Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-26, 09:32   #2221
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Albo salatka agatka (u mnie w domu tak nazywana) warsywowo: fasola czerwona, na to keczup, por zielony, ogorek konserwowy w kosteczke pokrojony, na to ugotowane jajka pokrojone, na nie troszke soli i pieprzu. Na nie sos z jogurtu naturalnego z odrobina majonezu. Na to kukurydza, troszke potartego zoltego sera, papryka w kostke i troszke pomidora i posypane natka poetruszki odrobine
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 09:40   #2222
lelowa
Zakorzenienie

Ja wszystko zapisuje Jestem pewna, ze kiedys mi ochota na cokolwiek najdzie i bede mogla normalnie jesc Dzis o ironio gulasz robie i wchodze do kuchni z zatkanym nosem, przekichane, chyba tylko surowke zjem na obiad.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 09:40   #2223
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

A ja polecam taką salatke. Bardzo szybko się robi, jest prosta, najlepsza na drugi dzień i co najważniejsze nie znam osoby której by nie smakowała
http://konwaliewkuchni.blogspot.com/...-ivka.html?m=1
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 09:45   #2224
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
A ja polecam taką salatke. Bardzo szybko się robi, jest prosta, najlepsza na drugi dzień i co najważniejsze nie znam osoby której by nie smakowała
http://konwaliewkuchni.blogspot.com/...-ivka.html?m=1
O ziemniaczane do grilla są super! U nas w zeszłym roku furorę robiła sałatka teściowej gotowane ziemniaki + jajka na twardo + ogórek świeży + czosnek + koperek albo szczypiorek, majonez, sól, pieprz.
Stary 2017-08-26, 09:51   #2225
Mecassie
Zakorzenienie

My często kupujemy takie male sucharki w biedronce albo krakersy na to kremowy serek i różne dodatki (pomidorek + szczypiorek) (ogórek + koperek) (łosoś + grubo mielony pieprz ) no i co tam się chce

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
O ziemniaczane do grilla są super! U nas w zeszłym roku furorę robiła sałatka teściowej gotowane ziemniaki + jajka na twardo + ogórek świeży + czosnek + koperek albo szczypiorek, majonez, sól, pieprz.
Taki kartoffelsalad milion kalorii ale mogę to jeść łyżką normalnie

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 10:06   #2226
asiula1306
Zakorzenienie

Kurcze ale sypiecie pomysłami- wszystko musze zapisac. A jako ze jestem przed sniadaniem to oczywiscie wszystko z tego co proponujecie bym zezarla

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 10:10   #2227
Ilsa Lund
Zakorzenienie

U nas ostatnio było po najmniejszej linii oporu i zamówiona pizza ale faktycznie jakieś babeczki, zapieczone ciasto francuskie z glutkiem nadzienia szarlotkowego, bruschetty

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 10:20   #2228
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
A jako ze jestem przed sniadaniem to oczywiscie wszystko z tego co proponujecie bym zezarla
Jeju też tak miałam... I weź tu znajdź satysfakcję ze zjedzenia kanapki lub parówki
Stary 2017-08-26, 10:58   #2229
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeju też tak miałam... I weź tu znajdź satysfakcję ze zjedzenia kanapki lub parówki
Ja z powodu moich checi do jedzenia dzisiaj bede robila gyrosa na kolacje :p musze miec cos w zanadrzu w lodowce jakby mnie glod dopadl:p
Stary 2017-08-26, 11:06   #2230
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Ja z powodu moich checi do jedzenia dzisiaj bede robila gyrosa na kolacje :p musze miec cos w zanadrzu w lodowce jakby mnie glod dopadl:p
Ja wczoraj miałam zrobić sałatkę z kurczakiem i makaronem ale w końcu nie zrobiłam bo mi się nie chciało A dzisiaj po tych naszych rozmowach bardzo żałowałam. Idę zamarynować tego kurczaka
Stary 2017-08-26, 11:26   #2231
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wczoraj miałam zrobić sałatkę z kurczakiem i makaronem ale w końcu nie zrobiłam bo mi się nie chciało A dzisiaj po tych naszych rozmowach bardzo żałowałam. Idę zamarynować tego kurczaka
Haha, przyslij porcyjke mi tez czasem brak checi ale jak potem mam glodowac to sie zmuszam w koncu :p
Stary 2017-08-26, 12:19   #2232
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha, przyslij porcyjke mi tez czasem brak checi ale jak potem mam glodowac to sie zmuszam w koncu :p
Spoko, robię podwójną porcję
Stary 2017-08-26, 12:25   #2233
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cóż za pyszności z samego rana na wątku Szybka do zrobienia jest też tarta np. ze szpinakiem. wystarczy ciasto francuskie, masa szpinakowo-serowa i do piekarnika
Stary 2017-08-26, 12:37   #2234
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Mialam pisac juz wczoraj ze chyba wtopilam z witaminami. Chcialam taki kompleks witamin dla siebie a pani mi polecila pregna z dha i one nie maja nic wiecej w sobie... Nie zwrocilam na to uwagi i teraz nie wiem czy to wystrczy?
Stary 2017-08-26, 12:56   #2235
lelowa
Zakorzenienie

A nie wiem. Ja mam jak w pierwszej ciazy omegamed z dha bo zawiera najlepsze dha - z alg, a nie z ryb.
Stary 2017-08-26, 13:02   #2236
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Mialam pisac juz wczoraj ze chyba wtopilam z witaminami. Chcialam taki kompleks witamin dla siebie a pani mi polecila pregna z dha i one nie maja nic wiecej w sobie... Nie zwrocilam na to uwagi i teraz nie wiem czy to wystrczy?
są dwa rodzaje pregny - pierwsza to pregna plus i tam jest cały komplet witamin. Polecila mi je lekarka i je zażywam. Są ok. Jest też pregna dha i tam są same dha - to chyba raczej dodatek do witamin w których brakuje dha

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 13:13   #2237
_Selina_
Zakorzenienie

Z takich szybszych to jeszcze można parówki z serem żółtym zawinąć w ciasto francuskie i do piekarnika - chyba sobie dzisiaj zrobię.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 13:16   #2238
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
są dwa rodzaje pregny - pierwsza to pregna plus i tam jest cały komplet witamin. Polecila mi je lekarka i je zażywam. Są ok. Jest też pregna dha i tam są same dha - to chyba raczej dodatek do witamin w których brakuje dha

Ja brałam najpierw femibion 1 później mi się skończył to zaczęłam brać pregna plus i też już się właśnie kończą. Teraz nie wiem jakie kupić mi babka w aptece powiedziala ze ta pregna ma bardzo mało składników jak na taką cenę a lekarze je teraz polecają bo mają za to po prostu płacone. Chyba przejdę znów właśnie na feminion ale już 2. Z tym ze kapsulki są duże i niepowlekane co dla mnie robi je mniej wygodne w użyciu

Stary 2017-08-26, 13:21   #2239
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

No i wiedzialam ze zle kupilam :/ kurde az tak czlowiek musi ogarniac wszystko ze nawet za farmaceute ma myslec bede musiala dokupic. Femibion mialam w poprzedniej ciazy i ledwo ja lykalam:/
Stary 2017-08-26, 13:25   #2240
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Z takich szybszych to jeszcze można parówki z serem żółtym zawinąć w ciasto francuskie i do piekarnika - chyba sobie dzisiaj zrobię.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Ooo też mega lubie. Ale dodaje do tego jeszcze warzywa

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ja brałam najpierw femibion 1 później mi się skończył to zaczęłam brać pregna plus i też już się właśnie kończą. Teraz nie wiem jakie kupić mi babka w aptece powiedziala ze ta pregna ma bardzo mało składników jak na taką cenę a lekarze je teraz polecają bo mają za to po prostu płacone. Chyba przejdę znów właśnie na feminion ale już 2. Z tym ze kapsulki są duże i niepowlekane co dla mnie robi je mniej wygodne w użyciu

Feminion ma mega duze tabletki niestety...
A co do pregny - na razie kupowalam ją 2 razy i jestem w szoku jaka potrafi być różnica cenowa miedzy aptekami ponad 50%...

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 13:30   #2241
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo też mega lubie. Ale dodaje do tego jeszcze warzywa

Feminion ma mega duze tabletki niestety...
A co do pregny - na razie kupowalam ją 2 razy i jestem w szoku jaka potrafi być różnica cenowa miedzy aptekami ponad 50%...

Mi akurat wtedy udalo się ją kupić w rossmanie za 24,90

Stary 2017-08-26, 13:43   #2242
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość

To tez czesta przystawka u nas na imprezach

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Z tymi cenami to prawda. Zwykle kupuje na gemini, omegamed optima kosztuje tam ponad 40zl, bo w takich lokalnych aptekach to niezle przebitki sa chociaz musze powiedziec, ze pozytywnie sie zdziwilam jak raz zobaczylam te witaminki w swojej aptece na promocji za 9,90! Fakt, ze krotki termin waznosci i bylam juz w 7 mcu no ale liczy sie, ze taka promocja Chociaz na dwoch opakowaniach udalo sie ladnie zaoszczedzic
Stary 2017-08-26, 20:21   #2243
ScarlettO
Wtajemniczenie

Hej
U mnie dzis intensywny dzien, bo spędziłam z TZ cały dzien, intensywnie, ale to tez jako jego prezent urodzinowy takze byliśmy i na jedzeniu na mieście, w kinie i zoo dopiero do domu wróciliśmy
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 20:35   #2244
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Z Małą Łobuziarą wszystko dobrze! Tylko uparciucha nie chciała współpracować Wrzucę zdjęcia jak dotrę do domu bo mam na CD
Na 85% dziewczynka

Gratulacje

Witam się w 12 tc
Z brzuchem lepiej, masaże (a może duphaston) działa

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
My juz po badaniu wszystko dobrze! czaro_dziejka u nas tez na 80% chlopak

Stary 2017-08-26, 21:02   #2245
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
No i wiedzialam ze zle kupilam :/ kurde az tak czlowiek musi ogarniac wszystko ze nawet za farmaceute ma myslec bede musiala dokupic. Femibion mialam w poprzedniej ciazy i ledwo ja lykalam:/
Mi było niedobrze w pierwszej po frmbionie. Teraz mam pregne później omega med. Wszystko na Gemini kupuje, u nas osiedlowo mamysiowo zamówienia robimy.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 21:24   #2246
FallenAnn
Rozeznanie

mi się jutro kończy pregna plus, wizytę u swojego ginekologa mam dopiero 8 września, telefonu do niego nie mam, a teraz to kompletnie nie wiem co kupić. chyba wezmę ten femibion natal 2 plus bo widzę, że nawet dobry skład. Doradźcie
Stary 2017-08-26, 21:51   #2247
asiula1306
Zakorzenienie

Lekarz na pogotowiu mowil mi ze femibion to najlepszy sklad i opcja "pierwsza klasa" aktualnie mam jedynkę i jak wyjem opakowanie do konca to pewnie wskocze na dwójkę.

My dzis tez mieliśmy intensywny dzien- maz robil zdjecia na slubie mojego znajomego a ja bylam gościem. Tato pana mlodego ożenił mnie z kamerą a moja mama ktora tez na tym slubie byla mowila ze nawet nie mówiąc o mojej ciazy mozna sie jej domyslic bo podczas calej mszy trzymalam reke na brzuchu. Mowi ze to podswiadomy gest u wiekszosci kobiet w ciąży bo zakrywaja i chronia w ten sposob brzuch. A ja serio tego nie zauważyłam i nie zwrocilam uwagi. I to nie trzymalam dloni na brzuchu tylko cale przedramiona sobie oparlam potem bylismy u moich rodzicow na obiedzie i mimo mojego miesowstretu pochłonęłam poltora kotleta schabowego. Ale jak tato zrobi to jak tu nie zjeść skoro takie pyszne a teraz ogladamy z mezem film. Jak wrocilismy do domu to maz przyszedl do mnie i pyta "jestes szczęśliwa?" I nie czekajac na odpowiedź powiedzial "jestes, widze to po tobie"

Z niefajnych rzeczy dowiedzialam sie ze tydzien temu zmarl moj wujek a wczoraj zmarla jego żona... i do tego babcia meza jest chora i musi miec operacje na ktora sie nie zgadza a bez niej prawdopodobnie nie przezyje dluzej niz kilka tygodni. Maz mial jej powiedziec o ciazy zeby moze miala motywacje do leczenia ale uznal ze dziecko to nie karta przetargowa i jesli ona jest tak uparta to nie będzie mówił

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-08-26 o 21:52
Stary 2017-08-26, 22:31   #2248
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Asiula przykro mi z Powodu straty wujka i cioci
Dużo zdrowia dla babci tzta

Dobranoc mamusie 🌹🌹🌹🌹

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 23:30   #2249
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
My w tamtym roku z tych samych względów - na nową pracę, też pojechaliśmy w środku sezonu - lipiec - jezu ale było gorąco
Ja w Grecji chyba zaszłam w ciążę
Ja na Cyprze na wyjeździe poslubnym

Dziewczynki już w poniedziałek do Was wracam, urlop powoli się kończy niestety a ja tyle stron mam do nadrobienia

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 07:14   #2250
asiula1306
Zakorzenienie

Dzien dobry jakie plany na dziś?

Powiedzcie mi czy wy rano tez budzicie sie z zapchanym nosem? Ja codziennie mam rano wrazenie jakby mnie przeziebienie lapalo bo mam tak "pelno" w zatokach a nigdy z nimi nie miałam problemów.

Przywyklam juz do durnych snow co noc- wczoraj mi sie snilo ze mialam miec sprawdzian z matematyki, wczesniej bylam na basenie i tam szafki byly zamykane na jakies glupie moduly z kablami i trzeba bylo odpowiednio kable podlaczyc zeby szafke otworzyć. A dzisiaj mi sie snilo ze nie wolno jesc pomidorów w ciazy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości