|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Samantha moj ma chyba zalazek zabkana wysokosci gornej trojki bo b.twarde dzuaselko tam ma i tak jakby zabek pod spodem mam nadzieje ze nie wyjdzie szybko😑czytalam ze moze tak byc.Szukajac trafilam chyba na to co mial Twoj Maxio:
http://m.mjakmama24.pl/niemowle/piel...dka-przyczyny- objawy-i-leczenie,555_7292.html U nas noc spokojna nawet sie wyspalam mlody wczoraj nie mial kolki moze to prezent na miesiecznice albo kropelki i ogranixzenie nabialu sie sprawdza i tak dalam vibrucol wieczorem bo po tych szczepieniach taka marudka z niego wieczorem a nie chce dawac paracetamolu bo mial 37 stopni.Oby te kolki przeszly na zawsze. Pobudki mielismy po 3.5h i pozniej 2x2h wiec jak na Wicka to sukces!no i jadl pieknie nie po 5min tylko po 30. Baby ale super prezent ,gratuluje niech Ci dobrze i bezpiecznie sluzy☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Baby2 super prezent i jaka niespodzianka!
Darietta - mi sie podoba jak leży sukienka. Cashmere - duzo zdrowia i udanych chrzcin! Myszowata - współczuje ciężkich wieczorów. Ciekawe o co moze nie chodzić... Samantha - uważaj z tym dźwiganiem i współczuje problemów żołądkowych. Dobrze, ze to białe odpadło - moze rzeczywiście to była afta. Etusia - kciuki za dłuższe drzemki synka. U dentysty okazało sie, ze ząb jest zdrowy, a bol przez wrażliwość, Zaczął mi się inny ząb psuć, wiec skoro juz sie wybrałam to go zrobiłam. Dentystka pytała o znieczulenie, w sumie to nawet nie zastanawiałam sie czy przy KP można, ale i tak nie chciałam. Jak wróciłam do domu to Klaudia spała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli
Ząbek juz? Kurcze.oby jeszcze sobie posiedział. Xzora Super! I super, ze Klaudia spała ![]() Emilia Jak w ogóle dochodzi u was do takich sytuacji ze ona podnosi na Ciebie rękę?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Baby ale prezent 😍 wszystkiego dobrego dla Was 😊 Dziewczyny wspolczuje kolek. Niestety czesto czas jest najlepszym lekarstwem na to. Trzeba to przejsc i juz. Aggs moja tez nie lubi na brzuszku lezec. Czasami ale to naprawde rzadko zasnie u tżta na klacie albo u mnie. Ja ja na brzuch przerzucam jak śpi w dzien. Raz pospi tak godzinę a raz po 10 minutach jest nerw 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1836 | ||
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tz uparł się zeby jechać na działkę niby ładna pogoda i niebo bezchmurne ale obawiam się bo Wiki jest nieodkladalna w wózku leżeć nie chce a takie słońce że boję sie ze sie spiecze. Oczywiscie tesciowka bedzie pewnie wszystkim małą chciała pokazywać wiec bede musiala trzymac reke na pulsie bo nie lubie jak obcy ludzie dotykają mi dziecko.
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedź do rodziców albo niech oni przyjadą po was. to juz nie są żarty. my wszyscyjeszcze leżymy w łózku. starszak ogląda bajki na tablecie. chyba musze wstac zrobic juz sniadanie.. Mala nie odpisalas - po.co ci przepisy na bezmiesne obiady? rezygnujesz z miesa? aha xzora mialam Cie pytac czy twoja nietolerancja glutenu to alergia czy celiakia?
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
Cześć! Podczytuje was ale tak ciężko mi znaleźć czas na cokolwiek ekstra! Mam tyle roboty ze rano aż mnie bolą stopy, tak ganiam, dzień w dzień. Ale jest fajnie
mała ma już 5kg, wszystko z nią dobrze, w przyszły wtorek idziemy na szczepienia. A straszą w poniedziałek prowadzę do przedszkola. Ciekawe jak nam pójdzie adaptacja Mam nadzieje ze u wszystkich wszystko ok! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Emilia, współczuje stresu. Dobrze, ze małej nie uderzyła.
Minini - ja mam nietolerancję na gluten, nie mam celiakli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-08-26 o 10:38 |
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupowalyscie chusty od litlle frog spodobala mi sie jedna ale mają II gatunek bralyscie może? To prawda że w przyszly weekend bedzi 20% zniżki bi nigdzie info nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#1842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny pisały kiedyś ze w pierwszy weekend każdego miesiąca maja rabaty. Wejdź do LF na Facebooku - tam zamieszczają kod który trzeba wpisać przy zakupie Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze pytanko mam 165 cm wzrostu 4,6 czy 4,2 brać. Na warsztatach 4,6 polecali ale nie wiem dokładnie.
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli, super że nocka udana i po szczepieniach nie jest źle. Jak dawałaś vibrucol to dzieliła na pół czy cały? Bo jak chciałam nożem rozkroic to mi się rozpadł całkiem. A znowu cały to duży jest...
Xzora, fajnie że mała dała radę be mamy ![]() Precious, dobrze że wszystko u was ok ![]() Ja też czatuje na tą zniżkę ale chyba jednak wolę już używana złamaną chustę. Od groma ich na grupach na FB sprzedają. Jak nic nie upoluje to kupię na LF. Młody wczoraj dał popis 8h walki było. Potem już od 2 rano ładnie spał ale teraz znowu maruda. Chcę spać ale wybudza go brzuszek co chwilę miałam sprzątać a leżę i karmię eeeh. Dobre że TŻ w domuWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1846 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziewczyny kto ma mało pokarmu jechać biegnie po karmi. U mnie nie brakuje ale naszła mnie ochota na piwo kupiłam karmi bezalkoholowe grejpfrutowe. wypiłam pół butelki wieczorem a rano potop Mateusz nie może sobie poradzić 😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Mleczarnia ruszyła
faktycznie, jak wypije taka mała puszkę bezalkoholowego Carlsberga to jakieś twarde cyce mam. A ostatnio nie pije i prawie nie muszę ściągać w nocy. Ale te młody wisi na mnie:pWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pieke ciasto z borówkami. synek siedzi pod piekarnikiem i pyta "mamo juz gotowe?" co minute.. pogoda sie dzis popsula u nas. padalo od rana. teraz cos sie rozpogadza ale chyba slonca to dzis nie bedzie
|
|
|
#1849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My w pt skończyłysmy 2 mc. Dziś waga 5120g i 60 cm!! Masakra... mega długa jest. ..
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
My sweet
Ladna waga fajnie ze u was ok![]() Emilia Ona jest.agresywna, dziwne strasznie ona cie nie toleruje tak.od początku? O co chodzi... masakra! uciekaj od niej! Minini Sorki Darietta Ja mam 157 cm i mam 4,6 jest ok. Pestycyda Wy to sie macie z tym brzuszkiem. Budul ![]() Etusiaa Mi by się przydał motorek... a piwko muszę tez dziś strzelić a karmi.smakowego jeszcze nie piłam... chyba wolę klasyczne. Czyli.inne bezalkoholowe tez działają? My po długim spacerze, kupiłam 1kg truskawek pysznych w dodatku i.będzie deser Hugo ma albo.potówki na.policzkach i szyjce albo uczulenie... no.i.walczymy z tym.tradzikiem niemowlęcym... macie na to sposób? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia to super, że trafiłaś na fajną cdl na nfz, tak powinno być.
Taka fachowa pomoc powinna być darmowa i powszechnie dostępna, może kiedyś tak będzie, oby. Morelle brawa dla Pestki za 2 miesiące! Pestycyda, Agg_s współczuję problemów, u nas też dziś ciężka noc. Ja już jakoś dużo spokojniej do tego podchodzę niż przy pierwszej córce, nie męczy mnie to i nie stresuje tak jak wtedy. Przy Lili to niemal trzęsłam się z nerwów jak zaczynała płakać, nie mogłam znieść myśli że coś może ją boleć. Teraz chyba trafniej potrafię zidentyfikować źródło płaczu czy marudzenia, pewnie dlatego że mniej panikuję niż wtedy. Emilia masakra
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam trądzik zszedł sam po ok. 3 tygodniach. Jedynie przemywaliśmy buzię wodą przegotowaną. |
|
|
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle my wczoraj bo 25 byl to Wy jeszcze kilka dni?
Co to za smoczek ma Pestka?jak zwykle sliczna😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lovela ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Sill ![]() A nie. Smoczek ten z bezpiecznego Malucha.
|
|
#1856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta - ja mam drugi gatunek i jest ok. Ja mam dl 4,6 zeby TZ mógł rownież wiązać, a jakbym miała brać tylko dla siebie to wzięłabym 4,2. Info o rabacie bedzie na FB.
Pestycyda - tej chusty od LF nie trzeba łamać. Oby te kolki jak najszybciej minęły synkowi. Morelle - duza dziewczynka juz z Pestki, super ze tak przybiera Mała! Każde piwo ze słodem jęczmiennym się nada. U Klaudii tez pojawił sie trądzik niemowlęcy. Obejrzałam wczoraj kilka filmików odnośnie KP i okazało sie, ze źle przystawialam Klaudię, zapomnialysmy o tym, ze ma byc brzuszek do brzuszka. Tez w nocy lepiej nam sie karmiło jak położyłam wałek za jej plecami. Rano tak ładnie zjadła ze nie musiałam jej mm podawać. Oby trochę sie to nasze karmienie poprawiło, bo mam wrazenie ze ona niedojada przez to, ze sie tak męczymy z przystawianiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazroszcze Wam ssania smoczka to takie słodkie. Mój ssaczek akceptuje jedyna forme ssania -butelke
|
|
|
|
|
#1859 |
|
królikoholiczka
|
Teściowa jak przyjezdzalam wcześniej to taka nie była, w końcu dobra synowa a teraz nie bierze leków, choroba postępuje i wychodzi. Gdyby to była moja matka to bym wszystko zrobiła żeby jej się polepszylo ale oni nic z tym nie robią.
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, wysoka panna będzie
ja bym oddała moje duże cyce żeby być wyższa:pMała, woda przegotowaną przemywać. Ale to samo musi zejść i koniec. Nie przegrzewaj go. Xzora, powodzenia w efektywnym karmieniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

miałam sprzątać a leżę i karmię eeeh. Dobre że TŻ w domu
Ty masz mleczarnie!
faktycznie, jak wypije taka mała puszkę bezalkoholowego Carlsberga to jakieś twarde cyce mam. A ostatnio nie pije i prawie nie muszę ściągać w nocy. Ale te młody wisi na mnie:p

lovela