|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Ja nieśmiało też nabyłam ciążowe. W nich bardziej widać brzucholka
Domowe gatki mam głównie na gumkach i w domu jest luz, ale jak mam gdzieś wyjść w innej porze niż rano, to zaczyna się gigantyczny problem. Sukienki są super, ale jak jest pogoda taka jak dziś, to spodnie jak znalazł ![]() Alley, koniecznie wyleż to. Weź zwolnienie i dużo posypiaj. Kiwi, wspaniale się je obiad na własnej podłodze, gdy krzeseł/stołu/kanapy brak ![]() Juana, gołąbki ![]() Mąż je obok mnie pizzę. Co za smród ![]() Dzisiaj koszmarnie się złaziłam. Leżę i odpoczywam, ale cieszę się, że nie mam już tych "palpitacji" serca jak się ruszam. Ja prenatalne miałam dopochwowo, bo zewnętrznie głowica niezbyt działała. Mam nadzieję, że te wyniki przepływów to też błąd tej głowicy. Bo niestety poczytałam i przy złych przepływach macicznych nie ma udowodnionego wpływu działania leków, generalnie można liczyć na szczęście, że się same unormują, więc czterolistna koniczynka i modlitwa Niestety konsekwencje słabych przepływów są koszmarne. Ach wyżaliłam się
|
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#2314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jako syrop na zwykly kaszel jest rewelacyjny.Co do cukini to my robimy z niej leczo. A placuszkow takich ala ziemniaczane tez nie lubie, my robimy takie inne, kroi sie cukinie w plasterki, soli pieprzy i posypuje papryka slodka, nastepnie obtacza w mace potem w jajku i znowu w mace i na patelnie. Dla mnie pychota jakich malo Jeszcze inne zastosowanie to sos pomidorowy, ktory mozna pozniej wykorzystac do spaghetti, ppkrojone pomidory i cukinie w kostke gotujemy na wolnym ogniu do pozadanej gestosci, przyprawiamy bazylia oregano sola i do sloikow, potem pasteryzacja 10 min. Robie rowniez salatke na zime do obiadu, oprocz cukini ida do niej ogorki, papryka kolorowa i cebula. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2316 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! I znów poniedziałek. Jeszcze 2 tygodnie do urlopu
a potem zostaną mi tylko 3 miesiące pracy. Ale ten czas leci. Umowilam się z szefem, że dzisiaj powiem mojemu zespolowi o ciąży. Lekko się stresuję Naprawde zespół mamy strasznie spoko ale zastanawiam się jak zareagują i jak wszystko się pouklada. Dziwnie mi będzie ich zostawić. Ale wiem, jaki jest powód i to mega ważny Powód Dadzą sobie radę sami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Nie taki zły mi ten syrop wyszedł, dodałam też miód cytryne i imbir. Ile tego można/trzeba pić??
Wzięłam dzisiaj wolne i będę dziś odpoczywać w łóżku. Jest mi już zdecydowanie lepiej. Temperatura spadła do 37. Chyba będę żyć Tylko spać nie mogłam przez zatkany nos... od 3 nie śpię : Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2017-08-28 o 06:49 |
|
|
|
#2318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta maja pare miesięcy na przygotowanie sie ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie Wiem, że dadzą radę. Mój szef wie już od miesiąca i czeka, aż powiem reszcie. Dopiero wtedy będą mogli zacząć zmiany. Dzisiaj dowie się reszta, więc przed moim urlopem szef będzie mógł porozmawiać z wszystkimi jak chce by to dalej wyglądało. A po urlopie bede szkolić osobę, która będzie mnie zastępować przez rok Trzymajcie kciuki! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, stanelam wlasnie bokiem przed lustrem w samych gaciach, swiatlo padalo od tylu i wtedy zobaczylam jaki mam owlosiony brzuch! Dobrze ze mam jasne wlosy bo tak to jak małpa. I jeszcze kazdy włos w inna stronę sterczy...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Spało mi się dobrze, dopóki mała po 6 mnie nie obudziła Zaraz czas na śniadanie. Udanego poniedziałku życzę 🌹 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2323 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Nie było mnie cały weekend bo się przeprowadzałam i żegnałam ze stara załoga w pracy.
Gratuluje kolejnych udanych wizyt prenatalnych! Ja muszę się na swoja umówić. Jeśli chodzi o przeziębienie to czosnek i tylko czosnek! Pomaga na wszystko a ja się nie lubię bawić w sporzadzanie mikstur ziołoleczniczych. No tak na szybko to jeszcze herbata z miodem. Ja dopiero wychodzę ze swojego przeziębienia. Jeszcze cały czas kaszle. Nie raz jak kaszlne to czuje jakbym wszystko tam na dole ponadrywała bo tak boli . A ten zatkany nos to dla mnie tylko pozytywny aspekt bo przynajmniej nie czuję zapachów żadnych Wiem, jestem dziwna bo cieszę się z zatkanego nosa hahah. Jeszcze powracajac do snów to mi się bardzo sporadycznie coś śni ;( Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Serio wy już w ciażowych ciuchach? Mój brzuch jest tylko delikatnie wydęty, to pewnie dlatego, że nie mam apetytu przez te mdłości. 3 małe posiłki to u mnie cud jeśli zjem i jeszcze większy cud jeśli przez resztę dnia nie jest mi niedobrze od tego. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Ja chodzić w zwykłych daje radę. Ale wysiedzieć 8 h w pracy już nie
Więc już tydzień temu przywlókł AM ciążowe z komórki, a wcześniej chodziłam w leginsach i tunikach lub sukienkach/spódnicach.Dziś zostaje w domu napisałam do szefa. Weekend byłam sama z córką i sporo ja nosiłam i dziś tak mnie brzuch boli że tylko leże. Nawet nie mam siły ją do przedszkola odprowadzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- dzień dobry dziewczęta ![]() u mnie 4 dni do prenatalnych kto dziś wizytuje?
|
|
|
#2327 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny! Nadrobilam was po weekendzie ale nie było to łatwe bo mnóstwo napisalyscie!
ciesze sie ze wszystkie wizyty udane, maluchy rosną a część z Was już jest w II trymestrze. Jak patrzę na siebie to jestem lata świetlne za wami prenatalne dopiero 26 września a wizyta u gina 7 wrzesnia-nie wiem jak to wytrzymam jesl I wszystko będzie dobrze musimy powoli myśleć o remoncie- chcemy wymienić prysznic na wannę w łazience i ogólnie ja dopiescic bo wcześniej nie było funduszy no i trzeba zorganizować pokoik dla malucha![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
I kolejny nudny poniedziałek przede mną wczoraj cały dzień spędziłam z tżtem Co do tych spodni to ja w biodrówki się spokojnie mieszcze ale jak siedzę to juz mi niewygodnie. A z wysokim stanem to juz mogę sobie zapomnieć :papa: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pilam do 5 razy dziennie.---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Ja sie mieszcze ale jakos juz te zwykle dziny mnie cisna, mam ciazowki i te sa jeszcze za duze wiec czekaja mnie zakupy, najpewniej w h&m I tak robie tam dla malej co miesiac fest zakupy wiec teraz jeszcze dla siebie cos dorzuce.
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż poszedł oglądać Grę o tron :P Ja z nim nie oglądam bo to wychodzi co rok i nic nie pamiętam co się działo ani kto jest kim
Wiem tylko że kibicuję karłowi na króla o ile jeszcze żyje ![]() Na 12:30 idziemy do kina, ja teraz będę przeglądać youtube Możliwe że dzisiaj udamy się do ikei bo pozazdrościliśmy na tej parapetówce że znajomi mają urządzony duży pokój a my pod tv mamy sklejkę ze starego mieszkania. Niby się dużo wydało na ten remont ale nie mamy tak domowo, nie wiszą u nas obrazki ani nic
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Dubel
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-08-28 o 09:38 |
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mala mi sie rozchorowala, za chwile lekarz. Kurcze kaszel sie nasilil i cos czuje, ze da antybiotyk bo syropki nic nie pomogly.
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-08-28 o 09:40 |
|
|
|
#2338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2339 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam sie po weekendzie, nie odzywalam sie, bo przetrzymywanie dziecka w domu, zeby wyzdrowialo, pochlanialo duzo energii. Na tyle duzo, ze dzis moge przybic piatke z alleyezonme, tez musialam wziac wolne. Tone w morzu chusteczek i nawet czegos poogladac nie mam sily, bo tak mam oczy zalzawione
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko moje ciemne
|
||
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Tż wypił wczoraj parę piwek i prosił mnie cały wieczór czy damy córce na imię tak jak on chce. I chyba się zgodzę bo to takie słodkie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

Domowe gatki mam głównie na gumkach i w domu jest luz, ale jak mam gdzieś wyjść w innej porze niż rano, to zaczyna się gigantyczny problem. Sukienki są super, ale jak jest pogoda taka jak dziś, to spodnie jak znalazł 

Ale jako syrop na zwykly kaszel jest rewelacyjny.

13.03.2008