Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-26, 09:32   #1831
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Samantha moj ma chyba zalazek zabkana wysokosci gornej trojki bo b.twarde dzuaselko tam ma i tak jakby zabek pod spodem mam nadzieje ze nie wyjdzie szybko😑czytalam ze moze tak byc.Szukajac trafilam chyba na to co mial Twoj Maxio:

http://m.mjakmama24.pl/niemowle/piel...dka-przyczyny-
objawy-i-leczenie,555_7292.html

U nas noc spokojna nawet sie wyspalam mlody wczoraj nie mial kolki moze to prezent na miesiecznice albo kropelki i ogranixzenie nabialu sie sprawdza i tak dalam vibrucol wieczorem bo po tych szczepieniach taka marudka z niego wieczorem a nie chce dawac paracetamolu bo mial 37 stopni.Oby te kolki przeszly na zawsze.
Pobudki mielismy po 3.5h i pozniej 2x2h wiec jak na Wicka to sukces!no i jadl pieknie nie po 5min tylko po 30.

Baby ale super prezent ,gratuluje niech Ci dobrze i bezpiecznie sluzy☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 09:34   #1832
xzora
Zakorzenienie

Baby2 super prezent i jaka niespodzianka!
Darietta - mi sie podoba jak leży sukienka.
Cashmere - duzo zdrowia i udanych chrzcin!
Myszowata - współczuje ciężkich wieczorów. Ciekawe o co moze nie chodzić...
Samantha - uważaj z tym dźwiganiem i współczuje problemów żołądkowych. Dobrze, ze to białe odpadło - moze rzeczywiście to była afta.
Etusia - kciuki za dłuższe drzemki synka.

U dentysty okazało sie, ze ząb jest zdrowy, a bol przez wrażliwość, Zaczął mi się inny ząb psuć, wiec skoro juz sie wybrałam to go zrobiłam. Dentystka pytała o znieczulenie, w sumie to nawet nie zastanawiałam sie czy przy KP można, ale i tak nie chciałam. Jak wróciłam do domu to Klaudia spała.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 09:43   #1833
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
Ząbek juz? Kurcze.oby jeszcze sobie posiedział.

Xzora
Super! I super, ze Klaudia spała

Emilia
Jak w ogóle dochodzi u was do takich sytuacji ze ona podnosi na Ciebie rękę??

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 09:47   #1834
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zabije ta moja teściowa w końcu!!! Znowu mnie uderzyła, a miałam mała na rękach. Dopiero ja uspokoilam bo się przestraszyła. Mnie cały czas trzęsie. Wynosze się stąd jak najdalej a ona nawet nie dotknie małej. Gdybym miała rodziców bliżej to juz bym u nich była.
Emilia masakra 😥 co tż na to?

Baby ale prezent 😍 wszystkiego dobrego dla Was 😊

Dziewczyny wspolczuje kolek. Niestety czesto czas jest najlepszym lekarstwem na to. Trzeba to przejsc i juz.

Aggs moja tez nie lubi na brzuszku lezec. Czasami ale to naprawde rzadko zasnie u tżta na klacie albo u mnie. Ja ja na brzuch przerzucam jak śpi w dzien. Raz pospi tak godzinę a raz po 10 minutach jest nerw 😀

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 09:53   #1835
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zabije ta moja teściowa w końcu!!! Znowu mnie uderzyła, a miałam mała na rękach. Dopiero ja uspokoilam bo się przestraszyła. Mnie cały czas trzęsie. Wynosze się stąd jak najdalej a ona nawet nie dotknie małej. Gdybym miała rodziców bliżej to juz bym u nich była.
Emilia uciekaj co tz na to chyba jakaś reakcja z jego strony była
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 09:57   #1836
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Chilli
Ząbek juz? Kurcze.oby jeszcze sobie posiedział.

Xzora
Super! I super, ze Klaudia spała

Emilia
Jak w ogóle dochodzi u was do takich sytuacji ze ona podnosi na Ciebie rękę??

Drze się na mnie ze ruszam jej rzeczy, to jej mówię że kupiłam/dostałam od mamy czy kupił tż a ona ze mam wypier... i że bez ślubu nie mam prawa do niczego. A gdy chce spokojnie zrobić coś do jedzenia to rzuca się na mnie. Wszystko robię jak nie siedzi w kuchni a że dziś mała trochę marudna to ja wzięłam. Teraz sobie zarzucam że mogłam ja zostawić w pokoju
Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Emilia masakra 😥 co tż na to?

Baby ale prezent 😍 wszystkiego dobrego dla Was 😊

Dziewczyny wspolczuje kolek. Niestety czesto czas jest najlepszym lekarstwem na to. Trzeba to przejsc i juz.

Aggs moja tez nie lubi na brzuszku lezec. Czasami ale to naprawde rzadko zasnie u tżta na klacie albo u mnie. Ja ja na brzuch przerzucam jak śpi w dzien. Raz pospi tak godzinę a raz po 10 minutach jest nerw 😀

Jeszcze nie wie, nie chciałam dzwonić do niego. Zaraz wróci z pracy to mu powiem

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 09:59   #1837
darietta
Zakorzenienie

U mnie tz uparł się zeby jechać na działkę niby ładna pogoda i niebo bezchmurne ale obawiam się bo Wiki jest nieodkladalna w wózku leżeć nie chce a takie słońce że boję sie ze sie spiecze. Oczywiscie tesciowka bedzie pewnie wszystkim małą chciała pokazywać wiec bede musiala trzymac reke na pulsie bo nie lubie jak obcy ludzie dotykają mi dziecko.
Stary 2017-08-26, 10:05   #1838
minini
Zadomowienie

Cytat:
ucieakaj stamtąd bo mieszkanie.tam nadal moze byc niebezpieczne dla was. ja rozumiem chorobe, ale bez przesady! agresja nie jest objawem alzhemiera...
jedź do rodziców albo niech oni przyjadą po was. to juz nie są żarty.

my wszyscyjeszcze leżymy w łózku. starszak ogląda bajki na tablecie. chyba musze wstac zrobic juz sniadanie..

Mala nie odpisalas - po.co ci przepisy na bezmiesne obiady? rezygnujesz z miesa?

aha xzora mialam Cie pytac czy twoja nietolerancja glutenu to alergia czy celiakia?
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 10:14   #1839
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cześć! Podczytuje was ale tak ciężko mi znaleźć czas na cokolwiek ekstra! Mam tyle roboty ze rano aż mnie bolą stopy, tak ganiam, dzień w dzień. Ale jest fajnie mała ma już 5kg, wszystko z nią dobrze, w przyszły wtorek idziemy na szczepienia. A straszą w poniedziałek prowadzę do przedszkola. Ciekawe jak nam pójdzie adaptacja

Mam nadzieje ze u wszystkich wszystko ok!

Stary 2017-08-26, 10:29   #1840
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Emilia, współczuje stresu. Dobrze, ze małej nie uderzyła.

Minini - ja mam nietolerancję na gluten, nie mam celiakli.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2017-08-26 o 10:38
Stary 2017-08-26, 11:02   #1841
darietta
Zakorzenienie

Dziewczyny kupowalyscie chusty od litlle frog spodobala mi sie jedna ale mają II gatunek bralyscie może? To prawda że w przyszly weekend bedzi 20% zniżki bi nigdzie info nie mogę znaleźć
Stary 2017-08-26, 11:06   #1842
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupowalyscie chusty od litlle frog spodobala mi sie jedna ale mają II gatunek bralyscie może? To prawda że w przyszly weekend bedzi 20% zniżki bi nigdzie info nie mogę znaleźć

Dziewczyny pisały kiedyś ze w pierwszy weekend każdego miesiąca maja rabaty. Wejdź do LF na Facebooku - tam zamieszczają kod który trzeba wpisać przy zakupie

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 11:09   #1843
darietta
Zakorzenienie

I jeszcze pytanko mam 165 cm wzrostu 4,6 czy 4,2 brać. Na warsztatach 4,6 polecali ale nie wiem dokładnie.
Stary 2017-08-26, 11:20   #1844
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze pytanko mam 165 cm wzrostu 4,6 czy 4,2 brać. Na warsztatach 4,6 polecali ale nie wiem dokładnie.
To zależy jaki masz.rozmiar i jakie chcesz wiązanie wiązać.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 11:23   #1845
pestycyda
Zakorzenienie

Chilli, super że nocka udana i po szczepieniach nie jest źle. Jak dawałaś vibrucol to dzieliła na pół czy cały? Bo jak chciałam nożem rozkroic to mi się rozpadł całkiem. A znowu cały to duży jest...

Xzora, fajnie że mała dała radę be mamy

Precious, dobrze że wszystko u was ok

Ja też czatuje na tą zniżkę ale chyba jednak wolę już używana złamaną chustę. Od groma ich na grupach na FB sprzedają. Jak nic nie upoluje to kupię na LF.

Młody wczoraj dał popis 8h walki było. Potem już od 2 rano ładnie spał ale teraz znowu maruda. Chcę spać ale wybudza go brzuszek co chwilę miałam sprzątać a leżę i karmię eeeh. Dobre że TŻ w domu

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 11:33   #1846
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Samantha, współczuję kłótni z TŻ. U nas jak młody ma jazdy to też nerwowa atmosfera:/ mam nadzieję że rana przestanie ciągnąć.
Ja muszę nieraz odciągnąć ale to mi i tak wychodzi 10-30 ml a nie 150 Ty masz mleczarnie!
Ja mam rodziców i teściowa 200km stad także piątka!
Darietta, kiedyś musi być ten pierwszy raz

Etusia, tylko nie przesadzaj z tymi porządkami. Jak mały śpi tak krótko to odpocznij też sobie;*

musze musze motorek mieć w tyłku do soboty mam czas 😊 dziś 3h teścia pokój sprzatalam😱
Cytat:
O matko choroba choroba ale uciekaj zanim dojdzie do jakiejś tragedii
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Samantha moj ma chyba zalazek zabkana wysokosci gornej trojki bo b.twarde dzuaselko tam ma i tak jakby zabek pod spodem mam nadzieje ze nie wyjdzie szybko😑czytalam ze moze tak byc.Szukajac trafilam chyba na to co mial Twoj Maxio:

U nas noc spokojna nawet sie wyspalam mlody wczoraj nie mial kolki moze to prezent na miesiecznice albo kropelki i ogranixzenie nabialu sie sprawdza i tak dalam vibrucol wieczorem bo po tych szczepieniach taka marudka z niego wieczorem a nie chce dawac paracetamolu bo mial 37 stopni.Oby te kolki przeszly na zawsze.
Pobudki mielismy po 3.5h i pozniej 2x2h wiec jak na Wicka to sukces!no i jadl pieknie nie po 5min tylko po 30.

ząbek? ?? nawet nie żartuj... chociaż przyjdzie to szybciej niż myślimy.
Cytat:
U mnie tz uparł się zeby jechać na działkę niby ładna pogoda i niebo bezchmurne ale obawiam się bo Wiki jest nieodkladalna w wózku leżeć nie chce a takie słońce że boję sie ze sie spiecze. Oczywiscie tesciowka bedzie pewnie wszystkim małą chciała pokazywać wiec bede musiala trzymac reke na pulsie bo nie lubie jak obcy ludzie dotykają mi dziecko.
współczuję ja aż się boje przyjazdu męża siostry bo pewnie z rąk małego nie spuści a ja potem żyły będę sobie wypruwac jak się przyzwyczai.

dziewczyny kto ma mało pokarmu jechać biegnie po karmi. U mnie nie brakuje ale naszła mnie ochota na piwo kupiłam karmi bezalkoholowe grejpfrutowe. wypiłam pół butelki wieczorem a rano potop Mateusz nie może sobie poradzić 😅

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 11:40   #1847
pestycyda
Zakorzenienie

Mleczarnia ruszyła faktycznie, jak wypije taka mała puszkę bezalkoholowego Carlsberga to jakieś twarde cyce mam. A ostatnio nie pije i prawie nie muszę ściągać w nocy. Ale te młody wisi na mnie:p

Stary 2017-08-26, 12:14   #1848
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Emilia, współczuje stresu. Dobrze, ze małej nie uderzyła.

Minini - ja mam nietolerancję na gluten, nie mam celiakli.

aha ok, dzieki za odp. bo jakbys miala celiakie to myslalam ze coś mi pomozesz bo mąż ma i starszy syn odziedziczył ten gen. szukam badań zeby bezplatnie zbadać też u mlodszego. drogie te badanie w cholere..

pieke ciasto z borówkami. synek siedzi pod piekarnikiem i pyta "mamo juz gotowe?" co minute..

pogoda sie dzis popsula u nas. padalo od rana. teraz cos sie rozpogadza ale chyba slonca to dzis nie bedzie
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 12:17   #1849
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Sam mi to wygląda jakby to.był odcisk jakiś? Dziwne, ale ważne że juz nie ma. Co do.pomocy rodziny to czasami faktycznie jest bezcenna chociaż ny korzystamy rzadko, to zdarza się nagła potrzeba lub po.prostu potrzeba i to, ze JEST ktoś w razie czego jest super.

Morelle
I co.będziesz probowała zmniejszac mm? Pestka ma ładna wagę, wiec to.sie nie ma co martwić a może twoje mleczko lepiej.będzie jej służyć...

No i współczuję wam.i waszym.maluszkom tych dolegliwości wyobrażam sobie jak.musi Wam serce pękać i jak sie denerwujecie z bezradnosci czasami... oby to szybko.minęło

U.mnie jakaś dziwna noc znów... wstawał co 2 h...

Chyba tak

Cytat:
Nie rozumiem czemu twój tż nic z tym nie robi

Cytat:

Juz zęby? !

My w pt skończyłysmy 2 mc.
Dziś waga 5120g i 60 cm!! Masakra... mega długa jest. ..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2017-08-26 12.12.58.jpg (115,7 KB, 87 załadowań)
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 12:25   #1850
Mała!
Zakorzenienie

My sweet
Ladna waga fajnie ze u was ok

Emilia
Ona jest.agresywna, dziwne strasznie ona cie nie toleruje tak.od początku? O co chodzi... masakra! uciekaj od niej!

Minini
Sorki moj.mąż zle sie czuje po.miesie ostatnio, będzie to sprawdzał, bo faktycznie średnio toleruje mieso ostatnio. Sym podobnie.o

Darietta
Ja mam 157 cm i mam 4,6 jest ok.

Pestycyda
Wy to sie macie z tym brzuszkiem. Budul

Etusiaa
Mi by się przydał motorek... a piwko muszę tez dziś strzelić a karmi.smakowego jeszcze nie piłam... chyba wolę klasyczne.

Czyli.inne bezalkoholowe tez działają?

My po długim spacerze, kupiłam 1kg truskawek pysznych w dodatku i.będzie deser

Hugo ma albo.potówki na.policzkach i szyjce albo uczulenie... no.i.walczymy z tym.tradzikiem niemowlęcym... macie na to sposób?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 12:25   #1851
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Poprostu - ja tak głaszcząc między oczami do noska usypiałem starszaka często. Na mojego Boczka to nie działa 😩

Ja nie wiem czy to dziecko tak męczą gazy czy on ma jakaś wrodzona nerwice 😕 Non stop chodzi. Nie było kupy dziś w nocy i rano i tylko znów taki zaschnięty zielony kleks 😞
Wkurzają mnie te brzuszkowe rewolucje.

Steve - ja tez stosuje te metodę i tez 2 pobodki w nocy . Inaczej chyba by nie spał w ogóle zwłaszcza po wyjęciu cycka z buzi .

Ja już nic nie podaje małemu żadnych wynalazków . Nawet probiotyku nie. Sama tez nic już nie pije żadnych herbatek etc.

Małego łóżeczko jest obecnie składnia różnych rzeczy tak jak to było przed jego narodzinami tak i zostało. Tz wczoraj mnie namawiał żebym go położyła do łóżeczka ale został zabity wzrokiem i poszedł sobie
Sorry mam nowego faceta do przytulania przynajmniej nie chrapie a do stękania jakoś się przyzwyczaiłam.
Wczoraj usypiałem starszaka z Maxem na cycku i potem jak zasną starszak i Maxiu to przeniosłam Maxia na cycku na poduszce do sypialni i tak go odłożyłam i pospal 10min.nawet
Ale jest cudny <3

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 12:36   #1852
siilmariien
Wtajemniczenie

Asia to super, że trafiłaś na fajną cdl na nfz, tak powinno być.
Taka fachowa pomoc powinna być darmowa i powszechnie dostępna, może kiedyś tak będzie, oby.

Morelle brawa dla Pestki za 2 miesiące!

Pestycyda, Agg_s współczuję problemów, u nas też dziś ciężka noc.

Ja już jakoś dużo spokojniej do tego podchodzę niż przy pierwszej córce, nie męczy mnie to i nie stresuje tak jak wtedy. Przy Lili to niemal trzęsłam się z nerwów jak zaczynała płakać, nie mogłam znieść myśli że coś może ją boleć. Teraz chyba trafniej potrafię zidentyfikować źródło płaczu czy marudzenia, pewnie dlatego że mniej panikuję niż wtedy.

Emilia masakra
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 12:38   #1853
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
My sweet
Ladna waga fajnie ze u was ok

Emilia
Ona jest.agresywna, dziwne strasznie ona cie nie toleruje tak.od początku? O co chodzi... masakra! uciekaj od niej!

Minini
Sorki moj.mąż zle sie czuje po.miesie ostatnio, będzie to sprawdzał, bo faktycznie średnio toleruje mieso ostatnio. Sym podobnie.o

Darietta
Ja mam 157 cm i mam 4,6 jest ok.

Pestycyda
Wy to sie macie z tym brzuszkiem. Budul

Etusiaa
Mi by się przydał motorek... a piwko muszę tez dziś strzelić a karmi.smakowego jeszcze nie piłam... chyba wolę klasyczne.

Czyli.inne bezalkoholowe tez działają?

My po długim spacerze, kupiłam 1kg truskawek pysznych w dodatku i.będzie deser

Hugo ma albo.potówki na.policzkach i szyjce albo uczulenie... no.i.walczymy z tym.tradzikiem niemowlęcym... macie na to sposób?

W piwie chodzi o to, żeby miało słód jęczmienny - Femaltiker to przecież właśnie słód. Ja pijam tylko Bavarię albo tę Warkę 0,0% - one w ogóle są bez alkoholu. Po Bavarii, mimo że mniejsza, bardziej mam efekt w cyckach

Nam trądzik zszedł sam po ok. 3 tygodniach. Jedynie przemywaliśmy buzię wodą przegotowaną.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 12:46   #1854
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Morelle my wczoraj bo 25 byl to Wy jeszcze kilka dni?

Co to za smoczek ma Pestka?jak zwykle sliczna😍

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 12:48   #1855
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle my wczoraj bo 25 byl to Wy jeszcze kilka dni?

Co to za smoczek ma Pestka?jak zwykle sliczna��

No tak tyg to jakoś inaczej wychodzi niż kalendarzem.

lovela

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Sill

A nie. Smoczek ten z bezpiecznego Malucha.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 12:57   #1856
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Chyba tak

Nie rozumiem czemu twój tż nic z tym nie robi

Juz zęby? !

My w pt skończyłysmy 2 mc.
Dziś waga 5120g i 60 cm!! Masakra... mega długa jest. ..
Jaka slodka Pestka

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 13:10   #1857
xzora
Zakorzenienie

Darietta - ja mam drugi gatunek i jest ok. Ja mam dl 4,6 zeby TZ mógł rownież wiązać, a jakbym miała brać tylko dla siebie to wzięłabym 4,2. Info o rabacie bedzie na FB.
Pestycyda - tej chusty od LF nie trzeba łamać. Oby te kolki jak najszybciej minęły synkowi.
Morelle - duza dziewczynka juz z Pestki, super ze tak przybiera
Mała! Każde piwo ze słodem jęczmiennym się nada. U Klaudii tez pojawił sie trądzik niemowlęcy.

Obejrzałam wczoraj kilka filmików odnośnie KP i okazało sie, ze źle przystawialam Klaudię, zapomnialysmy o tym, ze ma byc brzuszek do brzuszka. Tez w nocy lepiej nam sie karmiło jak położyłam wałek za jej plecami. Rano tak ładnie zjadła ze nie musiałam jej mm podawać. Oby trochę sie to nasze karmienie poprawiło, bo mam wrazenie ze ona niedojada przez to, ze sie tak męczymy z przystawianiem.

Stary 2017-08-26, 13:13   #1858
anusia1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
No tak tyg to jakoś inaczej wychodzi niż kalendarzem.

lovela

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Sill

A nie. Smoczek ten z bezpiecznego Malucha.

Zazroszcze Wam ssania smoczka to takie słodkie. Mój ssaczek akceptuje jedyna forme ssania -butelke
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 13:15   #1859
emilia0508
królikoholiczka

Teściowa jak przyjezdzalam wcześniej to taka nie była, w końcu dobra synowa a teraz nie bierze leków, choroba postępuje i wychodzi. Gdyby to była moja matka to bym wszystko zrobiła żeby jej się polepszylo ale oni nic z tym nie robią.

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 13:15   #1860
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, wysoka panna będzie ja bym oddała moje duże cyce żeby być wyższa:p

Mała, woda przegotowaną przemywać. Ale to samo musi zejść i koniec. Nie przegrzewaj go.

Xzora, powodzenia w efektywnym karmieniu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości