Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-27, 17:27   #1981
KociaMatka
Raczkowanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Wiem, pamiętam że masz problem ale myślałam że jakoś się goi pomalutku. Współczuję bardzo

Wołów jak daleko! Moje dziecko przestało spać na spacerach więc takie odległości odpadają...

Jejku, współczuję Ci całej sytuacji ale popieram Twoja decyzje

Transfer zakończony wizgiem młodego. Postanowiłam że przetrzymamy go do kąpieli a jak się nie uspokoił na noc to vibrucol znowu... Ale może padnie w końcu no bo ile można nie spać

Kurcze chyba nam się uczulenie jakieś zaczęło tylko ja nic dziś now go nie jadłam poza kotletem mielonym jednym ( no ale to wysypką by się nie objawiło raczej) czy możliwe żeby mleko sojowe po paru dniach dało efekt? One jakoś 3-4 dni do kawy ale dopiero teraz wyskoczyło...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pomalutku sie goi, przynajmniej na jednej piersi ale druga jakos nie chce sie zrosnac
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Kocia Matka a polozna widziala jak przystawiasz?ja mialam na poczatku z mlodym taki problem lapalmza plytko i sie irytowal polozna mi pokazala jak Go przystawic troche na sile na poczatku i pelrzystawialam.czasami ze 20.razy zanim zalapal.ale zalapal.w koncu i ja tez juz wiem jak go nakierowac

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Emilia ale musialas miec nerwa ja tez jak sie wkurze to jestem "fizyczna"😊

Chilli ja bym olala to wesele. Szczegolnie, ze przy maluszka mozesz powiedziec ze jest za maly i tyle i nie chcesz go przestymulowac. A z kwestii finansowej w ogole bym sie nie tlumaczyla.

U nas z powodu tego, ze rodzilam w miescie rodzicow i tam spedzilam pierwszy czas po porodzie to polozna jeszcze nas nie widziala jutro bede dzwonic do niej bo wreszcie w weekend zjechalismy do domu. Bylam tylko u cdl - tylko miedzy "pokazala" a "nauczylam sie" jest pewna roznica Najgorsze ze tak mnie boli ta ranka, ze sama sie spinam i z automatu sie cofam jak mala mnie zassie za mocno na poczatku. A jak wyjmowalas zeby sie dobrze dostawil - paluchem w kaciku ust?

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 17:30   #1982
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny wiem ze cala sytuacja nie obejdzie sie bez echa musze jakos to powiedziec im dosadnie w pt robie pazury i henne Pannie mlodej kupie chyba prezent i kartke i jej dam i przeprosze tak jak Mala pisze...

No i to jest dobry pomysł na grzeczne odmówienie.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Morelle nie pomogę z rabatem, nie wiem o jaki chodzi.

Stary 2017-08-27, 17:42   #1983
poprostu
Zakorzenienie

Chilli rodzinie sie nie tłumacz raz powiedzialas i wystarczy, a robią dziwna presję. Ja tez bym w takiej sytuacji nie poszła! A jak będziesz sie widzieć z panną młodą to może w ramach prezentu zrób jej gratis hennę czy paznokcie i zrób drobny upominek kartka i coś tam i już. Powinna zrozumieć.

Emilia przykro mi ze doszło do takiej sytuacji. Mam nadzieję że Tż stanie na wysokości zadania i nie pozwoli Ci sie wyprowadzić tak daleko do rodziców tylko wynajmiecie coś, a dla mamy pomyślą o opiekunce. Mam nadzieję, że Wasza rodzina się nie rozpadnie płakać mi się chce na samą myśl, że grozi Ci samotne macierzyństwo, ale słuszna decyzja nie możesz tam mieszkać to niebezpieczne. Trzymam kciuki za Was!

Ciocia wzięła na spacer tego mojego Pampersiaka, ale już tęsknię... Mikołaj jest lamaczem serc doprowadził do płaczu już moja przyjaciółkę, ciocie i babcie
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 17:46   #1984
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
Metoda z wrażeniem przed i po jedzeniu. Jest to niemiarodajne.
A możesz proszę rozwinąć dlaczego?
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 18:17   #1985
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Kocia Matka tak wyciagalam z paluchem ,zeby dostawic kolokwialnie mowiac bralam mlodego za łeb i piers trzymalam i go na ta piers nadziewalam najpierw troche go smyralam zeby dziuba otworzyl i pach go do cyca pamietaj ze dziecko nadziac na piers nie odwrotnie mialam momenty ze myslalam ze nie zalapie trwalo to ze 2dni po tym jak polozna doslownie zlapala mnie za piers i mlodego za glowe i tez z nim walczyla az zalapal i kazala mi tak samo a bolalo mega bo mi popekaly brodawki do krwi az mlodemu z buzi wyplywala i ryczalam przy dostawianiu...bardzo Ci wspolczuje bo wiem co przechodzisz dla mnie to bylp gorsze niz dojscie do siebie po cc...
Nie krepuj sie poloznej i niech jak najszybciej przyjdzie powiedz w przychodni jaka masz sytuacje .
Trzymam kciuki !!!

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 18:25   #1986
pestycyda
Zakorzenienie

Chilli, ja uważam że nic na siłę. Wszystko zależy od sytuacji. Ja odmówiłam przyjścia na 2 wesela i tez słyszę opinię że takie dziecko male to mogę zostawić rodzicom przecież ( czort że na cycu, że się drze w koło, że kolki). Jak nie macie kasy do tego i cała sytuacja nie sprzyja to nie idźcie i koniec. Szkoda że na początku tak nie postawiłaś sprawy ale rozumiem że sytuacja się zmieniła. Nie zadręczaj się bo najłatwiej jest komuś oceniać jak nie jest w Twojej skórze

Morelle, na FB jest kod rabatowy na 2 gatunek w pierwszy weekend d miesiaca. Ja nie wytrzymałam i zamówiłam też LF ale 1 gatunek bo nie było tej co chcialam w drugim gatunku. Ale zgapilam się bo o plecaczku zapomnialam-.- Jednak stanelo na takiej: https://littlefrog.shop/product-pol-...saAkCSEALw_wcB

Mała, ja myślałam że budyń zamiast mózgu przechodzi po ciąży ale jest co raz gorzej, potwierdzam:p

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 18:32   #1987
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
A możesz proszę rozwinąć dlaczego?
Tu możesz poczytać o tym. http://www.wymagajace.pl/jak-dobrze-zwazyc-niemowle/

Chilli ja bym na wesele nie poszła, a pomysł z małym prezentem (np. Butelka wina, komplet filiżanek) i kartka jest moim zdaniem ok).

Morelle w pierwszy weekend jest zniżka 20% na chusty 2 gatunku.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-27, 18:33   #1988
Agg_s
Wtajemniczenie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Pestycyda będę miała ta sama chustę!!! jest piękna

Poprostu, ja wysłałam Bartka z moimi rodzicami na spacer o 18. Zasnęłam jak zabita i nie słyszałam nawet jak TŻ dzwonił dopiero jak stanął nade mną 15min temu to się obudziłam

Taedio odezwij się co tam u was słychać

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2017-08-27 o 18:34
Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 18:46   #1989
vadi
*sportaddict*

Cytat:
dzięki. no nic, bliżej konkretów nie będę, niż w ten sposób, więc spróbuję i przy okazji poobserwuję jego przyrosty, bo mam wagę na miesiąc

Szkoda, że mój łobuziak najmniejszą ochotę ma na jedzenie w nocy
Stary 2017-08-27, 18:49   #1990
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Kocia Matka tak wyciagalam z paluchem ,zeby dostawic kolokwialnie mowiac bralam mlodego za łeb i piers trzymalam i go na ta piers nadziewalam najpierw troche go smyralam zeby dziuba otworzyl i pach go do cyca pamietaj ze dziecko nadziac na piers nie odwrotnie mialam momenty ze myslalam ze nie zalapie trwalo to ze 2dni po tym jak polozna doslownie zlapala mnie za piers i mlodego za glowe i tez z nim walczyla az zalapal i kazala mi tak samo a bolalo mega bo mi popekaly brodawki do krwi az mlodemu z buzi wyplywala i ryczalam przy dostawianiu...bardzo Ci wspolczuje bo wiem co przechodzisz dla mnie to bylp gorsze niz dojscie do siebie po cc...
Nie krepuj sie poloznej i niech jak najszybciej przyjdzie powiedz w przychodni jaka masz sytuacje .
Trzymam kciuki !!!

Dzieki, faktycznie chyba musze do tego brutalniej podejsc. Strasznie sie ciesze ze w ogole wreszcie jestesmy w domu i bedziemy pod opieka poloznej czy pediatry bo taka samowolka 2 tygodnie tez byla stresujaca

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 18:51   #1991
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
dzięki. no nic, bliżej konkretów nie będę, niż w ten sposób, więc spróbuję i przy okazji poobserwuję jego przyrosty, bo mam wagę na miesiąc

Szkoda, że mój łobuziak najmniejszą ochotę ma na jedzenie w nocy
W nocy je pewnie krócej, bo szybciej się najada. A jak u Was przyrosty wyglądają, że się martwisz?
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 18:56   #1992
pestycyda
Zakorzenienie

Aggs, ♥😘

Stary 2017-08-27, 19:07   #1993
Mała!
Zakorzenienie

No właśnie taedio nie ma jakiś czas i nonie...

My już po kapieli, teraz kp i chyba już nocka.
Wasze i maluszków zdrowie dziewczyny co.prawda tylko.kilka łyczków ale toast sie liczy

1503857272259.jpg

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-27 o 19:09
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 19:12   #1994
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
No właśnie taedio nie ma jakiś czas i nonie...

My już po kapieli, teraz kp i chyba już nocka.
Wasze i maluszków zdrowie dziewczyny co.prawda tylko.kilka łyczków ale toast sie liczy

Załącznik 7210511

I karolinusia długo się nie odzywa
Do tego Sam dzisiaj rano nie napisała żadnej historii
I wzywam też Jon i AnnePaule!
Ach te macierzyństwo!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 19:13   #1995
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Kocia Matka bedzie dobrze zobaczysz!!w domu najlepiej😊

Poprostu za mani,pedi i henne nie wezme hajsu od niej takze dokupie dobre wino i kartke i tyle.
Komentarze musze jakos zniesc w takim badz razie ale bardzo je przezywam bo z rodzenstwem jestesmy bardzo zwiazani...a to starszy brat i troche chyba zapomina ze juz nie mam nastu lat i nie bede sie go sluchac...

Morelle piekna sukienka dla Pesteczki!a chuste sprzedasz wiec nie bedziesz stratna na pewno.A to nosidlo co kiedys pisalas ze chyba dostaliscie czy cos ze tz mial nosic?

Ogromne dzieki laseczki za opinie odrazu mi lepiej i troche zeszlo ze mnie cisnienie jak zwykle mamuśki niezastapione nawet w rodzinnych "trudnych sprawach "hihi 😘😘😘

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-27, 19:13   #1996
Mała!
Zakorzenienie

No tak

Stary 2017-08-27, 19:17   #1997
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Pestycyda ja dzis tez viburcol dalam maly b.sie prezyl i wyl zrobilam b.ciepla kapiel mu a pozniej tż mu grzal brzuszek suszara a ja masowalam.Teraz karmie go i przysypia troche wczesnie ale ja tez chyba zjem cos wezme prysznic bez stresu bo jt tż i lulu stres mnie dzis wykonczyl ...

Stary 2017-08-27, 19:25   #1998
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi odnośnie opuchlizny/pierścionków! Naprawdę mi ulżyło, myślałam że po takim czasie wszystkie już nosicie a tylko ja mam problem.

Dzięki za info! Właśnie ostatnio go tak poklepywałam delikatnie po pupce i faktycznie trochę się uspokajał (czyt. płakał ciszej ) ale nie wiedziałam czy to odpowiednia chwila na poklepywanie.

No to trochę sportu już mamy! TŻ czasami ze mnie się śmieję jak wymyślam układy taneczne

O, ekstra, też coś takiego szukałam i potrzebowałam! na gryzoniu trzeba wykupić pakiet GB więc chyba będę polować na wersję książkową

Xzora, szacun za bieganie

Chilli, daj spokój, nie zadręczaj się tym, dla mnie chore jest takie namawianie zwłaszcza jak się raz już powiedziało, że to nie Wasze widzimisię a pewne problemy których w tej chwili nie przeskoczycie. Nie przejmuj się i nie daj się zmusić bo to nie o to chodzi w pójściu na wesele.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Ja tylko coś kojarzę, że w pierwszy weekend każdego miesiąca wrzucają na facebooku kod rabatowy, który wpisuje się przy zakupie chusty z II gatunku w ten konkretny weekend.

Ich ostatni post z tego miesiąca:
Dziękuję **

Cytat:
Chilli, ja uważam że nic na siłę. Wszystko zależy od sytuacji. Ja odmówiłam przyjścia na 2 wesela i tez słyszę opinię że takie dziecko male to mogę zostawić rodzicom przecież ( czort że na cycu, że się drze w koło, że kolki). Jak nie macie kasy do tego i cała sytuacja nie sprzyja to nie idźcie i koniec. Szkoda że na początku tak nie postawiłaś sprawy ale rozumiem że sytuacja się zmieniła. Nie zadręczaj się bo najłatwiej jest komuś oceniać jak nie jest w Twojej skórze

Morelle, na FB jest kod rabatowy na 2 gatunek w pierwszy weekend d miesiaca. Ja nie wytrzymałam i zamówiłam też LF ale 1 gatunek bo nie było tej co chcialam w drugim gatunku. Ale zgapilam się bo o plecaczku zapomnialam-.- Jednak stanelo na takiej: https://littlefrog.shop/product-pol-...saAkCSEALw_wcB

Mała, ja myślałam że budyń zamiast mózgu przechodzi po ciąży ale jest co raz gorzej, potwierdzam:p

Dziękuję *

Cytat:
Tu możesz poczytać o tym. http://www.wymagajace.pl/jak-dobrze-zwazyc-niemowle/

Chilli ja bym na wesele nie poszła, a pomysł z małym prezentem (np. Butelka wina, komplet filiżanek) i kartka jest moim zdaniem ok).

Morelle w pierwszy weekend jest zniżka 20% na chusty 2 gatunku.
Dziękuję

Cytat:
Kocia Matka bedzie dobrze zobaczysz!!w domu najlepiej😊

Poprostu za mani,pedi i henne nie wezme hajsu od niej takze dokupie dobre wino i kartke i tyle.
Komentarze musze jakos zniesc w takim badz razie ale bardzo je przezywam bo z rodzenstwem jestesmy bardzo zwiazani...a to starszy brat i troche chyba zapomina ze juz nie mam nastu lat i nie bede sie go sluchac...

Morelle piekna sukienka dla Pesteczki!a chuste sprzedasz wiec nie bedziesz stratna na pewno.A to nosidlo co kiedys pisalas ze chyba dostaliscie czy cos ze tz mial nosic?

Ogromne dzieki laseczki za opinie odrazu mi lepiej i troche zeszlo ze mnie cisnienie jak zwykle mamuśki niezastapione nawet w rodzinnych "trudnych sprawach "hihi 😘😘😘

Mam je ale jeszcze nie chce jej wkładać

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Kurcze ciągle ją brzuch budzi ;/ juz 5 raz. Jutro mamy alergologa. We wt mam gin w Luxmed. Spakowalam nas na 2 dni do wro. We 2 było mnóstwo rzeczy. 3 to już armagedon. Nie biorę wózka. Pojedziemy do lekarza w foteliku. Spać będzie z nami na łóżku bo tż nie chce na 2 dni łóżeczka zabierac. Nie chce mu sie pewnie nosić na 4p.

Taedio też się nie odzywa.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 19:41   #1999
pestycyda
Zakorzenienie

Chilli, ja jeszcze dziś nie dałam. Oby wam pomogło. Jakoś przetrzymalismy historyka do kąpieli. Teraz karmię i zobaczymy jak pójdzie usypianie... Spał przed kąpielą 2h więc moze nie być lekko.

Dziewczyny Wojtek straszna histerię urządza po kąpieli przy pielęgnacji i ubieraniu. Jak to ma być rytuał wyciszający jak on od wyjęcia z wody drze się jak poprute prześcieradło? Na przewijaku to samo. Normalnie cała pielęgnacja jest robiona " byle szybko " :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-27, 19:47   #2000
vadi
*sportaddict*

Cytat:
W nocy je pewnie krócej, bo szybciej się najada. A jak u Was przyrosty wyglądają, że się martwisz?
Ostatni tydzień to dotychczasowy rekord - 160g w 6 dni, wcześniej średnio po ok. 20g/dobę (już przy karmieniu mieszanym), w parę dni kiedy wcześniej był prawie tylko na kp nie przybrał nic, więc kombinujemy z pomocą CDL ale szału nie ma w przyrostach, więc boję się ograniczać mm (aktualnie je ok. 300 ml dziennie mm).

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Pestycyda A jak go wsadzasz do wody? U nas przestał się bać i krzyczeć po zanurzaniu bokiem. Probowalas zanurzac owinietego w tetre?
Stary 2017-08-27, 19:48   #2001
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Wiem, pamiętam że masz problem ale myślałam że jakoś się goi pomalutku. Współczuję bardzo

Wołów jak daleko! Moje dziecko przestało spać na spacerach więc takie odległości odpadają...

Jejku, współczuję Ci całej sytuacji ale popieram Twoja decyzje

Transfer zakończony wizgiem młodego. Postanowiłam że przetrzymamy go do kąpieli a jak się nie uspokoił na noc to vibrucol znowu... Ale może padnie w końcu no bo ile można nie spać

Kurcze chyba nam się uczulenie jakieś zaczęło tylko ja nic dziś now go nie jadłam poza kotletem mielonym jednym ( no ale to wysypką by się nie objawiło raczej) czy możliwe żeby mleko sojowe po paru dniach dało efekt? One jakoś 3-4 dni do kawy ale dopiero teraz wyskoczyło...

Powiesz mi jak stosujesz ten vibrucol?
Kupilam i chyba bede musiala uzyc bo mala znow daje koncert od godziny.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 19:49   #2002
vadi
*sportaddict*

Dopiero załapałam że to po kąpieli może jest mu zimno? Spróbuj podgrzać ręcznik suszarka
Stary 2017-08-27, 19:49   #2003
pestycyda
Zakorzenienie

Vadi ale on uwielbia sama kąpiel! Tylko jak go wyjmujemy to jest dramat do momentu ubrania go i wzięcia na ręce:/ no ale 10 minut to zajmuje jakoś żeby go wytrzec posmarować kremem umyć buzię itp

Stary 2017-08-27, 19:52   #2004
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi ale on uwielbia sama kąpiel! Tylko jak go wyjmujemy to jest dramat do momentu ubrania go i wzięcia na ręce:/ no ale 10 minut to zajmuje jakoś żeby go wytrzec posmarować kremem umyć buzię itp

Już sie poprawilam
Timi też się wycisza jak ma okryte ręcznikiem włoski
Stary 2017-08-27, 20:06   #2005
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Myszowata jeden czopek pakujesz w pupe i tyle najlepiej z godzinke przed takimi akcjami zwyczajowymi no i jeden na dobe.

Vadi ja mysle ze taka waga jak jestes niespokojna moze pomoc bo widzisz co i jak moze latwiej bedzie Ci na sama piers przejsc bez zamartwiania.

Pestycyda moj tez plakal zaraz po wyciagnieciu z wanny ale teraz go szybko opatulam w recznik i biore na rece i go wycieram tak jakby na rekach i glowke i buzke od razu i jest lepiej ale to mega szybko robie to chyba szok po wyciagnieciu z wody

Stary 2017-08-27, 20:12   #2006
poprostu
Zakorzenienie

A u mnie jest tak, że pielęgnacja, przebieranie spoko dzidzius chętny patrzy wdzięcznie oczami. Wkladam do wanienki i jest szał, buzia w podkowę i bek. Wyjme z wanienki poszumie do ucha i dzidziuś już zadowolony. Już próbowałam ciut chłodniejsza wodę, cieplejsza, tetra na brzuszek, nie lubi. Za to (odpukac) po kąpieli zje i fajnie śpi.
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-27, 20:33   #2007
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Myszowata jeden czopek pakujesz w pupe i tyle najlepiej z godzinke przed takimi akcjami zwyczajowymi no i jeden na dobe.

Vadi ja mysle ze taka waga jak jestes niespokojna moze pomoc bo widzisz co i jak moze latwiej bedzie Ci na sama piers przejsc bez zamartwiania.

Pestycyda moj tez plakal zaraz po wyciagnieciu z wanny ale teraz go szybko opatulam w recznik i biore na rece i go wycieram tak jakby na rekach i glowke i buzke od razu i jest lepiej ale to mega szybko robie to chyba szok po wyciagnieciu z wody

Dzieki wielkie
Wazne jest to zeby podawac przed? Czy jezeli juz by sie zaczelo to tez zadziala?
Kryzys poki co opanowany i mala usypia przy cycku. Oby dzis troche pospala.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-27, 20:48   #2008
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
To spokojnej, bezstresowej.nocy.
Pa: a o.której zazwyczaj zasypia na noc Wicek?

Morelle
Powodzenia jutro u alergologa i oby we Wro było wam ok

Pestycyda
My tez tak czasami mamy... a nawet dość często.

My dziś wysłaliśmy tesciow do.kina zadowoleni wrócili

Właśnie oglądaliśmy zdjecia Tymona z tego okresu, bo.oboje juz nie pamietamy, sa podobni, ale Hugo sie już zmienia. Tymon lepiej głowę trzymał i bardziej zatrzymywał wzrok.już... ale np odkryłam że pępek siedział mu 1,5 miesiąca dluuugo!
Oki zmykam spać, bo bąk śpi juz od godziny... ale mruczy, warczy, kreci się... hihi

Dobrej nocki

Stary 2017-08-27, 20:52   #2009
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Mala ok 20 kapiel i pozniej sie bujamy z kp i lulaniem zazwyczaj zasypia miedzy 21 a 22.ja tez ide spac to spokojnej☺

Myszowata mozna dac o kazdej porze i zadziala😊

Stary 2017-08-27, 21:45   #2010
emmos
Zakorzenienie

U mnie w wanience tez jest Amelci dobrze, a po wyjeciu na przewijak jest po chwili ryk.

Skonczylismy ogladac film ojcowie i corki, ależ się spłakałam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości