![]() |
#151 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Rozeznanie
|
Witam się weekendowo
![]() ![]() Tzn to tzta robota ![]() ![]() ![]() A ja sie obudzilam z bolem glowy, ciagnie mnie na wymioty i w ogole zleeee. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#153 |
Rozeznanie
|
Ja też gorzej śpię. Ciśnie mnie pęcherz i przynajmniej raz muszę iść.
Lotso co tam u Ciebie? Meliss takie sytuacje się zdarzają i napewno nie jest to twoja wina. Będzie dobrze. W szpitalu będą szybko reagować i jesteś pod kontrolą. My dziś idziemy na roczek. Nie chcę mi się, ale z dzieckiem to można się szybko zmyć. Miłego weekendu. |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7662301 1]Z doradcą to lepiej jak się maluch urodzi. Ja się umówię jak mała skończy 2 tygodnie, bo u nas chusta musi być. Inaczej nie będę miała jak odprowadzić syna do żłobka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mówisz!? Chciałam to "załatwić" przed porodem bo później będzie mi ciężko znaleźć czas.Niestety Tż od razu wolnego nie dostanie i będę sama z gnomami w domu.Mam ćwiczyć na tej specjalistycznej lalce ale z moimi zdolnościami manualnymi naprawdę marnie to widzę.
#155 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei mam pobudke o 03:00 i roznie bywa z ponownym zasnieciem. Dzis i jutro mamy gosci, a tak mi sie nie chce nic przygotowywac i sprzatac w kazdym kacie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Widzę ze każda narzeka dziś na nieprzespaną, trudną noc... miałam to samo. Może dlatego ze jestem poza domem i śpię bez poduszki, trudno mi się ułożyć itd :p zgaga myślałam ze mnie wykończy ale podejrzewam o to prenatal . Jak łyknę tabletki bliżej wieczora to mnie zgaga meczy później zawsze.
Dodatkowo Zosia zrobiła w brzuchu pierwszy raz coś dziwnego ze aż się przestraszyłam. Jej ruchy nigdy nie były gwałtowne a w nocy nagle brzuch mi zadrżał , ona kopnęła jakoś z dwóch storn jakby salto robiła. Pierwszy raz coś takiego czułam bardzo wyraźnego, gwałtownego i to było lekko nieprzyjemne. Dzięki dziewczyny za info w sprawie pieluszek ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Mnie dzisiaj mała tak kopie w szyjkę albo na nią napiera że mam wrażenie że zaraz wypadnie. Chodzę , podtrzymuję brzuch i krocze jakby to miało pomóc.
![]() W końcu wyciągnęłam z szafy ciuchy po synku i mam zamiar je przebrać i uprać te co się jeszcze nadają do użytku.Mam w ręku te na 44-46 i nie mogę uwierzyć że był taki malutki. Pocieszające jest to że teraz na r.56 i 62 nic nie muszę kupować bo nakupiłam mu welurowych pajaców a taki rozmiar nosił już prawie na wiosnę i wszystko mam nowe z metkami.
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2017-08-26 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zadomowienie
|
Witam sie 😊 ja tez dzisiaj źle spalam. Budzilam sie w nocy. A od 5 spać nie mogłam 😟
A u mnie maluch juz też główka do dołu leży. Ale jest ruchliwy caly czas 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie bo wstawałam siku sto razy tzn milam takie wrażenie ze chce :p a później ledwo co. Zobaczymy w ciągu dnia No i na usg III trymestru 6 września ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Chciałam coś napisać w starym wątku, a tu już nowy. Jak zwykle mam spóźniony zapłon
![]() Mellis, trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze. Teraz już nie ma sobie, co wyrzucać, bo to i tak niczego nie zmieni. Ile nowych mam ![]()
#163 |
Raczkowanie
|
Wszystkie widze sie budzimy, jak nie na siku to przez wiercenie w brzuchu. Ja zazwyczaj jak spie to i mala spi ale jak po czuje ze wstalam siku to zaraz sie kreci. Mni ruchy to straszliwie bola zwlaszcza jak sie poloze na plecach potrafi tak przywalic ze srodek brzucha sie wgina a po bokach bioder powstaja gule. A niech poczuje moja reke to napiera bardziej. A jak mezu przylozy to wyedy na staje cisza i udaje ze nic nie robi.
Mialam dzis jechac w miasto.. Ale chyba bedzie goraco.. Wiec pije kawe i rozwazam za i przeciw ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#164 |
Rozeznanie
|
Moje dziecię też udaje bardzo grzeczne jak tylko tatuś przyjdzie i chce go troche poczuć... przebiegłe te nasze dzieci
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za miłe przyjęcie
![]() ![]() Tak. Pierwsza moja ciąża i bliźniaki. A w rodzinie ani mojej ani tżta nigdy bliźniaków ani żadnych ciąż mnogich nie było. Także to była mega niespodzianka. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#166 |
Raczkowanie
|
Co do zgagi, to mi w poprzedniej ciąży jeszcze lody pomagały (śmietankowe, waniliowe). Fajna sprawa, gdyby nie szło prosto w biodra
![]() Doczytałam też o chustach, ale sama się waham - przecież w zimie raczej się jej nie używa? Nie chciałabym wydawać kasy na miesiąc-dwa używania, bo wiosną młody będzie się już spokojnie do nosidła nadawał, a to mam po starszym. |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
nibyżona
|
Cytat:
![]() gratulacje! Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Ja też gorzej śpię. Chyba to właśnie już tak jest ze w 1 trymestrze sporo się często śpi, a w 3 pod koniec już coraz gorzej ![]() Tymko też się ucisza jak Tz położy rękę czy mu śpiewa ![]() ![]() Ja póki co mam kupione pampersy ![]() Mellis takie myśli są normalne w takich sytuacjach, ale na serio bez sensowne. Trzymam kciuki za Ciebie i Zuzu ![]()
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
Catiedove, a jak z wyprawka wszystko podwójnie? Dwa lozeczka,foteliki? Dajecie radę macie miejace ?
I znowu drzemusia była porzadna, ale też tak sypiam jak sypiam choć nie mogę powiedzieć,że jestem nie wyspana ki. Wczoraj się rozgadalam na Messengerze z koleżanką poprostu do 1 w nocy i dla tego śpiąca. Mąż po kawalerski to odsypiamy razem. Dobrze,że na obiad do tesciow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-08-26 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie. Już nauczyłam się tak odpowiadać w sumie ciągiem, bo każdy o to pytał; położna, lekarze, znajomi: "a są już jakieś bliźniaki w rodzinie?" ![]() Dziękuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i jeszcze miałam Was pytać: kładziecie maleństwa od razu do łóżeczka? Mój siostrzeniec przez pierwszy miesiąc spał w otulaczu lub rożku i w wózku, bo źle się czuł na większych przestrzeniach.
![]() |
#171 |
nibyżona
|
Very nice mam przyklejone kinesio tap, to mi pomaga, ale fizjo mówił że jestem tak napięta ze no delikatnie się rozciągać, zwracać uwagę na postawę jak stoję czy leżę. Ale właśnie to mi spać nie daje, a dodatkowo brzuch właśnie nie dość że spina mi się na dole to też u góry przez to.
Catiedove no, mi lekarze to tłumaczyli gdy u nas były dwa pęcherzyki ![]()
#172 |
Zadomowienie
|
miomo Moja przyjaciółka nosi cały czas, w zimie też.
Są specjalne bluzy i kurtki dla dwojga , z resztą maleństwo grzeję się od nas i od chusty to nawet i takie gadżety czasami nie są potrzebne.Oczywiście nie mówię tu o mrozach -20. Mi zdecydowanie lepiej nosiło się jesienią/zimą w elastycznej niż w lecie w nosidle z chusty bo wracałam spocona jak szczur. Co do odkładania do łóżeczka to ja poległam na całej linii. Pierwszy miesiąc po powrocie do szpitala spał w łóżeczku, ale ja praktycznie pół nocy przy nim czuwałam bo mnie nastraszyli że mogą zdarzać się bezdechy. Nawet monitor oddechu nie był mnie w stanie uspokoić.Potem młody stał się cycoholikiem i praktycznie pół dnia na mnie wisiał .Często też spał na mnie albo na rogalu do karmienia.Wieczorami usypialiśmy go w wózku ale każda próba odłożenia go kończyła się spazmami i koniec końców lądował w naszym łóżku.I tak spał z nami przez 1,5 roku... Teraz dostał swoje własne łóżko i uczymy go spać samemu, chociaż do zaśnięcia i tak muszę być przy nim bo głaszcze mnie po ręce.Ale już prawie odzyskaliśmy własne łóżko. Teraz mam ambitny plan odkładania córki nawet jak będzie się darła wniebogłosy ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
Very zobaczysz jak wyjdzie. Jak wam będzie wygodnie.
My odkladalismy bo źle nam się spało razem,ale łóżeczko było zaraz obok. Ale mam lenia. Przeglądam neta bezsensownie. Muszę trochę poprasować. |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Wtajemniczenie
|
A u nas jakis biometr niekorzystny bo jestem taka slaba ze ledwo chodze, cisnienie 104/60 i to po lurowatej kawie z jednej lyzeczki.
Jejku blizniaki! Z jednej strony fajna sprawa ale z drugiej te pierwsze miesiace z maluchami podejrzewam totalnie wyjete z zycia. |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam plamki krwi na wkładce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
Może coś tam wyleciało albo jakieś podrażnienie ale śledź na spokojnie ![]() Powiem Wam ze te odcinki Porodówki co raz gorsze z odcinka na odcinek. Kobity w tych kolejnych to już mnie przerażały krzykami i tym ze chcą żeby" już wyjęli im to dziecko " :I zauważyłam tez ze ten lektor tak już inaczej komentuje w kolejnych odcinkach, bardziej straszy niż uspokaja widzów a raczej "widzki" :p . Samo to jak komentuje znieczulenie z o.... ze bolesne i ze nie daj Boże się ruszyć bo to spore konsekwencje i zagrożenie może nieść. Przestane to chyba oglądać... bo po co mam się tak bać :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Odpoczywaj i obserwuj jak coś to do szpitala. Trzymam kciuki, że to tylko fałszywy alarm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
Lynn, spokojnie, nie denerwuj się.
Goslawka a jak zrobilas huste, moze i ja spróbuje. I witam sie w grupie zgagowcow, a tak sie cieszylam ze mnie to minęło, na razie pomagaja migdały. Staram sie tez nie spac w dzień, bo wtedy wiem ze na bank mam nieprzespana nocke. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.