|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
Holly, jak dobrze ze znalazlas taka wanienke. Teraz juz wiem jaka kupie
![]()
#394 |
Wtajemniczenie
|
Holly fajna ta wanienka, nawet nie wiedziałam, że takie są 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zadomowienie
|
helołł
Co do ubranek z pepco to serdecznie ich nie lubie. Przekręcaja się na szwach. Na starsze dzieci sa ze sztucznych materiałów - co człowiek to inna opinia ![]() Tak czytam odnośnie tych rad kiedy jechać do szpitala... kurcze, żeby to było wszystko takie proste, żeby każda z nas była taka sama, odczuwała ból tak samo i przeczuwała tak samo... Mi meduza /czop/ wypłynęła 3 dni przed porodem. Gdybym w gatkach krwi nie zobaczyła to bym jeszcze w domu siedziała. Jak mnie panie podłączyły pod aparaturę, zobaczyły wykresik to pytały "czy pani te skurcze w ogóle czuje?" Także ten tego... |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Mi przy pierwszym porodzie odeszły wody w poniedziałek o 14.30 a urodzilam we wtorek o 10.30. Także dużo czasu. A lało się jak z kranu
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- No ja też nie mam dobrego zdania o ubrankach z pepco. Po kilku praniach powyciagane, nie nadają się do niczego, a spodenki wąskie w pasie, cisną w brzuszek, mimo, że mój syn raczej z tych chudszych. Raz tylko dostalam polar z pepco, który był naprawdę ok.
#397 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny któras z Was pisałaś o czymś na zgagę i nie był to gaviscon, więc co? Bo mi już gaviscon nie pomaga niestety, jedynie na 5 minut. A teraz zgagę mam dosłownie cały dzień.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
melliss jestem w 31+ 4dni
![]() ![]() Robią Ci usg codziennie i sprawdzają przepływy codzienne? kallina_2014 to tak stosunkowo długi czas od odejścia wód do narodzin dziecka ![]() Jeśli nie macie miejsca na wanienkę to polecam wiaderko. Fajny patent, dzieci czuja się w nich naprawdę komfortowo. Trochę na początku rodzic musi się nauczyć jak podtrzymać dziecko ale do normalnej wanienki i trzymania dziecka bez stresu tez trzeba przywyknąć. Musze w tym miesiącu kupić ze dwa biustonosze do karmienia, zupełnie o nich zapomniałam! ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- migifigi u mnie pomaga rozgryzienie i połknięcie 4-5 migdałów. |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Wtajemniczenie
|
Rennie też działa, tutaj kupiłam, bo też jest dostępne.
Drugi dzień łapią mnie okropne kłucia podczas chodzenia, a nie miałam wyjścia dzisiaj i musiałam iść do przedszkola dopiąć ostatnie sprawy. Jutro zebranie jest i to o 20 więc pewnie tz pójdzie, bo mnie o tej porze zwykle już krzyż tak boli, że nie wysiedze.. Teściowa pojechała i szczerze mówiąc to teraz odpocznę 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#402 |
Zakorzenienie
|
Co do długości porodu to mi gin zrobił masaż szyjki ok godziny 18, o 21 poczułam jakbym miała okres dostać, o 3 nie mogłam już spać, o 4 pojechaliśmy na IP , a o 7 zostałam przyjęta na salę porodową. Urodziłam o 12:20. Zatanawiam się czy teraz też pójdzie tak sprawnie . W papierach mam wpisane 6h porodu + 20 min parcia. Wody mi nie odeszły, musiałam mieć przebite .
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
A ja tak myślę gdzie nasza top gaduła Lotso?
Mam nadzieję, że wszystko w porządeczku i odpoczywa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#405 |
Wtajemniczenie
|
Długość porodów u mnie
1 poród Skurcze zaczęły się delikatne o północy...rozkrecily się o 4 rano... urodziłam o 10.15 2 poród Odejście czopa o 8 rano, zero skurczy do 11...regularne zaczęły się po 11tej i mega mocne od razu...godzina 13 odeszły mi wody wraz z nimi bóle parte ...13.30 urodziłam przez cc ..ulozenie posladkowe |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zadomowienie
|
Jestem jestem😊😊 ale ja juz na wykonczeniu😜😜 nadrabiam zaleglosci ksiazkowe. Dzieci pojechaly dzisiaj do tesciow do piatku/soboty. Posprzatalabym chate ale juz nawet siedziec nie moge to co dopiero chodzic i schlac sie co chwile. Dzisiaj mialam takie skurcze ze wyginalo mna do sufitu, bolal mnie brzuch plus rozwolnienie. Staralam sie lezec i cztac ksiazki zeby o tym nie myslec.musze dotrwac do nastepnej juz ostatniej wizyty a to dopiero za tydzien w czwartek.wtedy bedzie skonczony 36tydz
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Wtajemniczenie
|
Trzymaj się Lotso! Już końcóweczka, już niedługo! 😘
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie jak mi odeszły wody to skurcze zaczęły się dopiero tak z 8-10 godzin później.
#410 |
Zadomowienie
|
Trzymam sie trzymam! Ale dobija mnie to ze mam jeszcze tyle rzeczy do zrobienia a ja musze lezec😖😖😖 wiedzac ze zaraz bede sama z 3 dzieci z bolem po cc wiec tez bedzie mi mega ciezko😖😖😖. Dzisiaj jak nigdy jestem tak zasmucona ze nawet smutno mi ze tak zaniedbuje swoje szczurciezko😖😖😖pocieszam sie ze to tylko te durnowate hormony😜😜😜
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
Wlasnie leze sobie z moimi myszkami😊😊ale beda ogromne przy maluszku😊😊 aaa i brak imienia tez mnie irytuje.ja juz skurcze coraz mocniejsze a tu zero pomyslow😜
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
Chusteczki przydają się na wyjścia. Bo takie mleczko poza domem jest mega niewygodne 😉
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
A u mnie pobudka, nie wiem czy już zasne przewalam się pół godziny. Mam jakieś wzdęcia a nic takiego nie jadłam i plecy bolą....
Lotso trzymam kciuki by Ci ten tydzień zlecial jak jeden dzień. Szurki będą wydawać się taaaakie duże hihi ![]() Jakie formalnosci należy załatwić po porodzie w jakim terminie? Szukałam w internecie, ale trochę te terminy się różnią więc wolę spytać już doświadczonyych mam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Wtajemniczenie
|
Poratujcie co bralyscie na biegunkę, mamy wirusa w domu i kurcze nie moge sobie poradzic, każdy łyk wody konczy sie wizytą w kibelku. Boje się o małą. Pomocy
#415 |
Raczkowanie
|
dominikowa ja brałam tylko węgiel i jadłam gorzką czekoladę ale nie wiem czy przy wirusówce pomoze.
Ze 2 lata temu jak mnie czyściło nawet po wodzie, pojechałam na ip dostałam jakiś zastrzyk, puścili do domu, kazali się wyspać, nawadniać i pomógł. Byłam po nim tylko raz w toalecie.Może spróbuj, dla ciężarnych powinni mieć jakąś inną dawkę/lek. |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj wizytuję. Waga +1 kg przez miesiąc, więc jakos przyhamowała wreszcie ![]() ![]() Edytowane przez Lynn Czas edycji: 2017-08-29 o 05:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |||
Zakorzenienie
|
Poratujcie ! Okropnie boli mnie gardło . Noc była koszmarna, nawet śliny nie mogę przełknąć . Po tantum Verde. Jest jeszcze gorzej. W nocy ratowałam się piciem oliwy z oliwek, bo nic lepszego nie wymyśliłam . Pomagało na chwilę . Zaraz spróbuje inhalacji solanka . Co mi nawilży gardło ?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W aptece zalecili mi smecte , elektrolity i jakieś tabletki z grzybami . Nie do końca jestem przekonana czy zadziałały . Do jedzenia polecam gorzka czekolade i rozgotowany ryż. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Mnie na bol gardła pomaga herbatka z prawoślazu lekarskiego z takich naturalnych metod. Ewentualnie mleko z masłem i czosnkiem, ale jest to koszmarne w smaku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Rozeznanie
|
Ja na biegunke mialam brac probiotyk 3 x dziennie( jak smecta i wegiel nie pomagaly) i suszone jagody tzn napar z nich. No i elektrolity. Jakby nie pomoglo to od razu mi wypisala skierowanie do szpitala. Ale na szczescie pomoglo.
#420 |
Rozeznanie
|
Ja na gardło brałam prenalen dla kobiet w ciąży syrop i tabletki. A na biegunkę nifuroksazyd jedna tabletka co 4 h i mi pomogło po 24 h. Wody duzoooo i ryż rozgotowany.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.