|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Cytat:
U nas z powodu tego, ze rodzilam w miescie rodzicow i tam spedzilam pierwszy czas po porodzie to polozna jeszcze nas nie widziala ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i to jest dobry pomysł na grzeczne odmówienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Morelle nie pomogę z rabatem, nie wiem o jaki chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Chilli rodzinie sie nie tłumacz raz powiedzialas i wystarczy, a robią dziwna presję. Ja tez bym w takiej sytuacji nie poszła! A jak będziesz sie widzieć z panną młodą to może w ramach prezentu zrób jej gratis hennę czy paznokcie i zrób drobny upominek kartka i coś tam i już. Powinna zrozumieć.
Emilia przykro mi ze doszło do takiej sytuacji. Mam nadzieję że Tż stanie na wysokości zadania i nie pozwoli Ci sie wyprowadzić tak daleko do rodziców tylko wynajmiecie coś, a dla mamy pomyślą o opiekunce. Mam nadzieję, że Wasza rodzina się nie rozpadnie ![]() Ciocia wzięła na spacer tego mojego Pampersiaka, ale już tęsknię... Mikołaj jest lamaczem serc doprowadził do płaczu już moja przyjaciółkę, ciocie i babcie |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Wtajemniczenie
|
Kocia Matka tak wyciagalam z paluchem ,zeby dostawic kolokwialnie mowiac bralam mlodego za łeb i piers trzymalam i go na ta piers nadziewalam najpierw troche go smyralam zeby dziuba otworzyl i pach go do cyca pamietaj ze dziecko nadziac na piers nie odwrotnie mialam momenty ze myslalam ze nie zalapie trwalo to ze 2dni po tym jak polozna doslownie zlapala mnie za piers i mlodego za glowe i tez z nim walczyla az zalapal i kazala mi tak samo a bolalo mega bo mi popekaly brodawki do krwi az mlodemu z buzi wyplywala i ryczalam przy dostawianiu...bardzo Ci wspolczuje bo wiem co przechodzisz dla mnie to bylp gorsze niz dojscie do siebie po cc...
Nie krepuj sie poloznej i niech jak najszybciej przyjdzie powiedz w przychodni jaka masz sytuacje . Trzymam kciuki !!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1986 |
Zakorzenienie
|
Chilli, ja uważam że nic na siłę. Wszystko zależy od sytuacji. Ja odmówiłam przyjścia na 2 wesela i tez słyszę opinię że takie dziecko male to mogę zostawić rodzicom przecież ( czort że na cycu, że się drze w koło, że kolki). Jak nie macie kasy do tego i cała sytuacja nie sprzyja to nie idźcie i koniec. Szkoda że na początku tak nie postawiłaś sprawy ale rozumiem że sytuacja się zmieniła. Nie zadręczaj się bo najłatwiej jest komuś oceniać jak nie jest w Twojej skórze
![]() Morelle, na FB jest kod rabatowy na 2 gatunek w pierwszy weekend d miesiaca. Ja nie wytrzymałam i zamówiłam też LF ale 1 gatunek bo nie było tej co chcialam w drugim gatunku. Ale zgapilam się bo o plecaczku zapomnialam-.- Jednak stanelo na takiej: https://littlefrog.shop/product-pol-...saAkCSEALw_wcB Mała, ja myślałam że budyń zamiast mózgu przechodzi po ciąży ale jest co raz gorzej, potwierdzam:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
Tu możesz poczytać o tym. http://www.wymagajace.pl/jak-dobrze-zwazyc-niemowle/
Chilli ja bym na wesele nie poszła, a pomysł z małym prezentem (np. Butelka wina, komplet filiżanek) i kartka jest moim zdaniem ok). Morelle w pierwszy weekend jest zniżka 20% na chusty 2 gatunku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Wtajemniczenie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Pestycyda będę miała ta sama chustę!!!
![]() ![]() Poprostu, ja wysłałam Bartka z moimi rodzicami na spacer o 18. Zasnęłam jak zabita i nie słyszałam nawet jak TŻ dzwonił ![]() ![]() Taedio odezwij się co tam u was słychać ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2017-08-27 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Szkoda, że mój łobuziak najmniejszą ochotę ma na jedzenie w nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
W nocy je pewnie krócej, bo szybciej się najada. A jak u Was przyrosty wyglądają, że się martwisz?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
Aggs, ♥😘
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
No właśnie taedio nie ma jakiś czas i nonie...
My już po kapieli, teraz kp i chyba już nocka. Wasze i maluszków zdrowie dziewczyny ![]() ![]() 1503857272259.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-27 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do tego Sam dzisiaj rano nie napisała żadnej historii ![]() I wzywam też Jon i AnnePaule! ![]() ![]() Ach te macierzyństwo! ![]()
![]() |
#1995 |
Wtajemniczenie
|
Kocia Matka bedzie dobrze zobaczysz!!w domu najlepiej😊
Poprostu za mani,pedi i henne nie wezme hajsu od niej takze dokupie dobre wino i kartke i tyle. Komentarze musze jakos zniesc w takim badz razie ale bardzo je przezywam bo z rodzenstwem jestesmy bardzo zwiazani...a to starszy brat i troche chyba zapomina ze juz nie mam nastu lat i nie bede sie go sluchac... Morelle piekna sukienka dla Pesteczki!a chuste sprzedasz wiec nie bedziesz stratna na pewno.A to nosidlo co kiedys pisalas ze chyba dostaliscie czy cos ze tz mial nosic? Ogromne dzieki laseczki za opinie odrazu mi lepiej i troche zeszlo ze mnie cisnienie jak zwykle mamuśki niezastapione nawet w rodzinnych "trudnych sprawach "hihi 😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
No tak
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1997 |
Wtajemniczenie
|
Pestycyda ja dzis tez viburcol dalam maly b.sie prezyl i wyl zrobilam b.ciepla kapiel mu a pozniej tż mu grzal brzuszek suszara a ja masowalam.Teraz karmie go i przysypia troche wczesnie ale ja tez chyba zjem cos wezme prysznic bez stresu bo jt tż i lulu stres mnie dzis wykonczyl ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1998 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Kurcze ciągle ją brzuch budzi ;/ juz 5 raz. Jutro mamy alergologa. We wt mam gin w Luxmed. Spakowalam nas na 2 dni do wro. We 2 było mnóstwo rzeczy. 3 to już armagedon. Nie biorę wózka. Pojedziemy do lekarza w foteliku. Spać będzie z nami na łóżku bo tż nie chce na 2 dni łóżeczka zabierac. Nie chce mu sie pewnie nosić na 4p. Taedio też się nie odzywa.
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
Chilli, ja jeszcze dziś nie dałam. Oby wam pomogło. Jakoś przetrzymalismy historyka do kąpieli. Teraz karmię i zobaczymy jak pójdzie usypianie... Spał przed kąpielą 2h więc moze nie być lekko.
Dziewczyny Wojtek straszna histerię urządza po kąpieli przy pielęgnacji i ubieraniu. Jak to ma być rytuał wyciszający jak on od wyjęcia z wody drze się jak poprute prześcieradło? Na przewijaku to samo. Normalnie cała pielęgnacja jest robiona " byle szybko " :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Pestycyda A jak go wsadzasz do wody? U nas przestał się bać i krzyczeć po zanurzaniu bokiem. Probowalas zanurzac owinietego w tetre? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupilam i chyba bede musiala uzyc bo mala znow daje koncert od godziny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
*sportaddict*
|
Dopiero załapałam że to po kąpieli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
Vadi ale on uwielbia sama kąpiel! Tylko jak go wyjmujemy to jest dramat do momentu ubrania go i wzięcia na ręce:/ no ale 10 minut to zajmuje jakoś żeby go wytrzec posmarować kremem umyć buzię itp
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Timi też się wycisza jak ma okryte ręcznikiem włoski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Wtajemniczenie
|
Myszowata jeden czopek pakujesz w pupe i tyle najlepiej z godzinke przed takimi akcjami zwyczajowymi no i jeden na dobe.
Vadi ja mysle ze taka waga jak jestes niespokojna moze pomoc bo widzisz co i jak moze latwiej bedzie Ci na sama piers przejsc bez zamartwiania. Pestycyda moj tez plakal zaraz po wyciagnieciu z wanny ale teraz go szybko opatulam w recznik i biore na rece i go wycieram tak jakby na rekach i glowke i buzke od razu i jest lepiej ale to mega szybko robie to chyba szok po wyciagnieciu z wody Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2006 |
Zakorzenienie
|
A u mnie jest tak, że pielęgnacja, przebieranie spoko dzidzius chętny patrzy wdzięcznie oczami. Wkladam do wanienki i jest szał, buzia w podkowę i bek. Wyjme z wanienki poszumie do ucha i dzidziuś już zadowolony. Już próbowałam ciut chłodniejsza wodę, cieplejsza, tetra na brzuszek, nie lubi. Za to (odpukac) po kąpieli zje i fajnie śpi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wazne jest to zeby podawac przed? Czy jezeli juz by sie zaczelo to tez zadziala? Kryzys poki co opanowany i mala usypia przy cycku. Oby dzis troche pospala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2008 |
Zakorzenienie
|
Chilli
To spokojnej, bezstresowej.nocy. Pa: a o.której zazwyczaj zasypia na noc Wicek? Morelle Powodzenia jutro u alergologa i oby we Wro było wam ok ![]() Pestycyda My tez tak czasami mamy... a nawet dość często. My dziś wysłaliśmy tesciow do.kina ![]() ![]() Właśnie oglądaliśmy zdjecia Tymona z tego okresu, bo.oboje juz nie pamietamy, sa podobni, ale Hugo sie już zmienia. Tymon lepiej głowę trzymał i bardziej zatrzymywał wzrok.już... ale np odkryłam że pępek siedział mu 1,5 miesiąca ![]() Oki zmykam spać, bo bąk śpi juz od godziny... ale mruczy, warczy, kreci się... hihi Dobrej nocki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2009 |
Wtajemniczenie
|
Mala ok 20 kapiel i pozniej sie bujamy z kp i lulaniem zazwyczaj zasypia miedzy 21 a 22.ja tez ide spac to spokojnej☺
Myszowata mozna dac o kazdej porze i zadziala😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2010 |
Zakorzenienie
|
U mnie w wanience tez jest Amelci dobrze, a po wyjeciu na przewijak jest po chwili ryk.
Skonczylismy ogladac film ojcowie i corki, ależ się spłakałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.