|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cashmere - super, ze chrzciny udane i synek tak dzielnie zniósł polewanie.
Siilmariien - z jakiej firmy jest twój kocyk dla Łucji? Emmos - zdrowia dla Amelki! Skoro to wczesne stadium to na pewno szybko wroci do zdrowia. Super, ze z bioderkami wszystko dobrze. Calineczka - espumisan na kupę nie pomoze. Fajnie, ze piszesz. Nie słuchaj położnej z tym wydłużaniem przerw. On jest jeszcze malutki, niech je ile i kiedy potrzebuje. Ssanie piersi wymaga duzo siły od niemowlaka i moze poki co starcza mu tej siły zeby najeść sie na godzinę. Taka rada położnej moze duzo szkody wyrządzić, dziecko moze zacząć słabnąć. AnnaPaula - moja sie poki co nie krztusi śliną. KociaMatka - moze twoja córka tez jeszcze nie radzi sobie z łapaniem brodawki i stad to ciumkanie Mała! Ja śpię z mężem w łożku, anakondą i Klaudią. Szerokość 160 to sie mieścimy. Za to w najbliższym czasie nie będziemy spali pod jedną kołdrą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
My mamy łóżko 180cm i jest ok. Jak starszak był malutki mieliśmy 140cm i było zdecydowanie dużo mniej komfortowo :P
#2103 |
Zakorzenienie
|
Darietta, hehe instynkt macierzyński masz Bardzo silny przez sen
![]() Cashmere, super że chrzciny się udały ![]() Emmos, biedactwo ![]() KociaMatka, współczuję wieczoru. Mam nadzieję że noc była lepsza. Mała, mój śpi z nami ale jego po prostu nie nie rusza w nocy. Jon, jejku współczuję bólu tej brodawki. Kiedy to się zagoi;( I wiem co to za bezsilność bo u nas walka z brzuchem codziennie ![]() U nas noc niespokojna trochę. Wiercił się i popłakiwal. W ogóle już według takiego schematu leci nam druga noc: po kąpieli Młody jest zadowolony, karmimy się, on usypia przy cycku jak leżę na boku a jak próbuje wstać( nie mówię o odłożeniu go do łóżeczka nawet) to jest wizg na momencie jakby go brzuszek bolał. Nie wiem o co mu chodzi. Nie może się uspokoić chyba że znowu cycek i tak zasypiamy już w na noc;/Młody cała noc ze mną przy cycu więc się nie wyspałam. Zła jestem że go przestałam odkładać ostatnio ale widzę że nie jestem sama... Emilia, oby każdą noc taka była;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Jak czytam ile Wasze dzieci przybieraja to boje sie ze przekarmilam swoje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
*sportaddict*
|
Emmos ale dobrze, ze szybko zareagowałaś! Zdrówka dla maluszka!
Dziewczyny, widziałyście to? Babeczka tłumaczy, co oznacza który płacz/odgłos niemowlęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda a może to skok?
#2109 |
Zakorzenienie
|
Skok to miał w weekend jak wył non stop bez powodu. Ale może to skok związany z rozwojem fizycznym i kryzys laktacyjny? Bo mam wrażenie że niedojada...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja miała kilka dni takich ze jak nie miała sutka w buzi to był pisk, ale to u niej chyba skok był. Vadi - obejrzałam film, potem odłożyłam Klaudię od jedzenia na chwile i zaczęła wołać 'neh' czyli jeść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaje że Przemi już po skoku 7-8 tydzień.
![]() |
#2112 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Wtajemniczenie
|
Emmos ojej biedna Amelka zdrówka dla Was😚
Darietta niezłe masz fazy hihi Cashmere ale szybko poszlo i macie juz za soba chrzest super Mala ja wydelegowalam starego juz dawno ale tylko bym sie przejmowala ze idac na 12h do roboty pojdzie niewyspany wystarczy ze ja niedosypiam.To tak jak ostatnio wstawialam mema :ja karmie piersia bo moj maz nie moze ,moj maz spi w nocy bo ja nie moge 🙂 Jon ała wspołczuje !!na bąki masaże i kropelki nic innego mozesz mu podkurczac nozki jak sie prezy zeby lepiej wyszly baki. Mala my mamy taka cala plastikowo z fishera wczoraj wlaczylam pierwszy raz bo Wicek ma fazy na swiatelka od kilku dni a tam jest projektor z gwiazdkami wiec wieczorem mielismy sciany i sufit w gwiazdki maly patrzyl chyba z pol godziny jak go lulalam. No i dzis myje wlosy i slysze z pokoju grzechotke wchodze a tam moje dziecko wyciaga lapke do swojej pszczolki myslalam ze przez przypadek ale pozniej na brzuszku jak lezal to swiecaca zabawke zaczepial.Jestem w szoku😀az kazalam mamie przywiezc zabawki odlozone po bratanku swiecace spakowalam do kartonu bo w ciazy myslalam ze dlugo sie nie przydadza a mam tylko 2 swiecace w domu zawieszki. Emilia 7,5h zazdrooo co Wy dajecie tym dzieciom kielicha na noc czy co?😉 Anusia z mm faktycznie mozna przekarmic ale chyba jest ok moj tydzien temu mial 6750 przybiera ok 400 tyg wiec pewnie zaraz bedzie 7 kg odczuwa to moj kregoslup ostatnio nawet tż wysiadl noszac mlodego😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2114 |
Rozeznanie
|
Powiem Wam, że Espumisan u nas to tragedia. U siebie stosuje Sab Simplex, a u mamy mam Espumisan (żeby nie wozić do niej ciągle rzeczy). Sab Simplex działa tak, że niweluje pęcherzyki powietrza (pianę) w mleku, przez co problemy z brzuszkiem są małe. A jak Ada nocowala u mojej mamy i piła mleko z Espumisanem była tragedia. I okazało się że niby w obu przypadkach jest ta sama substancja i jej ilość, to Espumisan nie działa. Po dodaniu do mleka, piana i pęcherzyki powietrza nadal są...
Nie mam pomysłu na obiad... Co Wy dzisiaj planujecie jeść? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Wtajemniczenie
|
Położna ma urlop do 01.09
![]() A ta pierś już mnie tak nie boli żeby łzy mi leciały bo on mi nie rozwala tej rany, tylko trochę boli bo jednak wkoło niej grzebie buzią i nie chce sie goić :/ Niko zrobił kupę i od razu uśmiechy wali do mnie i do taty (do mnie walnął wielki uśmiech jak go zaczęłam przewijac i jeszcze nie wiedzialam ze ma kupe ![]() Ewidentnie ma brzuszkowe problemy, a ja się boję bez konsultacji z kimkolwiek mu coś podac ![]() Zastanawiam się czy czasem nie jesteśmy już po skoku pierwszym bo zaczął płakać łzami i się pięknie uśmiecha i o wiele mniej ulewa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2117 | ||||
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Podziwiam Mała ze jesteś taka zorganizowana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-08-29 o 11:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Wtajemniczenie
|
Jon jak tak napisałaś o tych łzach to ja się zaczęłam zastanawiać czy u nas ten skok tez nie był wcześniej
![]() ![]() U nas espumisan chyba daje radę, dajemy od 2 dni na wieczór bo zaczyna się wtedy bardzo prężyć, płakać i puszczać pierdy. W ciągu godziny mamy kupkę i względny spokoj :P dzisiaj nawet rano zdążył już zasadzić ale chyba bolał go brzuszek bo uspokoił się i zasnął mi właśnie na rękach po przyłożeniu termoforka Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
#2120 |
Wtajemniczenie
|
Vadi ale czad super ten filmik wlasnie mielismy eh i neh haha chyba caly dzien bede z tym dzialac😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Wtajemniczenie
|
O, właśnie, miałam pisać ze mi się nie otwiera ten filmik
![]() ![]() I wzywam Sam!!! Mam nadzieje ze wszystko ok ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
#2123 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście mąż jest tylko w weekendy i nie widzi wszystkiego co wyprawiam. Ja z resztą też.
Dziś też szukałam małej w kołdrze. Nie wiem czy to stres czy zmeczenie. My spimy razem z mężem chyba ze Wiki szalała w nocy to tz szedl do salonu. Też mówiąc żebyśmy się wyspały. Dzis Wiki spała też nerwowo budziła sie co godzine albo prawie 2 godziny trwało zasypianie. Nawet ze mną na łóżku teraz wisi na cycku i co odloze do wozka to sie budzi i płacze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Anusia
Hiji żarłoczek ![]() Chilli To tsk jak u nas,też ja.karmie hihi ![]() Mój też już dotyka zabawek ale nie wierzę że świadomie chociaż tak.to wygląda ![]() Nulka U na wątrobka drobiowa, kasza gryczana i buraczki. U nas był łagodny skok, teraz ma być niby kolejny... strach jest! Wracam ze spaceru... a raczej z shopingu... hihi tesciowa mi Hugo zginęła spod bloku, Boże nie wiedzialam co z czasem zrobić... i co oczywiście zakupy ![]() Lecę robić obiad, pptem.oglądne ten folmik bo jestem.super ciekawa ![]() 2017-08-29_10.21.08.jpg 2017-08-29_10.19.33.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na opakowaniu mleka podane są ilości jakie powinno się podawać? Jeśli nie przekraczasz dawek to ja bym się nie martwiła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
Mała, super koszulka z bananami
![]() Przyszła moja chusta 😍 teraz się pierze a dziewczyna od chusty ma przyjść w przyszłym tygodniu dopiero. Żałuję że się za to wcześniej nie zabrałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
my nie mamy karuzeli, ale Klaudia w łóżeczku jedynie śpi, więc mały byłby z niej użytek. U nas lepiej sprawdzi się mata edukacyjna, bo będzie w salonie gdzie urzędujemy w ciągu dnia. Dzisiaj powinna przyjść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Wtajemniczenie
|
Też miałam pytać jakie karuzele macie
![]() Jon współczuję ![]() ![]() U nas jeszcze Lu nie płacze łzami... Xzora ten różowy jest z colorstories, szary z effii (effiki) z serii kaszmirowej. Ten z colorstories jest super, chyba kupię jeszcze mniejszy rozmiar. Vadi dzięki za filmik ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są min. 6 karmień po 120ml a mój rekin je 8do 10 razy po 120 ![]() Wszystko przez to ze nie spi w dzień jak uśnie to na 10min budzi się i uważa że to już pora karmienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.