|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że u dentysty tak sprawnie poszło. Tez muszę się wybrać.
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda ale maraton mieliscie 😯 ja dalam caly czopek.
Etusia biedna to Ty jeszcze tesciom sprzatasz?😲 Minini a jakie ciacho robisz? bo Ty pewnie jakies zdrowe a ja jogurtowe zazwyczaj z borowkami i wale szklane cukru😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A ten zabek czytalam moze byc w 2 mscu ale moze byc tez zalązek i nic dalej niecwychodzic przez dlugi czas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja robie duzo kotletow z kasz i warzyw. kasze przerożne, ja kupuje tu: https://pliczko.pl jest taniej niz w marketach i wszystko w jednym miejscu. kasza jaglana jest fajna do kotletow, albo gryczana niepalona pycha. a np. amarantus ma duzo żelaza ktorego brakuje po odstawieniu miesa. czesto inspiracje biore z bloga kwestia smaku i robie z tego co akurat mam w domu. a ciasto... zakalec nie wyrosłonie wiem czemu. ale zła jestem, tyle czasu stracilam!
|
|
|
#1864 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#1865 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy ktoras mysli o zajeciach na basenie z niemowlakiem? ja bardzo chcialam isc i teraz mi jeszcze na fb wyskoczylo ze beda blisko mnie w hotelu zajecia z oswajania z woda ,przypadek?😆 tym bardziej ze Wicus uwielbia kąpiele.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1866 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestka jak zawsze piękna dziewuszka
![]() Chilli, ja bardzo chciałam chodzić z młodym ale nie wiem co z tego wyjdzie jak on taki krzykacz i wiecznie mu coś nie pasuje pożyjemy zobaczymy, ale wstępnie już się rozglądałam za odpowiednim basenem w okolicy ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie po dlugiej nieobecnosci
Tesknilam ![]() Za nami skierowanie do hematologa, alergologa i immunologa oraz wizyta prywatnie u pediatry ktora to kazala podrzeć wszystkie powyżej wymienione. Nie wiem juz sama co myśleć. Do tego skok rozwojowy zaliczony (bylo strasznie) oraz trzy dniowa wizyta tesciowej. Z tz poklocilam sie ostatnio wiecej razy niz przez ostatnie 14 lat, ale karuzela kręci się dalej Podczytuje Was czasem chwile, rozbawiacie mnie w trudnych momentach, kupy u kosmetyczki, ptasie i ubranka w wc haha ja doloze od siebie, że do psa na spacerze wołam Amelka chodz idziemy ![]() Przed nami szczepienia, bierzemy platne 6w1, pneumo platne i rota. Musimy jednak wyleczyc najpierw skore i ciemieniuche na brwiach niestety Milego dnia Laseczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Ja planuje, ale po skonczonych 3 miesiacach. Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczepionke na rotawirusa jaką bierzecie? Ja wciąż myślę. |
|
|
|
|
#1869 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia strasznie Ci wspolczuje sytuacji z tesciowa, uciekaj dla wlasnego i malej bezpieczenstwa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1871 |
|
Wtajemniczenie
|
Aggs a jak krzykacz w wanience?
Emmos witaj 😊 czemu az tyle specjalistow potrzeba?😲 Co do klotni to chyba u wiekszosci z nas bedzie ich wiecej zmeczenie i brak czasu robia swoje...juz jest nas wiecej niz 1+1😉 Ja tez lubie czytac o tych maminych przypadkach hehe U nas zajecia wlasnie 2 pazdziernika sie zaczynaja wiec bedziemy miec 3 msce skonczone☺ Asia ja bralam rotarix w dwoch dawkach. Etusia no tak rozumiem.Masz w takim badz razie duzo na glowie🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1872 | |
|
Zadomowienie
|
haha to zapraszam na zakalec z borówkami jak lubisz
![]() Cytat:
teraz tez napewno bedziemy chodzic, i tak chodzimy cala jesien zime i wiosne bo mamy blisko domu basen. chili ciasto to ciasto, musi byc slodkie! u mnie zamiast szklany cukru było pół szklanki brązowego a jakie to jogurtowe? daj przepis. bo moim zakalcem nie ma sie co chwalić
|
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
No my wlasnie po 3 mscu zapisze sie w pon.
https://www.kwestiasmaku.com/przepis...mi-i-kruszonka Zawsze wychodzi i jest przepyszne i blyskawiczne☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny, on ciągle się drze albo marudzi. Cały Boży dzień. Przysypia na 15 minut raz na 4h i potem ma więcej siły i robi histerię
chyba skok, bo już brak mi pomysłu![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
Emmos hej!
Jak samopoczucie? A czemu prywatny pediatra kazał podrzeć tamte skierowania? Co powiedział? Chilli my na basen się nie wybieramy, ale będę szukała jakichś ćwiczeń albo tańców z dzieckiem w chuście. Pestycyda może rzeczywiście skok Trzymaj się! ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Xzora super, że lepiej Wam się karmiło i są efekty
|
|
|
|
#1876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zje i zasypia. obudzi sie, pokręci pół godziny, zmienje pieluche, nakarmie zasypia. wiem że super. ale czy az tyle snu to nie powod do niepokoju??aktualnie nie spi, leży po karmieniu na mnie i obserwuje okno. no ale tak momentami przysypia na kilka minut. w nocy tez zje i spi. i tak od 3 dni. wczesniej mial dluzszy czas nie spania w dzien..
|
|
|
#1877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała, ale raczej od 6mca. Podobno od 3 można tam gdzie jest woda ozonowania, a od 6 chlorowana. Cytat:
Współczuje kłopotów z Amelką, oby była zdrowa i skierowania do specjalistów rzeczywiście niepotrzebne. Ja do kotow mowię, ze jestem ich mamą, a do Klaudii ze jest moim kotkiem. Cytat:
Dzisiaj w chuście zrobiłam makijaż, dwie sałatki i sprzątnęłam kuchnię i łazienkę. Mają przyjść do nad goście a Klaudia dopiero w chuście miała dłuższą drzemkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak mala pozwoli to zrobie akurat mamy dzis na zakupy isc to kupie co mi tam brakuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Emmos Witaj z.mężem też mam spiecia, ale dajemy radę... chyba to.normalne- trzeba przetrwać.Kciuki za wasze szczepienia. Chilli Ja myślę o.basenie, ale za mały mi.się wydaje... Może później... Ja dziś zjadlam.z pół kg truskawek....oby małemu.nic nie było i probowałam odciągnąć mleko zeby w nocy miec i raz mu podać na spiocha... i dupa ciężko ledwo orzez 10 min ściągnęłam 20 ml ... mam.chyba słaby laktator... najlepszy mój mąż... bosze kochanie ty chyba pokarmu nie masz, może on sie nie najada? I dlatego czasami płacze? Hi hi... faceci:/Minini Pestka spi po 7-9 godzin morelle.pytała i.niby ok. Ile godzin śpi mały? No i też ostatnio robiłam placki z kaszy jaglanej, salatki, frittaty, zupy itp ale nuda już. A pr,episy potrzebuje szybkie dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy się dzieciom zmieniają oczy? Jestem ciekawa czy mój będzie miał piwne, a póki co rozjaśniły się w bardziej niebieskie
|
|
|
|
#1881 |
|
Rozeznanie
|
Też bym chętnie z Adą poszła na zajęcie na basenie, ale u mnie takich nie prowadzą
U mnie stres, córka spędza dzisiejszą noc u mojej mamy, a my z tż idziemy na 18 kuzyna. Przynajmniej się pobawimy, ale i tak już często dzwonie do moich rodziców i dopytuje jak tam Ada... Mama mi mówi, że za chwilę nie będzie odbierać ode mnie telefonów, bo co pół h wydzwaniam, a dziecko ma się wyśmienicie teraz jak dzwoniłam, to słyszałam jak Ada prowadziła dyskusje z moim tatą (przewaga słów 'agu' lub 'awu') Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszowata to smacznego😊
Minini mnie zmotywowalas i wyciagnelam tzta po borowki po lodach😆 Nulka bawcie sie dobrze😉 Xzora glos rozsadku hihi az wyslalam zapytanie czy ozon czy chlor do nich. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Poprostu roznie to bywa ale jak jasnieja to raczej ciemne nie beda ja tez chcialam zeby mlody mial moj kolor czyli brazowy a nic ze mnie nie ma caly klon tzta. Moj chrzesniak.za to wyglada jak moj syn hihi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1883 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Eryk nie śpi ciągiem tak dlugo jak pestka morele. poprostu po kazdym karmieniu zasypia i spi. tak samo w nocy. na raz nie dluzej niz 4h. ale chyba sie nie mam co martwic - po prawie calym dniu spania wlasnie nie spi od poł godziny po ostatnim karmieniu idziemy za chwile na grila do sąsiadow. chyba go w chuste wezme bo w sumie nie wiem jak ubrac? poki co cieplo, a za godzine, dwie bedzie chlodno. Cytat:
mój tez wydaje wlasnie jakies śmieszne dźwięki z wózka ![]() Cytat:
aha - przebieram go dzis bo ulał troche. rozebralam, naszykowalam nowe a ten mi je obsikał no i znowu przebieranie. a mąż potem - po co ty go tyle razy przebierasz? nudzi Ci sie? masz za duzo tych ubranek?
|
|
|
#1884 |
|
królikoholiczka
|
Moja już miała niebieskie, szare, błękitne i czarne. Teraz znów powróciły do niebieskich i też nie wiem jakie będzie miała
|
|
#1885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bawcie sie dobrze ![]() Cytat:
po szpinaku i jarmużu kupke ma żółto zieloną :/ ale bez problemów w sumie.Moj śpi 2,5 h, je i albo przysypia i za chwilke sie budzi i ma cheile aktywności tak z 30 min albo trzeba go ponosić i dac cycka i spi wiec ma dłuższe przerwy i. takie z 1 do1,5 ,h nawet i znowu śpi... Zależy też dużo od naszego trybu.dnia Minini chusta to dobry pomysł ![]() Chilli Moi obaj to będą klony męża ... nice.nie ma co ... :/ Wyszłam z chłopakami jeszcze na godzinę na spacer. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Nulka,.spokojnie
cieszcie się chwilą wolności![]() Minini, zazdroszczę takich nocy mój mial taki etap jak miał 2 tygodnie ale szybko się skończyło:pChyba wybrałam pierwszy chustę: https://pl.lennylamb.com/web_page/11025 Chciałam bardzo używana ale na FB się boję bo nie ma gwarancji że mnie nie oszukają a nie da się ukryć że ceny uZywek są prawie identyczne z nowymi... Nie ma ktoś zniżki w lanny lamb? Mój młody padł po virbucolu. Jak się obudzi to da czadu już to czuję jaka będzie miał nic na krzyki w nocy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Ja mam 165 cm rozmiar s/m wiazania kieszonka i kangurek na pewno ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Tyljo jest w ofercie jako II gatunek i mają opis ze może miec jakies wady i sama nie wiem ale zawsze mogę odesłać ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Ja zakochałam sie w tej https://littlefrog.shop/product-pol-...I-Gatunek.html |
|||
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta, ten 2 gatunek to zazwyczaj jest niezauważalna wada. Jakaś nitka zaciągnięta albo coś takiego. Na pewno nie ma wpływu na użytkowanie. Ja jutro zamawiam bo już nie mam siły na te jazdy mojego pierworodnego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1889 |
|
Wtajemniczenie
|
Pestycyda super chusta moje kolory 😊
Darietta ja mam Lf i jest super ta teczowa jest piękna II gatunek jest git mozna odeslac zawsze jak cos☺ My juz po kapieli i naszych wodnych masazach😉dzis nie daje viburcolu zobaczymy jak bedzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Mala dobrze ze masz meza przystojnego hehe Ja tez sie smieje ze mlody bedzie mial branie po tatusiu😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli
Chociaż tyle w tym.dobrego, oby charakter i rozum mieli po mamusi Właśnie znowu musialam.meza ustawić bosz... będzie chodził teraz trzy dni nafoszony :/ trudno niech myśli bardziej o mnie. My tez jukoz po.kąpiel i się karmimy, mam nadzieję że ładnie zaśnie, chociaż wstał niedawno... to nie wiem :/ Chilli Co to za masaże wodne ?Któraś będzie stosować masaż shantala? Albo już stosuje? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

nie wyrosło
pożyjemy zobaczymy, ale wstępnie już się rozglądałam za odpowiednim basenem w okolicy
Tesknilam 

tym bardziej ze Wicus uwielbia kąpiele. 

a jakie to jogurtowe? daj przepis. bo moim zakalcem nie ma sie co chwalić
Trzymaj się!