|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Konto usunięte
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Witam nowe koleżanki
![]() U mnie poranek leniwy, a popołudniu byliśmy u koleżanki i jej córki dwa miesiące młodszej od mojego syna i czas zleciał niesamowicie szybko. Fajnie patrzeć jak dzieciaki bawią się ze sobą, a nie obok siebie. A my nawet miałyśmy czas na plotki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||||
Raczkowanie
|
Hej witam się sobotnio . Dzięki za cieple przyjecie
![]() Dopiero teraz mam chwilkę na odpowiedzi bo wczoraj z wyjazdu późno wróciliśmy bo ok 4 a od dzisiaj taki nieziemski ból głowy ze caly dzień do niczego. Dopiero teraz trochę odzylam. Cytat:
Goslawka o jakiej klinice w Katowicach piszesz? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Bogucice mają bardzo dobra opinie. Spokojnie możesz tam rodzić
![]() Florek kilogramowy😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Kate jesli chodzi o dzielenie sie zabawkami to bylam sprytniejsza niz te moje przebiegle szarancze😀😜 jak urodzil sie mlodszy to od razu jako warzywo dostawal takie zabawki ktore chcialby dostac starszy, mialam jakies grzechotki po starszym wiec niczego nie potrzebowalam a jemu do 1.5 roku bylo obojetne co dostawal bo po prostu tego nie ogarnial. Przez te 1.5 roku tlumaczylam starszemu ze teraz Wojtek caly czas sie z nim ladnie dzieli i jak bedzie starszy to milo mu bedzie jak i on bedzie sie z nim dzielil. Dodatkowo wprowadzilam na ich urodziny dawanie upominkow dzieciom ktore do nas zapraszalismy i tlumaczylam ze fajnie jest sobie sprawiac radosc.ze goscie maja dla nich prezenty ale milo im bedzie jak tez drobnostke dostana, dodatkowo jak do kogos jedziemy to tez im mowie ze tej osobie damy upominek.bo milo jest kogos obdarowywac.za dobre reakcje i ich czyms drobnym obdarowywalam. Dzieki temu nie mam jako tako klotni o wszystko bo wiedza od zawsze ze milo jest sie dzielic. Sa spiecia i wtedy albo tlumacze starszemu ze Wojtek jeszcze do konca nie rozumie i razem tlumaczymy wojtkowi i odwrotnie.jak starszy sie zapomina i wyrywa mlodszemu przypominam mu ze Wojtek sie z nim dzielil a ja tez dzielilam sie swoim tv czy telefonem i tez nie musze tego robic. Jak juz widze ze np maja jakas misje ze beda chowali sie pod kocem-bo beda duchami a mlodszy mimo ze nie kuma to go nasladuje to od razu staram sie drugi koc dac i wyprzedzic wyrywanie sobie tego jednego. Teraz moj maluch jak sie urodzi to ma dla nich zestawy lego starszy wie i juz nie moze sie doczekac jak on obdaruje czyms brata albo siostre.no a jako 3miesieczne warzywo na swieta dostanie taki prezent jakim chcieliby bawic sie chlopcy no i przejde na drugi level tlumaczenia zecteraz dzidzia sie z nimi dziel zeby drugi zrozumial o co kaman😀👍
Aha no i zeby uniknac sytuacji wyrywania kupujemy prezenty na tym samym poziomie.bo ten mlodszy nasladuje starszego wiec kupujemy np lego city bo ten mlodszy przeskoczyl etap lego duplo.czapke jak starszy bedzie mial z drugim motywem spidermana to warto mlodszemu tez jezeli potrzeba. To sa ☠☠☠☠☠☠☠y a uniknie sie sprzeczek. Nie jestem za tym zeby kupowac dzieciom takie same zabawki bo wtedy mamy dwoch jedynakow a tu chodzi o to zeby nauczyli sie wymieniac.i kupujemy w tym samym temacie ale rozne.tu tez bywaja spiecia ale juz rozumieja zasady wymieniania sie.przynajmniej starszy i mlodszemu tlumaczymy. Czasem mlodszy wpada w histerie to musze ich rozdzielic.zabieram wszystko mlodszemu- czy cos rozumie to nie wiem.wydaje mi sie ze tak.a ze starszym rozmawiam co sie stalo a jak mlodszy sie uspokoi to my razem mu tlumaczymy.ale na prawde bardzo rzadko mamy takie sytuacje.raczej jest to spowodowane zmeczeniem mlodszego niz problemem z dzieleniem sie. ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Hahaha Joasiala dobry pomysl! Tak zrobie😀😀👍 Brawo dla Florka!!😍😍😍😍😍 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
Florek jak rośnie 😍😍❤❤❤
Wczoraj umęczona wróciłam po zakupach ciuchowych z galerii i padłam 😥 Spuchnięte stopy i dłonie to już chyba norma.. dobrze, że w nocy padało to jest czym oddychać. Alla super ten kosz 😊 Udanej niedzieli 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Wtajemniczenie
|
Hejo! O super, Florianek już ponad kilogramek 😍
Wczoraj zrobiliśmy pomnik suni. Wieczorem pojechaliśmy do znajomych i wiecie co, opowiedzieli historię o swoich znajomych, gdzie 2 tygodnie temu dziewczyna rodziła i trochę za późno się ocknęła, że zaczyna się poród i jechała z mężem autem i na Moście w Warszawie powiedziała do męża, że już jest główka i ona rodzi, zatrzymał się, awaryjne, telefon na 112 i z ich pomocą mąż przyjął poród 😂 😂 nie odeszły jej wody a ona na to czekała i myślała, że to wyznacznik! Ale jaja. |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
nibyżona
|
Dlatego dziewczyny nie czekajcie na odejście wód bo tak się zaczyna jedynie ok. 10% porodów
![]() Florek nasz koksik 💪 Ja dziś mam jakiś spadek energii życiowej, mąż dziś w pracy, zakopalam się w łóżku i nie wiem czy nie zrobię drzemka chociaż zwykle nie mogę.
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę zastanowić się nad Twoim sposobem , może to będzie jakieś rozwiązanie , ale póki co syn jest za mało kumaty by cokolwiek zrozumieć . Letstry brawa dla Florianka! Pięknie rośnie 😍 jak wyniki badań ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Witam się niedzielne w 34tc 😊 z jednej strony nie mogę uwierzyć jak ten czas szybko leci, a z drugiej chciałabym już listopad...
Brawa dla Florianka 😃 pięknie przybiera 😍 Joasiala, dziękuję. Tak zrobię. Wpadnę do nich przy najbliższej okazji i przypomnę. Lotso podobają mi się twoje sposoby na uczenie i wychowywanie dzieci 😊 czytasz jakieś poradniki pedagogiczne czy to instynkt macierzyński? ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
Jechała karetka ale jak dojechali to już było po wszystkim 😂 zabrali dziewczynę z dzieckiem do karetki i do szpitala a męża zostawili w tym aucie na tym moście 😂
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Jak wprowadzisz od razu to z czasem zakuma.to sa madre i cwane bestie😜
U Was jak mlodsze zacznie zabierac to dopiero za ponad rok.bo przeciez roczniaki to jeszcze nie kumate.mozna im zabrac i podmienic zabawke.tak ok 1.5roku staja sie waleczne i wtedy wjezdza bunt dwulatka to wtedy starszy bedzie mial 4 lata i bedziecie pracowac nad mlodszym. Wydaje mi sie ze kupowanie wszystkiego podwojnie to strata kasy i dzieci nie naucza sie tej umiejetnosci wymieniania sie.ale moze niech wypowie sie jakis pedagog😜 dla mnie to wygodne rozwiazanie dla rodzica jak puszczanie non stop bajek (nie mowie o bajkach z umiarem)czy pielucha do 3rż.a tak to jest cięzasza przeprawa ale dzieki temu dzieci zaczna sie w koncu dogadywac i wspolpracowac. U nas od 3tyg jak mama byla znowu telewizor popsuty ufff strasznie te bajki w tv mnie irytowaly-szkoda mi bylo tych moich dzieci bo my zawsze włoczykije szwedalismy sie po dworze😜.ale jakos musialam przetrwac te 5tyg jak bylam sama a i tak szyjke szlag trafil:/ Teraz puszczam im bajki do snu audiobooki- bajeczka 10-15min, bo te wymagaja skupienia uwagi nad czytanym tekstem i wole to puszczac kiedy bede kapac i karmic najmlodsze niz to tv-jestem chyba na to uczulona 😀😀 (bo czytac to czytam non stop w dzien a wieczorem jestem juz wypompowana😜 ![]() Migi ale historia😱😱😱moj chyba by nie dal rady.chociaz jakby musial to chyba by nie uciekl.moze predzej zemdlal😀😀 Dziewczyny u mnie do 3tyg powinno byc juz po wszystkim.aaaaa😀😀😀niedawn o nasze kropki mialy po 2cm a teraz maja po 2kg!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
Anulka poradnikow raczej nie czytam. Dzialam instynktownie ale ostatnio siegnelam po jeden bo zaczelam sie zastanawiac czy nie popsuje swojego starszego bo on bywa bardzo histeryczny i buntowniczy (od zawsze) i przeczytalam pozycje o takich agentach jak moj i w sumie wyszlo na moje.ze z takim egzemplarzem jak moj musze byc bardzo stanowcza i konsekwentna. Kolezanka powiedziala mi ze ona nie potrafilaby tak tresowac dziecka ale jej corka jest z natury poukladana i spokojna a do charakteru mojego syna okazalo sie to trafionym rozwiazaniem. Oczywiscie to nie tresowanie tylko ta "kolezanka" chciala mi dowalic (pewnie ma smutne zycie😜
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W badaniach wszystko wychodzi póki co super, kariotyp pełny też prawidłowy, usg główki bez zastrzeżeń ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z takimi cwaniakami powyżej 1,5 roku to już coś innego i nie nazwalabym tego tresura tylko nie pozwoleniem by dziecko weszlo nam na głowę. Jak byś pozwoliła dzieciom na wszystko to z kolei pewnie padly by komentarze o bezstresowym wychowaniu . Od jakiegos czasu obserwuje przemianę mojego syna i widzę różnicę kiedy płacz jest słuszny , a kiedy to zwykła histeria . Oczywiście często wymiekam , ale się staram . Zresztą zazwyczaj jest spora różnica pomiędzy wychowywaniem córki a np. dwóch synów. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2017-08-27 o 10:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam niedzielnie ![]() Ostatnio na sr mówili, że poród może trwać nawet 16h. Czy to się odczuwa, w sensie czy ten czas sie dłuży? Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2017-08-27 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajną książeczką jest "jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Dzieki Anulka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Ło matko Migi i tak go zostawili w tym aucie samego??😀😀😀juz ktos z karetki mogl z nim jechac.dla niego to chyba wieksze przezycie niz dla zony😀😀a to ich kolejne dziecko że tak szybko poszlo?? ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- A w ogole ten moj 5latek to chodzaca cieta riposta (mowia ze po mnie hehe). Wczoraj wariowal- skoczyl mu cukier po torcie bo moj tata przyjechal po mame a mial urodziny i zrobilismy mu niespodzianke. A on sie specyficznie zachowuje po nadmiarze cukru (dlatego w domu nigdy nie mam slodkiego) i mowie mu zeby poszedl do swojego pokoju sie wyciszyc.a ja akurat siedzialam w kuchni- a on do mnie- a Ty nie powinnas lezec??? Myslalam ze padne buhehehe cwaniak jeden😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Wychodzę z krzaków ![]() Podczytuję was od paru tygodni. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie na nasza "ostatnia prostą". Jestem mamą 6 letniego Olka. Teraz czekamy na Adasia, termin na 26 pazdz. W pierwszej ciązy lezałam grzecznie w szpitalu od 24 tc z powodu skracającej się szyjki. Teraz mam założony szew okrężny i lecę dwa razy dziennie z luteinką. Pozdrawiam was wszystkie |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
Kate "uwielbiam" rady bezdzietnych kolezanek😀😀ja potem tylko czekalam az ktoras urodzi i ile z tych madrosci wprowadzi w zycie hehe. Jak urodzilam pierwszego - to Wam pisalam ze jeszcze studiowalam zaocznie i nie zawsze tz mogl wrocic wiec raz w miesiacu moje 1.5roczne dziecko bylo u dziadkow na weeken.najpierw oni przyjezdzali do mnie ale ze wychodzilam o 7 i wracalam o 21 to zeby oni nie musueli wstawac o 6 zaproponowali ze beda brac do siebie w pt. Mi pasowalo a oni nie czuli sie zle w moim mieszkaniu.dziecku tez odpowiadalo.no i z nimi w tym momencie mieszkal brat tzta z dziewczyna i oni oburzeni ze jak beda mieli dziecko to nie oddadza komus. A ja tylko czekalam hahaha no wiec jak urodzila to pierwszy raz oddali na weekend jak dziecko mialo pol roku bo przestala karmic i oddali nie ze ich nie bylo w domu jak ja na uczelni tylko oddali zeby sie wyspac i odpoczac.no i zdarzalo sie tak co 2tyg regularnie.potem chyba juz co tydzien.no a jak wrocila do pracy to ich mala jak skonczyla w styczniu rok i 2 miesiace to non stop jest u jej mamy a oni laskawie zabieraja ja na weekendy-to tez Wam pisalam😀😀 i teraz ich slowa- My Nigdy nie oddamy dziecka (i malymi literami- chyba ze juz sie nam znudzi buhehehe)
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
O masakra😱😱😱😱😱😱😀😀😀😀
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Witaj Dorka! Letstry cudowne informacje❤❤❤❤❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
Nie chce mi się cytować
![]() Mówiłam że maalox jest ok ![]() Letstry- wspaniałe wieści, nie dość że maly już nie taki mały, a przynajmniej ciężki! I dzielnie zwalcza infekcje, no pięknie! Lotso - Twoje metody wychowawcze mi odpowiadaja, widać, że jestes mama na pełnym etacie, bo doskonale odczytujesz swoje dzieci i sama wypracowalas na nie sposoby. Też mnie irytują złote rady lub komentarze innych osób. W stylu osoby z rodziny że oooo jaki mały brzuch maaaszzzzz (jego żona hmm figurę ma dosyć mocna i dużo przytyła w ciąży więc na koniec była spora) lub że uuuu z moją figura to będę długo rodzić (jej trzeci poród trwał krótko,reszta naście godzin). Bo to od figury faktycznie zależy ile trwa poród ![]() Lub komentarze od osób co maja dzieci, jak np pytają o paznokcie czy sama robię, lub wyjeżdżamy gdzieś, albo wychodzę sama - no zobaczysz jak to jest z dzieckiem ! No jak? Tak samo tylko kwestia organizacji. Wcześniej czy później się unormuje. Albo dają do zrozumienia że nie mam pojęcia jak to jest, że kolki, płacze, infekcje, nieprzespane noce itd. No kurde mam 31lat i akurat sobie zdaje sprawę jak to może wyglądać. Więc nie wiem co gorsze, rady i komentarze ludzi co maja czy co nie mają dzieci ![]() Aaaaaaaaaaaaa ta historia o porodzie w drodze hahaha TŻ skomentował - no może tak się zdarzyć. Ale w oczach widziałam przerażenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zadomowienie
|
Hehe no Katka tez slyszalam teksty przy pierwszym- ale teraz zobaczysz! itd.. przy drugim- oj to teraz dopiero bedziesz miala przerabane! Przy trzecim wyprzedzam i pytam sie kiedy ten ktos w koncu bedzie mial drugie? Bo my juz naszej trzeciej zabki nie mozemy sie doczekac i w sumie to moglibysmy miec takie cztery hehehe nie wiem na prawde po co te teksty bo niby co mozna zobaczyc?? Ludzie chyba chca sie poczuc lepiej tak mowiac. Ja Alla i Dominikowa mamy porownanie ze z dwojka jest fajniej niz z jednym. Fakt wiecej roboty ale widok bawiacych sie ze soba i wychowywujacych razem dzieci bezcenny😊😊 dlatego do tego trzeciego bedzie brakowal mi 4ty kompan ale chyba za rada Joasiali kupimy psa i dam spokoj juz mojej macicy😀
Wczoraj caly dzien kichalam (jakis katar mnie dopadl)i myslalam ze wody mi zaraz pojda.na szczescie cisza😜😜 |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zadomowienie
|
Super
![]() Cytat:
Bonifratrów też mają dobrą opinię i rozważałam, bo mam sporo bliżej z resztą nie wiem jak się skończy, bo jak nie będzie miał mnie kto odwieść (TŻ daleko pracuje) i wezwę karetkę to mnie zawiozą do najbliższego, no chyba, że sama się odwiozę, ale chyba bym się bała xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.