![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Hej, właśnie z TŻ siedzimy w internetach i szukamy sklepu internetowego lub allegro, żeby zamówić proszek do prania dla bobasa (chce zacząć prac rzeczy małego i chować do worków próżniowych) i nagle zaczęłam mu opowiadać o stronie "Sroka o...", gdzie są opisane wszystkie kosmetyki itp dla dzieci z analizą. I teraz TŻ siedzi od ponad godziny i sprawdza co jest najlepsze dla naszego bobasa 😁 tak się wciągnął, że na oddzielnej kartce zapisuje co będziemy kupować z jakiej firmy itp.
#32 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Witam w nowym wątku, który właśnie dopiero odnalazłam
![]() W poprzedniej ciąży byłam tylko obserwatorka wątku październikowe mamy 2014 :p W każdym razie na bieżąco czytam, u mnie 29 sierpnia we wtorek połówkowe, także podejrzymy mojego synka co tam słychać w brzuszku. Jeśli chodzi o wyprawkę i ciuszki Jescze się wstrzymuje - garderoba mojej pierwszej córki (2 lata i 8 msc) zajmuje wszystkie moizliwe szafki i szuflady i ciagle myśle, gdzie szykować synkowi miejscówkę, chyba się skończy na dokupieniu kolejnej komody. A łóżeczko i wózek zostawiam na polowe grudnia lub nawet końcówkę. Zamawiamy i tak online. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisałam o niej jakiś czas temu. W ciąży kieruję się jej opiniami przy wyborze wszelkich kosmetyków. Fajnie, że jest taka ściąga. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Emeczka po to właśnie ten drugi post zarezerwowany przez Little, dawajcie Wasze propozycje na przydatne linki ![]() http://www.srokao.pl/search/label/wyprawka - Sroka o wyprawce https://www.hafija.pl/ - Hafija o karmieniu piersią http://www.gdzierodzic.info/ - sprawdź informacje o swojej porodówce https://www.youtube.com/user/mamotatocotynato - kanał Pawła Zawitkowskiego, guru od niemowląt Little dziękujemy za piękny pierwszy post ![]() ![]() Zobaczcie moje propozycje linków co myślicie, tu są takie myślę podstawy podstaw, jeszcze mamaginekolog wiem, że dużo z Was czyta, to może też by dodać, co? ![]() Dziewczyny to udanej zabawy na weselu, nad morzem i innych wyjazdach, super że macie siły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
To może jeszcze
-blog o fotelikach: http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ - prawne tematy: http://matkaprawnik.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Little a jak uważasz? Ja nie wiem, dla mnie to bez znaczenia, może ktoś ma jakieś preferencje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
A ja bym moze drugi post zrobilam wlasnie dla linkow i takie tematy informacyjne.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
hej!
little wczoraj nasza córka się ujawniła, wiec zasilamy konto dziewczyn! tak jak postanowilismy, czekalismy do polowkowego badania i dzisisj poszliśmy do lumpka pogrzebać. pierwsze różowe łowy za nami! wiekszosc znalazł tż ![]() aczkolwiek mało jest żółtych, zielonych itp. rzeczy dla dziewczynek... a przyznam, ze wolałabym w te kolory iść |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
znalazłam na fb tekst dot. porodu siłami natury i wad wzroku
https://www.facebook.com/OczamiOkuli...116288395794:0 |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Yey coraz więcej dziewczynek! Niedługo wyrównamy wynik! Co do linków, dla mnie mogą być w pierwszym poście, w sumie to wszystko jedno. I tak pierwsza strona jest piękna! 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Styczniówki 2018 - część II
http://wyprawkabobasa.blogspot.co.uk...resci.html?m=1
Http://mamaginekolog.pl Podczytuję jeszcze te. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Dziewczyny gonią chłopców ![]() Jeśli nie gratulowałam jeszcze, to gratuluję teraz ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2017-08-26 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
jeszcze pierwsza część na ten temat
https://www.facebook.com/OczamiOkuli...40708539503236 sama mam wade ok -7, pierwszy porod mialam sn, musze sie w koncu zapisac do okulisty na kontrole i po porade |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem wam, że ja taka zielona jestem w tym wszystkim. Widzę, że wy sledzicie i szukacie informacji chociażby o tym jaki proszek... A ja dalej jestem w czarnej pupie 😔 Ten czas tak szybko ucieka ale myślę,że jak minie u mnie ten najgorszy okres 24 tygodnia to będę jakoś wewnętrznie spokojniejsza. I będę miała większe chęci zabrać się solidnie za ta cała wyprawke. Narazie będę musiała spakować znów torbę do szpitala, bo dostałam skierowanie.. I mam się tam pojawić na początku września. Ciekawe czy mnie wezmą na oddział 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Ja rozłożyłam czytanie na raty, bo oszalałabym od natłoku nowych wiadomości co się robi z dzieckiem
![]() Kupiłam proszek Lovela dla niemowląt, wypróbowałam i jest ok. Spiera i przede wszystkim dobrze się wypłukuje, a ciuszki po wyschnięciu nie pachną proszkwo, więc nie będzie drażnić dzidziusia. Cay jeśli jesteś "Ekoświrusem" ![]() ![]() Lovvi bądź dobrej myśli, nie musi być tak jak za pierwszym razem, ponoć każda ciąża jest zupełnie inna, nawet u tej samej kobiety, a wyniki masz dobre ![]() ![]() Edytowane przez nikopoia Czas edycji: 2017-08-26 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Lovi, to może zadzwoń do szpitala i się dopytaj? Wiem że niektóre szpitale chcą aby zgłosić się co najmniej jeden dzień przed przyjęciem.
Jak już mówicie o proszkach do prania, to mam w swoim otoczeniu kilka mamuś które poleciły mi płyny do prania. Bez jakiś tam konserwantów i innego badziejstwa. Sama jestem alergikiem i długo szukałam czegoś do prania również dla siebie, a że przetestowane i polecone od innych to spróbowałam. Jestem bardzo zadowolona i nie będę zmieniać na inne. Litr kosztuje ok. 21-26 zł, zależy czy do prania czy do płukania. Jedyny tylko mankament to, że muszę zamawiać przez koleżankę i czekać ok 2-3 dni, bo to sklep internetowy, nie mają stacjonarki. |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://www.aptekagemini.pl/smart-ec...e-14-pran.html ale boję się, że nie będzie spierać do końca. No i jednak drogo wychodzi. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Głupia ja nie podałam nazwy... Souvre
Masz do kolorów, do białego i do czarnego jeśli chodzi o pranie, i chyba 3 zapachy do płukania. Używam już ponad półtora roku i nic. W zasadzie to z całym sprzątaniem przeniosłam się na ich firmę i jestem bardzo zadowolona. Jeśli chcesz to napisz do mnie priv jak masz jakieś pytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Musiałabym porównać skład Lovela i tych listków, ale Lovela też jest od pierwszych dni życia i z atestem, to właśnie jest proszek/płyn do prania dedykowany dla najmniejszych. My z mężem mamy wrażliwą skórę (ale nie AZS) i ten proszek się naprawde sprawdził. Jakby co Lovela jest często w promocji w Polo, Tesco itp. i jednak taniej niż te listki (ja kupiłam chyba 3,5kg za ok. 30zł). No i niestety prawda, że co naturalne to nie znaczy delikatne, w końcu zwykła trawa często uczula
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Stanęło na Lovela - proszku do kolorów 5kg i płynie do płukania 2l z tej samej firmy. Na allegro najtaniej znaleźliśmy.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.