|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Cytat:
ja jak czytam wpisy na blogach to tak w ramach rozrywki...raczej nie traktuję ich na poważnie. Oczywiście to moje prywatne zdanie ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bloger blogerowi nie równy. Z tego co zdążyłam zauważyć, kobieta jest zawodowo przedsiębiorcą, a z zamiłowania neuropedagogiem (od dekady prowadzi firmę Godmother). Wiadomo, że każdy ma swój rozsądek i instynkt, które pozwalają na weryfikację treści znalezionych w internecie. Cześć z nich będzie stanowiło rozrywkę i formę zaspokojenia ciekawości, a cześć faktycznie jakąś edukacyjną. Człowiek nie rodzi się alfą i omegą i nie znamy się na wszystkim (chociaż niektórym tak się wydaje ). Dobrodziejstwem, w pewnym sensie, jest dostęp do internetu i wiedzy. Uważam, że należy umiejętnie z tego korzystać i "nie łykać jak młody pelikan" przeczytanych informacji. Dla mnie również nie wszystko co znajdę w internecie stanowi wykładnię i wzór postępowania Dlatego podesłałam link jako ciekawostkę, tak jak napisałam, przez przypadek dzisiaj trafiłam na tę stronę i wydała mi się interesująca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To oczywiście działa w dwie strony. Są osoby, które wszystko traktują na poważnie, a są też takie, które w ogóle nie szukają informacji... Dziwi mnie ta druga grupa, bo wiem po sobie, że jak czegoś nie wiem albo nie jestem czegoś pewna, to żeby nie wyjść na głupka i przede wszystkim nie dać się oszukać, szukam wszelkich (rzetelnych i konkretnych informacji, popartych najczęściej przepisami, wytycznymi, badaniami, itp.) informacji m.in. w internecie (takim sposobem udało mi się po miesięcznej "walce" z Sony uzyskać naprawę telefonu - pękł mi ekran samoistnie bez upadku i nie chcieli tego uznać w ramach gwarancji). No ale każdy postępuje tak jak uważa i świata nie zbawimy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3515 |
|
gotowa do działania
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Rozeznanie
|
Jednak pierwsza ciąża pod tym względem jest fajniejsza. Nie musiałam się martwić o opiekę nad starszakiem na czas wizyty, nie szłam z sercem na ramieniu na wizytę, modląc się, aby wszystko było ok i żebym już teraz nie wylądowała w szpitalu, bo co ze starszakiem. I do porodu też pod tym względem idzie się na lajcie. Bynajmniej ja tak mam, że od samego początku tej ciąży obawiam się najbardziej rozstania z synkiem.
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Osobiście cenie blogi na których autorzy podają linki do źródeł oraz tych, którzy specjalizują się w swojej dziedzinie, a nie piszą na każdy temat. Niestety mało takich znam. Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3518 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#3519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3520 |
|
luckygirl
|
Ja właśnie dzisiaj idę do rossa po palmersa. W jednym była - wykupione. Musze sie udać do następnego, ale najpierw pazurki
|
|
|
|
#3521 |
|
Wtajemniczenie
|
Ponoć cała linia nie jest najgorsza (pod względem składu, który jest długi ale nie ma tragedii) oprócz kremu ujędrniającego do biustu, bo w składzie ma pochodną formaldechydu. Najlepszy skład z całej serii ma oliwka kojąca dla kobiet w ciąży.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
No palmers niby sredni jest ale jest bardzo gesty i jak brzuch swedzi to mi naprawde pomagał, uzywalam typowego balsamu z pompką takiego
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
|
|
#3524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero jak potwierdził kilka razy teraz tak samo mam ![]() Cytat:
150 z badaniem na samolocie i usg 3DCytat:
Oj tez tak mam.. my na wizyty chodzimy w trójkę z córka ale ona ma roczek to nic nie kuma tylko zabawiać musi mąż.
|
|||
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć pamiętam że jak z nią lezalam po porodzie to do dziewczyny obok przychodził mąż i dwójka dzieci. 6 i chyba 3 albo 4 lata...Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zostawiałam nigdy córki z nikim na noc. Ale mimo że będę tęskniła to uważam że przeprowadzanie dzieci do szpitala na oddział noworodków jest skrajnie nieodpowiedzialne. |
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo, pamietam jak leżałam a sąsiadkę obok odwiedzało małe dziecko. Wtedy to dla mnie była normalna sytuacja, dopiero potem chyba nawet na wizażu przeczytałam że to niebezpieczne i mnie olśniło |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ona jeste jeszcze taka mała i nie na pewno nie wszystko rozumie...nie chcę żeby się coś złego w jej główce układało za ten czas. No zawsze mogę na jakimś komunikatorze z nią rozmawiać żeby mnie widziała. Kurde właśnie sobie uświadomiłam że to będą 3ciezkie dla nas dni...i oby tylko 3.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3530 |
|
luckygirl
|
Byłam i ja w rossmannie
kupiłam mleczko babydream, palmersa - skoncentrowany, zastanawiam sie jeszcze nad tym z pompka, dwie maseczki i maskę do włosów. Nie zaszalalam ![]() Czeka Nas remont naszej sypialni - póki co tam bedzie z nami dziecko. Mamy tez 3 pokój, który w przyszłości bedzie dla malucha, ale kiedy to nastapi to trudno Nam stwierdzić. A dzisiaj śniło mi sie usg połówkowe - do którego jeszcze daleko i oczywiście jak lekarz miał nam powiedzieć płeć to sie obudziłam
|
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3532 |
|
luckygirl
|
zVenus noooooooo!
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie rozstaniem z synem nie martwie, bo mam taką pracę, że nie ma mnie w domu od piątku do niedzieli praktycznie, więc przyzwyczajony jest, że zostaje wtedy z tatą. Chyba poczułam ruchy ale w sumie to nadal nie wiem czy to nie jelita, więc pewnie to nie ruchy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak w innych szpitalach ale w moim nie można spacerować z noworodkiem poza salą na której się leży. Jeśli jest potrzeba zabierania dziecka a jakieś gadania itp to położna przychodzi i zabiera. Samemu nie wolno wychodzić ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Moja córka też jest mała, teraz ma 13 miesięcy zaledwie, ale niestety nie można myśleć w takich sytuacjach o sobie a o dzieciach. Ja też pewnie będę smutki wylewać w szpitalu ale musimy podejść zadaniowo: urodzić i odliczać czas do powrotu do domu. Tatusiowie też mogą się fajnie wykazać i potraktować ten czas jako super wakacje z córkami. No coś trzeba wymyślić. Moim zdaniem jak dzieci są mało rozumne to jeszcze gorzej hak przyjdą do szpitala, zobaczą mamę i potem będą musiały sobie iść a mama zostaje to jeszcze gorzej będą przeżywać i płakać. |
||
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Szybko czas minie. Może tatusiowie zoorganizują jakiś wypad na basen czy coś by zająć dziecko czymś ciekawym.
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Ja np z córcia leżałam tydzień w szpitalu ☹️ miała podwyższone Crp i była na antybiotyku. Teraz ni serce pęka na taka myśl ale wiem że jakbym musiała tydzień być to mimo wszystko już pomijając aspekty zarazków w szpitalu myśle że dla psychiki dziecka (przynajmniej takiego które mało rozumie jak moja 1,5 roczna córka) to takie zobaczenie mamy tylko na chwile, wpłynie gorzej niż 3 dni ciągłej rozłąki
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś moja mała kuzynka mieszkała z nami przez dłuższy czas bo ciocia była w szpitalu . Na początku bardzo tęskniła ale potem się oswoiła że mamy nie ma.
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Kurczę, ale na interesujący blog trafiłam! Całkiem przypadkiem, bo czytając komentarzem na fejsie pod postem dziewczyny, która chce dziecku kupić chodzik. Pominę fakt dyskusji na temat czy chodzik szkodzi, czy nie. Strona to godmother.pl. Nie wiem czy już na nią trafiłyście, ale mnie zainteresowała i w wolnych chwilach będę podczytywać
ja jak czytam wpisy na blogach to tak w ramach rozrywki...raczej nie traktuję ich na poważnie. Oczywiście to moje prywatne zdanie 

). Dobrodziejstwem, w pewnym sensie, jest dostęp do internetu i wiedzy. Uważam, że należy umiejętnie z tego korzystać i "nie łykać jak młody pelikan" przeczytanych informacji. Dla mnie również nie wszystko co znajdę w internecie stanowi wykładnię i wzór postępowania 

05.07.2008
dopiero jak potwierdził kilka razy
teraz tak samo mam