Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-28, 17:30   #2071
asia1905
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Kaczka dziwaczka to jedna z naszych ulubionych

Ja już myślę o tym co chcę dawać, bo teraz mam możliwość zdobycia bardziej ekologicznych warzyw i owocow niz zimą.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 17:45   #2072
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ach, szkoda, że nie mam u siebie hm.. też by mi się przydał taki kombinezon

Męczy się faktycznie często. Ale jeszcze troszkę i na pewno będzie lepiej, będzie się dużo uśmiechał a o tych kolkach nie będzie już pamiętał.

Mój najbardziej lubi walić klocka u tatusia

Wczoraj w ciągu dnia walnął takie sarnie bobki a wieczorem tatuś wziął na rączki i poszła petarda... a nie wspomnę już o kupce przed snem.. matko kochana co to było!!!!!!! Nogi, plecy, brzuch!!!!

Mała, kciuki za wizytę.

Ogólnie moje dziecko chyba zbiera siły przed skokiem. Jutro ma 5tyg. Zasnął mi wczoraj o 24 po 3 godzinnych zabawach (oczy jak 5 zł, myślałam że nigdy nie pójdzie spać - ale o dziwo nie płakał wow wow wowow!), wstał o 3:30 a później o 7. Padł o 11 (no tu pokwękał godzinę), poszliśmy na spacer a po 2 godzinach przejęła go babcia. I nie ma ich wciąż. Zaraz pewnie wróci na syrenie bo dziedzic głodny.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Może Was ominą! Trzymam kciuki!

Zawsze można kombinezon zamówić online jest bardzo fajny
Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość

Tez jeszcze nie wyrzucilam. Chce tz pokazac
Moze schowam, wiem ze moj kikut mama ma chyba do tej pory.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ale fajnie ze mama tak długo trzyma ten kikut

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Myszowata
Brawa za kikut w koncu!
Nam z Tymonem tyle siedział.

Xzora
Pieknie klaudia przybiera, SUPER to ogarnełaś
Fajna ta mata faktycznie
Tez mamy trądzik smaruje sudokremem i.pomaga troszkę.

Asia
Ja tylko dynię mrozić będę i fasolke szparagową dla nas.

Byliśmy na biodrerkach lekarz gbur nic nie mówił, tylko, ze lekko.od normy odchodzą i.mam.go.na boku.jue kłaść i do.kontroli za 4 tyg! Tyle sie dowiedziałam... ale nie bardzo na szczęście :/

Współczuję lekarza gbura. Wiem co czujesz, ja raz mało się nie poryczalam w gabinecie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Myszowata super że w końcu Wam ten kikut odpadł! Długo dziad trzymał

Xzora piękny przyrost wagi to będziesz już eliminować calkowicie mm?

Dzięki a ktoś Ci przepisał tę maść? Też psikam octeniseptem, raz zapomniałam zmyć i miałam mega stresa ale to było po paru godzinach od psiknięcia i małemu na szczęście nic nie było

Ja zaczynam się zastanawiać czy położna jeszcze mnie odwiedzi.. Ile razy powinna przyjść? Bo brak odzewu, chyba na miesiąc urlopu nie poszła :/

Moja położna mowila ze 4 wizyty najmniej i u nas tylko tyle było ponoć w przychodni lekarz ustala ilość wizyt.

Co ile dajecie sab simplex, espumisan albo inne podobne? Non stop czy tylko jak dziecko się pręży?

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-08-28 o 17:51
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 18:07   #2073
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Darietta, ja też tak czasem mam że nie chce do domu wracać bo się dzieć obudzi. Trzeba zapasy w wózku z żarciem trzymać

Bede musiała coś mieć tylko ona tak z zaskoczenia to robi i matka sie nie przygotowuję. W koszyku miałam ziemniaki ale musiałabym pod blokiem ognisko rozpalić

Obudzila sie o 16 i marudziła przy cycku. Ona nie raz puszcza go i ryczy wygina się i nie wiem o co chodzi podnosze ją to ryk układam spowrotem chwyta pierś chwile pociąga i od nowa ryk juz myslałam ze nic nie leci ale dusze i mleko wyplywa. Macie jakiś pomysł o co moze chodzić.

A w ogóle zdarza się że wasz maluszek trzyma brodawke w buzi i zamiast puscic jak skonczy to ciagnie głowę do tyłu i wtedy puszcza.

Widzę że nie tylko ja szkole się wokalnie. Nie wiem czy sie Wiki podoba bo czasami zasypia. Mój repertuar to aaa kotki dwa, wlazł kotek na plotek mąż spiewa male pieski dwa. Świateczne też mi sie trafiło zaspiewać bo pustka w głowie. Ale dzieki za podpowiedzi rozszerze repertuar.

Cos czuje ze dzis wiki po 20 nie zasnie bo spi na mnie od 18:30
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 18:27   #2074
poprostu
Zakorzenienie

Darietta u nas też tak z cyckiem bywa. Ns szczęście już mnie sutki nie bolą bo takie przyssanie się i gwałtowne odchylenie mogłoby być straszne. Jedzenie, przerwa i ryk też się zdarza. Rozmawiałam o tym z położna, nic nadzwyczajnego tak bywa więc sie tym nie przejmuje. Jak oderwie sie i płacze to go biore przez ramię i klepie po pampersie albo plecach i szumie po chwili uspokaja sie i od nowa przystawka.

Skumalam sie z dziewczyną z porodowki i idziemy w tygodniu na spacer
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 18:27   #2075
Mała!
Zakorzenienie

Uuu... bogaty mamy.repertuar hihi...

Darietta
Moj tak ciagnie głowę...mam.wrażenie, ze chce sutka urwać !

My.mieliśmy 30 min zabawy moze nawet wiecej, Hugo juz się delikatnie uśmiecha 😍
Teraz kąpiel i.idziemy spać chyba pójdę dziś też szybciej bo średnio ostatnio śpię. :/

Dziewczyny karmicie.przed kąpielą?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 18:28   #2076
poprostu
Zakorzenienie

Ja śpiewam był sobie król
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 19:24   #2077
xzora
Zakorzenienie

Poprostu - super, ze Mikołaj tak ładnie sie rozwija i przybiera.

AnnaPaula - ja daje espimisan tylko jak dokuczają Klaudii gazy.

Darietta - moja Klaudia tak sie zachowuje jak ciezko jest jej wyssać mleko. Pomaga poprawienie pozycji ssania i zmiana piersi. Tez Klaudia ciągnie głowę do tylu i potem puszcza brodawkę.

Mała! Fajnie, ze doczekała sie uśmiechów. Ja karmie przed kąpielą, po, w sumie fo non stop.

Odnośnie śpiewania. Moja koleżanka mnie rozśmieszyła mówiąc, ze kiedyś swoim dzieciom śpiewała, ale juz tego nie robi. Najpierw córka zaczęła jej zamykać buzie ręką jak śpiewała, a potem jak podrosła to powiedziała mamo, nie śpiewaj.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-28, 19:50   #2078
pestycyda
Zakorzenienie

AnnaPaula, my dajemy co 3h krople chyba że śpi. Próbowaliśmy zmniejszać ale póki co i tak ciągle mamy jazdy i strach kombinować. Właśnie dziś się zapowiada znowu wieczór pod znakiem kolki chyba że po kąpieli przyjdzie kupą :modli:

Mała, ja karmię przed kąpielą bo inaczej płacze w wannie. A po kąpieli drugi cyc.

Xzora, patrzcie jak to jest. Ty sobie żyły wypruwasz, sutki kaleczysz, gardło zdzierasz a potem Ci urośnie i powie " mamo, nie śpiewaj" niewdzięczne stworzenie;D

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 19:57   #2079
vadi
*sportaddict*

dzięki za inspiracje piosenkowe my mu improwizujemy piosenki, Tż tak kombinuje, że płaczę, moja ulubiona piosenka to piosenka o małym Timi, który wszystko zasiusia i liczne zwrotki o tym, co zostanie zasiusiane

Timi jeszcze nie protestuje, jak mu śpiewam, ale kiedyś podczas jednej z moich domowych arii, jeden z kotków padł na plecy i zaczął miauczeć, wątpię, żeby to była owacja na stojąco
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 20:06   #2080
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Darietta, ja też tak czasem mam że nie chce do domu wracać bo się dzieć obudzi. Trzeba zapasy w wózku z żarciem trzymać

Asia, ale w kawałki kroisz te większe warzywa czy od razu zupki i mrozisz?

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Morelle, dobrze że wizyta u alergologa w porządku oby małej przeszło raz dwa. Sab simplex trochę Wam pomaga? Ja załatwiłam kolejne 2 opakowania.
Muzykalna Pestka mój ma puszcza Wojtusia Rammsteina i Mansona:p

Jon, to zadzwoń do położnej. Czasem trzeba się przypomniec

A Sab Simplex to jak mozna kupic w pl?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
No 2 razy tylko :/ od 15.08 mówiła że ma urlop ale ile można wypoczywać ? Chciałam żeby mi go zważyła jeszcze i obejrzała krostki na buzi..

No to slabo tylko 2 wizyty od 15 to by jej akurat 2 tyg urlopu minely

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 20:08   #2081
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Darietta brawo za spacer😊

Morelle to oby sie normowalo kciuki

Co do muzyki i piosenek to Pestycyda u nas to samo na tapecie hihi a ostatnio lecialo Black Sabbath w radio i ucichł 🙂
Ja śpiewam to co Wy no i pszczolke Maje bo Wicka ulubiona zabawka to pszczolka i jak tylko ja widzi to cieszy mordke😊

My dzis koszmarny dzien caly dzien marudzil zero bąków i sztywny jak kłoda masaze ani nic nie pomagalo dopiero teraz pare bączkow puscil i kupke i zasnal przy cycu dalam znowu viburcol ehhb bidulek nacierpial sie dzis masakrycznie.

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-28, 20:25   #2082
pestycyda
Zakorzenienie

KociaMatka, mi akurat kolega w Niemczech kupił ale u nas sporo tego na grupach na FB typu "mama w.miescie ..."

Chilli, współczuję:/ u nas przed kąpielą jeszcze poszła kupą i spokój zapanował. Teraz jemy mam nadzieję że.bez cyrków się obędzie ale to byłby pierwszy wieczór od niepamiętnych czasow

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 20:28   #2083
Mała!
Zakorzenienie

Biedny Wicek Chilli współczuję, oby jutro było lepiej.

Ja właśnie zamowiłam Hugo poduszkę motylka, może bedzie.miał mniejszy ten odruch moro na plecach...Dziś śpi na plecach to mu wałeczki położyłam...zobaczymy.

Ide już chyba spać, mam nadzieję, że nocka będzie dobra. Czego i wam życzę. Dobranoc :-*

Stary 2017-08-28, 20:35   #2084
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Darietta u nas też tak z cyckiem bywa. Ns szczęście już mnie sutki nie bolą bo takie przyssanie się i gwałtowne odchylenie mogłoby być straszne. Jedzenie, przerwa i ryk też się zdarza. Rozmawiałam o tym z położna, nic nadzwyczajnego tak bywa więc sie tym nie przejmuje. Jak oderwie sie i płacze to go biore przez ramię i klepie po pampersie albo plecach i szumie po chwili uspokaja sie i od nowa przystawka.

Skumalam sie z dziewczyną z porodowki i idziemy w tygodniu na spacer

Też mówiłam o tym poloznej to mi powiedziala ze tak bywa i nie wiadomo o co chodzi. Mnie sutki bolą bo czasami. Nie zdążę podać piersi tylko jak ją sobie ukladam a mam cyca na wierzchu to sama mi zasysa. No i czasami mnie dziabnie niestety.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

W ogóle tz mi opowiedzial co ja dzis w nocy wyprawiałam. Tylko sie nie smiejcie.

Do cycka przystawiałam kołdrę i przy łóżku mam lampje ktora zapalam jak karmie Wiki. Więc jak to moj tz określił robiłam dyskotekę pstrykałam sobie i to wszystko przez sen.

Boże co sie ze mna dzieje.
Zdarzało mi sie i to wiele razy szukać Wiki w koldrze a ta w łóżeczku ale takie rzeczy masakra.

Ide spac bo Wiki po 20 zasłynęła a ja miala okazje cos zjesc i sie napic.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 20:47   #2085
cashmere
Zakorzenienie

Kiedy ja Was nadrobię?!

Jesteśmy po chrzcinach. Wszystko się udało Przemo był aniołkiem w kościele. Przespał prawie całą mszę. Obudził się tylko na sam chrzest, przy polaniu głowy nawet nie pisnął, a byłam przekonana że będzie płakał. Imprezka udana, jedzonko pyszne. Jesteśmy bardzo zadowoleni Cieszę się że mamy to za sobą i odetchnę już od przygotowań.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 20:55   #2086
siilmariien
Wtajemniczenie

Cashmere super, gratuluję udanego chrztu Pięknie, że Przemek taki grzeczny był
Chciałabym żeby u nas było podobnie, ale raczej małe szanse z moją córą o lwim ryku
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 21:27   #2087
emmos
Zakorzenienie

Cashmere super, ze wszystko vsie udalo

Amelka wczoraj wieczorem zaczela dziwnie harczeć i kaszleć, nie spałam w nocy i nasłuchiwalam, dzis rano pojechalismy do przychodni i dostalismy skierowanie na sor. Z osluchiwania nic nie wyszlo, ale zrobili jej rtg klatki piersiowej i wyszly zmiany na pluckach wczesne stadium zapalenia pluc boze nie wiem skad to decyzja nalezala do mnie czy leczymy sie w szpitalu czy w domu, zdecydowalam ze w domu, mam nadzieje, ze szybko sie poprawi bo jak nie to wracamy do szpitala wszystko rozwinelo sie w ciagu kilku godzin, tak mi jej szkoda

Z dobrych rzeczy to to, ze usg bioderek wyszlo dobrze, profesor powiedzial, ze rzadko sie zdarza, zeby po ulozeniu miednicowym biodra byly w tak dobrym stanie.

Mam dola co nas jeszcze spotka

Stary 2017-08-28, 21:31   #2088
calineczka3
Zadomowienie

Hej, melduję, że żyjemy!

Widzę, że wątek wrócił do formy, u mnie forma jeszcze średnia.
Jesteśmy już sami z małym po 10 godzin dziennie, a będzie bywało, że i więcej. Czasem da odetchnąć, a czasem zajmuje mnie cały czas bo potrafi sobie robić przerwy od spania po 6 godzin

Dzisiaj średni dzień bo męczył go brzuszek. Kurcze, co kilka dni ma taki problem z kupą. Zaczęłam dawać espumisan w końcu, ale różnicy nie widzę...
Współczuję mamom, które mają takie akcje codziennie, albo problemy z kolkami Ne mogę słuchać jak on płacze

Cashmere super, że chrzciny się udały. My planujemy w październiku, muszę się pomalu brać za organizację.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Emmos współczuję, oby szybko przeszło!
Mój też charczy, a wczoraj zakaszlał.
Jaki u Ciebie był ten kaszel?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 21:38   #2089
emmos
Zakorzenienie

Calineczka ten kaszel jakby ją dusił, był zupełnie inny niż ten noworodkowy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-28, 21:49   #2090
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Poprostu - super, ze Mikołaj tak ładnie sie rozwija i przybiera.

AnnaPaula - ja daje espimisan tylko jak dokuczają Klaudii gazy.

Darietta - moja Klaudia tak sie zachowuje jak ciezko jest jej wyssać mleko. Pomaga poprawienie pozycji ssania i zmiana piersi. Tez Klaudia ciągnie głowę do tylu i potem puszcza brodawkę.

Mała! Fajnie, ze doczekała sie uśmiechów. Ja karmie przed kąpielą, po, w sumie fo non stop.

Odnośnie śpiewania. Moja koleżanka mnie rozśmieszyła mówiąc, ze kiedyś swoim dzieciom śpiewała, ale juz tego nie robi. Najpierw córka zaczęła jej zamykać buzie ręką jak śpiewała, a potem jak podrosła to powiedziała mamo, nie śpiewaj.

Haha dobre z tym śpiewaniem

Cytat:
AnnaPaula, my dajemy co 3h krople chyba że śpi. Próbowaliśmy zmniejszać ale póki co i tak ciągle mamy jazdy i strach kombinować. Właśnie dziś się zapowiada znowu wieczór pod znakiem kolki chyba że po kąpieli przyjdzie kupą :modli:

Mała, ja karmię przed kąpielą bo inaczej płacze w wannie. A po kąpieli drugi cyc.

Xzora, patrzcie jak to jest. Ty sobie żyły wypruwasz, sutki kaleczysz, gardło zdzierasz a potem Ci urośnie i powie " mamo, nie śpiewaj" niewdzięczne stworzenie;D

Ja tez daje do każdego mleka i kolki już dawno nie było ale chciałabym zmniejszyć dawkę i tak kombinuję jak to zrobić

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
A Sab Simplex to jak mozna kupic w pl?

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

No to slabo tylko 2 wizyty od 15 to by jej akurat 2 tyg urlopu minely

Widziałam ze jest strona na której można kupić. Ja mam blisko do granicy to sobie kupiłam w de

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Też mówiłam o tym poloznej to mi powiedziala ze tak bywa i nie wiadomo o co chodzi. Mnie sutki bolą bo czasami. Nie zdążę podać piersi tylko jak ją sobie ukladam a mam cyca na wierzchu to sama mi zasysa. No i czasami mnie dziabnie niestety.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

W ogóle tz mi opowiedzial co ja dzis w nocy wyprawiałam. Tylko sie nie smiejcie.

Do cycka przystawiałam kołdrę i przy łóżku mam lampje ktora zapalam jak karmie Wiki. Więc jak to moj tz określił robiłam dyskotekę pstrykałam sobie i to wszystko przez sen.

Boże co sie ze mna dzieje.

Zdarzało mi sie i to wiele razy szukać Wiki w koldrze a ta w łóżeczku ale takie rzeczy masakra.

Ide spac bo Wiki po 20 zasłynęła a ja miala okazje cos zjesc i sie napic.

Spij jak Wiki śpi jak jesteś taka zmęczona
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Kiedy ja Was nadrobię?!

Jesteśmy po chrzcinach. Wszystko się udało Przemo był aniołkiem w kościele. Przespał prawie całą mszę. Obudził się tylko na sam chrzest, przy polaniu głowy nawet nie pisnął, a byłam przekonana że będzie płakał. Imprezka udana, jedzonko pyszne. Jesteśmy bardzo zadowoleni Cieszę się że mamy to za sobą i odetchnę już od przygotowań.
Super ze wszystko się udało

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Cashmere super, ze wszystko vsie udalo

Amelka wczoraj wieczorem zaczela dziwnie harczeć i kaszleć, nie spałam w nocy i nasłuchiwalam, dzis rano pojechalismy do przychodni i dostalismy skierowanie na sor. Z osluchiwania nic nie wyszlo, ale zrobili jej rtg klatki piersiowej i wyszly zmiany na pluckach wczesne stadium zapalenia pluc boze nie wiem skad to decyzja nalezala do mnie czy leczymy sie w szpitalu czy w domu, zdecydowalam ze w domu, mam nadzieje, ze szybko sie poprawi bo jak nie to wracamy do szpitala wszystko rozwinelo sie w ciagu kilku godzin, tak mi jej szkoda

Z dobrych rzeczy to to, ze usg bioderek wyszlo dobrze, profesor powiedzial, ze rzadko sie zdarza, zeby po ulozeniu miednicowym biodra byly w tak dobrym stanie.

Mam dola co nas jeszcze spotka

Ojej współczuję kurujcie się i dużo zdrówka

Wasze dzieci tez się krztuszą ślina? Mojej się to często zdarza
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 22:04   #2091
calineczka3
Zadomowienie

Emmos zdrówka dla Was!

Mój krztusi się czasem mlekiem, strasznie łapczywie pije
Przez to potem charczy, kaszle czy ma coś w nosku.
Położna mówi, żeby mu wydłużać przerwy w karmieniu w dzień do 3 godzin, a on 2 nie może wytrzymać
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-28, 22:26   #2092
siilmariien
Wtajemniczenie

Emmos o rany Dobrze że zareagowałaś od razu i udało się wykryć we wczesnym stadium... Niech malutka szybko wraca do zdrowia! Kciuki żeby obyło się bez szpitala!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 01:56   #2093
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
KociaMatka, mi akurat kolega w Niemczech kupił ale u nas sporo tego na grupach na FB typu "mama w.miescie ..."

Chilli, współczuję:/ u nas przed kąpielą jeszcze poszła kupą i spokój zapanował. Teraz jemy mam nadzieję że.bez cyrków się obędzie ale to byłby pierwszy wieczór od niepamiętnych czasow

Dzieki to sie porozgladam
U nas koszmarek od 16. Najpierw sie nie mogla uspic i musialam po kp dopoic mm to w koncu zasnela po 20. A teraz chyba boli ją brzuszek bo od godziny macha odnóżami i steka. Kupa poszla ale ona dalej niespokojna. I jeszcze mi robi jakis bunt przy piersi - glodna jest ale nie chce w ogole zlapac tylko sobie cmoka. Dopiero mega na sile jak jej wepchne piers to raczy zjesc :/

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 05:58   #2094
Mała!
Zakorzenienie

Emmos
Współczuję, mam nadzieję że szybko wyzdrowieje. Tez bym wybrała dom, trzymam kciuki za Amelke. Czy e ciągu dnia też jeszcze jeszcze kaszle? Nie goraczkuje?

Darietta
Hihi to. sie Twoj mąż musi uśmiać z Ciebie

Cashmere
Brawa za chrzciny, fajnie ze masz to juz z głowy.

Calineczka
Mój też tak charczy, ale w nocy najczęściej.

My już na nogach teraz kp mohe dziecko dziś ladnie spało raz chyba nawet 3,5 h wow! Potem juz 2 nie wiem od czego to zależy. Jestem zla, że go nie odnoszę do łóżeczka tylko zasypiam i śpi ze mną.

Czy wszystkie nadal śpicie z mezami? Moj się wydelegował do salonu.

Stary 2017-08-29, 06:13   #2095
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cashmere super że chrzcini udane i Przemo taki spokojny!

Emmos biedulka mam nadzieję że szybko się z tym uporacie w domu, zdrówka dla Was

AnnaPaula mój się krztusi czasem ślinką i mnie o zawał przyprawia!

Mała mój mąż z nami śpi ale czasami idzie do salonu, bo mówi że ja z małym się lepiej wyśpię (tak naprawdę chodzi mu o siebie )

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Emmos zdrówka dla Was!

Mój krztusi się czasem mlekiem, strasznie łapczywie pije
Przez to potem charczy, kaszle czy ma coś w nosku.
Położna mówi, żeby mu wydłużać przerwy w karmieniu w dzień do 3 godzin, a on 2 nie może wytrzymać
3h mój jak nie śpi to co godzinę chce jeść!

U nas wczoraj noc masakra, mały tak płakał w dodatku z rany na mojej piersi zaczęło tryskać mleko jak z kranu... Przystawiam do niej małego a on tak zaczął płakać że nie wiedziałam o co chodzi. I tak kilka karmień.. W nocy tylko normalnie jadł z tej piersi. Dzisiaj dzwonię do położnej.
W dodatku bolą go bardzo bąki, robi się cały czerwony i popłakuje a potem z mega wysiłkiem puszcza bąka, a ja nawet nie wiem co mogę mu podać

Stary 2017-08-29, 06:22   #2096
asia1905
Zakorzenienie

Calineczka, a dlaczego nie karmicie się na żądanie tylko w określonych godzinach? U nas tak jak u Jon jak nie śpi w dzień to je co godzinę.

Emmos dużo zdrowia dla Amelki i siły dla Ciebie.

My śpimy w 3, ale też jestem zła na siebie, że nie odkładam do łóżeczka.
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 06:39   #2097
Agg_s
Wtajemniczenie

A my śpimy we dwójkę, zdarza mi się z Młodym przysnąć na rękach ale to dosłownie na 20min i zawsze odkładam go do swojego łóżeczka.
Dzisiaj ładnie pospal po 3-3,5godziny, nie mogę się tylko przyzwyczaić ze dzień zaczyna się tak wcześnie
Leży teraz, ja pije herbatkę. zaczyna wydawać jakies dźwięki, jak go całuje po brzuszku to lekko się uśmiecha

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-29, 06:49   #2098
Mała!
Zakorzenienie

My teraz jemy śniadanie wszyscy, ja, Tymon i Hugo juz nawet zrobiłam makijaż....i niedługo na spacer.

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ----------

Morelle
Jak.mała.lubi.muzyke klasyczną to może kup jej ta klasyczną karuzele z tini love?
Ja teraz szukam.dla Hugo i ta jest fajna.

Dziewczyny właśnie, macie.karuzelki? Jakie?

Stary 2017-08-29, 06:58   #2099
cashmere
Zakorzenienie

EMMOS zdrowka!!! Dobrze że to zauważyłaś i od razu zareagowałas! Takie choroby u maluszków potrafią wlasnie rozwinąć się w kilka godzin tak jak piszesz. Oby teraz szybko ustąpiło!
Ja się boję, że mogę coś takiego przeoczyć.

MALA brawo, widzę ogarnelas poranną organizacje?
My z TZ spimy razem. Młody po karmieniu w nocy często zostaje u nas jak ja usnę :P Jeśli nie zasypiam, to odkladam go do łóżeczka. I wolę drugą opcję, bo wtedy lepiej się wysypiam. Mogę się wygodnie położyć i nie muszę czuwać.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 07:04   #2100
emilia0508
królikoholiczka

Moja mała dziś spała 7,5godziny!! Jestem w szoku. Ale w sumie wczoraj w dzień spała tylko godzinę. Nawet nie obudziłam się w nocy a tak co 3-4godziny się budziłam sama i sprawdzałam mała. A dziś obie spalysmy długo. Może już po skoku u mnie. Mam nadzieję...

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości