|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
U mnie miasto finansuje jeśli się jest zameldowanym w Warszawie albo tu płaci podatki. Ja miałam dlatego za darmo ale gdyby nie to to koszt 550. Ogólnie to chyba w Warszawie wszędzie się płaci jeżeli nie spełnia się tych warunków.
Ja też mieszane uczucia do SR. Jedne zajęcia fajne, drugie beznadziejne. Położne ze szpitala niby najbardziej obłożonego w Warszawie a niektóre pierdoły gadały. Np zajęcia o laktacji sprowadzały się do konkluzji, że jeśli nie karmisz do roku czasu to beznadziejna z Ciebie matka. Druga konkluzja zajęć - przyjedz do szpitala na ostatnią chwilę bo inaczej cię odeślemy do domu. Z zajęć z fizjo nie mogę się wypowiedzieć bo nie mogłam na nie chodzić z racji szyjki. Co do chodzenia z partnerami to u mnie prawie wszyscy w parach. |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Ja na sr chodzę do szpitala i zdecydowanie polecam. Zawsze czegoś się dowiesz, szczególnie jeśli prowadzą to położne pracujące w tym szpitalu. U mnie 95% to pary.
Zawsze mamy ok.0,5 godz ćwiczeń i 1 godz wykładów i czasem te ćwiczenia są tylko dla kobiet, ale panowie wtedy siedzą na ławeczkach i obczajają smartfony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
To po tym co piszecie to ja już sama nie wiem czy chce iść czy nie
![]() Edytowane przez aguleekk Czas edycji: 2017-08-28 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie na sr mówią, że pierworódki mają przyjechać ze skurczami co 5 min, wieloródki co 10min. Jak mówili u Was? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi położna po pierwszym porodzie kazała jechać od razu jak coś się zacznie, żebym zdążyła ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Ja przed pierwsza ciaza chodziłam do sr za darmo, teraz mi sie po prostu nie chce :P na zajecia chodziłam raczej sama bo moj tż wtedy byl w rozjazdach, kobietki roznie raczej w parach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie zastanawiam jak mam się do tego odnieść skoro wiem, że mam spokojnie godzinkę jazdy do szpitala ;/ Przynajmniej ze względu na odległość nie boję się, że w razie co odeślą mnie do domu, ale przyznam się Wam, że na ten moment nie boję się porodu tylko tego, że nie będę umiała oszacować czy coś się dzieje na tyle, że mam już jechać czy jeszcze mam siedzieć w domu, czy może w ogóle to jakieś skurcze przepowiadające i nic się nie dzieje i w rezultacie panika, że nie zdążę do szpitala ;/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Agulek ja też się boję ale mój lekarz mówi, że na pewno nic nie pomylę. Mam jechać jak się zacznie, cokolwiek to będzie w danym momencie znaczyło 😂 ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Ja mam takie małe marzenie, żeby akcja się zaczęła jak mąż będzie w domu czyli po 17 lub w weekend. Bo jak będzie w godzinach 9-17 to będzie czekał w pracy na mój telefon - Kamil rodzę i będzie musiał szybko jechać. Wiec zanim dojedzie + czas dojazdu do szpitala to ok. 1h Edytowane przez migifigi Czas edycji: 2017-08-28 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Rozeznanie
|
Poród pierwszy się długo rozkręca. Napewno zdążycie. Może wody wam odejdą albo czop porostu i sprawa się sama wyjaśni.
Aguleekk ja osobiście na Twoim miejscu bym nie poszła na sr. Godz drogi to długo. Szpital możesz zwiedzić przy okazji. Ja na sr nie chodziłam. Da się wszystko samemu ogarnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie akcja zaczęła się jak mój M był pracy, więc tylko dałam mu znać, że jadę do szpitala, a on ma podjechac do domu po rzeczy i dojechać do mnie. A że z pracy do domu jedzie ok. 30 minut i kolejne 10 jest do szpitala, to w sumie zdążył na samą końcówkę porodu 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
To z kolei u mnie na pierwszym wykładzie położna tak przedstawiła poród, jakby to było za przeproszeniem zrobienie kupy i mój maż całą drogę do domu mówił, że bazując na tym co ona mówiła, to poród to nic takiego i bół jest do zniesienia, a poza tym nic na pewno złego się nie stanie. Co do przyjęcia do szpitala to powiedzieli, że jak wody odejdą to od razu przyjeżdżać, a jesli zacznie się od skurczy to jest przez godzinę będą co 10 min.
Ja bym chciała rodzić w ciągu dnia, nawet jeśli mojego męża nie będzie, bo jak coś to szybko przyjedzie, bo ma niedaleko z pracy do domu. Natomiast mój mąż ciągle sobie żartuje, że na pewno będę rodzić najbardziej nieodpowiedniej chwili np. jak mój ojciec będzie miał operację. Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2017-08-28 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- No długo dlatego tak się mocno zastanawiam ;/ Początkowo zrezygnowałam, a teraz mnie coś naszło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
Ja kosmetyków do mycia póki co nie mam, tylko zajmę natłuszczający.
Ręce mam tak spuchnięte, że obrączki też już nie założę. A jak poleze dłużej to tak mi cierpią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Dziś zamówiłam torbę do wózka,dziewczyna z forum już nie pamietam,którym poddała świetny pomysł. Zadzwoniłam do producenta. I zapytałam czy można osobno torbę zamówić i potrzeba mi wkładka do gondoli na suwak. Pani powiedział,że nie ma problemu, tylko wysłać model wózka i 80 zł plus kurier 15. I problemy z glowy. Będzie orginalna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Ja mam z Pepco ubranka, wypralam i wyprasowalam, narazie ok. Racja,A parę groszy to nie ma co ubolewać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Lynn , ja mam tak samo z tym pieczeniem swędzeniem. Ale ja już chyba się nie wyleczę z tego w ciąży:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
Agulek ja odpuscilam sr, tez mam do szpitalq w ktorym planuje porod godzine drogi dodatkowo trzeba za te zajecia placic. Wole za to kupic sobie porzadna ksiazke dla mlodych mam albo cos dla synka. A z tego co czytam to podczas porodu i tak dzieje sie tyle ze nie ma czasu ani glowy myslec o tym co mowily panie na sr. Porodowke bym zwiedzila, nie powiem, ale i bez tego jakos tam trafie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Rozeznanie
|
Aguleek z mężem na szkołę, jak nic. U mnie większość pary były
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Witam się poniedziałkowo.
Dziś tż pierwszy dzień po urlopie poszedł do pracy a ja byłam na badaniach bo wizytuje w środę i siedzę sama w domu ale strasznie mi się nic nie chce. Też tak macie? Ogólnie zaczynam się powoli bać bo czuje że termin się zbliża a ja oprócz ubranek posegregowanych w szafie i wózka nie mam nic i co najgorsze nie wiem czemu ale mam straszną niechęć do szukania łóżeczka, materaca, fotelika , kosmetyków i innych rzeczy. Co do szkoły rodzenia to ja już skończyłam dwie darmowe ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Rozeznanie
|
Ja miałam za darmo sr. Ale to slyszlam tak przez krótki okres czasu teraz. By przyciągnąć kobitki. Ale takto jak się dowiadywałam to roznie. 370zl najdrożej było tak to 150 za partnera a mama za darmo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Ćwiczenia na szkołę były z fizjo i panie same ćwiczyły chyba że byli oddychanie z partnerami i kapiel a, tak to wykłady. Zazwyczaj pół godziny wykład czy godzinę i pół cwiczenia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja w pierwszej ciąży chodziłam do Szkoły Rodzenia i było bardzo fajnie. Były same pary i tak szczerze mówiąc, to ta szkoła tez najbardziej przydala sie mojemu mezowi, bo dokładnie wiedzial co robic i bardzo mi pomógł.
Placilismy jakies grosze, ok 50-80 zl.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kallina_2014 Czas edycji: 2017-08-28 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie chwalę SR. Mam za darmo, na zajęciach same babeczki i można się dowiedzieć ciekawych rzeczy. No i oddychanie ćwiczone na SR już kilka razy uratowało mi tyłek, jak miałam skurcze. Współczuję Wam gotowania tych obiadów. Ja aktualnie nie muszę robić nic ![]()
![]() |
#353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny czy taka ciągła gula w gardle i wrażenie, że nic nie przelkniesz to jest zgaga? 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Marzena u mnie zgaga do palenie w przełyku, w gardle az po uszy i do tego czasem refluks.
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Rozeznanie
|
nam z kolei położna mówiła, że skurcze co 10 min, jeśli są regularne to wtedy do szpitala, + jeśli wody odejdą to natychmiast, jeśli wody były zielone to się położyć i tylko karetką..
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Wtajemniczenie
|
U mnie zgaga dokładnie te same odczucia co Lynn. Masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeszcze melduje, ze w Ikei są fajne torby na kółkach za 55 zł, bardzo lekkie😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
Jak będziesz miała zgagę to nie będziesz się zastanawiała czy to zgaga czy nie tylko będzie to wiadome 😀 ja też miałam to dopiero pierwszy raz w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Marzena_83 zgaga to palący ból w przełyku, nasila się podczas leżenia.
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.