![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pilates
Podłączam się pod prośbę
![]()
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
ja swoją kasete dvd z ćwiczeniami Pilates kupiłam na allegro za 9,90 zł takze chyba warto zainwestować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dziś kolejny dzień z pilatesem ![]() Chciałabym podkreślić, że jest to zestaw ćwiczeń, które w zupełności mi się nie nudzą, a nadodatek z chęcią po nie sięgam ![]() Serdecznie polecam ![]() PS. Filmik ściągnęłam z Aresa ![]()
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
Drogie Pilateski ! (nie wiem skąd się to wzięło
![]() Nie zastygajcie i piszcie relacje z przebiegu Waszych cudnych ćwiczeń ![]() Warto się potywować ![]() Ja dzisiaj zaliczam kolejny dzien Pilatesa w domku ![]() ![]() A Wy ? ![]()
Cierpienie daje prędką dojrzałość. Edytowane przez sky_15 Czas edycji: 2007-10-21 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Wtajemniczenie
|
ja postanawiam od nowego roku, bo teraz nie mogę, ćwiczyć pilates we wtorki, czwartki, soboty, a w poniedziałki, środy i piątki ćwiczenia cardio. mam książkę Denise Austine [?] Pilates dla każdego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
Pilates to ćwiczenia na wzmocnienie i rozciągnięcie mięśni. Kształtują sylwetkę, ale nie są na spalanie tłuszczu!Moim zdaniem są fajne, bo w końcu jak spalimy ten tłuszczyk to fajnie żeby jakieś mięśnie było widać.
Ćwicze od miesiąca i naprawdę odczuwam oraz widzę efekty!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
Pilates a kregolsup (stabilny?)
witam,
z poszukuje cwiczen na macie,najchetniej takich zeby kregolsup byl stabilny i bezpieczny,mile widziane sa tez cwiczenia izometryczne,jestem po operacji dyskopatii ledzwiowej mam jeszcze szyjna, mysle o zakupeniu ksiazki pilates,ale nie ejstem pewna czy z takim kregolupem mozna wykonywac te cwiczenia?
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pilates a kregolsup (stabilny?)
Wydaje mi się, że pilates tak, bo ten zestaw został właśnie opracowany z myślą o wzmocnieniu mięśni pasa barkowego. Pewnie joga też by się sprawdziła, tzn. niektóre asany, nie wszystkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pilates a kregolsup (stabilny?)
dzieki midi
![]() ![]()
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
Joga czy pilates?
Witam,
Zastanawiam się nad zapisaniem się na jogę lub pilates. ![]() ![]() Z góry dziękuje z odpowiedź, Almandyn Edytowane przez Almandyn Czas edycji: 2008-04-30 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Joga czy pilates?
Joga to nie sport
![]() Chociaż jeśli jesteś leniwa, to będzie trudno. Raczej wybierz coś, co lubisz robić, żebyś nie musiała walczyć z niechęcią do ruszenia się z domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Konto usunięte
|
pilates
co sadzicie o pilates?czy ktoras z was cwiczy pilates i czy widac jakiekolwiek efekty?sama dopiero zaczynam .....zastanawiam sie czy jako kobieta i wogole poczatkujaca w tym powinnam zaczac i zaprzestac na pilates czy tez zabrac sie za AW6(aerobiczna''6''weider a) sa to ciezkie cwiczenia wykonywane codziennie przez 42 dni......z tego co wiem to efekty sa widoczne ale czy wybrac pilates czy AW6?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
Dot.: pilates
Chetnie zapisalabym sie na pilates gdzies, ale nie mam czasu.
Jezeli chodzi o cwiczenie pilatesu w domu to odpada, bo nie wiem nawet jak to wyglada. Chcialabym, aby ktos mi pokazal na jakis zajeciach z pilatesu jak sie co wykonuje, bo co ze bym w domciu robila, jak niedokladnie czy z bledami. Ale jak pisalam - brak czasu. ![]()
![]() |
#464 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja pilates cwicze w domu kupilam plyte dvd.......z drugiej strony wole cos bardziej....wiekszy wysilek. ale nawet cwiczac w domu na samym poczatku wiadomo ze cos tam zle sie zrobilo itp.to kwestia czasu i bycia regularnym by dojsc do wlasciwego wykonywania cwiczen. zajrzyj na ta stronke cos napewno tam znajdziesz:www.sfd.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
Dita, możesz robić jednocześniej A6W i pilates tylko wtedy omijaj ćwiczenia pilatesu na mięśnie brzucha
a pozatym polecam książkę i filmiki z Denise Austin ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Konto usunięte
|
viki 1988 dzieki wielkie na yotube znalazlam full filmikow z denise austin no i w empiku juz znalazlam jej ksiazke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
Dzieki dita.
![]() ![]()
![]() |
#469 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mam nadzieje ze znalazlas na stronce cos ciekawego ja staram sie tam byc prawie codziennie.......ja z czasem tez nie za bardzo ale najwazniejsze jest by cale te cwiczenia-trening sobie rozplanowac a szczegolnie jesli chcemy pozbyc sie brzuszka a jednoczesnie nabyc troche miesni by to jakos wygladalo......nie ma mowy o chaosie......tzw.plan treningowy,potem efekty sa gwarantowane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
[1=b2061242e79199a19ea25d4 48e737c2153b1403a_5fee660 2bf23e;7668781]viki 1988 dzieki wielkie na yotube znalazlam full filmikow z denise austin no i w empiku juz znalazlam jej ksiazke
![]() ![]() No problema, seniorita ![]() ![]() ![]()
![]() |
#471 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
viki powiedz mi jeszcze czy moze to jest ta ksiazka tytul''pilates dla kazdego''niewiem czy wklei mi sie link do niej ale ...........mam nadzieje.skoro polecasz to zabieram sie do kupna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
tak, to ta książka
![]() ![]()
![]() |
#473 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wymodelowac tez ale glownym moim celem jest zgubienie brzucha!!!!obecnie jestem na diecie ale probuje ulozyc sobie plan treningowy by to wszysko jakos gralo i rzecz jasna zeby byly jakies efekty........aeroby wiem.wszystko jest jeszcze nie dopracowane bo nie bede przeciez cwiczyla w jakims chaosie bo wiem ze efekty beda marne albo wcale ich nie bedzie dzieki za podpowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
Pilates jst swietny. Pięknie modeluje ciało zwłaszcza brzuch. Z książka troche trudno ćwiczyc bo czasem nie wiadomo dokładnie o jaki ruch chodzi, poza tym jak ktoś (dvd) ćwiczy ze mna to czuję sie bardziej zmotywowana. Korzystam z filmików Marii Winsor. Zwłaszcza te z taśmą elastyczną są dobre bo dość szybko widac efekty. Mam też Pilatesa z obręczą i piłką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To tyle. Podaję linka do świetnej stronki dla zainteresowanych: http://www.pilates.pl/ Edytowane przez SandraBullock Czas edycji: 2008-07-09 o 15:56 Powód: podanie linka;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
Pilates nie jest prosty ale efekty są cudowne więc warto się natrudzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
nie mówiąc że ujędrnia i wysmukla ciało
efekty są fantastyczne
![]() |
#479 |
Przyczajenie
|
Pytanie do ćwiczących PILATES, pomóżcie proszę...
Witam,
pilnie potrzebna jest mi następująca informacja: jak nazywa się takie ćwiczenie(opis mało dokładny, ale mam nadzieję, że wiecie, o jaką pozycję chodzi): leżymy na plecach, nogi złączone, ugięte w kolanach, rękami łapiemy w okolicy kolan, po czym przyciagamy kolana do klatki piersiowej i odwodzimy. Bardzo prosze o pomoc, może ktoś wie, jak to ćwiczenie się nazywa? Chodzi mi o polską nazwę... Z góry ogromnie dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Przyczajenie
|
Pilates
Nie wiem czy gdzieś był poruszany temat ćwiczeń pilates, bo za dużo w tym temacie i nie chce mi się wszystkiego przeglądać. Czytałam gdzieś, że daje on lepsze efekty niż aerobik a nie obciąża stawów. Mam problemy z kręgosłupem ( II st skoliozy) i nie mogę za bardzo korzystać z siłowni. Może któraś z was ćwiczyła pilates i zna jakieś kluby fitness w Warszawie gdzie oprócz aerobiku można i to poćwiczyć. Ciekawią mnie też ceny. Byłabym wdzięczna za jakieś wskazówki i rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.