Styczniówki 2018 - część II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-26, 21:36   #91
nikopoia
Zadomowienie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Kurcze, a ja nic sobie nie wybrałam... Dostałam łóżeczko i przewijak na nie też, tylko "wkład" przewijaka dokupię na allegro nowy i prześcieradełka + te podkłady czy maty nieprzemakalne. Myślę, ze względu na miejsce w pokoju najpraktyczniejszy będzie na łóżeczko. Nasze łóżeczko jest takie coś jak Cay zalinkowałaś, ale bez białej farby, jasne drewno. Wcześniej tylko za białymi się rozglądałam, ale wiecie "darowanemu koniowi..."
Też myślałam o tej najprostszej komodzie z Ikei dla dzieciaczka, ale wydaje mi się, że nie pomieszczę w niej rzeczy dla dziecka. Już teraz zajmują sporo miejsca w mojej komodzie (naprawdę dużej), a na pewno jeszcze dokupimy trochę rzeczy.
Na koniec dnia powiem Wam śmieszną rzecz, że jak robię siku to mnie mały kopie niemal za każdym razem
Dobrej nocy
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 22:14   #92
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Laseczki, które pokazywały ostatnio ciążowe spodnie (jeansy)! Przepraszam, ale nie chce mi się przeglądać poprzedniego wątku, bo na telefonie to nie robota, możecie mi napisać gdzie je kupilyscie - jaki sklep lub strona internetowa? Bo mnie zostały wyłącznie przetarte legginsy. Musze koniecznie kupić spodnie na jesien/zimę.
Stary 2017-08-26, 22:21   #93
Lovvi23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majaaaaa Pokaż wiadomość
Laseczki, które pokazywały ostatnio ciążowe spodnie (jeansy)! Przepraszam, ale nie chce mi się przeglądać poprzedniego wątku, bo na telefonie to nie robota, możecie mi napisać gdzie je kupilyscie - jaki sklep lub strona internetowa? Bo mnie zostały wyłącznie przetarte legginsy. Musze koniecznie kupić spodnie na jesien/zimę.
Ja swoje kupowałam na allegro

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lovvi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 22:38   #94
emeczka
Wtajemniczenie

Pojawiały się też z h&m.

Dziewczyny, piszcie, piszcie o przewijakach. Byłam przekonana, że komoda z przewijakiem to najlepszy wybór, ale teraz jak Was czytam to chyba zrezygnuje. Jak najwygodniej przewijać bobasa?

Cay, super łóżeczko, nie wiem czy sama się na nie nie zdecyduje, bo czegoś takiego szukaliśmy.

Pytanie: czego potrzebujemy przez pierwszy rok z mebli? Łóżeczko, jakąś formę przewijaka... No i właśnie: ile miejsca na ciuszki itp. Taka komoda jak ta z Ikei powyżej wystarczy?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 22:59   #95
fiolek7317
Zakorzenienie

Styczniówki 2018 - część II

My dokupujemy nadstawke nad pralke, z szafy duzej przeniose reczniki i kosmetyki z komody, ktora robi za toaletke, rzeczy nasze z komody do szafy i w ten sposob mam wolna cala duza komode. Tez najprostsza z IKEA z serii Brimnes.

A lozeczko moja mama nam kupuje i uparla sie, aby bylo z funkcja tapczanika, wiec wstepnie wybralam takie: https://mamaania.com.pl/Biale-Lozecz...LL-140x70.html

Stary 2017-08-27, 07:08   #96
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
Pojawiały się też z h&m.

Dziewczyny, piszcie, piszcie o przewijakach. Byłam przekonana, że komoda z przewijakiem to najlepszy wybór, ale teraz jak Was czytam to chyba zrezygnuje. Jak najwygodniej przewijać bobasa?

Cay, super łóżeczko, nie wiem czy sama się na nie nie zdecyduje, bo czegoś takiego szukaliśmy.

Pytanie: czego potrzebujemy przez pierwszy rok z mebli? Łóżeczko, jakąś formę przewijaka... No i właśnie: ile miejsca na ciuszki itp. Taka komoda jak ta z Ikei powyżej wystarczy?

Przewijalam mała na tym przewijaku z ikei, a jak byla starsza to mialam te maty nieprzemakalne i na lozku przewijalam

Dla malej miałam komode z biedronki (4 szuflady, dwie otwierane strony) + do przewijaka te takie dedykowane pojemniki z ikea np na pampersy i to mi w zupełności wystatczylo a mialan duuuzo ciuszkow, wiec komoda jedna starczy
L
Teraz malej chce pokoj zrobic i musze wyruszyc wlasnie do ikei bo bardzo podobają mi sie ich meble
Cytat:
Ja nie pomoge bo na razie w zwyklych leginsach naginam, ale chętnie zapisze podpowiedzi na przyszlosc gdzie fajne mozna kupic

Edytowane przez cooos_ik
Czas edycji: 2017-08-27 o 07:10
cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 07:17   #97
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolek7317 Pokaż wiadomość
My dokupujemy nadstawke nad pralke, z szafy duzej przeniose reczniki i kosmetyki z komody, ktora robi za toaletke, rzeczy nasze z komody do szafy i w ten sposob mam wolna cala duza komode. Tez najprostsza z IKEA z serii Brimnes.

A lozeczko moja mama nam kupuje i uparla sie, aby bylo z funkcja tapczanika, wiec wstepnie wybralam takie: https://mamaania.com.pl/Biale-Lozecz...LL-140x70.html

Cytat:
Napisane przez cooos_ik Pokaż wiadomość
Przewijalam mała na tym przewijaku z ikei, a jak byla starsza to mialam te maty nieprzemakalne i na lozku przewijalam

Dla malej miałam komode z biedronki (4 szuflady, dwie otwierane strony) + do przewijaka te takie dedykowane pojemniki z ikea np na pampersy i to mi w zupełności wystatczylo a mialan duuuzo ciuszkow, wiec komoda jedna starczy
L
Teraz malej chce pokoj zrobic i musze wyruszyc wlasnie do ikei bo bardzo podobają mi sie ich meble

Ja nie pomoge bo na razie w zwyklych leginsach naginam, ale chętnie zapisze podpowiedzi na przyszlosc gdzie fajne mozna kupic

Dzięki dziewczyny

Fiołek, o tych Klupś poczytaj może. Ja na początku bardzo chciałam tod nich łóżeczko, ale sporo osób narzeka na ich wykonanie. Wczoraj dokładnie to z sówkami widziałam w Askocie i faktycznie inne firmy wyglądają na solidniejsze.

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-27, 07:32   #98
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Też się czailam na meble Klupś, ale im więcej czytam opinii i recenzji tym bardziej jestem zniechęcona. A to niedomalowane, a to niestabilne, slaba jakoś wykonania, zadziory na szczeblach itp itd. My chyba jednak wybierzemy łóżeczko z IKEA. Zwykle podstawowe, bez szmerow-bajerów. Do tego komoda, przewijak ale raczej taki nakładany (nie razem z komoda). Marzy mi sie fotel do karmienia 😊
Stary 2017-08-27, 07:56   #99
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Też się czailam na meble Klupś, ale im więcej czytam opinii i recenzji tym bardziej jestem zniechęcona. A to niedomalowane, a to niestabilne, slaba jakoś wykonania, zadziory na szczeblach itp itd. My chyba jednak wybierzemy łóżeczko z IKEA. Zwykle podstawowe, bez szmerow-bajerów. Do tego komoda, przewijak ale raczej taki nakładany (nie razem z komoda). Marzy mi sie fotel do karmienia 😊
Mii tez, widziałam mega fotel taki bialy na płozach z ikea tylko musze go odnalezc nie byl drogi z tego co pamietam, a podobal mi sie jego "imidż"

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 08:20   #100
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Ja kupowałam na aukcji allegro, wpisałam Asos maternity spodnie i wyskoczyła licytacja.
Nie chciałam dużo wydać, a są porządnie wykonane 😊

Jest taki wybór łóżeczek że można zgłupieć, prawie tak jak z wózkami. Fajne jest to z funkcją tapczanika 😊

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 08:25   #101
nikopoia
Zadomowienie

Dzień dobry
łóżeczko dobrze kupić trochę większe niż tylko dla maluszka, wtedy posłuży dziecku przez kilka lat. I najlepiej takie z wyjmowanymi szczebelkami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-27, 08:34   #102
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam takie tylko z innym obrazkiem
Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
Fiołek, o tych Klupś poczytaj może. Ja na początku bardzo chciałam tod nich łóżeczko, ale sporo osób narzeka na ich wykonanie. Wczoraj dokładnie to z sówkami widziałam w Askocie i faktycznie inne firmy wyglądają na solidniejsze.
Mam Klupś i powiem tak - jakość jest jaka jest ALE mam łóżeczko to co wyżej które kosztowało dwa razy więcej i cóż oba jakością nie grzeszą (minimalna różnica). Nie są to łóżeczka na lata jak dawno ale też to nie jest tak, że się rozlecą przy jednym dziecku.
Także jak ktoś ma mniejszy budżet to Klupś nie jest jakiś zły.

Dzień dobry
ja nie wiem jakie meble kupie bo nie mam zielonego pojęcia gdzie ja nawet komodę zmieszczę coś czuje, że ostatni miesiąc będzie intensywny jak wszystko na ostatnią chwilę zostawię
Stary 2017-08-27, 08:56   #103
agaciaaas
Zadomowienie

Dziewczyny, macie osobny pokoik dla malucha czy "wciskacie" go w sypialni? Bo widze ze wiekszosc planuje tylko komode. Ja myslalam raczej od razu o zestawie, komoda plus szafa, ew. jakis regalik, tak zeby to juz bylo na dluzej. Lozeczko na poczatku planuje w sypialni, a wlasciwie to mysle nad dostawka lub koszem mojzesza.

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 09:02   #104
M e g a r a
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny

Dopiero nadrobiłam po weekendzie (który dla mnie się skończył, bo dziś wyjątkowo pracuję ), witam nareszcie w drugiej części

W piątek urodziny siostry TŻ udane, poznałam ciocię (i jednocześnie chrzestną TŻ), która stwierdziła, że... miała sen o narodzinach chłopca, więc Maleństwo to chłopiec lub oznacza to metaforycznie ponowne narodziny TŻ Mama TŻ z kolei, że ciągle gubi klucze, więc to dziewczynka Jejku, byle do 7.09, dość już tych przesądów

Obejrzeliśmy mieszkanie, podoba nam się i jesteśmy zdecydowani, chociaż nie ma ogrodu, to jest wielki taras, klimatyzacja, urządzone i minimalnie droższe od naszego obecnego. Oby udało nam się wszystko dograć, bo mamy umowę do końca października na obecne mieszkanie, więc chętnie przeprowadziliśmy się pod koniec września, tylko czy nie będziemy musieli płacić też za październik w takim razie nawet jeśli wypowiemy umowę teraz trzymajcie kciuki.

Poza tym od mniej więcej tygodnia czułam bóle w kroczu , czytałam, że to może być spowodowane rozejściem się spojenia łonowego... Wczoraj prawie nic nie czułam, zaczęłam jeść żelki (że niby żelatyna może pomóc), ech zobaczymy... Wolałabym uniknąć komplikacji

M e g a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 09:03   #105
Blue_Turkus
Raczkowanie

Nie wiem jaka komode z ikei pokazywalyscie wiec powiem ile mi zajmuja szuflad z ikei stuva ciuchy dla maluszka. 7 szuflad. Do tego szuflada na pieluchy tetrowe/flanelowe. Podwojna szuflada na posciel. No i szafa do powieszenia bluzy kombinezony kurtki. Plus szuflada na kosmetyki, chusteczki pampersy. Troche tego jest
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 09:09   #106
Cay
Wtajemniczenie

My robimy kącik dla dziecka w naszej sypialni. Dopiero jak podrosnie to zamierzamy jeden pokój przeznaczyć na pokój dla dziecka, ale to się wiąże z dużymi manewrami meblowymi, bo trzeba będzie z tego pokoju wynieść większość mebli i ulokować gdzieś indziej a mebelki dla dziecka wstawić. Dlatego się z tym nie spieszymy, bo nie wiem kiedy dziecko będzie gotowe na to, żeby zamieszkać w swoim pokoju.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Hmm, jak się nie zmieszczę do komody to albo dokupię szufladę do łóżeczka, albo wygospodaruje 1-2 półki w mojej szafie.
Stary 2017-08-27, 09:20   #107
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez agaciaaas Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie osobny pokoik dla malucha czy "wciskacie" go w sypialni? Bo widze ze wiekszosc planuje tylko komode. Ja myslalam raczej od razu o zestawie, komoda plus szafa, ew. jakis regalik, tak zeby to juz bylo na dluzej. Lozeczko na poczatku planuje w sypialni, a wlasciwie to mysle nad dostawka lub koszem mojzesza.

My na razie mieszkamy w 2 pokojowym mieszkaniu a sypialnia jest tak mała, że łóżeczka tam nie wcisnę.
Za niecałe 2 lata się przeprowadzamy więc nie inwestuję specjalnie w meble, po prostu my się przeniesiemy do salonu a dzieciowi urządzimy pokoik w naszej obecnej sypialni. Wstawię tam fotel rozkładany małą komodę i łóżeczko, obawiam się że więcej się nie wciśnie.
Cytat:
Napisane przez M e g a r a Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

Dopiero nadrobiłam po weekendzie (który dla mnie się skończył, bo dziś wyjątkowo pracuję ), witam nareszcie w drugiej części

W piątek urodziny siostry TŻ udane, poznałam ciocię (i jednocześnie chrzestną TŻ), która stwierdziła, że... miała sen o narodzinach chłopca, więc Maleństwo to chłopiec lub oznacza to metaforycznie ponowne narodziny TŻ Mama TŻ z kolei, że ciągle gubi klucze, więc to dziewczynka Jejku, byle do 7.09, dość już tych przesądów

Obejrzeliśmy mieszkanie, podoba nam się i jesteśmy zdecydowani, chociaż nie ma ogrodu, to jest wielki taras, klimatyzacja, urządzone i minimalnie droższe od naszego obecnego. Oby udało nam się wszystko dograć, bo mamy umowę do końca października na obecne mieszkanie, więc chętnie przeprowadziliśmy się pod koniec września, tylko czy nie będziemy musieli płacić też za październik w takim razie nawet jeśli wypowiemy umowę teraz trzymajcie kciuki.

Poza tym od mniej więcej tygodnia czułam bóle w kroczu , czytałam, że to może być spowodowane rozejściem się spojenia łonowego... Wczoraj prawie nic nie czułam, zaczęłam jeść żelki (że niby żelatyna może pomóc), ech zobaczymy... Wolałabym uniknąć komplikacji
Te przesądy są męczące. Mnie zadręcza teściowa telefonami co powinnam jeść "bo słyszała w telewizji ". Zwariować można.

Fajnie, że Wam się udało znaleźć odpowiednie mieszkanie, teraz już powinno być z górki 😊

Stary 2017-08-27, 10:01   #108
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
My na razie mieszkamy w 2 pokojowym mieszkaniu a sypialnia jest tak mała, że łóżeczka tam nie wcisnę.
Za niecałe 2 lata się przeprowadzamy więc nie inwestuję specjalnie w meble, po prostu my się przeniesiemy do salonu a dzieciowi urządzimy pokoik w naszej obecnej sypialni. Wstawię tam fotel rozkładany małą komodę i łóżeczko, obawiam się że więcej się nie

My z TŻ właśnie będziemy kupować takie 2 pokojowe. Mniejszy pokój dla małego, salon dla nas. Szukaliśmy na początku 3 pokoi, żeby było wygodniej, ale nie znaleźliśmy nic wartego uwagi, albo czegoś co nie wymagałoby gigantycznego remontu. Mamy już wybrane mieszkanie z dużym porządnym balkonem, salon ma 25m2, mały pokój prawie 10m2, kuchnia 9m2, dość spory korytarz w kwadracie wiec się porządna szafa zmieści i łazienka. Lepsze ciasne ale własne i do wprowadzenia (kosmetyczne zmiany) niż większe i generalne remonty z wymiarami instalacji itp. Teraz w ciąży to bym nie chciał się w takie renowacje bawić.
Stary 2017-08-27, 10:10   #109
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
My z TŻ właśnie będziemy kupować takie 2 pokojowe. Mniejszy pokój dla małego, salon dla nas. Szukaliśmy na początku 3 pokoi, żeby było wygodniej, ale nie znaleźliśmy nic wartego uwagi, albo czegoś co nie wymagałoby gigantycznego remontu. Mamy już wybrane mieszkanie z dużym porządnym balkonem, salon ma 25m2, mały pokój prawie 10m2, kuchnia 9m2, dość spory korytarz w kwadracie wiec się porządna szafa zmieści i łazienka. Lepsze ciasne ale własne i do wprowadzenia (kosmetyczne zmiany) niż większe i generalne remonty z wymiarami instalacji itp. Teraz w ciąży to bym nie chciał się w takie renowacje bawić.
To my mamy mniejszy drugi pokój tak gdzieś 8-9m więc jesteśmy mocno ograniczeni przestrzenią, za to salon z aneksem jest większy.
W sumie dobrze jest na początek mniejsze mieszkanko, zanim człowiek coś kupi to 10 razy się zastanowi i nie znosi gratów niepotrzebnych 😊

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-27, 10:33   #110
nikopoia
Zadomowienie

My ustawimy łóżeczko w sypialni, chociaż pokoik dla dziecka już czeka. To będzie sporym ułatwieniem, ciężko by było często wstawać w nocy i przejść się po mieszkaniu kilka razy na noc do dziecka. Poza tym elektroniczna niania da mi znać jak dziecko zacznie marudzić, ale cisza czasami też nie jest dobra, wolę mieć dziecko pod ręką i widzieć, czy nie zakrywa mu nic buźki itp.
Jak podrośnie to wyniesiemy łóżeczko do jego pokoju, ale zaangażujemy przy tym dziecko, żeby nie było szoku dlaczego teraz ma spać tam ten sposób nie raz się sprawdza.
Megara trzymamy za mieszkanie
Stary 2017-08-27, 10:35   #111
fiolek7317
Zakorzenienie

My mamy 20m2 sypialnie, wiec na spokojnie upchne tam lozeczko, a nawet szafe, ale zalezy mi na lozeczku z szuflada, wiec sie raczej pomiescimy ze wszystkim bez dodatkowej szafy.
W pazdzierniku bedziemy odswiezenie sypialni i przemeblowanie, wiec zobaczymy jak to poustawiamy.

A o tym Klupsiu jeszcze w takim razie poczytam. Nie rozgladalam sie za tymi lozeczkami, tylko moja mama wypatrzyl i jej przytaknelam. Nie mam jeszcze weny do zakupow

Stary 2017-08-27, 10:53   #112
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
A o tym Klupsiu jeszcze w takim razie poczytam. Nie rozgladalam sie za tymi lozeczkami, tylko moja mama wypatrzyl i jej przytaknelam. Nie mam jeszcze weny do zakupow
tzn zależy co chcecie bo ta funkcja tapczanika jest fajna dla starszego dziecka ale tak jak mówię to nie jest jakaś super jakość nawet zapytałam tz'a co myśli o obu bo skręcał je to powiedział, że nie ma jakieś super różnicy w jakości.

My mamy 4 pokojowe mieszkanie ale każde pomieszczenie wykorzystane a i te pokoje nie są duże. Sypialnie mamy ok 11m2 ale akurat łóżko i duża szafa, na łóżeczko nie ma miejsca. Aczkolwiek nie będę chyba nic kupować, zobaczę co się przyda w trakcie. Myślę, że będę po prostu z dwójką spała w łóżku co do miejsca na ciuchy to wsadzę do szafy córki bo ma dużą a i w komodzie masa rzeczy niepotrzebnych także bardziej czas na segregacje niż zakupy
Stary 2017-08-27, 11:04   #113
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Jedne kupilam na vinted, a drugie też używane dżinsy na allegro. Obie pary po 40 zl
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 11:13   #114
_toja
Zadomowienie

Czeeść!
Co do komody z Ikei- szczególnie MALM, to trzeba pamiętać że ją TRZEBA przykręcić do ściany. Po wyjęciu dwóch szuflad się przechyla do przodu więc ze względów bezpieczeństwa
Fotel już dostałam od męża- też z Ikei
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...049/#/20343224
Polecam bardzo wygodny, wydaje mi się, że do karmienia w sam raz Do tego dojdzie jeszcze podnóżek i będzie super.
Majaaaaa ja mam jedne jeansy z H&M, są fajne. Drugie z MAMALICIOUS kupione na allegro, też są fajne, mają dodatkową regulację w biodrach przez wszyte gumki po obwodzie.
agaciaaas my póki co idziemy na łatwiznę i Mała będzie spała z nami w sypialni, potem się prawdopodobnie przeniesiemy do salonu.
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 11:27   #115
Cay
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez Cay
Czas edycji: 2017-11-09 o 14:31
Cay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 11:28   #116
_toja
Zadomowienie

Ahhh i zapomniałam. Jakby komuś było bało kopniaków i harców w brzuchu to polecam wyjście do kina Miałam małe zawody kung-fu
I chyba Mała już słyszy. Póki co reaguje na Elvisa
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 11:32   #117
Cay
Wtajemniczenie

.

Edytowane przez Cay
Czas edycji: 2017-11-09 o 14:31
Cay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 11:33   #118
Ania1986l
Przyczajenie

Hej kobitki melduje, że w piątek miałam prenatalne dzidzuś od połówkowego przez 8 dni przybrała 120g i ważył w piątek 410g (20t3d) krew również pobierali co mnie zdziwiło, bo myślałam, że to tylko na pierwszych prenatalnych pobierają pappa itp. Jutro mam wizytę u swojego gina i kapke lipa bo morfologia bardzo mi spadła hemoglobina 10,5 pozostałe też dość sporo poniżej normy w moczu wykryty szczawian wapnia zobaczę co mi jutro powie aaaa i złączam zdjęcie już na 100 % co się chowało między nóżkami i wyniki z drugich prenatalnych w pierwszym miałam mniej parametrów badanych. Wczoraj jeszcze byłam cały dzień w pracy na nogach i wieczorem jak wróciłam i się położyłam myślałam, że doznałam paraliżu kończyn dolnych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170827_120418.jpg (63,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170827_120549.jpg (70,8 KB, 39 załadowań)
Ania1986l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 11:46   #119
fiolek7317
Zakorzenienie

Ania1986l gratuluje usanej wizyty, a wyniki napewno bedzie mozna dieta i suplementami poprawic

_toja tez wlasnie mam wrazenie, ze moje dziecko bardziej reaguje na halas. Tylko jak gdzies glosniej gra muzyka to od razu tanczy w brzuchu

Stary 2017-08-27, 11:50   #120
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ania1986l Pokaż wiadomość
Hej kobitki melduje, że w piątek miałam prenatalne dzidzuś od połówkowego przez 8 dni przybrała 120g i ważył w piątek 410g (20t3d) krew również pobierali co mnie zdziwiło, bo myślałam, że to tylko na pierwszych prenatalnych pobierają pappa itp. Jutro mam wizytę u swojego gina i kapke lipa bo morfologia bardzo mi spadła hemoglobina 10,5 pozostałe też dość sporo poniżej normy w moczu wykryty szczawian wapnia zobaczę co mi jutro powie aaaa i złączam zdjęcie już na 100 % co się chowało między nóżkami i wyniki z drugich prenatalnych w pierwszym miałam mniej parametrów badanych. Wczoraj jeszcze byłam cały dzień w pracy na nogach i wieczorem jak wróciłam i się położyłam myślałam, że doznałam paraliżu kończyn dolnych
o jest i siusiak ale grubasek, sporo waży, gratulacje mi też ostatnio spadła hemoglobina gwałtownie do 10,3, od tygodnia biorę żelazo na receptę

Cay tak jak mówisz, dzidziuś nie lubi dudnienia i hałasów, niskie dźwięki łatwo się nie odbijają i docierają do dziecka bez problemu. Ja unikam, już mój mały i tak jest cały czas aktywny, takze u mnie wchodzi w grę tylko spokojna muzyka (mały i tak ma ją chyba w nosie)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości