|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Co porabiacie dzisiaj na obiad ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą, zdarzylo sie wam że przyszłyscie do dentysty, a tam na dzień dobry zapytali czy jesteście głodne i chcecie coś zjeść?
pytam bo u tego mojego mnie pytali na porannej wizycie i zastanawiam sie czy to jakiś nowy standard czy co
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az mnie podejście twojego dentysty zaciekawiło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2830 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oni tam są przekochani, wiedzą że się boję wiec na przykład pani mnie trzyma za rękę żebym wytrzymała
|
||
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Ah, chyba,że tak
następnym razem sprawdź co serwują na śniadanie w klinice stomatologicznej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
Domima u mnie tez placki z sosem pieczarkowym
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukasz inspiracji? ![]() Jejciu, jak mi się nie chce iść jutro na ten ślub, aż mnie skręca na myśl o szykowaniu się.. Będę musiała nogi ogolić
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z ciekawości, co cię skłoniło do dołączenia na wątek starających się o dziecko będąc w ciąży ?
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na relacje
|
|
|
#2841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() RYBCIA daj znać jak tam w nowej pracy
|
||||
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
bonjurbelle ja też się z tym nie spotkałam
ale chyba nawet nie zjadłabbym nic, żeby z resztkami nie zasiąść na fotelu chyba, że dają pacjentowi 5 min na "przygotowanie" zębów![]() ojoanna na pewno wszystko będzie ok a z goleniem nóg.. no cóż, jeszcze trochę, przyjdzie zima i nie będziesz musiała ich depilować |
|
|
|
#2843 |
|
Rozeznanie
|
Odnośnie tematu stresu przed lub już ciążowego. Mogę tylko powiedzieć, że myślę, że każda z nas ma inne nastawienie do ciąży, do przyszłości, do codziennego życia. Charakter nas warunkuje, ale i doświadczenia życiowe też, oraz otoczenie w którym żyjemy ma na nas wpływ. Jeden w kryzysowej sytuacji będzie mógł zachować stoicki spokój, nawet po wielu przejściach, a drugi psychicznie nie wyrobi. Nie da się oceniać wszystkich pod jednym kątem, że ktoś jest np. panikarą bo się przejmuje, a inny "normalny" bo bierze co mu los przyniesie i pogodzi się z ewentualną stratą. Nie można tak oceniać. Trzeba starać się zrozumieć wszystkich i przede wszystkim poznać ich przejścia, poglądy. Najgorsze, że zawsze staramy wyperswadować swoje zdanie innym i ich przekonać nie znając na żywo tych osób, to zawsze doprowadzi do sporów, tylko prawdziwe poznanie człowieka pozwala nam na poprawną i obiektywną ocenę jego zachowania, bo ile jest przypadków, że ktoś mówi co innego, a wiemy, że w głębi serca myśli całkiem inaczej ( nie mówię tego tylko pod kątem wczorajszego wątku, ale ogólnie w życiu ), nie raz dopiero pod koniec życia poznajemy prawdziwe oblicze drugiej osoby. Są to tematy ciężkie i nigdy nie da się dojść do porozumienia. Dlatego najlepiej nie przekonywać się na siłę. Jednym pomaga taki stoicki spokój bez stresu np. w ciąży - bo i ten stres może szkodzić, a inni będąc doświadczeni życiowo, każde ukłucie badają i to też nie raz przyczyniło się do uratowania ciąż, więc wszystko po trochu
Nie mierzmy wszystkich jedną miarą. Każda z nas ma swój sposób na życie i to cudowne, że jesteśmy tak różnorodne, dzięki temu np. możemy razem współtworzyć ten wątek dzieląc się swoimi doświadczeniami, tymi radosnymi i też przykrymi - dzięki temu pomoże to wielu z nas wyzbyć się może wielu problemów i komplikacji w przyszłości, oraz wcześnie reagować na ewentualne zagrożenia. Empatia do drugiej osoby najważniejsza ![]() Nie chcę potęgować sporu i opowiadać się za którąś ze stron, ale osobiście nawet w trakcie cyklu każde ukłucie mnie nie pokoi - mimo iż nie jestem w ciąży i nie uważam się za panikarę. Chcę być zdrowa, mieć dzieci - rok starań i różnych doświadczeń uczy pokory ale i potęguje lęk i niepokój oraz ten nieszczęsny " stres ". Jesteśmy tylko ludźmi i nie da się oszukać organizmu - tylko dobre rzeczy i cechy/ zapadka - złe odrzucam... Kto tak twierdzi oszukuje sam siebie. Przepraszam za obszerny tekst - moja chrzestna jest polonistką i coś mi po niej przyplątało się. :P |
|
|
|
#2844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszystko zalezy w jakie polki cenowe bedzie sie celowac, ile sie wyda na budowe (a tak swoja droga to szukamy innej ekipy, bo gościu troche zagral i ciagle cene podwyższa. U nas nie ma kto w realnyc pieniądzach postawic i pewnie i tak jego wezmiemy. Ale tak jak tz mowi, nawet te 4 tys mniej jakby sie udało dac tak jak poczatkowo sie umawialismy to juz np drzwi wejściowe mamy za to. Kasa na ziemii niestety nie leży.Hej Wam Spalam dzis do 10. Kupilam ostatnio mega body na malej, jak sukieneczka wyglada. pomiete bo tak to bym fotkę zrobila. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby któraś krakowoanka szukała fajnego dentysty to śmiało mogę polecić Ja bym poszła na wesele bo widziałam piękne sukienki i chętnie kupilabym sobie jedną ale bez okazji to słabo. Wisialaby tylko niepotrzebnie w szafie.Ojoanna, często jest tak że im bardziej się nie chce isc, tym lepsza okazuje się potem impreza. Życzę udanej zabawy
Edytowane przez bonjourbelle Czas edycji: 2017-08-25 o 13:24 |
|
|
|
|
#2846 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A za Ciebie mocno trzymam kciuki, po takich przejściach już musi być tylko dobrze ! Cytat:
![]() Mam nadzieję że u Ciebie będzie inaczej :P Cytat:
Na początku trzymałam się z tyłu i jeśli nie dawałam rady i nie nadąrzałam za dziewczynami to stałam i próbowałam chwilę odsapnąć Ogólnie fajna sprawa, żałuję że u nas zumby już nie ma Cytat:
spokojna raczej nie była, milion razy zamieniałam się z moim dzieckiem miejscami Co chwilę "mamo mogę do Ciebie?" "mamo mogę na moje łóżko?" |
||||||
|
|
|
#2847 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najgorzej tak ktoś wkracza w naszą sferę życia i robi zamieszanie. Naprawdę współczuje |
|||
|
|
|
#2848 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, poszłam do kuchni to teściowa przyszła na pogaduszki Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
i to mi się podoba !
|
|||||
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z odpieluchowaniem dalej cienko. Czekam do konca wrzesnia i znow probuje. Nie chce tak naciskac bo teraz to widzę ze sie boi i placze jak cos próbuje go namowic.
|
|
|
#2850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

czekam tylko aż znieczulenie zejdzie i się rzucę na nie
tylko nie mogę - mój cukier by chyba wyskoczył ze skali 

Nie mierzmy wszystkich jedną miarą. Każda z nas ma swój sposób na życie i to cudowne, że jesteśmy tak różnorodne, dzięki temu np. możemy razem współtworzyć ten wątek dzieląc się swoimi doświadczeniami, tymi radosnymi i też przykrymi - dzięki temu pomoże to wielu z nas wyzbyć się może wielu problemów i komplikacji w przyszłości, oraz wcześnie reagować na ewentualne zagrożenia. Empatia do drugiej osoby najważniejsza 
chociaż z jednej strony to 4 wnusio, z drugiej 2, więc już nie ma takiego szału