|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
No właśnie bo Pepco mam dość niedaleko. Do galerii nie mam mocy z reszta musiałbym jechać z Tz po jego pracy wiec wyprawa a nie mam do końca ochoty na galerie. Dlatego zastanawiałam się czy dokupić brakujące rzeczy w pepco czy nie. Boje się tego ze się zbiegną lub ewentualnie ze zbledną lub jakiś nadruk/cokolwiek będzie taki sfatygowany po praniu a tego efektu nie lubię :p
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7666872 6]Ja z pepco lubię spodnie i koszulki z krótkim rękawem. Inne rzeczy mi nie podeszły.
U mnie noc jak zwykle czyli dwie pobudki na siku. Młodzież była łaskawa i pospała do 8 (gdzie 7 to jest norma), także mogłam dłużej poleżeć w łóżku. Miałam iść na zakupy, ale na chwilę obecną mi się nie chce. Plecy mnie nieziemsko bolą. I nogi ![]() Ja chusteczki mam babydream, żel do mycia też. Linomag, alantan, sudocrem i tyle. Torbę do wózka chciałam skip hop, ale ciągle nie ma fajnej promocji, więc stanie chyba na podróbie smykowej ![]() ![]() Ja obrączki nie noszę od poprzedniej ciąży czyli ponad dwa lata. Jakoś nie czuję potrzeby. Mąż też z czasem przestał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja mojej obrączki chyba nigdy nie ściągalam... w sensie żeby tak np na 24 godziny. Nawet jak miałam cesarke co powinnam...alr to była tak szybka cesarka że nawet lekarze zapomnieli o tym. Wrosła mi się już w palec jakby. Założona 26.12.2004 ❤ Dla przypomnienia nasza najstarsza miała wtedy 2.5 roczku... młoda do dziś jej zazdrości ale ona urodziła się 9 miesięcy 10 dni później 🤣 |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z Pepco nie kupowałam ubranek, ale wydają mi się słabej jakości. Dużo lepiej wypadają np ubranka z Tesco (wielopaki) lub ze smyka (wielopaki) a cenowo chyba podobnie. Ja osobiście kupowałam w second handach ubranka i kilka na promocji w smyku i jestem pod wielkim wrażeniem jakości Nexta. Co parę dni mam coś jak infekcja- swędzenie, wydzielina i czasem opuchlizna. Mam tak odkąd biorę luteinę dopochwowo ![]() ![]() [1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7666872 6]Ja z pepco lubię spodnie i koszulki z krótkim rękawem. Inne rzeczy mi nie podeszły. U mnie noc jak zwykle czyli dwie pobudki na siku. Młodzież była łaskawa i pospała do 8 (gdzie 7 to jest norma), także mogłam dłużej poleżeć w łóżku. Miałam iść na zakupy, ale na chwilę obecną mi się nie chce. Plecy mnie nieziemsko bolą. I nogi ![]() Ja chusteczki mam babydream, żel do mycia też. Linomag, alantan, sudocrem i tyle. Torbę do wózka chciałam skip hop, ale ciągle nie ma fajnej promocji, więc stanie chyba na podróbie smykowej ![]() ![]() Ja obrączki nie noszę od poprzedniej ciąży czyli ponad dwa lata. Jakoś nie czuję potrzeby. Mąż też z czasem przestał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Chyba obecnie najlepsze ceny są w ich sklepie na allegro. Torba Duo jest za 177 zł, ale niestety tylko w 2 wersjach kolorystycznych. Ja sie zastanawiam czy kupić torbę czy plecak, żeby mąż też nosił, ale obawiam się, że to będzie zbędny wydatek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też już nie mam siły na gotowanie ambitnych obiadów. Na dziś i na jutro gotuję pomidorowke. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Wtajemniczenie
|
Zjadłam na śniadanie całe toffifee
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam kilka rzeczy z pepco i uważam, że są ok. Po praniu też się nic nie stało.
To prawda, w nocy już zimno, dziś moja pierwsza noc z zamkniętym oknem. Szkoda, ale za to w dzień jak miło 😍 Alla fajny pomysł z tym liczeniem 😆 Ja juz tez w kuchni długo nie postoję. Miałam takie ambitne plany czego to ja nie będę gotowała w ciąży a wyszło jak wyszło, od razu mi gorąco, krzyż boli. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Kurcze Lynn masz przerąbane z tymi infekcjami. Ja biorę luteinę już prawie 4 miesiące i ani jedna. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Mąż wczoraj wyprasował przedostatnią partię ubranek, dołożę do torby jeden komplet 62 i ładowarkę i będę gotowa. Mogę już rodzić! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Witam się 😊
Na męża nie narzekam, nie dość że wraca późno to jeszcze pomaga mi w domu 😇 Obiady w tygodniu mam skromne i coś na szybko typu leczo pulpety gulasz a w weekendy już coś lepszego 😀 Ubranka z pepco mam i po praniu nic się nie dzieje. Dla maluszków są ok dla większych już nie bardzo. Z kosmetyków mam babydream Dziś muszę się zabrać za sprzedaż mebli i niepotrzebnych ubrań, zabawek. Ale tak się nie chce 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajrzę wiec do pepco dziś ![]() Cytat:
Oj tak oj tam - ostatnie podrygi z wymówka :p W sumie jak przeglądam vinted to często przewijają się używane rzeczy z pepco i na zdjęciach źle nie wyglądają ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
A torbę będę zamawiać taka. 10-16-17-21014062_726078337562781_7136017799309625935_o.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Lynn - nie pamietam jak cenowo te torby w TK
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do obrączki ja nie ściągam, nic mi nie puchnie na szczęście :P Obiady robię namiętnie na dwa dania... fakt faktem warzywa obieram na siedząco :P Z dolegliwości ciążowych to tylko mam brzuch duży i źle mi się schyla ;P no i jak się zapomne i biegam to mi sie brzuch napina |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja mam trochę ubranek z pepco - już poprane, nic złego się z nimi nie stało, nie zbladły ani nic. Czuję się coraz gorzej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
apharel mnie się podoba jeszcze Babyono So City, ale nie nigdzie nie widziałam stacjonarnie. Zastanawiałam się czy w Smyku nie zamówić i jak cos to oddać później, ale jestem tak niemobilna, że pewnie jakby się okazała kiepska to i tak bym ją zostawiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
Witam się prawie z rana.
![]() Ja dzisiaj musiałam oddać trochę krwi na badania, myślałam że umrę w kolejce. Na szczęście Pani laborantka w porę wychwyciła że robię się blado-zielona i wzięła mnie poza kolejką. Co do torby do wózka to ja nigdy nie używałam. Miałam dwie (jedna z Adamexa druga z x-landera) i nigdy nic się tam nie mieściło. Poza tym niewygodnie mi się prowadzi wózek z zaczepioną. Zazwyczaj pakuje graty w zwykłą eko-torbę i rzucam pod spód. U nas kosmetyki z babydream się nie sprawdziły, strasznie wysuszały skórę pierworodnemu. W ogóle to w pierwszej ciąży nakupiłam tych specyfików różnej maści i praktycznie wszystko poszło do kosza. Jedynie olejek z linomagu do kąpieli był ok. i tormentiol na mocno czerwony zadek a tak to wcale go nie smarowałam ewentualnie używałam mąki ziemniaczanej. Dlatego teraz nie kupuję nic, mam kilka próbek od położnej i będę testować na żywym organizmie. ![]() Ciuszki z pepco bywają różne.Mam kilka sztuk i są w dobrym stanie nawet po kilku praniach.Natomiast te najtańsze body co nieraz są w promocji za 5 czy 10 zł zawsze mi się rozciągają i robią się takie nie foremne.Ale wolę kupić nowe z pepco do chodzenia po domu niż takie z ciucha. Ogólnie to body /bielizna/pajace/komplety najlepsze gatunkowo są dla mnie w smyku, h&m i next. Lubię też z polskiej firmy Pinokio.Dresy/bluzy/skarpetki kupuję w gdzie się da( pepco,kik,lidl,tesco )bo wiem że zaraz i tak pójdą do kosza.
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2017-08-28 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Miałam nie iść do szkoły rodzenia bo mam daleko i mimo, że chciałam chodzić to sobie darowałam. No ale jakoś mnie kusi, niby już późno, ale w moim szpitalu zajęcia są ciurkiem przez dwa tygodnie to zdążę
![]() Tylko tak się zastanawiam - na każde zajęcia mogę przyjść z mężem? Ogólnie dużo facetów tam jest? Bo tak jak mówiłam - mam daleko, nie mam jak dojechać sama, Tż musiałby mnie wozić i albo czekać na mnie albo pójść ze mną. No ale jakby miał siedzieć pod szpitalem 2h to trochę bez sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Pytam bo na stronie szpitala było kilka fotek ze szkoły rodzenia i tam same babki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sr zaczynam we wrześniu ![]() ![]() Wiec chyba zdążę ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrzaski jak przy obdzieraniu ze skóry. Kosmetyki - mam tylko ziajke natłuszczająca do kąpieli. W nocy wstaje co godzinę max co półtorej do WC ![]() Torby w TK Maxx kosztują od 120zl w górę. Ostatnio widziałam piękna za 159zl gdzie jej normalna cena to ok.400zl ale nie pasowała mi do wózka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Martik chodzi o to, ze mam godzinę drogi... dlatego mocno się zastanawiam czy warto. I tak sobie mysle, ze nie byłabym na wszystkich zajęciach, jakieś tematy typu ćwiczenia ulatwiajace powrót do figury mogłabym sobie odpuścić bo jednak codziennie dojeżdżać taki kawał to ciężko.. Ale interesuje mnie zwiedzanie szpitala, poród,pielęgnacja dziecka itp no ale sama nie wiem.
![]() ![]() |
![]() |
#324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Dla mnie chyba na ten moment najważniejsze jest to, że się w miarę oswoiłam z tym szpitalem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez rzeczozn Czas edycji: 2017-08-28 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze powiedzcie - ile płacicie za szkołę rodzenia?
Bo jak patrzyłam to inny szpital w mojej okolicy sr ma za darmo :P I jak dzwoniłam do babki z mojego szpitala to grzecznie spytałam czy zajęcia są darmowe, a jeśli nie to ile się płaci, a baba na mnie skoczyła, że nigdzie nie znajdę za darmo, że jedyne 150 zł, a gdzie indziej to i po 400 zł biorą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Zadomowienie
|
aguleekk Teraz nie chodzę bo nie mam czasu ani ochoty. Ale w pierwszej ciąży brałam udział i powiem tak w takiej darmowej przy szpitalnej sr to zazwyczaj były same Panie.
Czasami zdarzały się pary , ale panowie zazwyczaj nie mieli co tam robić więc tylko siedzieli i bili gwoździa.Natomiast w prywatnej zajęcia odbywały się tylko w parach i nie muszę mówić że były ciekawsze.Ale tak szczerze mówiąc na porodówce i tak zapomniałam wszystkiego czego się tam nauczyłam i nie wiedziałam jak się zachować. ![]()
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.