|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Kaczka dziwaczka to jedna z naszych ulubionych
![]() Ja już myślę o tym co chcę dawać, bo teraz mam możliwość zdobycia bardziej ekologicznych warzyw i owocow niz zimą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | ||||
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Zawsze można kombinezon zamówić online ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co ile dajecie sab simplex, espumisan albo inne podobne? Non stop czy tylko jak dziecko się pręży? Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-08-28 o 17:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obudzila sie o 16 i marudziła przy cycku. Ona nie raz puszcza go i ryczy wygina się i nie wiem o co chodzi podnosze ją to ryk układam spowrotem chwyta pierś chwile pociąga i od nowa ryk juz myslałam ze nic nie leci ale dusze i mleko wyplywa. Macie jakiś pomysł o co moze chodzić. A w ogóle zdarza się że wasz maluszek trzyma brodawke w buzi i zamiast puscic jak skonczy to ciagnie głowę do tyłu i wtedy puszcza. Widzę że nie tylko ja szkole się wokalnie. Nie wiem czy sie Wiki podoba bo czasami zasypia. Mój repertuar to aaa kotki dwa, wlazł kotek na plotek mąż spiewa male pieski dwa. Świateczne też mi sie trafiło zaspiewać bo pustka w głowie. Ale dzieki za podpowiedzi rozszerze repertuar. Cos czuje ze dzis wiki po 20 nie zasnie bo spi na mnie od 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zakorzenienie
|
Darietta u nas też tak z cyckiem bywa. Ns szczęście już mnie sutki nie bolą bo takie przyssanie się i gwałtowne odchylenie mogłoby być straszne. Jedzenie, przerwa i ryk też się zdarza. Rozmawiałam o tym z położna, nic nadzwyczajnego tak bywa więc sie tym nie przejmuje. Jak oderwie sie i płacze to go biore przez ramię i klepie po pampersie albo plecach i szumie po chwili uspokaja sie i od nowa przystawka.
Skumalam sie z dziewczyną z porodowki i idziemy w tygodniu na spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Uuu... bogaty mamy.repertuar
![]() Darietta Moj tak ciagnie głowę...mam.wrażenie, ze chce sutka urwać ! My.mieliśmy 30 min zabawy moze nawet wiecej, Hugo juz się delikatnie uśmiecha ![]() Teraz kąpiel i.idziemy spać chyba pójdę dziś też szybciej bo średnio ostatnio śpię. :/ Dziewczyny karmicie.przed kąpielą? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2076 |
Zakorzenienie
|
Ja śpiewam był sobie król
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
Poprostu - super, ze Mikołaj tak ładnie sie rozwija i przybiera.
AnnaPaula - ja daje espimisan tylko jak dokuczają Klaudii gazy. Darietta - moja Klaudia tak sie zachowuje jak ciezko jest jej wyssać mleko. Pomaga poprawienie pozycji ssania i zmiana piersi. Tez Klaudia ciągnie głowę do tylu i potem puszcza brodawkę. Mała! Fajnie, ze doczekała sie uśmiechów. Ja karmie przed kąpielą, po, w sumie fo non stop. Odnośnie śpiewania. Moja koleżanka mnie rozśmieszyła mówiąc, ze kiedyś swoim dzieciom śpiewała, ale juz tego nie robi. Najpierw córka zaczęła jej zamykać buzie ręką jak śpiewała, a potem jak podrosła to powiedziała mamo, nie śpiewaj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Zakorzenienie
|
AnnaPaula, my dajemy co 3h krople chyba że śpi. Próbowaliśmy zmniejszać ale póki co i tak ciągle mamy jazdy i strach kombinować. Właśnie dziś się zapowiada znowu wieczór pod znakiem kolki
![]() Mała, ja karmię przed kąpielą bo inaczej płacze w wannie. A po kąpieli drugi cyc. Xzora, patrzcie jak to jest. Ty sobie żyły wypruwasz, sutki kaleczysz, gardło zdzierasz a potem Ci urośnie i powie " mamo, nie śpiewaj" niewdzięczne stworzenie;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
*sportaddict*
|
![]() ![]() dzięki za inspiracje piosenkowe ![]() ![]() Timi jeszcze nie protestuje, jak mu śpiewam, ale kiedyś podczas jednej z moich domowych arii, jeden z kotków padł na plecy i zaczął miauczeć, wątpię, żeby to była owacja na stojąco ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Wtajemniczenie
|
Darietta brawo za spacer😊
Morelle to oby sie normowalo kciuki Co do muzyki i piosenek to Pestycyda u nas to samo na tapecie hihi a ostatnio lecialo Black Sabbath w radio i ucichł 🙂 Ja śpiewam to co Wy no i pszczolke Maje bo Wicka ulubiona zabawka to pszczolka i jak tylko ja widzi to cieszy mordke😊 My dzis koszmarny dzien caly dzien marudzil zero bąków i sztywny jak kłoda masaze ani nic nie pomagalo dopiero teraz pare bączkow puscil i kupke i zasnal przy cycu dalam znowu viburcol ehhb bidulek nacierpial sie dzis masakrycznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2082 |
Zakorzenienie
|
KociaMatka, mi akurat kolega w Niemczech kupił ale u nas sporo tego na grupach na FB typu "mama w.miescie ..."
Chilli, współczuję:/ u nas przed kąpielą jeszcze poszła kupą i spokój zapanował. Teraz jemy mam nadzieję że.bez cyrków się obędzie ale to byłby pierwszy wieczór od niepamiętnych czasow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zakorzenienie
|
Biedny Wicek
![]() Ja właśnie zamowiłam Hugo poduszkę motylka, może bedzie.miał mniejszy ten odruch moro na plecach...Dziś śpi na plecach to mu wałeczki położyłam...zobaczymy. Ide już chyba spać, mam nadzieję, że nocka będzie dobra. Czego i wam życzę. Dobranoc :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mówiłam o tym poloznej to mi powiedziala ze tak bywa i nie wiadomo o co chodzi. Mnie sutki bolą bo czasami. Nie zdążę podać piersi tylko jak ją sobie ukladam a mam cyca na wierzchu to sama mi zasysa. No i czasami mnie dziabnie niestety. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- W ogóle tz mi opowiedzial co ja dzis w nocy wyprawiałam. Tylko sie nie smiejcie. Do cycka przystawiałam kołdrę i przy łóżku mam lampje ktora zapalam jak karmie Wiki. Więc jak to moj tz określił robiłam dyskotekę pstrykałam sobie i to wszystko przez sen. Boże co sie ze mna dzieje. Zdarzało mi sie i to wiele razy szukać Wiki w koldrze a ta w łóżeczku ale takie rzeczy masakra. Ide spac bo Wiki po 20 zasłynęła a ja miala okazje cos zjesc i sie napic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zakorzenienie
|
Kiedy ja Was nadrobię?!
![]() Jesteśmy po chrzcinach. Wszystko się udało ![]() ![]()
#2086 |
Wtajemniczenie
|
Cashmere super, gratuluję udanego chrztu
![]() ![]() Chciałabym żeby u nas było podobnie, ale raczej małe szanse z moją córą o lwim ryku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
Cashmere super, ze wszystko vsie udalo
![]() Amelka wczoraj wieczorem zaczela dziwnie harczeć i kaszleć, nie spałam w nocy i nasłuchiwalam, dzis rano pojechalismy do przychodni i dostalismy skierowanie na sor. Z osluchiwania nic nie wyszlo, ale zrobili jej rtg klatki piersiowej i wyszly zmiany na pluckach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z dobrych rzeczy to to, ze usg bioderek wyszlo dobrze, profesor powiedzial, ze rzadko sie zdarza, zeby po ulozeniu miednicowym biodra byly w tak dobrym stanie. Mam dola ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2088 |
Zadomowienie
|
Hej, melduję, że żyjemy!
![]() Widzę, że wątek wrócił do formy, u mnie forma jeszcze średnia. Jesteśmy już sami z małym po 10 godzin dziennie, a będzie bywało, że i więcej. Czasem da odetchnąć, a czasem zajmuje mnie cały czas bo potrafi sobie robić przerwy od spania po 6 godzin ![]() Dzisiaj średni dzień bo męczył go brzuszek. Kurcze, co kilka dni ma taki problem z kupą. Zaczęłam dawać espumisan w końcu, ale różnicy nie widzę... Współczuję mamom, które mają takie akcje codziennie, albo problemy z kolkami ![]() ![]() Cashmere super, że chrzciny się udały. My planujemy w październiku, muszę się pomalu brać za organizację. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Emmos współczuję, oby szybko przeszło! Mój też charczy, a wczoraj zakaszlał. Jaki u Ciebie był ten kaszel? |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
Calineczka ten kaszel jakby ją dusił, był zupełnie inny niż ten noworodkowy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2090 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spij jak Wiki śpi jak jesteś taka zmęczona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojej współczuję ![]() Wasze dzieci tez się krztuszą ślina? Mojej się to często zdarza ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zadomowienie
|
Emmos zdrówka dla Was!
Mój krztusi się czasem mlekiem, strasznie łapczywie pije ![]() Przez to potem charczy, kaszle czy ma coś w nosku. Położna mówi, żeby mu wydłużać przerwy w karmieniu w dzień do 3 godzin, a on 2 nie może wytrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Wtajemniczenie
|
Emmos o rany
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas koszmarek od 16. Najpierw sie nie mogla uspic i musialam po kp dopoic mm to w koncu zasnela po 20. A teraz chyba boli ją brzuszek bo od godziny macha odnóżami i steka. Kupa poszla ale ona dalej niespokojna. I jeszcze mi robi jakis bunt przy piersi - glodna jest ale nie chce w ogole zlapac tylko sobie cmoka. Dopiero mega na sile jak jej wepchne piers to raczy zjesc :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
Emmos
Współczuję, mam nadzieję że szybko wyzdrowieje. Tez bym wybrała dom, trzymam kciuki za Amelke. Czy e ciągu dnia też jeszcze jeszcze kaszle? Nie goraczkuje? Darietta Hihi to. sie Twoj mąż musi uśmiać z Ciebie ![]() Cashmere Brawa za chrzciny, fajnie ze masz to juz z głowy. Calineczka Mój też tak charczy, ale w nocy najczęściej. My już na nogach teraz kp mohe dziecko dziś ladnie spało raz chyba nawet 3,5 h wow! Potem juz 2 ![]() Czy wszystkie nadal śpicie z mezami? Moj się wydelegował do salonu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2095 | |
Wtajemniczenie
|
Cashmere super że chrzcini udane i Przemo taki spokojny!
![]() Emmos biedulka ![]() ![]() AnnaPaula mój się krztusi czasem ślinką i mnie o zawał przyprawia! Mała mój mąż z nami śpi ale czasami idzie do salonu, bo mówi że ja z małym się lepiej wyśpię ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas wczoraj noc masakra, mały tak płakał ![]() W dodatku bolą go bardzo bąki, robi się cały czerwony i popłakuje a potem z mega wysiłkiem puszcza bąka, a ja nawet nie wiem co mogę mu podać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
Calineczka, a dlaczego nie karmicie się na żądanie tylko w określonych godzinach? U nas tak jak u Jon jak nie śpi w dzień to je co godzinę.
Emmos dużo zdrowia dla Amelki i siły dla Ciebie. My śpimy w 3, ale też jestem zła na siebie, że nie odkładam do łóżeczka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Wtajemniczenie
|
A my śpimy we dwójkę, zdarza mi się z Młodym przysnąć na rękach ale to dosłownie na 20min i zawsze odkładam go do swojego łóżeczka.
Dzisiaj ładnie pospal po 3-3,5godziny, nie mogę się tylko przyzwyczaić ze dzień zaczyna się tak wcześnie ![]() Leży teraz, ja pije herbatkę. zaczyna wydawać jakies dźwięki, jak go całuje po brzuszku to lekko się uśmiecha ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
My teraz jemy śniadanie wszyscy, ja, Tymon i Hugo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- Morelle Jak.mała.lubi.muzyke klasyczną to może kup jej ta klasyczną karuzele z tini love? Ja teraz szukam.dla Hugo i ta jest fajna. Dziewczyny właśnie, macie.karuzelki? Jakie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2099 |
Zakorzenienie
|
EMMOS zdrowka!!! Dobrze że to zauważyłaś i od razu zareagowałas! Takie choroby u maluszków potrafią wlasnie rozwinąć się w kilka godzin tak jak piszesz. Oby teraz szybko ustąpiło!
Ja się boję, że mogę coś takiego przeoczyć. MALA brawo, widzę ogarnelas poranną organizacje? ![]() My z TZ spimy razem. Młody po karmieniu w nocy często zostaje u nas jak ja usnę :P Jeśli nie zasypiam, to odkladam go do łóżeczka. I wolę drugą opcję, bo wtedy lepiej się wysypiam. Mogę się wygodnie położyć i nie muszę czuwać.
#2100 |
królikoholiczka
|
Moja mała dziś spała 7,5godziny!! Jestem w szoku. Ale w sumie wczoraj w dzień spała tylko godzinę. Nawet nie obudziłam się w nocy a tak co 3-4godziny się budziłam sama i sprawdzałam mała. A dziś obie spalysmy długo. Może już po skoku u mnie. Mam nadzieję...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.