Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-29, 09:03   #2461
lelowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Znacie w ogole jakieś sklepy z tanini ale nie za drogimi bodziakami ? Bo slyszalam ze te z pepco to mega szajs i po jednym praniu robi się szmatka... z hm są sliczne ale nie jest tego dużo ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pepco nie polecam, slaba jakosc i jakies takie plastikowe, mloda dostala na piersze odwiedziny sporo tego z pepco min bodziaki sweterki i zlana potem byla jak ja w to ubieralam wiec jestem na nie. Ale leginy i spodnie z pepco czasami kupuje Ja uwielbiam ciuszki z h&m, coccodrillo, smyk, 5-10-15, f&f (tesco), lupilu (lidl). Te dwa ostatnie wlasnie sa tanie ale jakosciowo ok.
Co do ciuszkow z lumpka idzie dostac cuda w super stanie tylko to musi byc dobry lump, niektore z nich wytrzymaja wiecej niz te z naszych sieciowek

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-08-29 o 09:04
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:12   #2462
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Jutro muszę jeszcze iść do luxmedowego ginekologa po skierowanie na piątkowe USG ugh :/ Teraz czekam na krew

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:17   #2463
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma powyżej 20osób. L4 mialam do 28.08 czyli wyplaca zus, czyli teoretycznie na koniec miesiaca powinnam dostać prawda ?

Zalezy od tego kiedy dostalas zwolnienie. Ale okolo miesiaca trzeba czekać. No i pytanie czy przyniesie ci listonosz czy dostaniesz na konto.

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:26   #2464
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Pepco nie polecam, slaba jakosc i jakies takie plastikowe, mloda dostala na piersze odwiedziny sporo tego z pepco min bodziaki sweterki i zlana potem byla jak ja w to ubieralam wiec jestem na nie. Ale leginy i spodnie z pepco czasami kupuje Ja uwielbiam ciuszki z h&m, coccodrillo, smyk, 5-10-15, f&f (tesco), lupilu (lidl). Te dwa ostatnie wlasnie sa tanie ale jakosciowo ok.
Co do ciuszkow z lumpka idzie dostac cuda w super stanie tylko to musi byc dobry lump, niektore z nich wytrzymaja wiecej niz te z naszych sieciowek
No z lidla faktycznie fajne podobno, trzeba będzie szukać jak akurat będą ciuszki dla maluszków a jakies internetowe ciuszki polecasz ?
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Zalezy od tego kiedy dostalas zwolnienie. Ale okolo miesiaca trzeba czekać. No i pytanie czy przyniesie ci listonosz czy dostaniesz na konto.

Zwolnienie mam od 1.07 ale pierwszy miesiąc płacił mi pracodawca. Jakos od na poczatek sierpnia miałam to zwolnienie bo wtedy mialam 5tyg do wizyty.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:28   #2465
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Znacie w ogole jakieś sklepy z tanini ale nie za drogimi bodziakami ? Bo slyszalam ze te z pepco to mega szajs i po jednym praniu robi się szmatka... z hm są sliczne ale nie jest tego dużo ?

W smyku są dobre jakościowo bodziaki. Ja tam często młodemu kupowałam. I z F&F też. To stacjonarnie.
Ja głównie przez neta kupuje ciuchy dla młodego. Mini Rodini ma bardzo ładne rzeczy, tylko że są droższe No i bardzo lubię Nexta
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:31   #2466
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Na odetkanie nosa (u starszych dzieci tez) polecam Irigasin...to jest cudowna rzecz na przeziebienie i zatoki chore. Moje dziecko na początku patrzyło na mnie jak na wariatkę- teraz sam to lubi jak ma katar.
W sezonie mam wiecznie chore zatoki i naprawdę tyle leków co się nabrałam....najlepiej mi to pomagało, a to przecież tylko woda z solą- na 100% mozna w ciąży.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Tego konkretnego preparatu/irygatora u mnie nie ma, ale sa jakies inne moze cos wyprobuje... Na mnie niezle dziala sinupret, ale to tak ze dwa tygodnie musze go brac.
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:31   #2467
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
W smyku są dobre jakościowo bodziaki. Ja tam często młodemu kupowałam. I z F&F też. To stacjonarnie.
Ja głównie przez neta kupuje ciuchy dla młodego. Mini Rodini ma bardzo ładne rzeczy, tylko że są droższe No i bardzo lubię Nexta
Chcę już coś kupić ale moje 1,50zl na koncie mi nie pozwala

Stary 2017-08-29, 09:33   #2468
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
No z lidla faktycznie fajne podobno, trzeba będzie szukać jak akurat będą ciuszki dla maluszków a jakies internetowe ciuszki polecasz ?

Zwolnienie mam od 1.07 ale pierwszy miesiąc płacił mi pracodawca. Jakos od na poczatek sierpnia miałam to zwolnienie bo wtedy mialam 5tyg do wizyty.

Ja wiekszosc online zamawiam przewaznie z tych sklepow co wymienilam Nie mam za wiele czasu stacjonarnie. Na allegro tez mozna dorwac fajne wielopaki f&f jak ktos nie ma tesco na miejscu.
Z polskich producentow moge polecic gamex, ewa klucze, 2be3, makoma, mialam troche tego na poczatku i jakosciowo naprawde spoko.
Stary 2017-08-29, 09:33   #2469
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:

Z pepko mialam moze 2-3 sztuki i byly rzeczywiscie bardzo kiepskie. Dobre i tanie sa w Lidlu. HM bardzo ok, zwlaszcza jak maja wyprzedaze albo promocje na dzieciece. A z tego co kupowalam najlepsza jakosc mialy ubranka z Kappahla. Mam troche z Coccodrillo, ale sama tam nie kupuje, tylko prezenty, bo... zwracam uwage, zeby ubranka dalo sie prac w dosc wysokiej temperaturze. Lidl, HM i Kappahl wlasnie maja duzo z 60 stopni na metce, a Coccodrillo czesto 30 stopni. Zwlaszcza dla malucha dobrze miec takie ktore nie zniszcza sie od razu kiedy trzeba bedzie je porzadnie uprac
Stary 2017-08-29, 09:35   #2470
_Selina_
Zakorzenienie

Ja się jeszcze boję cokolwiek kupować, oprócz poduchy dla siebie.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:37   #2471
lelowa
Zakorzenienie

Wiecie dopoki maluszek bedzie na mleczku to ciuszki beda jak ta lala, dopiero przy rozszerzeniu diety zacznie sie rewolucja czyli jazda z namaczaniem, zapieraniem itd
Ja te pierwsze ciuszki mam w idealnym stanie, no moze pojedyncze body byly do wywalenia przez wpadki z mega kupsztalami wychodzacymi na plecy i nogi

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze boję cokolwiek kupować, oprócz poduchy dla siebie.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Ja bym kupowala ale czekam na plec
Stary 2017-08-29, 09:39   #2472
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie dopoki maluszek bedzie na mleczku to ciuszki beda jak ta lala, dopiero przy rozszerzeniu diety zacznie sie rewolucja czyli jazda z namaczaniem, zapieraniem itd
Ja te pierwsze ciuszki mam w idealnym stanie, no moze pojedyncze body byly do wywalenia przez wpadki z mega kupsztalami wychodzacymi na plecy i nogi

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Ja bym kupowala ale czekam na plec
Mnie płeć, nie przeszkadza bo nie kupię nic różowego

Stary 2017-08-29, 09:40   #2473
lelowa
Zakorzenienie

Ja tam sie nie zarzekam, mloda w rozu nie plywa ale niektore mi sie podobaja i ma w szafie rozowe rowniez Za to teraz moglabym jedynie jakies biele i szarosci zakupic, a jednak dla dziecia wole wesole i wyraziste kolory
Stary 2017-08-29, 09:41   #2474
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy to jest komplet badań prenatalnych?
"pierwszego trymestru ciąży z pomiarem NT (przezierności karkowej płodu) oceną skostnienia kości nosowych płodu (NB), oceną przepływów krwi w przewodzie żylnym (DV) oraz przez zastawkę trójdzielną (TV) a także pomiarem kąta twarzowego (FMF). Dla wszystkich powyższych parametrów posiadam jako jedna z nielicznych osób w Polsce aktualne certyfikaty oraz poddaję się regularnemu audytowi."
Chciałabym wiedzieć czy lekarz którego wybrałam, zrobi wszystko co powinien.

To jest komplet. Jeszcze oceniają obecność podstawowych narządów.
Ja miałam też sprawdzone moje przepływy maciczne, ale nie wiem, czy to jest standard.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:41   #2475
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Witam sie z rana koniec wakacji cory i smigamy na zajecia, choc pogoda zacheca do opalania
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:42   #2476
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Mnie płeć, nie przeszkadza bo nie kupię nic różowego

Tez tak twierdzilam i dlugo tak bylo. A teraz polowa rzeczy rozowa
Stary 2017-08-29, 09:44   #2477
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Jezeli chodzi o pepco to zalezy jakie. Ja sie nauczylam wybierac te dobre i jestem zadowolona. Nie zal wywalic jak cos sie z nimi stanie. Poza tym ciuchy w pepco sa te same co do hm i innych sklepow czasami sie zdarzy nawet przeklejona metka. Jezeli chodzi o hm to oni maja bardzo zanizona rozmiarowke i jak dla corki to bardzo ciasne ciuszki. Kupilam kiedys w smyku i bardzo sie zawiodlam. Szybko sie rozciagnely i pomechacily.
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:45   #2478
Pannkaka
Rozeznanie

Ale swoje czarne z Darthem Vaderem, czy okladka Unknown Pleasures Joy Division tez lubi
Stary 2017-08-29, 09:47   #2479
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Tez tak twierdzilam i dlugo tak bylo. A teraz polowa rzeczy rozowa
Mam nadzieję, że jak będzie córka to będzie po mnie chłopczycą nie będzie chciała nosić sukienek i spódnic przynajmniej do 18, a tym bardziej różu hehe. Już się śmiałam, że jak ktoś mi przyjdzie z czymś różowym to od razu wypad z mieszkania

Stary 2017-08-29, 09:47   #2480
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

No to niedlugo powinnas dostać w przeciagu tygodnia myślę

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:49   #2481
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Co to za zestaw? Bo patrzyłam dziś w smyku żeby zamówić bo śpię właśnie z kaskiem między nogami, więc nie ma co czekać do wypłaty.

Tu masz link http://www.empik.com/motherhood-zest...4622,dziecko-p
Tylko nie ma wyboru kolorystycznego 😊ale akurat mi szarości odpowiadały

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:49   #2482
Mecassie
Zakorzenienie

Ja np. Mysle że z działu dla chłopców też można niektore super fajne bodziaki wytargac dla dziewczynki szczególnie w jakieś zwierzaczki czy coś ja sama się nie ubieram na różowo to czemu mam kupować córce wszystko różowe

Stary 2017-08-29, 09:50   #2483
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Mam nadzieję, że jak będzie córka to będzie po mnie chłopczycą nie będzie chciała nosić sukienek i spódnic przynajmniej do 18, a tym bardziej różu hehe. Już się śmiałam, że jak ktoś mi przyjdzie z czymś różowym to od razu wypad z mieszkania

No niestety rodzina, mimo prosb o neutralne kolory szalala z rozem. No nic, jak teraz bedzie chlopiec to tez bedzie czasem rozowy, a co
Stary 2017-08-29, 09:51   #2484
_Dolly
Rozeznanie

My kupiliśmy po prenatalnych dzidziusiowi takie papucie symbolicznie 😊 stoją dumnie koło zdjęcia 3d teraz😁 W sumie ostatnio zrobiłam z mamą rundkę po sklepach, ale mnóstwo było ciuszków z podziałem na płeć, tylko w jednym sklepie mi się podobały bo były uniwersalne. Ale jako że obie przed wypłatą to tylko się napatrzyłyśmy 😁
Stary 2017-08-29, 09:51   #2485
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Jezeli chodzi o pepco to zalezy jakie. Ja sie nauczylam wybierac te dobre i jestem zadowolona. Nie zal wywalic jak cos sie z nimi stanie. Poza tym ciuchy w pepco sa te same co do hm i innych sklepow czasami sie zdarzy nawet przeklejona metka. Jezeli chodzi o hm to oni maja bardzo zanizona rozmiarowke i jak dla corki to bardzo ciasne ciuszki. Kupilam kiedys w smyku i bardzo sie zawiodlam. Szybko sie rozciagnely i pomechacily.
No jak tak wlasnie spodnie i leginy na dwor tam kupuje Nie szkoda jak sie zniszcza bo tanie ale na gorach mocno sie przejechalam.
Wiadomo kazdy inaczej patrzy i kazdemu co innego pasuje
Jednak co do hm i smyka to jakosc wedlug mnie nieporownywalna. Czasami szit sie w h&mie zdarzy ale rzadko.
Stary 2017-08-29, 09:51   #2486
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Kupiłam używaną właśnie motherhood premium i gorąco polecam- mam porównanie do innych bo dostałam dwie inne od dwóch koleżanek i oddam je- kiepsko się na innych śpi...sflaczałe są. motherhood jest najlepsza tj nie podoba mi sie pokrowiec ponieważ są wyłącznie welurowe (Ale dość miłe w dotyku tylko wizualnie to nie to), więc uszyje nowy, ale wypełnienie się nie przemieszcza i jest to więcej niż w poduchach no-name z allegro.
Wg mnie warto polować na używane.

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Na odetkanie nosa (u starszych dzieci tez) polecam Irigasin...to jest cudowna rzecz na przeziebienie i zatoki chore. Moje dziecko na początku patrzyło na mnie jak na wariatkę- teraz sam to lubi jak ma katar.
W sezonie mam wiecznie chore zatoki i naprawdę tyle leków co się nabrałam....najlepiej mi to pomagało, a to przecież tylko woda z solą- na 100% mozna w ciąży.

Poduchy welurowe są z serii "lux" droższe niż te w bawełnianej powloczce 😎

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:54   #2487
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jestem chlopczyca ale corke stroje w sukienki jak jest okazja
A do rozu mialam identyczne podejscie, teraz juz troche inaczej, choc faktycznie niektore ciuszki to kicz jak sie patrzy.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Ja np. Mysle że z działu dla chłopców też można niektore super fajne bodziaki wytargac dla dziewczynki szczególnie w jakieś zwierzaczki czy coś ja sama się nie ubieram na różowo to czemu mam kupować córce wszystko różowe

A pewnie, moja nosila w samochody i w misie rowniez, wielokrotnie zagladano do wozka z tekstem ale ladny chlopczyk
Stary 2017-08-29, 09:55   #2488
Wilanka
Rozeznanie

Cześć
Nadrobilam Was, a trochę tego miałam. W sobotę wyprawialam córce pierwsze urodzinki i było co robić, bo impreza na 25 osób ale wszystko się udało

Gratuluję udanych piątkowych wizyt
Trzymam kciuki za dzisiejsze prenatalne pretty girl

Ja mam dziś wizytę u mojego gina o 16, a jutro prenatalne. I tak jak byłam cały czas spokojna, tak dziś już z każdą godziną coraz bardziej się stresuje czy wszystko ok.

Ja też lubię ciuszki ze smyka, lidla i f&f. W pepco też czasem kupuje, ale właśnie to zależy co. Body się szybko szmaci, ale np. Na leginsy i sukienki nie narzekam. W lidlu i smyku te ubranka, które kupowałam, zawsze są większe niż rozmiar wskazuje. Np. Body i spodenki z lidla na 56 moja córcia nosiła jeszcze jak już w innych chodziła w 62 a nawet 68. Natomiast w pepco zawsze trzeba kupić rozmiar większy, bo u nich 62 jest jak 56, itd.

Miłego dnia

Ja też mówiłam, że córce nie będę różu ubierać i że nie chce żadnych różow dla niej, ale stało się tak, że moja przyjaciółka ma rok starszą córkę i dostaje od niej co chwilę paki ciuszków. Nawet sezonowo się zgadzają, tylko że tam prawie same różowe rzeczy no ale nie będę specjalnie kupowała innych, skoro dostaje za darmo prawie całą wyprawkę

Edytowane przez Wilanka
Czas edycji: 2017-08-29 o 10:05
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-29, 09:56   #2489
lelowa
Zakorzenienie

Hej Wilanka! Kciuki za wizyte
Stary 2017-08-29, 09:56   #2490
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
A pewnie, moja nosila w samochody i w misie rowniez, wielokrotnie zagladano do wozka z tekstem ale ladny chlopczyk
W sumie lepiej ubrać dziewczynce jakies niebieskie bodziaki w chmurki niż chłopcu różowe w serduszka

Jade dzisiaj po te palmersy mąż da kase

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości