Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-25, 13:35   #2851
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.5

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nie chcesz się zamienić teściową ? Oddam swoją i jeszcze dopłacę !

Też jestem straszny nerwus ale po urodzeniu młodego wyluzowałam, nabrałam dystansu do wszystkiego... Pierwsze 3 miesiące się stresowałam, płakałam w poduszkę, wyrzucałam sobie że jestem złą matką, słuchałam się teściowej i robiłam to co mi radziła... Po czasie zmądrzałam i uwierzyłam w siebie, jest mi z tym teraz rewelacyjnie i choć teściowa wiecznie się wtrąca mam ją gdzieś, co doprowadza ją do szału
Zapomnij nie oddam ! Moja teściowa ! Hahaha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:37   #2852
invi_08
Zakorzenienie

Ja swoja tez jakby co oddam. Nawet zaplace.

invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:38   #2853
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość

Invi... Ty swojej na aukcje nawet nie wystawiaj. Nikt o zdrowych zmysłach jej nie weźmie, nawet za solidna dopłatą z twojej strony. Hahah

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:39   #2854
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
bonjurbelle ja też się z tym nie spotkałam ale chyba nawet nie zjadłabbym nic, żeby z resztkami nie zasiąść na fotelu chyba, że dają pacjentowi 5 min na "przygotowanie" zębów

ojoanna na pewno wszystko będzie ok a z goleniem nóg.. no cóż, jeszcze trochę, przyjdzie zima i nie będziesz musiała ich depilować
Świetny taki stomatolog z odżywianiem, ale moja pierwsza myśl była właśnie o brudnych zębach

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:39   #2855
Minita
Rozeznanie

Cytat:

Moja teściowa piecze pyszny chlebuś w starym piecu na liściach kapusty i zawsze o nas pamięta - chyba też bym się nie zamieniła
Minita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:40   #2856
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liven Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ojoanna nastepne testy dopiero 30ego wg listy z 1 strony. Ale mozesz Ty zrobic, bo na pewno nie bedzie rozczarowania i smutku na watku

Nareszcie piatek, piatunio, piateczek
otóż to, Ojoanna siknij sobie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u nowego ginekologa na kontroli po zabiegu. W macicy wszystko w porządku, ale na prawym jajniku zrobiła mi się torbiel. Wcześniej jej nie było więc prawdopodobnie, to już w tym cyklu, po zabiegu rósł pęcherzyk, który nie pękł. Lekarz mówi, że powinna się wchłonąć podczas tej lub kolejnej miesiączki, ale będziemy to kontrolować. Lekarz mówił też o tym, że po pierwszym poronieniu żadnej diagnostyki nie włączamy, dopiero po kolejnym (jakby co). Zalecił jednak profilaktycznie acard, bo podobno często te początkowe poronienia są z powodu zbyt dużej krzepliwości, która doprowadza do zatrzymania rozwoju zarodka. Że nie zaszkodzi, a zwiększa prawdopodobieństwo właściwego zagnieżdżenia się i rozwoju zarodka. I ze takie sa zalecenia medyczne po pierwszym poronienu, ja tez o tym wczesniej slyszalam. Mówił też o tym żeby powtórzyć badanie nasienia i od kolejnego cyklu już próbować. Tymi bakteriami u K. raczej się nie przejął, jeśli chodzi o ich możliwy wpływ na mnie. Jak poruszałam ten temat ostatnio z andrologiem to też mi to jakoś głębiej tłumaczył, ale ja nie potrafię tego powtórzyć. Ale wykonał mi też dzisiaj cytologię i zobaczymy czy jest jakiś ewentualny stan zapalny. Wykonał mi tez pierwszy raz w życiu USG piersi. Ogólnie jestem zadowolona z wizyty i mam nadzieje ze ta torbiel się rzeczywiście szybko wchlonie.

Super że trafiłaś na fajnego lekarza mam nadzieję że torbiel szybko się wchłonie
Cały czas trzymam za Was kciuki

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
No i tak w ogóle dzień dobry bardzo

Co rano budzę się jeszcze przed budzikiem a przychodzę do pracy to jestem nemo eh...
Weekend ma być piękny - coś by pasowało zaplanować .
Idę dziś do fryzjera - moje włosy są w opłakanym stanie

Miłego dnia Dziewczyny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pokaż się nam po fryzjerze

Cytat:
Napisane przez Vanessa37 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja właśnie wróciłam z apteki i nabyłam dwa testy 10 i 25. Ciekawe czy wytrzymam do 30
Ależ to będą emocje

Cytat:
Napisane przez alusiekmalutki89 Pokaż wiadomość
ja tez moglabym zatestować 30.08 - to planowany dzien miesiączki. Jednak jakoś nie nastawiam się , na to , że się udało. Już tyle razy mialam rozczarowania, bo miesiączka przychodziła a ja miałam objawy ciąży ( bol piersi, czestsze siku, nudności,) że teraz już się nie nastawiam... dodatkowo od wcozraj dostalam plamień, a ja tak mam kilka dni przed okresem czyli pewnie znowu nici z tego cyklu
Pamiętaj póki nie ma @ jest nadzieja
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:41   #2857
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Minita Pokaż wiadomość
Moja teściowa piecze pyszny chlebuś w starym piecu na liściach kapusty i zawsze o nas pamięta - chyba też bym się nie zamieniła
Ja swojej też bym za chiny nie oddała ostatnio pisala ze cieszy się że dziewczynka będzie bo może kupować wreszcie te wszystkie sukieneczki, ale oczywiście będzie ze mną konsultowac zakupy to sie rozumie
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:48   #2858
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Macie trochę morskich widoków ❤
Załącznik 7207066

chcę tam

Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
Zazroszcze ci tego Rozewia-morza...ehhh

Fiolet-to dobre wiescitrzymam kciuki nadal za Was

Dobry
Leze w lozku bo mialam dzis rano akcje nie milo o 3.30 wstalam oblana potem z mega bijacym sercem cisnienie 143/100 nie az tak zle jak na mnie wzielam leki pozniej co godz mierzylam je.i zasnelam po 6;( to chyba przez nerwy i zle mysli;( byl po akcji wczorajszej z siostra.i cos mnie zoladek boli;(

Lepiej Ci już ? Oby się to już więcej nie przytrafiło

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie ma

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny,że pytacie ! Ja mogę (chyba, tfu,tfu) powiedzieć że jestem zdrowa. Obudziłam się i nic nie boli nawet już zjadłam śniadanie ale ja już byłam głodna !

Wypiłam wczoraj te kawę przeżyłam !

Limit wirusów wyczerpałaś na długi czas

Cytat:
Napisane przez mala_mm Pokaż wiadomość
Dziękuję, że pytasz dziś już lepiej, trochę jeszcze jakby ciężko na żołądku, ale bez żadnych rewolucji, mogę normalnie funkcjonować 😘

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

To wysokie ciśnienie miałaś, a teraz już ciśnienie się uspokoiło? Odpoczywaj dużo 😘

Ufff to dobrze że już lepiej

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Eh.. na wątku "czy mogę być w ciąży" chłopak podejrzewał,że jego dziewczyna jest w ciąży, potwierdziło się beta ponad 3000... Pyta jak usunąć za pomocą leków i w ogóle .
Z jednej strony go rozumiem, z drugiej ma ukłucie żalu, to wszystko takie niesprawiedliwe...

Przypomniało mi się jak szwagierka dziecka nie chciała, płakała i mówiła że chciałaby żeby się coś stało, a jak zaczęła plamić to płakała że się coś złego dzieje... Życie jest bardzo niesprawiedliwe

Cytat:
Napisane przez Vanessa37 Pokaż wiadomość
domii kofana nie smutaj zaraz będziemy w cionszy i będziemy kompletować z przyszłym roku z nowej kolekcji 2017
dziękuję, jakoś mi ciężko w takich chwilach... staram się nie liczyć w którym tygodniu ciąży bym teraz była ale byłam z Invi na wspólnym ciążowym wątku i jakoś tak mnie myśli naszły że byłybyśmy na tym samym etapie teraz

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jak pięknie

Dzieki ;* dostał skierowanie na rtg i rehabilitacje. Jak to nic nie da to zastrzyki :/

Coś czuję, ze na Wiki się zakończy wybieranie

Super, że już jest dobrze!

Ja byłam u dentysty, mój lekarz jest najlepszy na świecie i ma nieskończoną cierpliwość miałam to znieczulenie dla ciężarnych, bolało borowanie, ale dzieć mnie kopał w brzuchu i jakoś lepiej było to przetrwać
Wiktoria piękne imię
Mam nadzieję że rehabilitacja Twojemu mężowi jednak pomoże

Cytat:
Napisane przez sitri Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.

Usuwanie dziecka za pomocą leków Cóż za tematy.
Dobry kopniak w brzuch powinien wystarczyć, po co w tabletki inwestować...
Nawet nie chce mi się tego komentować... zastanów się czasem nad tym co piszesz
Stary 2017-08-25, 13:48   #2859
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam teraz dla malej tako.

Wiesz co, ciezko stwierdzić, uzytkowej jest 173'm, parterowka z garazem i dach wielospadowy. Tz twierdzi, ze z naszymi finansami to nam z 5 lat zejdzie minimum zanim sie wprowadzimy, bo jeszcze mamy kredyt, rata 830 na 7 lat, a dopiero rok w czerwcu minal od wziecia. No i mowi, ze za 300 tys juz bedzie urządzone i do zamieszkania. Ja sie bardzo na tym nie znam wiec ciężko wyczuc ile wyjdzie. Tz mowi ze za stowke to beda mury dach i moze okna i drzwi. wszystko zalezy w jakie polki cenowe bedzie sie celowac, ile sie wyda na budowe (a tak swoja droga to szukamy innej ekipy, bo gościu troche zagral i ciagle cene podwyższa. U nas nie ma kto w realnyc pieniądzach postawic i pewnie i tak jego wezmiemy. Ale tak jak tz mowi, nawet te 4 tys mniej jakby sie udało dac tak jak poczatkowo sie umawialismy to juz np drzwi wejściowe mamy za to. Kasa na ziemii niestety nie leży.

Hej Wam

Spalam dzis do 10.

Kupilam ostatnio mega body na malej, jak sukieneczka wyglada. pomiete bo tak to bym fotkę zrobila.

Dziękuję za odpowiedź... To spory domek planujecie ☺ my przeszliśmy aktualnie do prostych domków z dachem dwuspadowym tak do 130 m2, ale najbardziej boję się, że nie doszacujemy kosztów i np. zabraknie nam na wykonczenie albo nie poradzimy sobie ze splata kredytu, musimy jeszcze to przedyskutowac Jednak teraz jak nie mamy osobnej kuchni to czasem ręce opadają....

Stary 2017-08-25, 13:49   #2860
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Invi... Ty swojej na aukcje nawet nie wystawiaj. Nikt o zdrowych zmysłach jej nie weźmie, nawet za solidna dopłatą z twojej strony. Hahah

No niestety... ale moze sie trafi jakis glupiec.

Stary 2017-08-25, 13:55   #2861
_groooszek_
Zakorzenienie

Ale dzisiaj pędzicie - wieczorem będę nadrabiać póki co siedzimy na rybce ostatni już raz

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Jak tak Was czytam to wchodzi, że moja teściowa to anioł. Mieszka piętro niżej ale ani nie nachodzi, ani się nie wtrąca. Jak mam ochotę to idę do niej na kawę, ona sama raczej nie przychodzi nieproszona mam nadzieję, że jak pojawi się dziecko wiele się w tej kwestii nie zmieni

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:55   #2862
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł Wam
Na początek ( lub południe :P ) dnia małe witaminki świeżo zerwane, podzielę się - bo wszystkim nam trzeba, i tym szczęśliwym mamusiom i tym starającym się PS: zbierałam z myślą o Was, chętnie bym wam telepatycznie przekazała :
Ale mi smaka narobiłaś a u nas już nie ma a sklepowe to nie to samo

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Co porabiacie dzisiaj na obiad ?

FRYTKI bo mi Invi smaka narobiła

Cytat:
Swoją drogą, zdarzylo sie wam że przyszłyscie do dentysty, a tam na dzień dobry zapytali czy jesteście głodne i chcecie coś zjeść? pytam bo u tego mojego mnie pytali na porannej wizycie i zastanawiam sie czy to jakiś nowy standard czy co
O takim podejściu do klienta jeszcze nie słyszałam ale podoba mi się

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Zależy co mama ugotuje
Szukasz inspiracji?

Jejciu, jak mi się nie chce iść jutro na ten ślub, aż mnie skręca na myśl o szykowaniu się.. Będę musiała nogi ogolić
Ponoć jak się nie ma ochoty iść to później fajna impreza jest

Cytat:
Zapomnij nie oddam ! Moja teściowa ! Hahaha

Ale jesteś koleżanka
Stary 2017-08-25, 13:56   #2863
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Ale dzisiaj pędzicie - wieczorem będę nadrabiać póki co siedzimy na rybce ostatni już raz

Zazdroszczę morza... W tym roku bylismy tylko 2 dni, ale jest pięknie...
Molo w Sopocie
ja pierwszy tydzień po urlopie w pracy i nie mogę się przyzwyczaić, a już wstawanie o 6mnie dobija...
Co do teściowych moja nawet ok chociaż czasem mnie wkurza ale odczynianie uroku nad dziecki jakieś 25 lat temu robiła tylko nie chciała mi powiedzieć jak

Stary 2017-08-25, 13:57   #2864
Ojoanna29
Zakorzenienie

Przyznam się, że już teraz golę nogi tylko do gina seksy zakazane, zimno, to nie chce mi się wysilać

Mi teściowa jest obojętna, daleko mieszka, ze 2 lata już tam nie byłam, ona nie przyjeżdża.. Wątpię, żeby coś się zmieniło jak urodzi się dziecko, cały czas ktoś jej podrzuca wnuki, więc nie będzie miała czasu na częste odwiedziny

Bierzemy kredyt na mieszkanie i tz zaczął panikować trochę.. Jedno mieszkanie już ma na kredyt, niedługo trzeba będzie zacząć spłacać nowy, a jeszcze minimum do końca roku będziemy wynajmować to w Warszawie, bo blok jeszcze nie oddany, zanim się wyremontuje i wykończy.. Ja bez pracy - wiecie jaki jest zasiłek dla bezrobotnych dziecko w drodze, w grudniu trzeba będzie zacząć ogarniać wyprawkę, nie wiem jak to ogarniemy finansowo
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:57   #2865
liven
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Jak tak Was czytam to wchodzi, że moja teściowa to anioł. Mieszka piętro niżej ale ani nie nachodzi, ani się nie wtrąca. Jak mam ochotę to idę do niej na kawę, ona sama raczej nie przychodzi nieproszona mam nadzieję, że jak pojawi się dziecko wiele się w tej kwestii nie zmieni

Delektujcie się rybką póki jest

O jakbym czytała o swojej teściowej, złota kobieta
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:58   #2866
Ojoanna29
Zakorzenienie

A co do wesela to obawiam się i będzie mój kuzyn, którego nienawidzę wręcz
41/2018
Stary 2017-08-25, 13:59   #2867
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja swojej też bym za chiny nie oddała ostatnio pisala ze cieszy się że dziewczynka będzie bo może kupować wreszcie te wszystkie sukieneczki, ale oczywiście będzie ze mną konsultowac zakupy to sie rozumie
Cytat:

Skąd wy wzięłyście te teściowe ja się pytam ? zazdroszczę ! Moja CZASEM też nie jest zła

Ufff chyba udało mi się Was w miarę nadrobić... a nie powiem, łatwo nie było bo co chwilę dostaję wiadomość że któraś coś dopisała
Stary 2017-08-25, 14:00   #2868
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę morza... W tym roku bylismy tylko 2 dni, ale jest pięknie...
Molo w Sopocie
ja pierwszy tydzień po urlopie w pracy i nie mogę się przyzwyczaić, a już wstawanie o 6mnie dobija...
Co do teściowych moja nawet ok chociaż czasem mnie wkurza ale odczynianie uroku nad dziecki jakieś 25 lat temu robiła tylko nie chciała mi powiedzieć jak

No jak pomyślę, że w poniedziałek zadzwoni budzik to chce mi się płakać

A taka ładna miłość...

Stary 2017-08-25, 14:00   #2869
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Przyznam się, że już teraz golę nogi tylko do gina seksy zakazane, zimno, to nie chce mi się wysilać

Mi teściowa jest obojętna, daleko mieszka, ze 2 lata już tam nie byłam, ona nie przyjeżdża.. Wątpię, żeby coś się zmieniło jak urodzi się dziecko, cały czas ktoś jej podrzuca wnuki, więc nie będzie miała czasu na częste odwiedziny

Bierzemy kredyt na mieszkanie i tz zaczął panikować trochę.. Jedno mieszkanie już ma na kredyt, niedługo trzeba będzie zacząć spłacać nowy, a jeszcze minimum do końca roku będziemy wynajmować to w Warszawie, bo blok jeszcze nie oddany, zanim się wyremontuje i wykończy.. Ja bez pracy - wiecie jaki jest zasiłek dla bezrobotnych dziecko w drodze, w grudniu trzeba będzie zacząć ogarniać wyprawkę, nie wiem jak to ogarniemy finansowo
Mi też nie chcę się nog golić,ale poczekaj jak będziesz.miala takiego arbuza z przodu, to dopiero będzie wyzwanie
Kredyt to zawsze stres, przez to właśnie mieszkamy jeszcze nie na swoim...

Stary 2017-08-25, 14:02   #2870
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze możesz na kuzyna D

A taka ładna miłość...

Stary 2017-08-25, 14:03   #2871
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:

Idealnie sobie ulżysz a jego załatwisz
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 14:04   #2872
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
No jak pomyślę, że w poniedziałek zadzwoni budzik to chce mi się płakać

Ale dziś piąteczek i właśnie wychodzę do domu

Stary 2017-08-25, 14:09   #2873
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

O tym samym pomyślałam.

Ktora ciężarówka ma kota?'
Nie zapomnijcie go powiadomić
FB_IMG_1503662780479.jpg

Stary 2017-08-25, 14:14   #2874
rybcia34
Zakorzenienie

Dzień dobry! Pierwszy dzień w pracy za mną wszystko do ogarnięcia, praca mi się póki co podoba jestem zadowolona.
Zrobiłam małe zakupy, kupiłam tżtowi majty na trening, sobie dokupilam nowe z pepcco, łyżeczki przy okazji dorwalam bo jakoś nam poginely.
Byłam w rossie i kupiłam sobie i tżtowi żel po prysznic a piesiowi kostkę do kryzienia Dzionek na plus.

Ps: wczorajszy wieczór nie skończył się owocnie. Tż cały w stresie przez pracę i odpuscilismy. Nie zmuszalam go bo sama też nie miałam jakoś ochoty na igraszki... Tż wierzy,że przed wczorajsze szaleństwa na pewno wspomogly ten cykl i,że wie uda zobaczymy.

Stary 2017-08-25, 14:20   #2875
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dziś piąteczek i właśnie wychodzę do domu

Jak to ze juuuuzzzz ???
Ja jeszcze godzina i 10 minut

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 14:21   #2876
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

Już mi się śniło, że każę mu wypie.dalac strasznie na niego krzyczałam we śnie, aż mnie gardło bolało jak się obudziłam. Wolałabym, żeby sen się nie sprawdził, trochę wstyd przed rodziną szwagra mam nadzieję, że nie będzie się do mnie odzywał, bo jak mnie wkurzy to tz mu nakopie, wreszcie by się przydały do czegoś te jego treningi boksu i kick boxingu
W ogóle w zeszłym roku jak przyjechał z ciotką to się pokłócili, nabluzgal tak że wstyd przed sąsiadami, pokłócił się z moim tatą i pojechał zostawiając u nas swoją własną matkę. Jakiś psychiczny jest cała rodzina miała nadzieję, że nie przyjedzie, a głupio było tylko jego nie zapraszać
41/2018
Stary 2017-08-25, 14:23   #2877
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Swoją drogą, zdarzylo sie wam że przyszłyscie do dentysty, a tam na dzień dobry zapytali czy jesteście głodne i chcecie coś zjeść? pytam bo u tego mojego mnie pytali na porannej wizycie i zastanawiam sie czy to jakiś nowy standard czy co
Ja raz byłam, tego samego dnia co miałam urodziny... i byli bardzo niezadowoleni, że bez placuszka przyszłam

Cytat:
Witam dziewczyny.

Rozumiem, że wypróbowane i sprawdzone metody na sobie, skoro taka pewność, że podziała.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 14:44   #2878
rybcia34
Zakorzenienie

Zrobiłam dzisiaj test owu, dzisiaj jeszcze dwie krechy ale jak dla mnie mocniejsze niż te z wczoraj owu przede mną, dzisiaj mogę jeszcze się miziać 😉

Stary 2017-08-25, 14:44   #2879
Vanessa37
Raczkowanie

zbieram się do domu miłego weekendu Wam życzę i dużo owocnego serduszkowania
Vanessa37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 14:48   #2880
Minita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
dziękuję, jakoś mi ciężko w takich chwilach... staram się nie liczyć w którym tygodniu ciąży bym teraz była ale byłam z Invi na wspólnym ciążowym wątku i jakoś tak mnie myśli naszły że byłybyśmy na tym samym etapie teraz
Żadnych słów pocieszenia nie można tu użyć, bo tylko Ty wiesz co czułaś w tamtych chwilach Ja jestem wierząca i wiem, że Pan Bóg nie daje nam takich cierpień, z którymi nie bylibyśmy sobie w stanie poradzić, choć ziemskie rozumowanie nie daje nam na to żadnego logicznego wyjaśnienia. Każde doświadczenie nas czegoś uczy, nawet to najbardziej raniące. Mam nadzieję, że dało Ci ono jeszcze więcej sił w pokonywaniu wszelkich przeciwności Obyś nie musiała więcej tego doświadczać.

Dziękuję za odpowiedź... To spory domek planujecie ☺ my przeszliśmy aktualnie do prostych domków z dachem dwuspadowym tak do 130 m2, ale najbardziej boję się, że nie doszacujemy kosztów i np. zabraknie nam na wykonczenie albo nie poradzimy sobie ze splata kredytu, musimy jeszcze to przedyskutowac Jednak teraz jak nie mamy osobnej kuchni to czasem ręce opadają....[/QUOTE]
Cytat:
Wiesz co, ciezko stwierdzić, uzytkowej jest 173'm, parterowka z garazem i dach wielospadowy. Tz twierdzi, ze z naszymi finansami to nam z 5 lat zejdzie minimum zanim sie wprowadzimy, bo jeszcze mamy kredyt, rata 830 na 7 lat, a dopiero rok w czerwcu minal od wziecia. No i mowi, ze za 300 tys juz bedzie urządzone i do zamieszkania. Ja sie bardzo na tym nie znam wiec ciężko wyczuc ile wyjdzie. Tz mowi ze za stowke to beda mury dach i moze okna i drzwi. wszystko zalezy w jakie polki cenowe bedzie sie celowac, ile sie wyda na budowe (a tak swoja droga to szukamy innej ekipy, bo gościu troche zagral i ciagle cene podwyższa. U nas nie ma kto w realnyc pieniądzach postawic i pewnie i tak jego wezmiemy. Ale tak jak tz mowi, nawet te 4 tys mniej jakby sie udało dac tak jak poczatkowo sie umawialismy to juz np drzwi wejściowe mamy za to. Kasa na ziemii niestety nie leży.
Budowa domu to ciężka rzecz, my spróbujemy bez kredytu. Będzie ciężko ale mamy 3 lata żeby coś postawić po trochu, może uskładamy, na razie zebraliśmy na papierki, potem gorzej będzie. Ale mąż jest budowlańcem, więc wierzę w jego gospodarność, na pewno wnętrze jest nasze i zrobimy sobie sami, tak jak nam się wymarzy, sufity napinane, podwieszane... do surowego stanu koszty do 80 tyś. Wszyscy mówią, że te ekipy właśnie więcej zdzierają za robotę niż sam materiał kosztuje. Smutne, ale wiem też ile muszą sie oni napracować i sił stracić - to nie łatwa praca, choć są tacy, co mają też abstrakcyjne ceny. Najważniejsze, żeby zdrowie było, a pomału jakoś poleci

Cytat:
Naprawdę współczuje, czeka mnie to samo we wtorek po 2- tyg

Cytat:
Witam dziewczyny.

Po tym wpisie zastanawiam się dlaczego tu jesteś. Pierwszy post był całkiem inny. Jakby inna osobowość go pisała. Teraz mam wrażenie, że tak piszesz, żeby nas podenerwować, pokazać, że jesteśmy spięte, a Ty niby wyluzowana na wszystko, albo dla pośmiania z nas, że tak sie spinamy na to co piszesz, a Ty masz frajdę z czytania o naszych irytacjach wobec Ciebie i w ogóle o naszych problemach, które w moim mniemaniu są dla Ciebie absurdalne. Jeśli to jednak taka Twoja osobowość to bardzo ciężkie będzie to do przebrnięcia . Takt wyrabia się w obie strony, więc nie tylko my powinnyśmy Cię zaakceptować i zrozumieć, ale i Ty powinnaś się troszeczkę zastanowić, jak by takie coś było odebrane przez nas. Jeśli to ironia- to nietrafiona, wręcz niesmaczna. Trzeba ważyć słowa, nawet jeśli jesteśmy anonimowi. To nie ma być reprymenda, bo nie czuję się upoważniona wiekiem, ani jeszcze doświadczeniami, żeby takowe wystawiać, ale nawet dla mnie - młodej dziewczyny, która nie ma jakiś starych czy mniej nowoczesnych poglądów od Ciebie, takie wpisy urażają i godzą w moralność człowieka i jego godność. Albo zmądrzej, albo napisz jaka naprawdę jesteś, żebyśmy mogły Cię zrozumieć i Twoje wpisy.
Minita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości