![]() |
#1501 |
BAN stały
|
Dot.: Lakiery hybrydowe cz.5
COsmetics zone jakie mają krycie? Bo czytałam kilka wpisów na blogach i dziewczyny mówiły,że niektóre lakkiery mają krycie po 4 warstwy....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a używała któraś z Was lakierów Gellack? Można je kupić m. in. na stronie evonails. Weszłam tam wczoraj i przepadłam, tak pięknie kolory tam wyglądają...tylko kolory kolorami, ale mnie też interesuje jak z kryciem u nich...
Pojemność ich to 10 ml i kosztują 29,99 zł. Wolałabym, żeby hybrydy były też dostępne w mniejszych opakowaniach, bo ja używam ich tylko na sobie ![]()
![]() |
#1504 |
Miss Pudernica
|
Dopiero zaczynam przygodę z hybrydami i na razie mam dwa kolor NN - Warming Memories i Wedding Princess. Chciałabym skompletować sobie jakiś podstawowy zestaw kolorów, nie zawalając się przy tym hybrydami, tak jak to zrobiłam ze zwykłymi lakierami (w pewnym momencie dobiłam do 100 buteleczek).
Jakie polecacie konkretne kolory i firmy, żeby mieć tak 10 lakierów na każdą okazję - czerwony, granat, nude, różowy, kryjący mleczny, neutralny róż? Zastanawiam się czy zainwestować w zestaw 10 kolorów Nailac, czy kupić różnych firm.
![]() |
#1505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 |
Rozeznanie
|
Mam kilka kolorków cz i ciemne kolory są ok, kryją po dwóch warstwach natomiast z pastelami bywa różnie... Jak interesuje cię coś z różu to polecam amarant, cudny... Mam też kilka kolorków Modeny i jest spoko. Indigo faktycznie trochę gęste ale też zależy które kolory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 |
Zadomowienie
|
Przetestowałam bazę cover z Reformy i jestem bardzo zadowolona, jest twarda, nie mięknie, buduje sie nią super No i kolor zostawia ładny przez co podbija trochę kolory. Cena tez świetna, Proteina mi leży teraz. Wczoraj zrobiłam mat topem Frozen tez reformy i tez Top fajny, taki jest przyjemny w dotyku
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1509 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
ostatnio zobaczyłam nowy lakier hybrydowy firmy MylaQ, czy wiecie coś na jej temat ? Fajną mają cenę i zastanawiam się czy nie wypróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1510 |
Przyczajenie
|
Czym zmywanie hybrydy? Próbowałam removerem z neonail i sama nie wiem. Baza się słabo odmoczyla. Można było zeskrobać patyczkiem, ale się namordowalam. Może jakis zmywacz z rossmana jest lepszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1511 |
Zadomowienie
|
Mam pierwszy raz go, dopiero 4 dni póki co bez zmian. Nic sie nie rysuje i nic sie nie wybłyszcza ale zobaczymy jak będzie po 14 dniach
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1512 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy jeżeli nałożyłam bazę z beonail i przemylam cleanerem bo musiałam pilnie wyjść to czy po powrocie mogę nakładać dalej na to lakier i Top? Fajnie jakbym nie musiała oznaczać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1513 |
Zadomowienie
|
Bloczkiem lekko przejdź bazę żeby nie była błyszczą i kolor spokojnie nakładaj
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1514 |
Przyczajenie
|
Robiłaś tak kiedyś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Zadomowienie
|
Zawsze tak robię ale na innej bazie i ja nadbudowuje lekko paznokieć.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Zawsze tak robię, tylko na innej bazie i ja nadbudowuje lekko paznokieć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czy to właściwy wątek, ale chciałam zapytać o baze proteinowa z indigo. Posiadam obecnie hard base i za każdym razem muszę się naskrobac przy czym trochę niszczę płytkę nawet jak robię to mega delikatnie. Jaka baze byście mi poleciły?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny mam pytanie, otóż jakiś tydzień temu ściągnęłam sobie hybrydy frezarką, ale tylko warstwę koloru, resztę rozpuściłam acetonem, delikatnie, aby nie uszkodzić paznokci. Z resztą nie pierwszy raz tak ściągałam hybrydy. Hybrydy nosiłam prawie 4 tygodnie (wiem, wiem, długo, ale nie miałam czasu na zmianę, a odrost nie był za duży). Robiłam je poprzez nałożenie primera bezkwasowego Semilac, warstwę bazy proteinowej Indigo, proszku akrylowego NeoNail, kolejną warstwę bazy proteinowej, lakier Indigo, top SPN. Po ściągnięciu, moje paznokcie były tak rozdwojone, połamane, musiałam je wszystkie ściąć, a teraz tak się rozdwajają na końcach, że aż bolą. Pierwszy raz użyłam proszku akrylowego, zaczęłam się zastanawiać, czy to może po nim coś takiego mi się zrobiło? Jeszcze nigdy moje paznokcie nie były w takim stanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 |
Przyczajenie
|
Może produkty nie zagrały. Nie zdejmowalas za gwałtownie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 |
Zadomowienie
|
Lakiery hybrydowe cz.5
Cześć dziewczyny! Mam pytanie. Otóż jestem z tych osób, którym wszystkie hybrydy oprócz Orly odchodzą płatami. Mogę użyć bazy i topu orly a kolory zmieniać innych firm ale tylko na tych produktach hybryda spokojnie trzyma mi 2-3 tygodnie. Ostatnio zainteresowała mnie baza proteinowa Indigo. I się zastanawiam czy ktoś testował nakładanie 2 cienkich warstw tej bazy pod kolor? Czy sprawdza się ona u paznokci "wymagających"? Może ktoś coś na ten temat powiedzieć?
Wysłane z iPhone |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1521 |
z pazurem
|
możesz drugą warstwą nadbudować paznokcia za pomocą tej bazy i wtedy będą mocniejsze
![]() |
#1522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje, spróbuje. Mam nadzieje, ze będzie się trzymać. Macie do polecenia jakiś top matujący? Wysłane z iPhone |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1524 | |
Zadomowienie
|
Lakiery hybrydowe cz.5
Cytat:
Ja polecam Frozen z reformy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
Marzy mi się szaraczek na paznokciach, macie jakieś propozycje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 |
Zadomowienie
|
Deszczowy poranek z MM, Coconut Milk z Indigo? To takie pastelowe jaśniutkie szare odcienie. Nie wiem czy taki szary chodzi ci po głowie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Nailac 164.
![]() |
#1529 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was używa gel brush z Indigo? Można na to nakładać zwykły top hybrydowy czy trzeba specjalny?
Wysłane z iPhone |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1530 |
Przyczajenie
|
Aqgatta58 - czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o bazie cover Reformy? Mam EB, mam proteinę, ale dalej szukam ideału... Czy wymaga użycia primera jak proteina? No i oczywiście, jak reaguje na aceton w porównaniu z wymienionymi wyżej bazami? Będę wdzięczna za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.