnie
, moją Michaśkę, to tak delikatnie widzę. Lekarz mi powiedział, że to zależy od grubości skóry kobiety. Widać mam słoniową ![]() Andzelo witaj wśród nas Anuhaaaa gratuluję sukcesów naukowych A może jakieś zakłady bukmacherskie dziewczyny , co do płci dziecka anuhowego? Ja stawiam na chłopaczka.
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
ja obstawiam chłopa dla gogi
Dzięki dziewczyny za gratulacje, jednak co dwie głowy to nie jedna. |
|
|
|
#983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#984 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanko. Ostatnio zauważyłam, że na nogach przy kostkach i nad kolanem zrobiły mi się takie "pajączki" ( rozgałęzione naczynka krwionośne) podskórne. Dużo tego nie ma ale jednak. Czy macie coś takiego? Podobno to od ucisku macicy na coś tam ..
|
|
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
Czyli jak się składa wniosek o urlop wychowawczy, to należy podać termin do czasu trwania umowy? A jeśli chodzi o urlop macierzyński, to składa się jakiś wniosek? Bo ten to wypłaca ZUS, jeśli dobrze rozumem...
|
#986 |
|
Rozeznanie
|
Macierzyński przyznawany jest automatycznie ( jeśli pracujesz; lub do miesiąca przed porodem rozwiązano lub wygasła Twoja umowa o pracę - wtedy wysyłasz do Zus) na podstawie zaświadczenia ze szpitala. Jeśli chodzi o wychowawczy to istotnie musisz złożyć wniosek do pracodawcy na co najmniej dwa tygodnie przed planowanym urlopem i podać termin rozpoczęcia i zakończenia urlopu. Jeśli będziesz miała ta umowę na rok czasu to będzie Ci również przysługiwał urlop wypoczynkowy. Radziła bym najpierw wykorzystać urlop zaległy za 2008 i bieżący za 2009 bo są płatne w 100% i pracodawca nie może Ci go nie dać i dopiero potem o ile jeszcze zostanie Ci trochę dni do końca trwania umowy złożyć wniosek o wychowawczy.
|
|
|
|
#987 |
|
Rozeznanie
|
goga144 dziękuję za pomoc
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Andzela
![]() Jaroszania, Antoś szaleje na całego Ja mój mały zaczyna kopać, to też kładę sie na wznak i obserwuję, jak zawołam TŻ albo Gabrysię, to przestaje Troszkę złośliwy jest. Jeszcze sie doczekają widocznych ruchów, to dopiero początki rozrabiania.anuha, gratulacje Wiedziałam, że pójdzie Ci bardzo dobrze.No i nie pojechałam na zieloną trawkę, bo pogoda była taka sobie, dopiero późnym popołudniem wypogodziło się. Jutro jedziemy bez względu na pogodę, no chyba, ze będzie ulewa. |
|
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
Jest uzależniony od dochodów na jedną osobę w rodzinie i jest niski ok 400 zł. Nie każdy może go otrzymać, urlop wychowawczy może być bezpłatny
Edytowane przez goga144 Czas edycji: 2008-05-24 o 23:09 |
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, tak się wczoraj rozpisałam o zwlekaniu z kupowaniem ciuszków, a tu, od dzisiaj jestesmy szczęsliwymi posiadaczami dwóch wielgachnych walizek ciuszków 0-6 miesięcy. Pół wieczoru zajęło nam oglądanie zawartości walizek. A wszystko to sprawka mojej siostry (ciuszki po jej córci). Pozostanie nam kupienie kilku "męskich" ciuszków (siostra kupowała wszystko bardzo neutralne i chwała jej za to).
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

o jak napstrykamy fotki naszych urodzonych maluchów w tych body to ich nikt nie rozróżni
Moze sie cos jeszcze ostało. Jade dzis do rodzicow a od nich do biedronki rzut beretem. 

) jak Antek kopie i przesuwa sie pod brzuchem. jak uda mi sie wgrac na YouTuba to pokaze.

u mnie też brzuszek podskakuje, ale delikatniej! 

, moją Michaśkę, to tak delikatnie widzę. Lekarz mi powiedział, że to zależy od grubości skóry kobiety. Widać mam słoniową
Wiedziałam, że pójdzie Ci bardzo dobrze.