|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ani razu nie widziałam położnej u mnie w domu..ani przed ani po porodzie. Nic i nikt. Mówię o Warszawie. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czuję się kompletnie zielona jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem.
I z każdym dniem martwię się o to coraz bardziej. Dobrze że tutaj tyle doświadczonych mam
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hormony ciążowe dają mi popalić, stałam się płaczkiem okropnym |
|
|
|
|
#2526 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama raz w tygodniu odwiedzam lumpka. Co prawda, rzadko coś sensownego w nim znajduję, ale nie mam problemu żeby chodzić w używanych ciuchach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś tak luźno do tego podchodzę... Pewnie będzie ciężko, wiadomo, ale wierzę, że to ogarnę i dam sobie radę
|
|
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
A moja dosc dlugo w 56 sie miescila. Na poczatek kupilam wlasnie nieduzo 56 i wiecej 62. Musialam meza wyslac na zakupy, zeby dokupil wiecej 56, bo w 62 sie topila. Ba, nawet jakies 50 sie trafilo, prezent od kogos i wchodzila spokojnie. A miala 52 cm i 3,6kg, czyli wcale nie malenstwo, taki sredniaczek
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bynajmniej tak jest u nas. Co do szkoły rodzenia hmm nie byłam nie chodziłam więc się nie wypowiem. ALE ! Byłam tak uświadomiona przez wizaż Nie wiem może dlatego że dziewczyny z którymi wówczas na wątku byłam były super oczytane zdawały relacje z książek a ja wówczas z pierwszym w ciąży nieogarnięta nieoczytana w przeciwieństwie do nich ![]() Jednak mogę z całą pewnością napisać, że to dzięki nim karmiłam piersią - nie dałam sobie wmówić że nie mam pokarmu (choć mała na początku słabo przybierała) nie dawałam butelek smoczków itp. Karmiłam 1,5r. choć na samym początku zakładałam max 6 miesięcy o ile się uda i będę mieć pokarm - właściwie to w pierwszych miesiącach ciąży i przed że napiszę dosadnie wisiało mi czy będzie to pierś czy butla. Że to czy same damy radę wykarmić dziecko jest tylko w naszych głowach trzeba się odblokować powiedzieć sobie że da się radę, dieta matki karmiącej a czy kobiety w Afryce mają dietę matki karmiącej? niedojadają bo wiadomo a karmią itp. Niestety, ale obecnie nie mam czasu być z wami na bieżąco i tu pisać, ale myślę że z tego wątku gdybym była w pierwszej ciąży tak samo dużo bym wyniosła i bym się dowiedziała. Więc czy szkoła rodzenia? - jeśli ktoś czuje wielką potrzebę to pewnie każde nowe doświadczenie jest fajne, ale prawda jest taka że najlepiej uczy nas prawdziwe życie. Teoria teorią ... przykład: w szkołach rodzenia rozdają próbki chusteczki itp. Widziałam tutaj już któraś z Was wstawiała link do popularnego blogu z recenzjami składu kosmetyków dla dzieci i nie tylko ![]() mnie wizaż nauczył np. że chusteczki nawilżane dla dzieci tylko na wyjścia gdzie będzie brak dostępu do wody a tak przez prawie 1,5 roku używałam zwykłych wacików i początkowo przegotowanej ciepłej wody później już z kranu cieplutkiej. Nic dziwnego że maluszki płaczą przy zmianie pieluchy pupa nagrzana a rodzice pach mokra zimna chusteczka do wycierania pupy jeszcze nie wiadomo czym nasączona - tego pani na szkole rodzenia nie nauczy (bynajmniej z wiedzy którą przekazywały mi znajome które uczęszczały na takie zajęcia)Mam nadzieję że coś zrozumiecie z tego mojego pisania ale to tak na raty w pracy przy mega kiepskim samopoczuciu. Miłego dnia
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2017-08-29 o 11:59 |
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka_ czuje potrzebę posiadania wiedzy od takiego guru jak ty teraz
|
|
|
#2530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też całą moją wiedzę odnośnie pielęgnacji, karmienia, czy tego co będzie mi potrzebne na początku wyniosłam z grupy na wizażu właśnie. Było bardzo dużo fajnych i ogarniętych mam, które przekazałynam swoją wiedzę. Powiem Wam, że byłam bardzo przygotowana na przyjście malucha i nasze pierwsze dni w domu, począwszy od gadżetów, po kosmetyki, kończąc na ubrankach i srodkach higienicznych. Serio ![]() Aż mój mąż był pełen podziwu, że z forum można się tyle rzeczy dowiedzieć ![]() Dodam tylko, ze wcześniej nigdy nawet dziecka na ręce nie miałam, nie miałam kontaktu z małymi dziećmi, nikt w moim otoczeniu jeszcze dziecka nie miał, więc byłam totalnie zielona i przerażona, a dałam radę
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale ogarnia mnie lęk jak czytam o pierdyrialdach rodzajów tego, tamtego... Jak już machina ruszy, to jakoś tam będzie, ale najgorsze jest naczytanie się wcześniej Ostatnio dziecko trzymałam na rękach może ze 4 lata temu, nie mam w ogóle doświadczenia w tym temacie Ale przecież to też człowiek, jakoś się dogadamy
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Polozna przysluguje kazdej ubezpieczonej od 20tc. I sa to spotkania przed porodem, gdzie wszystkiego uczy i po porodzie przychodzi do domu dogladac niemowlaka i nas
wystarczy poszukac dobrej i wszystko jest latwiejsze Co do "obslugi niemowlaka" ja w poprzedniej ciazy z pewnych wzgledow nic nie czytalam i niczego sie nie uczylam. Az musialam i z dnia na dzien wszystko ogarnac, na dodatek chore dzieciatko. I dalam rade. Wiec tylko nasz strach nas ogranicza
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
mi dziewczyny na forum też dają ogromną wiedzę
![]() ja młoda, niedoświadczona, nieświadoma niczego dowiaduję się tylu rzeczy, których nie dowiem się nigdzie indziej. Stąd dowiedziałam się o badaniach pappa, o możliwości wieku ciąży między OM a USG czy o tym, że moje dziecko będzie miało czkawkę ![]() czysta kopalnia wiedzy ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- dziewczyny, przejrzałam na szybko aukcje na allegro i aukcji w ciuchami (używanymi, ale w super stanie) jest multum! Przykład (póki co licytacja): paczka ciuchów dla dziewczynki ok. 40 sztuk w rozmiarze 58-68 - cena: ok. 40 zł
|
|
#2534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2535 |
|
Zadomowienie
|
A tak z innej beczki 😊czekam właśnie przed gabinetem pani podolog, za godzinę będę miała stópki jak niemowlaczek, bo ta pani potrafi zdziałać cuda 😍
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Zalicytowałam na wyjście ze szpitala i te pierwsze dni, które będą chłodne
http://allegro.pl/cubit-lilijack-kom...938114366.html
|
|
|
|
#2538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Jakoś nie mam weny na pisanie Jutro ide na badania krwi, a w czwartek mam wizytę ![]() Usg dopiero 14 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przez was przeglądam allegro i gdyby nie fakt, że jestem przed wypłatą, to kupiłabym pakę ubrań |
|
|
|
|
#2542 |
|
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wyniki moczu - nie mam tego zasranego białka!!!!
Pewnie było za sprawą delikatnej infekcji. Odnośnie ubranek - moja teściowa już szaleje... Wczoraj przyniosła kilka sztuk różności, od bodziaków po grubsze rzeczy bo "nie mogła się powstrzymać" Starałam zachować opanowanie i po obejrzeniu schowałyśmy ale przyznam się, że wieczorem wyciągnęłam jeden pajacyk i się do niego przytulałam... A dziś wyjęłam całą torbę i przejrzałam wszystko jeszcze raz ![]() A jeśli chodzi o te "paki" z allegro to 3 lata temu kupiłam dla kogoś i ubranka były naprawdę przyzwoite
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2017-08-29 o 14:30 |
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wstrzymajcie się z zakupami, bo po Świętach będą mega wyprzedaże
W marcu na pewno będzie jeszcze bardzo zimno, w kwietniu pewnie też... popatrzcie jak było w tym roku, tragedia.Moja córeczka nosiła 56 przez 2-3 miesiące aż... mi wszyscy mówili "nie kupuj takich malutkich!", a później nic nie miałam i musiałam zakupy robić, prać i prasować jak mała była na świecie. A naprawdę wolałabym mieć w szafie poukładane. A najlepsza moja mama, która uważała, że warto kupować dopiero od 68 ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- A z pieluszek uważam, że najlepsze są bambusowe, cudowna tkanina. Ale nie mogą być oszukane, 100% bambus. Kocyki bambusowe też super.
2+2 Edytowane przez Nicole`_ Czas edycji: 2017-08-29 o 14:32 |
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba wam kiedyś pisałam że od dawna ot tak będąc w lumpeksie kupuję przy okazji ciuszki dziecięce, które potem leżą u mnie albo je rozdaję
Przeglądnęłam je dzisiaj i na noworodka będą 3 pajacyki a tak to muszę wszystko skompletować To w sumie nawet i dobrze, będę mieć radochę Na pierwszą stronę wrzuciłam infografikę jaki składnik dziecięcej garderoby jest czym bo są jakieś tajemnicze bodziaki, pajace, kaftaniki, śpiochy One się jednak czymś różnią
|
|
|
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także ja osobiście, pewnie się skuszę ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba miałabym opory, żeby kupić dziecku używane rzeczy...
Mam nadzieję, że znajomi nie będą mi "wciskać" rzeczy po swoich dzieciach. ![]() ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam dwa śpiworki, żadnego nie używałam, jakoś mi nie podeszły ![]() To samo śpiworki do spania. Miałam trzy a mój młody nie cierpiał w nich spać i dałam koleżance. Odebrałam wyniki prenatalnych z krwi. Wszystko ok. Wydawał je jakiś lekarz profesor od badań genetycznych właśnie i z każda dziewczyną je indywidualnie omawiał, spoko. Powiedział, ze parametry są bardzo dobre i w sumie to on nie widzi sensu robienia nifty. Oczywiście wyjaśnił, ze nifty czy harmony to badania genetyczne z DNA, a wynik testu podwójnego wynika z prawdopodobienstwa, ale wg niego jest ok i on nie widzi potrzeby. |
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, ale bełta zaliczyłam. Masakra. Myslalam ze mdłości to juz jako taka przeszłość, tym bardziej ze dziś sie dobrze czuje poza bolem glowy. Ale znow pokonala mnie zmywarka i zapach. A wydawalo mi sie ze jogurt z płatkami mi tak dobrze wszedł... tak mi smakowało
Musialam wiec zadzwonić do meza zeby zrobil zakupy bo po tym rzyganiu czuje sie jakbym tone wegla przerzucila :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-*___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...

I z każdym dniem martwię się o to coraz bardziej. Dobrze że tutaj tyle doświadczonych mam

że chusteczki nawilżane dla dzieci tylko na wyjścia gdzie będzie brak dostępu do wody a tak przez prawie 1,5 roku używałam zwykłych wacików i początkowo przegotowanej ciepłej wody później już z kranu cieplutkiej. 

13.03.2008