A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-24, 15:35   #3631
tulipanna.
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Zrobiłam przegląd obowiązujących a ciekawych promocji i...

Merlin.pl:
- z okazji Dnia Dziecka, do godz. 9.00 dn. 2.VI., promocja do 35% na tytuły różnych wydawnictw z zakresu literatury dziecięcej i młodzieżowej
- Wydawnictwo Zysk, wybrane tytuły, 25% taniej (zamówienia złożone i potwierdzone do 26 maja do 9 rano)
- z okazji Dnia Matki, Wydawnictwo W.A.B., wybrane tytuły (gł. literatura kobieca), 25% taniej (zamówienia złożone i potwierdzone do 26 maja do 9 rano)

Empik.com:
- w ofercie specjalnej, sześć audiobooków z zakresu literatury pięknej

Wydawnictwo Literackie:
- 50% taniej wybrane tytuły z katalogu wydawnictwa: http://www.wydawnictwoliterackie.pl/...rona=wszystkie

Noir Sur Blanc:
- promocja na książki Patricii Highsmith, każda sztuka po 23 zł. (zamiast 30-31 zł.): http://www.noir.pl/specials.php

Znak:
- 10 bestsellerów 50% taniej: http://www.znak.com.pl/wydarzenie,na...C4%99%20taniej!

Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne:
- wiosenna wyprzedaż wybranych tytułów z katalogu, 20% taniej, promocja do 28.05.2008: http://www.gwp.pl/product/g25.html

Ciekawa jestem kiedy w Merlinie będzie wreszcie promocja na pratchetty, co jakiś czas się pojawiał spory upust, a ostatnio coś długo go nie ma
Cienizna w NSB, w Znaku same starocie. Jedynie WL sie postaralo.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 16:00   #3632
lilithin
Wtajemniczenie

Czy w merlinie jest mozliwosc skontaktowania sie z jakims recenzentem???
Wybaczcie off topa, ale jedna kobieta tak mnie zaskoczyla swoja recenzje, ze chcialabym sie z nia skontaktowac
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 16:02   #3633
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
Czy w merlinie jest mozliwosc skontaktowania sie z jakims recenzentem???
Wybaczcie off topa, ale jedna kobieta tak mnie zaskoczyla swoja recenzje, ze chcialabym sie z nia skontaktowac
Takie sprawy (jesli kontakt do recenzenta nie jest podany na stronie) kieruje sie do naczelnego i on odpowiada za dalsze przekazanie problemu. Zdradzisz co za recenzja, bo jestem bardzo ciekawa Jak nie chcesz publicznie, to prosze wyslij mi na PW.
Stary 2008-05-24, 16:06   #3634
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliFka1 Pokaż wiadomość
.
Jak pisze J. C. Oates ?? Jakoś tak apetycznie wyglądają te dwa tomiska!
Ja się mogę wypowiedzieć jedynie na podstawie przeczytanej przeze mnie "Blondynki", gdzie styl Oates określiłabym jako dosadny. Nie przebiera w słowach, nie owija w bawełnę, wali prosto z mostu. Taka mała terapia szokowa, ale na mnie zadziałała na tyle, że postanowiłam przeczytać wszystko tej autorki, co wpadnie mi w ręce. Na półce czekają "Amerykańskie apetyty".

Natomiast "Paula" Allende mnie rozczarowała. Nie wiem, może dlatego, że wcześniej wiele dobrego się o niej nasłuchałam, że to wzruszająca spowiedź matki, która żegna się ze swym odchodzącym dzieckiem i że nie sposób czytać tego nie mając ściśniętego serca i łez w oczach itp. Na mnie Paula nie zrobiła żadnego wrażenia. Może mam serce z kamienia? Ale wydaje mi się, że Wam dziewczyny może się podobać

Cytat:
to dobrze Ci ciotka Olifka poradziła
Bardzo dobrze Dzięki takiej trzeźwej ocenie nie kupiłam na oślep.

Cytat:
Dzisiaj trochę pospamuję, ale jeszcze jedna ciekawostka, artykuł z 'New York Times'a' - http://www.nytimes.com/2008/05/23/bo...=5070&emc=eta1 dot. '1001 książek, które należy przeczytać zanim się umrze'
Cytat:
Ja tam wolę listę "100 greatest novels" - tu przynajmniej większość tytułow brzmi znajomo
http://www.greatbooksguide.com/OneHu...estNovels.html
Tak naprawdę to co lista to inny zestaw, tutaj inna wersja setki:
http://www.best100novels.com/
Ło matko, kolejne pozycje do odhaczania! Ja mam fioła na punkcie wszelakich list, według których wybieram sobie książki do czytania. Mam już kilka, z którymi chodzę do biblioteki i panie bibliotekarki patrzą już na mnie trochę dziwnym wzrokiem, kiedy sunę między regałami z plikiem kartek przed nosem

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Nie jest aż tak źle. Zależy co kto lubi i co kogo interesuje

Lillithin, a co to za recenzja? Też jestem ciekawa?

Edytowane przez Mariah
Czas edycji: 2008-05-24 o 16:10 Powód: dopisek
Mariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 16:20   #3635
tulipanna.
Zakorzenienie

Wyjde na czepialska marude, trudno - wybaczcie Jednak te listy zawieraja nazwiska samych klasykow, dodatkowo pare przecietnych ksiazek, ktore zdobyly rozglos w ostatnich latach.

Cytat:
Nie jest aż tak źle. Zależy co kto lubi i co kogo interesuje
Biore to pod uwage, jednak do najszerszego spektrum zainteresowanych trafi WL... Podtrzymuje zdanie, ze jest kiepsciutko - to co przecenil Znak mozna juz za darmoche pozyczyc w Jagiellonce.
Stary 2008-05-24, 16:39   #3636
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
Świetna ta lista Ana! Słyszałam, ze takowa istnieje, ale nigdy jej nie widziałam. Jak będę miała chwilkę to odznaczę przeczytane, zobaczymy ile mi jeszcze zostanie.
O, to czekam z niecierpliwością na efekt pracy

Cytat:
Nie wiem czy tylko mnie się tak skojarzyło... fajnie to brzmi - promocja na pratchetty... jak promocja na ogórki
A wiesz, że coś w tym jest...

Cytat:
Kwestia gustu. Dla mnie kryminały Highsmith są bardzo dobre i akurat tę promocję uważam za atrakcyjną.

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
Ło matko, kolejne pozycje do odhaczania! Ja mam fioła na punkcie wszelakich list, według których wybieram sobie książki do czytania. Mam już kilka, z którymi chodzę do biblioteki i panie bibliotekarki patrzą już na mnie trochę dziwnym wzrokiem, kiedy sunę między regałami z plikiem kartek przed nosem
Ja również, dlatego już ją sobie do dziennika wrzuciłam A teraz niech dojrzewa i czeka na kolejne aktualizacje...

Cytat:
Wyjde na czepialska marude, trudno - wybaczcie Jednak te listy zawieraja nazwiska samych klasykow, dodatkowo pare przecietnych ksiazek, ktore zdobyly rozglos w ostatnich latach.

Biore to pod uwage, jednak do najszerszego spektrum zainteresowanych trafi WL... Podtrzymuje zdanie, ze jest kiepsciutko - to co przecenil Znak mozna juz za darmoche pozyczyc w Jagiellonce.
Lista, którą ja wkleiłam zawiera spis książek wszech czasów. Trudno zatem, żeby tam nie było tytułów klasyków literatury. Co zaś się tyczy wypożyczania książek - ja tego nie lubię i dlatego nie wypożyczam. Wolę książkę kupić. Stąd też, mierzenie jakości promocji dostępnością wymienionych w niej pozycji w bibliotekach jest dla mnie zupełnie bezzasadne.
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 16:56   #3637
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:

Kwestia gustu. Dla mnie kryminały Highsmith są bardzo dobre i akurat tę promocję uważam za atrakcyjną.

Lista, którą ja wkleiłam zawiera spis książek wszech czasów. Trudno zatem, żeby tam nie było tytułów klasyków literatury. Co zaś się tyczy wypożyczania książek - ja tego nie lubię i dlatego nie wypożyczam. Wolę książkę kupić. Stąd też, mierzenie jakości promocji dostępnością wymienionych w niej pozycji w bibliotekach jest dla mnie zupełnie bezzasadne.
Gustu - ale wydawnictwo z szeroką ofertą trafi do gustów. To drobna różnica. Rozumiem o co Ci chodzi, ale właśnie o szerokości oferty piszę od początku Choć z drugiej strony, kryminał faktycznie trafi w gusta licznego odbiorcy...

Co do w/w listy - że zacytuje Prof. Stalę "jak kto woli"

Natomiast jeszcze odnośnie kupowania - też lubię książki miec. Nie od dzis wiadomo jednak, ze nie kazda ksiazke warto kupic. Z listy Znaku nadaje sie do tego Kapuściński i Myśliwski, bo sa najbardziej uniwersalni. Pewnie, mozna podac argumenty za kupnem kazdej z tych pozycji, bo zawsze znajdzie sie ktos, kto wybierze Mikolajka czy jakas ksiazke Davies'a. Ba, nawet Maklowicza Jednak caly czas mysle o odbiorcy o dosc wysublimowanym guscie czytelniczym.
Stary 2008-05-24, 17:01   #3638
lilithin
Wtajemniczenie

tulipanna, mariah

Nie bede zglaszac tego az do administratora, nie jest to az tak powazna sprawa. Po prostu chcialam sie zapytac recenzentki o jej wiedze z zakresu literaturoznawstwa

Chodzi i recenzje "Trzynastej opowiesci." Nie czytalam, wiec nie wiem, jaka ta ksiazka jest i jak ja bym ja ocenila, ale w momencie, kiedy ktos krytykuje ksiazke, majac siebie za niewiadomo jak madrego, inteligentnego, ambitnego i wymagajacego czytelnika wytykajac przy tym innym "elementarny brak wiedzy z zakresu literaturoznawstwa," a sam twierdzi, ze autorka "Wichrowych wzgorz" jest Jane Austen, to krew sie we mnie gotuje.
Stary 2008-05-24, 17:04   #3639
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
tulipanna, mariah

Nie bede zglaszac tego az do administratora, nie jest to az tak powazna sprawa. Po prostu chcialam sie zapytac recenzentki o jej wiedze z zakresu literaturoznawstwa

Chodzi i recenzje "Trzynastej opowiesci." Nie czytalam, wiec nie wiem, jaka ta ksiazka jest i jak ja bym ja ocenila, ale w momencie, kiedy ktos krytykuje ksiazke, majac siebie za niewiadomo jak madrego, inteligentnego, ambitnego i wymagajacego czytelnika wytykajac przy tym innym "elementarny brak wiedzy z zakresu literaturoznawstwa," a sam twierdzi, ze autorka "Wichrowych wzgorz" jest Jane Austen, to krew sie we mnie gotuje.
Uuu, nie takich domoroslych "literaturoznawcow" sie widywalo... Ja bym jednak zglosila, bo jeszcze jakis nieswiadomy wzrokowiec zobaczy i sobie tak utrwali.
Stary 2008-05-24, 17:38   #3640
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Uuu, nie takich domoroslych "literaturoznawcow" sie widywalo... Ja bym jednak zglosila, bo jeszcze jakis nieswiadomy wzrokowiec zobaczy i sobie tak utrwali.
Hmm, czyli z troski o czyste umysly innych czytelnikow powinnam zglosic... Chyba tak zrobie

Mam “1001 Books You Must Read Before You Die” w domu Kiedys tez sobie policzylam, ile z nich przeczytalam i wyszlo 41. Teraz moze troche wiecej by sie nazbieralo, chociazby ze wzgledu na lektury, ktore musialam przeczytac od pazdziernika. Traktuje te liste jednak z przymruzeniem oka, odkad zobaczylam, ze umieszczono na niej Coelho.
Mojej kolezance tak sie spodobala ta ksiazka, ze sobie robila zdjecia spisu tych wszystkich ksiazek. Jakos nam nie przyszlo do glowy, ze moze sie znalezc w internecie
Stary 2008-05-24, 17:42   #3641
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, czyli z troski o czyste umysly innych czytelnikow powinnam zglosic... Chyba tak zrobie

Cytat:
Traktuje te liste jednak z przymruzeniem oka, odkad zobaczylam, ze umieszczono na niej Coelho.
...trafna uwaga. Mozna by sie przyczepic do jeszcze paru tytulow, ale po co. Lepiej sobie stworzyc wlasna liste, albo jeszcze lepiej - kierowac sie swoim rozumem. Klasyka to klasyka, bez sensu ja sobie rozpisywac na partie. Od razu kojarzy mi sie to z moja kolezanka ze studiow, ktora uwaza, ze Proust jest nudny, ale docenia jego geniusz... Dodatkowo umiescila go wlasnie na swojej liscie ksiazek, ktore WYPADA przeczytac...Cóż

Cytat:
Mojej kolezance tak sie spodobala ta ksiazka, ze sobie robila zdjecia spisu tych wszystkich ksiazek. Jakos nam nie przyszlo do glowy, ze moze sie znalezc w internecie
Teraz w internecie mozna - niestety - znalezc doslownie wszystko.
Stary 2008-05-24, 18:17   #3642
protka
Zakorzenienie

Cytat:
A to moje nowe nabytki, spóźniona przesyłka z empiku, oraz 'Mama odeszła' z antykwariatu i 'Szanghajska kochanka' od zaprzyjaźnionej blogowiczki.
Spóźnione, ale szczere gratulacje!
Piękny stosik. Wszystko bym chętnie przygarnęła.

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
PS. Co z naszym napadem?

Poczekajmy aż niv zrobi kolejne zamówienie
Teraz nas za dużo do podziału.

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Protko, Foxino gratuluje nowych książek
Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Protko, też gratuluję tak urozmaiconych gatunkowo nabytków książkowychMiłego czytania.
Gasta, basilissa: dziękuję

Cytat:
Na pewno nie przebiję Z tych tytułów co nie mam to chętnie bym przygarnęła Waltari i Balzaca. Ale będę miła i Ci nie zabiorę (Gratuluję Ta księgarnia jest kapitalna
Jesteś bardzo szlachetna, że jednak postanowiłaś mnie nie ograbiać.

Faktycznie, fajna księgarnia. Że też ją tak późno odkryłam...

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Protko ale zaszałałaś ! gratuluje , no i miłego czytania.
Dziękuję ondine

Cytat:
Ciekawa jestem kiedy w Merlinie będzie wreszcie promocja na pratchetty, co jakiś czas się pojawiał spory upust, a ostatnio coś długo go nie ma
To ja też czekam...
Muszę zapoznać się bliżej z nianią Ogg i babcią Weatherwax.

Cytat:
Dzisiaj trochę pospamuję, ale jeszcze jedna ciekawostka, artykuł z 'New York Times'a' - http://www.nytimes.com/2008/05/23/bo...=5070&emc=eta1 dot. '1001 książek, które należy przeczytać zanim się umrze'
Sporo znajomych pozycji.
Ale ja pracuję nad stworzeniem własnej listy, może niekoniecznie 1001 książek, ale tak do 999....

To ja wklejam takiego linka z książkami wartymi poznania
(wg ocen biblionetkowiczów):

http://www.biblionetka.pl/statystyki.asp
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 19:06   #3643
shachownica
Zakorzenienie

a ja do pozycji, która jest na mojej liście "must have" i która powinna mi te listy zastąpić
http://merlin.pl/Jak-rozmawiac-o-ksi...165F3D272A.LB1

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 20:54   #3644
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Chodzilam sobie dzisiaj po ksiegarniach. No i znalazlam stolik z wielkim napisem "literatura swiatowa" i wsrod wielu ksiazek bylo "Dziewiec" Stasiuka. Wczesniej na podobnym stoisku widzialam "Mercedes-Benz" Pawla Huelle. Oczywiscie pisze o angielskich ksiegarniach;-)
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 22:52   #3645
ewelinka25
Raczkowanie

Cześć Wam
mam takie pytanie i to poważne i proszę się bardzo głośno nie śmiać
jak się wymawia Terry Pratchett?
(nie chcę z siebie zrobić "mądrej inaczej" w księgarni bo do samoobsługowych mam daleko a zanim kupię chciałabym książkę obejrzeć)
dzięki z góry za odpowiedź

p.s. miło się tak nagle dowiedzieć, że nie tylko ja kocham czytać i przyznam szczerze, że nie sądziłam, że tak dużo osób też się tak namiętnie zaczytuje
ewelinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 23:12   #3646
magrat16
Zakorzenienie

spotkałam się z dwoma wymowami "pratczet" i "praczet", ale nie przejmuj się nawet jeśli byś się pomyliła, Panie Cię poprawią
miłych zakupów
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 23:20   #3647
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
spotkałam się z dwoma wymowami "pratczet" i "praczet", ale nie przejmuj się nawet jeśli byś się pomyliła, Panie Cię poprawią
miłych zakupów
pierwsza wymowa na pewno nie jest poprawna. 't' jest tylko w drugiej sylabie.

poza tym w slowniku wymowy na koncu jest '-it,' ale krotkie i, cos pomiedzy naszym polskim 'i' a 'y'
w kazdym razie w polskich realiach wystarczy druga wersja podana przez magrat, czyli praczet
Stary 2008-05-25, 08:28   #3648
ewelinka25
Raczkowanie

Dziękuję bardzo
ewelinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 13:53   #3649
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelinka25 Pokaż wiadomość
Cześć Wam
mam takie pytanie i to poważne i proszę się bardzo głośno nie śmiać
jak się wymawia Terry Pratchett?
też sama kiedyś o to pytałam, dawno temu i na innym forum

Mój zdjęciowy debiut

Z dwóch ostatnich tygodni: zamówienie z Merlina, trzy z Empiku, "Wojna i pokój" z kiosku własnego , prezent - poradnik o kotach, seria "Emilka" z Allegro (proszę się nie śmiać, to książki mojego dzieciństwa i po prostu musiałam je mieć ) oraz ostatnie zdjęcie - ksiązki smakowe, które jakby nie było również są książkami Seria z Wyborczej oraz "Koktajle mleczne" - zaopatrzyłam się w blener i szukam inspiracji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00078.JPG (55,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00080.JPG (46,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00082.JPG (60,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00085.JPG (54,1 KB, 26 załadowań)
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 14:35   #3650
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
też sama kiedyś o to pytałam, dawno temu i na innym forum

Mój zdjęciowy debiut

Z dwóch ostatnich tygodni: zamówienie z Merlina, trzy z Empiku, "Wojna i pokój" z kiosku własnego , prezent - poradnik o kotach, seria "Emilka" z Allegro (proszę się nie śmiać, to książki mojego dzieciństwa i po prostu musiałam je mieć ) oraz ostatnie zdjęcie - ksiązki smakowe, które jakby nie było również są książkami Seria z Wyborczej oraz "Koktajle mleczne" - zaopatrzyłam się w blener i szukam inspiracji
Piękna kolekcja
Wszystko bym Ci bardzo chętnie zabrała. "Pokuta", "Złodziejka książek" moje ostatnie ksiązkowe marzenia. Nad " Złodziejką" się wczoraj zastanawiałam, czy nie kupic w Merline, ale cena mnie skutecznie odstraszyła. Może w następnym miesiącu.
Gratuluję i życzę miłego czytania
ps. Mam takie samo wydanie "Emilki", kupione lata temu.
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 14:45   #3651
magrat16
Zakorzenienie

Gratuluję, fajne zakupy
Cytat:
seria "Emilka" z Allegro (proszę się nie śmiać, to książki mojego dzieciństwa i po prostu musiałam je mieć )
a z czego? Sama mam w domu kolekcję książek o Ani i kilka innych Lucy Maud Montgomery, ale nie oddam, ani nie odsprzedam ich nigdy w życiu
chociaż gdy ostatnio próbowałam do nich wrócić, to nie miały tego dawnego uroku
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 14:53   #3652
gasta18
Wtajemniczenie

Olifka gratuluję zakupów
Stary 2008-05-26, 07:19   #3653
OliFka1
Rozeznanie

dzięki szkoda, że do zakupionych książek nie dają wolnego czasu na ich przeczytanie gratis!

Nie wiedziałam że jest tyle fanek L.M. Mongomery. Ja Anię również mam całą i często do niej wracam, jest już strasznie sfatygowana, z pierwszej części to chyba wszystkie kartki wyleciały i trzeba bylo sklejać

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Nad " Złodziejką" się wczoraj zastanawiałam, czy nie kupic w Merline, ale cena mnie skutecznie odstraszyła. Może w następnym miesiącu.
To był impuls, chwyciłam i pobiegłam do kasy, szybciutko aby się czasem nie rozmyślić. Na przemian to żałuję (tyle kasy!), to wpadam w euforię (jest na pierwyszm miejscu polecanych w biblionetce.pl), że ją mam
I want a perfect soul..

Stary 2008-05-26, 08:58   #3654
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczności!

Wiele z nich mam na liście "do zakupu", książka o kotach to też coś dla mnie, a poradniki kulinarne i ta herbata...

Najchętniej bym Ci zabrała wszystkie poza jedną (którą już mam ) - mamy podobny gust.

Cytat:
To był impuls, chwyciłam i pobiegłam do kasy, szybciutko aby się czasem nie rozmyślić. Na przemian to żałuję (tyle kasy!), to wpadam w euforię (jest na pierwyszm miejscu polecanych w biblionetce.pl), że ją mam
Dobra metoda!

U mnie na liście polecanych z biblionetki jest na drugim miejscu i też na nią strasznie choruję, pewnie się nie powstrzymam od zakupu zbyt długo.
Stary 2008-05-26, 09:25   #3655
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez protka Pokaż wiadomość
U mnie na liście polecanych z biblionetki jest na drugim miejscu i też na nią strasznie choruję, pewnie się nie powstrzymam od zakupu zbyt długo.
Uschnę z ciekawości jak nie spytam - co masz na pierwszym w takim razie??
Moja biblionetkowa pierwsza trójka przedstawia się obecnie:

1. Złodziejka książek (Zusak Markus)
2. Kronika ptaka nakręcacza (Murakami Haruki)
3. Trzej towarzysze (Remarque Erich Maria)
I want a perfect soul..

Stary 2008-05-26, 09:40   #3656
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Uschnę z ciekawości jak nie spytam - co masz na pierwszym w takim razie??
Moja biblionetkowa pierwsza trójka przedstawia się obecnie:

1. Złodziejka książek (Zusak Markus)
2. Kronika ptaka nakręcacza (Murakami Haruki)
3. Trzej towarzysze (Remarque Erich Maria)
1. Nawałnica mieczy: Krew i złoto (Martin George R.R)
2. Złodziejka książek
3. Kto ze mną pobiegnie? (Grosman Dawid)
4. Wspomnienie lodu (Erikson Steven)
5. Do zobaczenia w raju (Mari Arturo)

Znacie coś z tego...?
Ten cykl Martina R.R wydaje się być bardzo dobry, bo jest na 3 pierwszych pozycjach najlepszych...

http://www.biblionetka.pl/statystyki.asp

A "Kronikę ptaka" czytałam i nie żałuję.
Fajna książka, aczkolwiek jeden opis...
Stary 2008-05-26, 09:49   #3657
gasta18
Wtajemniczenie

Ja w polecanych na dwóch pierwszych miejscach mam:
1. Żniwo - Tess Gerritsen
2. Zegarmistrz - Jeffery Deaver

Stary 2008-05-26, 11:40   #3658
emememsik
po prostu Em :)

Zdałam, mam wakacje.
I zabieram się za nadrabianie zaległości filmowo-książkowych. W planach mam jeden film dziennie i tyle książki na ile będę miała ochotę.
Stary 2008-05-26, 12:06   #3659
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Nie wyobrażam sobie takiej listy bez klasyków właśnie.

Cytat:
Spóźnione, ale szczere gratulacje!
Piękny stosik. Wszystko bym chętnie przygarnęła.
dziękuję Protko!

Cytat:

Gratuluję Olifka wariacji ksiązkowych i zdjęciowych. I oczywiście nowego Murakamiego zazdroszczę, do mnie jeszcze nie dotarł, również 'Wojny i pokoju', muszę przyjrzeć się moim pobliskim sklepikom, może jeszcze dostanę.

Cytat:
1. Nawałnica mieczy: Krew i złoto (Martin George R.R)
2. Złodziejka książek
3. Kto ze mną pobiegnie? (Grosman Dawid)
4. Wspomnienie lodu (Erikson Steven)
5. Do zobaczenia w raju (Mari Arturo)

Znacie coś z tego...?
Ten cykl Martina R.R wydaje się być bardzo dobry, bo jest na 3 pierwszych pozycjach najlepszych...
Cykl Martina "Pieśń Lodu i Ognia" już niejednokrotnie zachwalałam! Jest fenomenalny! W dużym skrócie klimat książek to połączenie Władcy pierścienia z sagą o ludziach lodu. POLECAM!

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Zdałam, mam wakacje.
I zabieram się za nadrabianie zaległości filmowo-książkowych. W planach mam jeden film dziennie i tyle książki na ile będę miała ochotę.
GRATULUJĘ EM!
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 12:24   #3660
OliFka1
Rozeznanie

Cytat:
Cykl Martina "Pieśń Lodu i Ognia" już niejednokrotnie zachwalałam! Jest fenomenalny! W dużym skrócie klimat książek to połączenie Władcy pierścienia z sagą o ludziach lodu. POLECAM!
Do przeczytania Martina namówił mnie TŻ i w wakacje 2 lata temu przeczyatliśmy oboje wszystkei dotychczasowe tomy (on drugi raz), na bieżąco wymieniając się wrażeniami i dyskutując. Cykl jest genialny!! śmiem twierdzić, że - jak dla mnie, bo pewnie wiele osób sie ze mną nie zgodzi - jest lepszy od Tolkiena Brak opisów któe nudziły mnie we "Władcy", za to zdecydowanie więcej akcji, grozy, wątków trzymajacych w napięciu

Co trochę zaglądam na stronę autora w oczekiwaniu na wzmiankę że "Taniec smoków" już gotowy...

protko - "Kto ze mną pobiegnie" mam zaraz na 4-tym miejscu

gasta18 - nie czytałam Twoich "czołowych" pozycji, ciekawe

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Zdałam, mam wakacje.
Brzmi jak ... Raj? Gratulacje!
I want a perfect soul..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości