|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zadomowienie
|
Emmos ja tez ide go gina 12.09. Tylko ja juz bym chciala coś zaczac robic ze swoim cialem bo zle sie czuje ze soba. Tyle w ja po sn. Do tego waga pokazuje kilogramy w górę a nie w dol mimo ze odstawiłam slodycze i jasne pieczywo.
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
Odniosę się do zdjęć dla mnie to normalne, że dziadkowie chwalą się wnuczkiem i pokazują innym jego zdjęcie albo, że mają wnuczka na tapecie nie widzę w tym nic dziwnego. Sama im robie zdjecia i wysylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Znalazłam miejsce w W-wie ktore wypozycza super wagi niemowlęce na dni/tygodnie/miesiące, zadzwoniłam i pan mi jeszcze dzisiaj przywiezie wagę ❤ będę go ważyć przed i po posiłkach i w końcu będę wiedziała dokładnie ile Timi je, czy mam wystarczająco mleka i czy dobrze przybiera ![]() Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-08-27 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
Xzora, brawo za bieganie! Ile Ty masz samozaparcia kobieto to szok
![]() Asia, ja tez nie widzę nic złego w tych zdjęciach... Tzn wiadomo że nie chciałabym ich publikować w internecie ale mamie i teściom regularnie wysyłam. Nie bronie im chwalić się wnukiem bo to ich pierwszy i oszaleli na jego punkcie a mają z nami kontakt rzadko z racji odległości. Z drugiej strony całkowicie rozumiem że.moze komuś przeszkadzać rozsyłanie zdjęć dziecka wszystkim naokoło. Mój maruda zrobił mega kupą, zjadł, ulał to co zjadł i padł. Na mnie oczywiście ale zaryzykuję transfer niedługo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() Dziś byłam na spacerze. Tak mnie tż wkurzył. Z wózkiem zrobiłam 14km. Padam na twarz.
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
*sportaddict*
|
Emilia i co po rozmowie z Tż? Co z teściową?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
królikoholiczka
|
Niby gadał z bratem ale pewnie nic nie zrobią. Więc ja tu nie zostaje. Moja siostrzenica przyjedzie w tym tygodniu to mi pomoże się trochę spakować i wrócę z nią i pojadę do rodziców.
![]() |
#1960 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam nadzieje, że dostane zielone światło. Zacznę od jazdy na rowerze póki ciepło, potem przyjdzie jesień to będę coś działać w domu. Trzymam kciuki żeby u Ciebie waga ruszyła, może organizm potrzebuje jeszcze czasu. Cytat:
Ja też wysyłam, rownież teściowej i pozwalam na robienie zdjęć małej, ale małej, a nie mnie ![]() Cytat:
Vadi to ta książka http://www.empik.com/twoje-niemowle-...0704,ksiazka-p Super z tą wagą ![]() Cytat:
14 km? Kozak z Ciebie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Przykro mi że musisz szczególnie w tym okresie w którym jesteśmy zmagać się z takimi problemami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1961 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Wtajemniczenie
|
Emilia 14km???
![]() ![]() Powodzenia w rozwiązaniu sytuacji z teściową... Mam nadzieję że tż będzie Cię wspierał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Zakorzenienie
|
.
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-27 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to mi też nie przeszkadza, jak się Jasiek urodził i wysłaliśmy zdjęcie to obie mamy powysylaly zdjęcie dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zakorzenienie
|
Morelle
Pestka jest cudna. Co do.chusty, to są używki za ok 100 i dla.mnie akurat dobra inwestycja, bo.jakość chusty na duże znaczenie podczas motania, które wpływa na.poprawna postawę dziecka i.bezpieczeństwo podczas noszenia. Ew te tansze z LF, rabat lub te proste z allegro. Dziewczyny co do sportu to.położna mi.pozwolila po cc dopiero po 3 mcach, więc czekam jeszcze z bieganiem. Ale już mnie nosi... Carolles Moja waga też ze mną w kulki leci... ![]() Morele Cudna sukienka ![]() Xzora Super ze biegałas... mnie za bardzo rwie jeszcze rana... troche to długo coś ale niby po 2 cc tak jest... Aggs Ja mam juz 7 tydzień i tez nie założę obrączki i pierścionka ![]() Byliśmy na festynie ,Hugo grzecznie spał 2,5 h potem zjadł i dalej spał, byliśmy 4 h teraz od godziny go.karmię śpi, ale tylko wyjdę z pokoju to ryk i.muszę z nim leżeć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znalazłam chustę, ale nie wiem o co chodzi z tym rabatem. Czy, że II gatunku to rabat już? ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Raczej zamówię 4.6 tak, żeby tż mógł też wiązać. Przy jego 191 cm 4.2 może być za krótkie. A ja najwyżej będę więcej wiązać. chociaż z drugiej strony, ta 4.6 to za długa będzie na mnie... macie rację. Tż sobie poradzi patrząc na ich tabelkę na stronie.
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-08-27 o 16:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Transfer zakończony wizgiem młodego ![]() ![]() Kurcze chyba nam się uczulenie jakieś zaczęło tylko ja nic dziś now go nie jadłam poza kotletem mielonym jednym ( no ale to wysypką by się nie objawiło raczej) czy możliwe żeby mleko sojowe po paru dniach dało efekt? One jakoś 3-4 dni do kawy ale dopiero teraz wyskoczyło... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda możliwe.
#1969 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny ja mam dziś chandre za tydzien jest to wesele siostry bratowej na godz 18 za Wrocławiem.Dowiedzielismy sie 1.5 msca temu bo tak spontanicznie zaplanowali.Od razu stwierdzilam ze nie pojdziemy bo z takim maluszkiem na wesele to meczarnia ale pozniej pod namowami brata i bratowej ze luz z takim maluchem.bo bedzie spac itp itd stwierdzilam ze ok pojdziemy ale odkad maly ma takie kolki wieczorami i drze sie w nieboglosy stwierdzilam ze nie ma takiej opcji ,poza tym jestesmy bez pieniedzy ostatnie wydalam na szczepienia no a do 1 musimy z czegos zyc a tz nie ma garnituru ,butow dodatkowo samochod musimy dac do mechanika bo nie dojedziemy liczylam na to kosiniakowe i becikowe i tanim kosztem jakos mielismy isc.Teraz okazalo sie ze kosiniakowego nie dostane w tym miesiacu tylko becikowe Z ktorego i tak nie starczy zeby kupic prezent ubrac tzta dojechac wrocic i przezyc ten tydzien jeszcze poza tym maly naprawde wieczorami cierpi a co dopiero na glpsnym weselu pelnym ludzi i to jeszcze tak pozno.Wytlumaczylam to bratowej bo bylam bardzo przybita cala sytuacja i glupio mi po prostu wydawalo mi sie ze bratowa zrozumiala a ja z panna mloda nie utrzymuje takuego kontaktu znamy sie co prawda od dzieciaka i byl czas ze sie przyjaznilysmy ale pozniej jakos sie posypalo i tyle.natomiast moj brat uznal ze wymyslam i powinnam isc i ogolnie wyszlo ze moge pozyczyc od nich hajs z tym ze nie bede sie zapozyczac na wesele bo nie mam pozniej jak oddac a w naszej sytuacji kiedy stracilam prace w ciazy i przy niemowlaku z kredytem to chyba logiczne.No i spowrotem sie zaczelo jak mowie o kolkach to mi bratowa mowi zebym poszla z malym do lekarza zeby mi przepisal debridat bo jej malej na kolki pomoglo od reki jak mowilam ze lekarka na szczepieniach stwierdzila ze maly jest okazem zdrowia i kropelki wystracza to zaproponowala ze zalatwi recepte zebysmy przyszli.Nie chce mi sie znowu tlumaczyc ze nie mam pieniwdzy bo zaczyna to sie robic uwlaczajace dla mnie a oni maja hajs to samo para mloda i nigdy nie mieli takiej sytuacji jak ja wiec nie sa w stanie mnie zrozumiec a ja tez nie mam zamiaru wydac pieniedzy dla dziecka zeby zadowolic brata i bratowa...czuje okropna presje i strasznie sie to odbija na moim samopoczuciu a tym samym malego dzis bylam tam tylko chwile i uciekalam szybko bo byla wlasnie bratowa z siostra i sie zaczelo ale on grzeczny co ta matka gada a przyjdzcie przeciez to raz w zyciu a bedziemy tanczyc a przeciez mama bedzie to sie zajmie malym i mam taka chandre dzis ze nawet nie mam cierplieosci do mlodego jak wrocilam to nawet juz nie poszlam na spaver z malym a on dzis chyba wyczuwa bo wyje caly czas tylko u tzta sie uspokaja a mi sie nic nie chce tylko sie zadreczam...bo beda pozniej komentarze ze jestesmy dzikusy ze moglismy isc ze mie wypada ze ja tak zawsze i oczywiwcie bedzie teoria ze to przez mojego tzta na pewno nie idziemy juz mi mama mowila ze tak gadaja bo moj tz nie ma jakiegos super kontaktu z moim bratem a pan mlody to przyjaciel i ich zeswatali.... sorry ulalo mi sie dziewczyny ale tztowi nie moge za duzo o tym mowic bo sie strasznie wkurzy i bedzie gadac pozniej wiecie jak to jest... co sadzicie o tym wszystkim ?moze faktycznie przesadzam i za wszelka cene powinnam isc dla swietego spkokju...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1970 | ||
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale która? ![]() mi zależy najbardziej na sprawdzeniu ile zjada z piersi na 1 posiłek, bo przez żółtaczkę pourodzeniową bardzo słabo ssał, męczył się szybko i musiał być dokarmiany. Chilli nie musisz się nikomu tłumaczyć, tylko Wy wiecie jaka jest u Was sytuacja i takie teksty są bardzo nietaktowne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Wtajemniczenie
|
Kocia Matka a polozna widziala jak przystawiasz?ja mialam na poczatku z mlodym taki problem lapalmza plytko i sie irytowal polozna mi pokazala jak Go przystawic troche na sile na poczatku i pelrzystawialam.czasami ze 20.razy zanim zalapal.ale zalapal.w koncu i ja tez juz wiem jak go nakierowac
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Emilia ale musialas miec nerwa ja tez jak sie wkurze to jestem "fizyczna"😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1973 |
Zakorzenienie
|
Chilli nie napiszę czy powinnaś czy nie, ale napiszę co ja bym zrobiła.
Nie poszłabym. Sorry to jest spory wydatek, wolałabym te pieniądze przeznaczyć na jedzenie, cokolwiek co potrzebuje. Też byłam w takiej sytuacji, że ledwo mi kasy starczyło. Więc wiem jak to jest. Nic na siłę. Wiem, że to się odbija na samopoczuciu. Brat powinien to zrozumieć :/ Nie przejmuj się tym tak bo oszalejesz. Przejdzie wesele i zapomną. Skup się na małym i waszej 3. Trzymaj się ![]() U mnie zaczęła się kolka. Tż walczy. Patent z poduszką działa nawet na to. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Nikt nie wiem poza xzorą o co chodzi z tym rabatem 20% do lf?
#1974 |
Zakorzenienie
|
Chilli
Chyba oszalałas zeby isc dla świętego spokoju. To wasza sprawa czy w danym.momencie możecie a nawet czy chcecie iść. Ja bym na twoim.miejscu wysłała kartke z podziekowaniem za zaproszenie i z życzeniami, i delikatnie napisała, że ze względu na.maluszka i waszą obecna sytuację nie dacie rady uczestniczyć w uroczystościach. A rodzinie sie nie tłumacz. Masz prawo nawet gdyby był typowym aniolkiem nie ciągnąć go.po.imprezach bo.to wasz czas, te początki. Mozesz powiedziec że on.ma różne dni i.nie bedziesz ryzykować i.psuc sobie i.innym ( tż, czy mama) imprezy. Po za tym nawet sie nie tlumacz...Ja tez bym teraz nie poszła, ani.to zabawa ani odstresowanie bo.ciagle czekałabym czy nie zacznie sie dramat... hehe. No chyba, ze mieliście ochote poszaleć ![]() To.nie fair, ze naciskają...powinni zrozumieć i dac spokój. My mamy teraz gdy.nie mam prowizji podobna sytuację finansową od 10 do 10 i absolutnie Cię rozumiem z kasą i w ogóle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-27 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Wtajemniczenie
|
Vadi super te zabawy i uderzam na portal z gryzoniem hihi mam ksiazki o zabawach dla niemowlat ale nie chce mi sie ich czytac 😶bawie sie z mlodym jak umiem raczek nieboraczek,kokoszka kaszke warzyla ,noski miloski i spiewam tancze ,gimnastykuje go troche😊
#1976 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedzi odnośnie opuchlizny/pierścionków!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Xzora, szacun za bieganie ![]() ![]() Chilli, daj spokój, nie zadręczaj się tym, dla mnie chore jest takie namawianie zwłaszcza jak się raz już powiedziało, że to nie Wasze widzimisię a pewne problemy których w tej chwili nie przeskoczycie. Nie przejmuj się i nie daj się zmusić bo to nie o to chodzi w pójściu na wesele. ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Ich ostatni post z tego miesiąca: Cytat:
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2017-08-27 o 17:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Wtajemniczenie
|
Chilli macie 2-miesieczne dziecko, przecież to taki maluszek! Nikt nie ma prawa Was namawiać na ciąganie go na taką głośną imprezę jaką jest wesele, skoro nie macie na to ochoty. A jeśli macie dodatkowe powody żeby nie iść, to też jest Wasza sprawa i nikomu nic do tego.
Ale miałam zaćmienie mózgu, musiałam chwilę kombinować o co chodzi z portalem z gryzoniem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Agg_s u mnie obrączka niedawno zaczęła wchodzić, ale pierścionek zaręczynowy jeszcze nie wchodzi na palec. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny wiem ze cala sytuacja nie obejdzie sie bez echa musze jakos to powiedziec im dosadnie w pt robie pazury i henne Pannie mlodej kupie chyba prezent i kartke i jej dam i przeprosze tak jak Mala pisze...
#1979 |
Zakorzenienie
|
Sill
Ja tez ![]() Ale moje zaćmienie ostatnio dochodzi do tego stopnia, ze dzwonie z mojegonrelefomu do.mamy, ze zapomniałam telefonu... tak, że wiecie budyń zamiast mózgu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1980 |
Zakorzenienie
|
Chilli ja uważam, że powinnaś zrobić tak jak czujesz i tak jak Tobie będzie wygodnie, a nie jak inni tego oczekują. Nikt nie może Ci mówić co masz robić, no proszę Cię. Tulę Cię mocno
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.