Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-25, 11:16   #1741
vadi
*sportaddict*

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Pestycyda ale akcja haha
Ja z tego wszystkiego i ze zmeczenia szlam do lazienki wrzucic ulubione body malego do kosza na pranie i otworzylam kibel i tam wrzucilam no i oczywiscie kubeł co za dekiel ze mnie masakraaaa
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Apropo kałmagedonu: byłam na spacerze i wydawało mi się że młody usnął twardo. Zrobiłam próbę i usiadłam na ławeczce zatrzymałam wózek żeby obczaic cY się wybudzi. Nie obudził się więc poszłam do kosmetyczki zapytać czy mi brwi nie zrobi. Miała wolne na szczęście. Usiadłam na fotel i słyszę mały już kwęka, oczywiście płacz. Nałożyła mi hennę i poszłam do Wojtka, podnoszę go a tam wszystko zasrane. Normalnie ciuchy po pachy, przescieradlo a nie miałam nic na zmianę. Jakbym zaczęła mu zmieniać pampers to darlby się w niebogłosy jak zawsze więc szybko mi wyregulowana te brwi zapłaciłam i uciekłam. Na dworze go przebrałam i zostawiłam nagiutkiego w samym pampersie owinelam pielucha ale utulić się nie dał więc cyc na ławce pod blokiem..zeżarl i dowiozlam dziada do domu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

jesteście boskie

I widzę, że kałmageddon się przyjął

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Heh. Jak bym swoja historie czytala. Tez wzielam dzis mala do pepco i tak samo w sklepie zaczal sie ryk.. ah te dzieci 😅
u nas wczoraj było to samo, ale i tak dałam radę zostawić tam miliony monet

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Mała! Mi ani waga ani centymetry nie lecą, wszystko stoi.
mi także :/ a nie powiedziałabym, że jem więcej, niż w ciąży czy przed ciążą, wręcz przeciwnie.

moja mama powiedziała, że miała to samo i ze mną, i z moją siostrą, dopiero po skończeniu karmienia waga ruszała w dół

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja znowu nie pójdę na spacer. .. znowu wymiotuje jak fontanna .... i to z zagęszczaczem ; ((( boże co jej jest. ..
strasznie współczuję :/

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Dorietta, ale dzieci na kp przybierają skokowo. U nas w jedynym tygodniu przyrosty były 18g, a w innym 50g. Ważne, że przybiera. Ile obecnie wazy i który to u Was tydzień? Mój ma w poniedziałek 6 tygodni i ważył wczoraj 4340, więc spokojnie. Niektóre dzieci są chude. A moczg pieluszki w odpowiedniej ilości?]
U nas to samo, pomimo karmienia mieszanego (chociaż mm jest max. 30% w ciągu doby), Timi nie przybiera więcej niż niecałe 27g na dobę w najlepszym tygodniu, a tak to dolne normy albo i poniżej, a siusia/robi kupki/ma dobry humor/zasypia po jedzeniu, czyli się nadaja
wczoraj 5 tygodni i 2 dni - 4360g (urodzeniowa 3800, spadek do 3500).

Timi ma chyba od 2 dni skok i jakiś kryzys nocny, przy odkładaniu, chociaż śpi jak kamień na rękach, od razu się wybudza i zasypia dopiero z powrotem na rękach, pół nocy śpię z nim w ramionach, przez co się nie wysypiam i chodzę potem jak zombie. Ale jakoś mi się normuje tryb dnia, już ogarniam bez większego dramatu sprzątanie, pranie, robienie jedzenia itp.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 11:43   #1742
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Morella na fejsie dziewczyna opisywała identyczne objawy jak u Pestki i na USG wyszlo ze to przerostowe zwężenie odźwiernika .

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 11:59   #1743
Mała!
Zakorzenienie

Anusia
Ten.materiał faktycznie jest nie najlepszy. Moze sprzedaj i zainwestuj w lepszą.
Na pleckach powinno.byc gładko nadmiar cały.pod pupą.i.bardziej dociagnieta... ale u ciebie tak.jak.u mnie to.oierwsze próby dopiero, ja tez sie uczę z filmikami.

Minini
To w sumie.u.nas podobnie tylko my rano lecimy na spacer tak.do 11-12 jesteśmy już w domu, karmienie, zabawa, robie obiad w między czasie, potem znowu kp, spi z dwie godziny, wstaje je, maz go ponosi czy ja w chuscie.i znowu zasypia a ja ogarniam kolację lub inne domowe obowiązki. Potem troche aktywności, kapiel, kp i spadnie, wstaje zazwyczaj co 2,5 godziny.
Ale bywaja raz na jakiś czas dni ze np przespi tylko 2,h

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 12:05   #1744
pestycyda
Zakorzenienie

Minini, super macie poukładany dzień. Dobrze że trafiło Ci się bezproblemowe dziecko bo przy dwójce na pewno hardcore.

Anusia, super że chusta działa

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 12:07   #1745
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Anusia
Ten.materiał faktycznie jest nie najlepszy. Moze sprzedaj i zainwestuj w lepszą.
Na pleckach powinno.byc gładko nadmiar cały.pod pupą.i.bardziej dociagnieta... ale u ciebie tak.jak.u mnie to.oierwsze próby dopiero, ja tez sie uczę z filmikami.

Minini
To w sumie.u.nas podobnie tylko my rano lecimy na spacer tak.do 11-12 jesteśmy już w domu, karmienie, zabawa, robie obiad w między czasie, potem znowu kp, spi z dwie godziny, wstaje je, maz go ponosi czy ja w chuscie.i znowu zasypia a ja ogarniam kolację lub inne domowe obowiązki. Potem troche aktywności, kapiel, kp i spadnie, wstaje zazwyczaj co 2,5 godziny.
Ale bywaja raz na jakiś czas dni ze np przespi tylko 2,h

Szkoda zabawy ze sprzedaza to pare zł. Plus jest taki że szybko sie zużywa i będę miała pretekst do zakupu nowej.
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:24   #1746
xzora
Zakorzenienie

Minini, ty cyborgu. Super, ze tak sobie radzisz
Faith - ja tak miałam, po czerwonym było żółte.

Co do ubrań do KP - Asos, H&M

Darietta - nie patrz na innych, ja bym nie dawała mm tylko przystawiala jak na wiecej. Zresztą w podobnej sytuacji jesteśmy. Klaudia cały czas chudzielec.
Morelle, współczuje wymiotów
Anusia - fajnie wyglądacie. Mi sie dzisiaj przydała chusta zeby dac kurierowi zwrot z Zalando. Jakby zostawiła małą w wózku to by ryczała, a musiałam miec dwie ręce bo paczka spora. Sprawdziłam i rzeczywiście można siedzieć.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:25   #1747
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny zapas zrobiłam jak to wypije to mam nadzieje cycki mi wybuchna.

Swoją drogą czasami płacz Wiki się przydaje ryczała w biedrze przy kasie wszyscy mnie przepuszczali. Tylko juz widze te miny matka z dzieckiem i sześciopak w ręku żeby glupio nie wyglądało chwycilam krokiety.😁
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170825_130931.jpg (75,2 KB, 45 załadowań)
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 13:30   #1748
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Darietta - nie patrz na innych, ja bym nie dawała mm tylko przystawiala jak na wiecej. Zresztą w podobnej sytuacji jesteśmy. Klaudia cały czas chudzielec.
Anusia - fajnie wyglądacie. Mi sie dzisiaj przydała chusta zeby dac kurierowi zwrot z Zalando. Jakby zostawiła małą w wózku to by ryczała, a musiałam miec dwie ręce bo paczka spora. Sprawdziłam i rzeczywiście można siedzieć.

A ty jedziesz kp czy też każą mm podawać. Moja Wiki tylko w nocy nie wisi na cycku a tak caly dzień. Jak mi sie uda wyjść na dwór na 30 minut to jestem szczesliwa. Nie wiem dlaczego ale krócej śpi nie raz miała drzemki godzinne lub dluzsze teraz kilku minutowki
Stary 2017-08-25, 13:31   #1749
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki. Ja własnie siedze przy laptopie.

Z cyklu dla śmiechu, wczoraj musiałam pilnie siusiu a że byłam w chuście to szkoda było mi budzić mała. Nie zgadniecie co sie stało.... jeden ogon zamoczyłam w sedesie jeszcze przed, nim coś zrobiłam, tak na marginesie.

Edytowane przez anusia1990
Czas edycji: 2017-08-25 o 13:33
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 14:05   #1750
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
A ty jedziesz kp czy też każą mm podawać. Moja Wiki tylko w nocy nie wisi na cycku a tak caly dzień. Jak mi sie uda wyjść na dwór na 30 minut to jestem szczesliwa. Nie wiem dlaczego ale krócej śpi nie raz miała drzemki godzinne lub dluzsze teraz kilku minutowki
dalej mieszane, u mnie mm to ok 10% Jeszcze w pn będzie położna i znowu będzie kazała dokarmiać - zapytam ją wtedy, żeby lepiej mi podpowiedziała co zrobić zeby na moim mleku Klaudia przybierała

Do tego to, że marudzi przy piersi może być wynikiem butli - skoro łatwiej zjeść z butli to po co się męczyć. Blędne koło. W ogóle planuję wyjść z porannego mm. Od wczoraj je mniejsze porcje, z 40ml zmniejszyłam na 30ml.

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
Dzięki. Ja własnie siedze przy laptopie.

Z cyklu dla śmiechu, wczoraj musiałam pilnie siusiu a że byłam w chuście to szkoda było mi budzić mała. Nie zgadniecie co sie stało.... jeden ogon zamoczyłam w sedesie jeszcze przed, nim coś zrobiłam, tak na marginesie.
Stary 2017-08-25, 14:16   #1751
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapas zrobiłam jak to wypije to mam nadzieje cycki mi wybuchna.

Swoją drogą czasami płacz Wiki się przydaje ryczała w biedrze przy kasie wszyscy mnie przepuszczali. Tylko juz widze te miny matka z dzieckiem i sześciopak w ręku żeby glupio nie wyglądało chwycilam krokiety.😁
Co tam ze 6pak przeicez 0% 😂
Efekty moga byc zauwazalne dopiero po kilku godz

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 14:29   #1752
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Jak coś znajdziesz podrzuć linka

Biedne jesteście obydwie To jest skandal, że tak długo się męczycie i lekarze nie potrafią Was nakierowac dobrze na przyczynę...

Brawo za 1 miesiąc!

Cooooo już 2 miesiące, toż to kawał chłopa już! Brawo!

My zaczęliśmy podawać debridat Lili, zaczęły się po nim mega kolki, najgorsze jakie miała, takie skurczowe bole. Położna powiedziała że to dlatego że Lila miała szybką przemianę materii, a debridat jeszcze jej przyspieszył...
Mi się sukienki z milook podobają

Dorietta a miałaś spotkanie z cdl?
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 14:33   #1753
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Morella na fejsie dziewczyna opisywała identyczne objawy jak u Pestki i na USG wyszlo ze to przerostowe zwężenie odźwiernika .

U mnie na usg odzwiernik ok
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 14:36   #1754
asia1905
Zakorzenienie

Odnośnie karmienia to ja nie miałam nawału, nie mam uczucia przepełnionych piersi, praktycznie nie potrzebuje wkładek, bo mnie jeszcze nigdy nie zalalo, czasami tylko kilka kropel kapnie, a Jasiek przybiera bardzo dobrze, więc nie zawsze u każdego mleko musi płynąć strumieniami, żeby było dobrze
Stary 2017-08-25, 14:45   #1755
cashmere
Zakorzenienie

Hej!
Wpadłam dać znać że żyje. Niestety rozłożyła mnie choroba, noc miałam tragiczną. Najpierw mnie trzęsło z zimna, potem się gotowałam. Starszy dalej przeziębiony. Przemo harczy nosem. Byliśmy dziś z nim u lekarza, ale to ponoć przez refluks. Kupiłam gastrotuss baby. W niedzielę chrzciny, mam nadzieję że się jakoś wykurujemy i będzie ok.
Trzymajcie kciuki! Przepraszam że nie nadrabiam, czuję się fatalnie.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 14:51   #1756
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, oby cycki pękły a krokiety bym zjadła

Anusia, hehe grunt że dziecko się nie obudziło:p

Cashmere, zdrowia dla Was wszystkich

My po ciężkiej nocy, młody po spacerze śpi w gondoli a ja lecę obiad jeść póki się da

Stary 2017-08-25, 14:53   #1757
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
dalej mieszane, u mnie mm to ok 10% Jeszcze w pn będzie położna i znowu będzie kazała dokarmiać - zapytam ją wtedy, żeby lepiej mi podpowiedziała co zrobić zeby na moim mleku Klaudia przybierała

Do tego to, że marudzi przy piersi może być wynikiem butli - skoro łatwiej zjeść z butli to po co się męczyć. Blędne koło. W ogóle planuję wyjść z porannego mm. Od wczoraj je mniejsze porcje, z 40ml zmniejszyłam na 30ml.

Ja zobacze na nastepnym wazeniu jak bedzie maly przyrost to raz dziennie moze podam mm mam mega mętlik w glowie. Bo popoludniu caly czas siedzi mi na piersi widac ze chce spac a nie może. Probowalam z kocykiem na pleckach i odkladac 2 minuty i ryk. Juz ktores zasniecie przy cycku rece odpadają mi juz chyba tez jest marudna z przemęczenia i wisi na cyckach. Juz nie wiem co jej jest pospalaby mi z 2 h to by mi pożądanie mleko naszło.

Ja mam wrażenie że jej też nie chce się ssać po butelkach w szpitalu i tym dokarmianiu.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Co tam ze 6pak przeicez 0% 😂
Efekty moga byc zauwazalne dopiero po kilku godz

Położna kazała sączyć wieczorem po ostatnim karmieniu ale ja z reguły ide też od razu spać więc wypije wcześniej.
Stary 2017-08-25, 14:56   #1758
emilia0508
królikoholiczka

Darietta moja mała też bardzo chudziutka. Położna kazała mi dokarmiac a ja się zaparlam i powiedziałam nie. Raz tylko tż dał baran jeden. I wyszło na moje, bo pediatra kazała jak najczęściej przystawiać i widać, że mała przybiera. W jeden tydzień przybrała tylko 70g. A teraz w 2 tygodnie 540g więc różnie może przybierać w każdym tygodniu a to widać po mojej małej. Więc będzie dobrze

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 15:03   #1759
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!
Wpadłam dać znać że żyje. Niestety rozłożyła mnie choroba, noc miałam tragiczną. Najpierw mnie trzęsło z zimna, potem się gotowałam. Starszy dalej przeziębiony. Przemo harczy nosem. Byliśmy dziś z nim u lekarza, ale to ponoć przez refluks. Kupiłam gastrotuss baby. W niedzielę chrzciny, mam nadzieję że się jakoś wykurujemy i będzie ok.
Zdrówka!

Cytat:
Darietta, oby cycki pękły a krokiety bym zjadła

Anusia, hehe grunt że dziecko się nie obudziło:p

Cashmere, zdrowia dla Was wszystkich

My po ciężkiej nocy, młody po spacerze śpi w gondoli a ja lecę obiad jeść póki się da

Smacznego

Ja nie wiem jak to jest. Pokarmu nie mam a mnie zalewa jak mała płacze. A wy piszecie , że macie i was nie. u mnie bez wkładek się nie da.
Stary 2017-08-25, 15:04   #1760
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka!

Smacznego

Ja nie wiem jak to jest. Pokarmu nie mam a mnie zalewa jak mała płacze. A wy piszecie , że macie i was nie. u mnie bez wkładek się nie da.
A kto powiedział, że nie masz?
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 15:14   #1761
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cashmere zdrówka

Morelle skoro Cię zalewa to musisz mieć pokarm, widocznie mała Ci pobudza jak ją przystawiasz a jak tam się czujecie? Jeszcze ulewa?

Darietta a próbujesz małą inaczej uspokajać niż piersią? Bo mój też nie raz nie śpi po kilka godzin ale ja się staram nie dawać mu za często piersi w takich dniach bo mi wtedy mega ulewa i się tulimy u mnie na klatce piersiowej, albo go wożę w wózku po domu albo z nim chodzę i opowiadam, śpiewam. No i smok jest zbawienny bo on ma wiecznie odruch ssania wypluwa pierś i juz jej nie chce, a za 5 min ciumka i wtedy daję smoka

Stary 2017-08-25, 15:20   #1762
pestycyda
Zakorzenienie

Ja nie wiem czy nie zaburzam sobie laktacji tym ściąganiem pokarmu laktatorem. Cycki różnie mi nabierają ale w nocy zazwyczaj są bardzo twarde i jak nie odciągnęła to młodego zalewa że się krztusi albo łyka powietrze i potem są jazdy. Nie zawsze jest potrzeba ściągać ale mam wrażenie że nigdy mi się nie wyreguluje przez to do miękkich piersi. A wkładki to mi ostatnio zaczęły aż.przeciekac!

Stary 2017-08-25, 15:27   #1763
xzora
Zakorzenienie

Morelle, nie myślałaś zeby bardziej skupić sie na swoim mleku, spróbować podawać większe ilości a zmniejszyć mm? Jak ci przecieka to znaczy ze masz pokarm
Ja kurcze źle przystawiam małą. Zapomnialysmy o zasadzie brzuszek do brzuszka, do tego ona wierzgala, przekręcała sie i te pozycje słabe były. Teraz całkiem ładnie je.

W ogole dzisiaj Klaudia nie miała żadnej dłuższej drzemki przez co nie dałam rady ściągnąć pokarmu. Żałuje, bo TZ bedzie musiał jej dać wiecej mm jak bede u dentysty. Obiad zjadłam z nią przy piersi.

Stary 2017-08-25, 15:28   #1764
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Odnośnie karmienia to ja nie miałam nawału, nie mam uczucia przepełnionych piersi, praktycznie nie potrzebuje wkładek, bo mnie jeszcze nigdy nie zalalo, czasami tylko kilka kropel kapnie, a Jasiek przybiera bardzo dobrze, więc nie zawsze u każdego mleko musi płynąć strumieniami, żeby było dobrze
U mnie tak samo jak u Ciebie. Wkladek w ogole nie uzywam. Piersi miekkie. Laktatorem ściągam minimalne ilosci. Za csly dzień uzbieralam kiedys 30ml. A mala przybiera ładnie. Czasami je co godzine a czasami ładnie co 2,5-3 h.
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!
Zdrówka dla Was!

Darietta ja Warki nie próbowałam ale karmi u mnie daje super efekt tylko po karmi mam wrazenie przepełnionych piersi. Nie pije jednak codziennie. I herbatka z rossmana jest ok.
A jeśli coś mogę Ci powiedzieć to zacznij od zmiany myslenia i podejścia do karmienia piersią. Skoro nie dajesz mm a mala przybiera to znaczy ze masz pokarm i to się liczy. I nawet jeśli placze to powodem nie musi byc jej glod. Za duzo masz nabijane do głowy ze Twoj pokarm jej nie starcza. Dzieci sa różne Tobie widocznie trafil sie typowy ssak co by tylko wisial na piersi. A nawet jeśli masz wrazenie piersi pustych a Wiki ciagle wisi to nie martw sie mleko w piersiach jest produkowane na bieżąco a ona takim wiszeniem napedza Ci laktacje. A i nie wiem czy wiesz ale podczas karmienia piersia powinno się pic duzo wody wtedy mlekp sie produkuje.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 15:28   #1765
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem czy nie zaburzam sobie laktacji tym ściąganiem pokarmu laktatorem. Cycki różnie mi nabierają ale w nocy zazwyczaj są bardzo twarde i jak nie odciągnęła to młodego zalewa że się krztusi albo łyka powietrze i potem są jazdy. Nie zawsze jest potrzeba ściągać ale mam wrażenie że nigdy mi się nie wyreguluje przez to do miękkich piersi. A wkładki to mi ostatnio zaczęły aż.przeciekac!

Próbowałaś tak karmić https://www.hafija.pl/2011/03/karmie...nsowanych.html
Stary 2017-08-25, 15:28   #1766
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda, ja nie doradzę, ale coś moze byc na zasadzie błędnego koła w ktore sie wpedzasz.

Ja widzę ze mam mleko po tym jak czasami Klaudii wypłynie z dzioba. No i tez wczoraj ściągnęłam 45ml laktatorem.

Stary 2017-08-25, 15:50   #1767
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
A kto powiedział, że nie masz?
Doradca.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Cashmere zdrówka

Morelle skoro Cię zalewa to musisz mieć pokarm, widocznie mała Ci pobudza jak ją przystawiasz a jak tam się czujecie? Jeszcze ulewa?

Darietta a próbujesz małą inaczej uspokajać niż piersią? Bo mój też nie raz nie śpi po kilka godzin ale ja się staram nie dawać mu za często piersi w takich dniach bo mi wtedy mega ulewa i się tulimy u mnie na klatce piersiowej, albo go wożę w wózku po domu albo z nim chodzę i opowiadam, śpiewam. No i smok jest zbawienny bo on ma wiecznie odruch ssania wypluwa pierś i juz jej nie chce, a za 5 min ciumka i wtedy daję smoka

Tak właśnie się obudziła 2h po jedzeniu i ulała

Cytat:
Morelle, nie myślałaś zeby bardziej skupić sie na swoim mleku, spróbować podawać większe ilości a zmniejszyć mm? Jak ci przecieka to znaczy ze masz pokarm
Ja kurcze źle przystawiam małą. Zapomnialysmy o zasadzie brzuszek do brzuszka, do tego ona wierzgala, przekręcała sie i te pozycje słabe były. Teraz całkiem ładnie je.

W ogole dzisiaj Klaudia nie miała żadnej dłuższej drzemki przez co nie dałam rady ściągnąć pokarmu. Żałuje, bo TZ bedzie musiał jej dać wiecej mm jak bede u dentysty. Obiad zjadłam z nią przy piersi.

Nie wiem. Wkładki mam muszle z medeli , wiec widzę ze dużo nie cieknie. Ale cieknie. Nie mam twardych piersi jak po wyjściu ze szpitala. Nie czuje, żeby zbierał się pokarm.
Stary 2017-08-25, 15:53   #1768
asia1905
Zakorzenienie

Morelle ale ja też nie czuję, żeby pokarm się zbierał. Na jakiej podstawie doradca stwierdził, że masz za.mało.mleka?
Stary 2017-08-25, 16:13   #1769
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak karmię pozycja akrobatyczna ale jakby ciut lepiej. Najfajniejsze jest to że młodemu zdarza się odbić już w trakcie karmienia. Je, je a potem puszcza, beka i je dalej
Cytat:
Doradca.

Tak właśnie się obudziła 2h po jedzeniu i ulała

Nie wiem. Wkładki mam muszle z medeli , wiec widzę ze dużo nie cieknie. Ale cieknie. Nie mam twardych piersi jak po wyjściu ze szpitala. Nie czuje, żeby zbierał się pokarm.
Morelle, ale to było dawno temu ta konsultacja z cdl więc wiele się mogło zmienić

Stary 2017-08-25, 16:17   #1770
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak karmię pozycja akrobatyczna ale jakby ciut lepiej. Najfajniejsze jest to że młodemu zdarza się odbić już w trakcie karmienia. Je, je a potem puszcza, beka i je dalej

Morelle, ale to było dawno temu ta konsultacja z cdl więc wiele się mogło zmienić

Też nam się to kilka razy zdarzyło podczas karmienia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości